siktar mot stjärnorna!

Tro det eller ej, trots att jag har stickat, mer eller mindre regelbundet (som besatt det senaste dryga året), sedan jag var sådär fem år gammal, så har jag aldrig stickat en vuxentröja (ok, en för sådär åtta år sedan, så länge sedan att det inte räknas). På något sätt så har det känts för stort, för många varv, för många maskor, för många delar - alltför stort och otympligt helt enkelt (trots att det i mask- och varvantal förmodligen inte skiljer sig från regiasockorna jag håller på med). Men jag har velat! Och nu sak det petrolblå (åskblå?) Debbie Bliss merino aran-garnet jag köpte förra veckan bli en tröja. Fluffy sweater ur Vintage knits står redan på min vill-göra-lista, och den stämde så bra med masktäthet och den garnmängd jag hade, att den blir slät och blå i stället för fluffig och rosa (trots att fluffig och rosa antagligen är mer jag - förmodligen mår jag inte dåligt av att testa något nytt). Har stickat halva framsidan redan, på en förmiddag, fattar inte vad jag oroade mig för! Stickar den i stl L (verkar vara en liten stl L), som kommer att vara för liten, men ser framför mig hur snygg jag kommer att bli när jag kommer i den, vilket borde vara till hösten, eller möjligtvis i jul. 

 För den här gången känns det helt omöjligt att jag inte ska nå målvikt, och dessutom, eftersom jag håller på att basunera ut det över Sverige och världen, så blir pressen att lyckas lite större. Om det låter som om jag håller på att falla av vagnen, påminn mig! Berätta för mig vilken knubbis jag är nu, och vad snygg jag blir när jag lyckas! Och påminn mig om alla snygga kläder jag kommer att kunna sticka (och använda) när jag är smal!
 
Lägger in Viktväktarna som länk, ni kanske inte behöver det (eller så gör ni det, men tror att V.V. bara är för tjocka tanter), men jag borde komma ihåg att ta en kik ibland, för extra inspiration, om inte annat.

she said she liked it!

My spoilee recieved her gift last week, and put it on her blog, picture and all (it looked better there than IRL), and said she liked it. It´s hard to buy to complete strangers, and even harder when there´s a lot of people buying - there´s really great stuff out there! It´s easy to get an inferiority complex (is that the english word?), being afraid not to match up to all the others. But she liked it! Hope she´ll like the next one, too...

att längta till en socka....

Hade inte kunnat sticka på någtra dagar, när jag satte mig framför tv:n igår, vilken känsla när man  äntligen passat in stickorna mellan fingrarna och stickar på igen. Det blir verkligen ett beroende, jag vet inte om det är själva processen, stickorna i händerna och känslan av garnet, eller hur det får en att må, sådär lugn och avslappnad. Förmodligen en kombination av båda. Annars skulle det inte finnas en sådan uppsjö av garner av alla de fasoner, och böcker som handlar om stickningen som den nya yogan.
 Första sicksacksockan i regia är klar, och skaftet på den andra har kommit halvvägs. De blir fruktansvärt snygga (jante, släng dig i väggen) och jättesköna. Att jag inte har gjort sådana förut?!

Har fått en beställning, för pengar! Den andra i mitt liv, hela min omgivning annars beställer vad de vill ha, och betalar garnet. Man känns genast lite mer professionell när det är pengar med i leken, och ännu lite mer petnoga. En nästankompis har beställt raggsockar till sin dotter, och lämnat hela beslutsprocessen till mig. Lite press eller....

Har allvarliga funderingar på att kolla upp intresset för ett stickkafé i Nynäshamn. En nackdel, tyvärr, att kaféerna här stänger kl. 18, vilket är lite väl tidigt. Och stickning på krogen kanske inte är den bästa av idéer8även om man numer slipper röklukten). Kanske man skulle muta in ett hörn på Konsum? Varje tisdag kl. 19 vid grönsaksdisken, kanske? Nu när jag säger det, så har kaféet på Kvantum öppet längre. Måste fundera vidare på saken. Om någon nynäshamnare läser detta och har en åsikt om saken - ut med det!


karaktär? tror väl inte det...

JAg åkte in till Stockholm idag, bara en snabbis. Jag handlade ögonskugga och kajal (mörkt denimblå), precis enligt planerna. Jag kollade kläder på Indiska, helt enligt planerna det också, tog med ett gäng och provade, precis som det skulle vara. Inte enligt planerna var hur tjock jag blev utan kläder, och alltså inte såg vettig ut i nånting (dessutom börjar jag viktväkta idag, så kläder som passar nu, passar inte om två månader, intalar jag mig), så det blev inga kläder. Så jag tröstshoppade i stället, butiken som aldrig sviker, som man aldrig ser tjock ut i - jag handlade garn på Nysta. Det blev tio nystan petrolblå merino-aran, ett nystan svart (det sista - vem har köpt alla andra?!), 30% rabatt, en gammal Vogue knitting (30%) och tre nystan Drops Alpaca, grått, lila och svart till min hemliga vän, som hon ska få tillsammans med ett gäng pärlor. Allt för ca 450:-, känns helt överkomligt. Jag som inte skulle köpa något garn!

Hämtade ut tre böcker på posten igår, Needled to death, Yarn Harlot och At knit´s end, har börjat på den första, ser fram emot att läsa allihop.

can you believe it?

I looked through all the participating blogs (ALL!) to find my spoiler, but no luck. Now, that´s what I call secret! Really wonderful, though, and good at keeping in touch.

I´ve been checking out my spoilee´s blog to, to see if she´s got my gift, but not a word, and I haven´t heard from her either. Has my present gone astray across the Atlantic, or has she fallen off the face of the Earth?
I´ll keep on looking... Maybe I´ll send her another e-card, or mail or something.


uppgradering

Har uppgraderat min blogg, i förhoppning att den ska uppföra sig och se ut mer som jag vill, men ser än så länge ingen större skillnad. Får se om det är värt dom 59:- som det kostar per månad (inga stora summor, jag vet, men principen.) Skulle behöva någon som lär mig finliret, hur bloggen egentligen fungerar, en del har superfina bloggar, min känns som den rookie som jag är. Och det här med knappar - hur flyttar jag en knapp till min blogg? Och hur publicerar jag saker i marginalerna? Min lilla tiger skulle egentligen bo i marginalen, inte i texten. How to do?

Har ett span på jobbet, vet inte om jag egentligen är intresserad, men känner mig som en fjortis, frågar ut mina medarbetare om honom, ser fram emot när han ska dyka upp (vilket är titt som tätt). Fjortis! Jag som egentligen är lyckligt singel, och inte känns ha tid för kärlek.

Ska förresten tatuera mig på onsdag, garnnystanet som dyker upp här och var i S´n´B Nation ska flytta till min handled.


la vie en rose...

Allt känns väldigt rosa just nu, från kläderna jag har på mig (till och med underkläderna är ljusrosa och cerise) till sockorna jag stickar. Å vad fina de blir! Jag förstår inte varför jag väntat så länge med att prova Regia, det går ju som en dans. Funderar på matchande vantar också, och kanske en jättesmal halsduk i grått/vitt/svart Regia, det är som gjort för något sådant. Om jag gillar garnet? Hur kan någon tro det...

Pärlmudden vägrar jag röra för tillfället, den känns mer eller mindre förbannad just nu.

Funderar på att åka en sväng till Stockholm på torsdag. Tanken är att köpa ej stick-relaterade saker - gå på Make Up Store (köper bara smink där), kanske köpa en liten Pilgrimsfågelhalsband (har legat på vill-ha-listan ett tag, tillsammans med ett nyckelhalsband), se om det finns några kläder jag kommer i. Eller så blir det garn. Fast jag ska försöka låta bli. Jag är så fruktansvärt trångsynt i mina intressen (jag sa det själv...), inredning och mode går som en röd tråd, ända sedan jag gick i högstadiet, men jag kan inte vara intresserad av båda samtidigt. Antingen så frossar jag i modetidningar, syr, ritar, drömmer, planerar (ofta hänger det ihop med hur tjock jag är/känner mig), eller så gör jag detsamma med inredning - tidningar, böcker, renoverar, målar, fixar. Ska skriva in mig på viktväktarna imorgon, känner mig redan lite smalare och snyggare, och känner för lite moderelaterat följdaktligen. Ser fram emot att bli mindre, och ser fram emot att sticka små kläder. Blir tyvärr inte yngre, men kan i alla fall bli lite snyggare.

envis som synden...

Ett av Jungfruns mindre sympatiska drag (vid fel tillfällen) är deras envishet. Det kan vara positivt också, tex när man måste repa upp sin andra pärlmudd för andra gången, för att den blev tillräckligt mycket större än den första för att det ska vara störande. Jag måste alltså sticka om det fanskapet en gång till. Det blir mindre och mindre underhållande för varje gång...

Har börjat sticka ett par sockar i Regia i stället, röd/rosa/orange/gul-randiga. Har tänkt göra det ungefär det senaste året, men tjockleken (tunnleken) på stickor och garn har varit lite avtändande (hittills har jag hållit mig till raggsockar), men nu jäklar. Stickar sicksackiga skaft, fungerar jättebra till garnets inbyggda randighet, och det känns gå fortare än vad det gör. Får se hur fort det går när jag kommer till foten....

lovely letter

Thank you, SP, for the lovely letter. The paper was absolutely wonderful, I see they now how it´s done in Japan! This is my first SP too (though I´ve done the Nordic one last year, but that was less secret), so I´m a litte bit unsure aboute the secret thing too. I think I might have blown my cover to my SP, but hopefully she´ll enjoy anyway. But this gift-thing is really fun, the buying is as good as the getting, I think. 

Knit bits - 2006 calendar

16274-56
En kalender, med ett stickcitat eller -tips om dagen. När man ändå måste hålla koll på dagarna, så är denna ett sätt lika bra som något. Helt ok, men inte mer.
 

Knit one, kill two - Maggie Sefton

16274-54Mordmysterie och stickning i ett - kan det bli bättre? Kanske, i och för sig, om man är ute efter deckardelen, men gillar man stickning och utförliga utvikningar kring mjuka, färgglada, to-die-for-garn, då är den här boken helt rätt. Handlar om Kelly, som försöker lösa mordet på sin faster (moster?), samtidigt som hon tränger allt djupare in i stickningens mysterier. En helt ok bok, hoppas på att de följande blir bättre, då författaren blir lite varmare i kläderna.

woo-hoo!!!!

This Friday I found a package from Japan in my mailbox - sooo much fun! I really wanted a secret pal from Japan, I like all things japanese, anime, kawaii, fruits.... Grown-ups being allowed to look like cartoons, a far stretch from Sweden and "lagom", meaning not too much and not too little, just in between. I got a japanese knitting magazine (which I really wanted), some Hello Kitty-stuff (like!) and a nice monkey-letter. It all kinda looked like this (I´m not used to the camera, have patience with me...):


  

I´m going to make (try to make, remember it´s all in japanese) these:
Thank you sooo much, SP!

min tiger!

my pet! 

spank you? spank me!

Uppläxad av lillasyster (se kommentar under föregående post)... Är det inte jag som ska se till att hon sköter sig? Vill hon ha en bil, så ska hon få en bil - se det som ett löfte från tomten!

Annars jobbar man och sliter, repade upp drygt halva mudden igår kväll, på något underligt vänster har mudd nr 2 blivit mycket bredare och lösare än nummer ett. Det var rätt njutbart ändå, tittade på huset Eliott och på Project Runway. Vill också bli designer, jag skulle lösa uppgifterna bättre än många av deltagarna (tycker jag, domarna hade kanske tyckt att jag suger fett (med deras egna ord  - "you blow"), men det tror jag inte). Vart är det där självförtroenden när jag behöver det...?

Håller på att läsa en stickig deckare, Knit one, kill two av Maggie Sefton. Riktigt trevligt, kanske inte det bästa jag läst, rent litterärt, men trevlig miljö. Bokens garnbutik är himmelriket på jorden, och beskrivningarna därifrån får det att vattnas i munnen...

Funderar på att äta frukost på jobbet på måndag. De senaste dagrna har ett gäng snickare kommit in och käkat frukost, och en av dom är så söt att jag kan äta upp honom (till frukost, alltså), med ett riktigt buspojksleende. Sånt som jag riktigt uppskattar! Fundera på den du, lillasyster maskros!

Förresten, har nått över 400 besök - sexrelaterade rubriker säljer, säger jag ju! Vad tror ni om en sexigare sorts stickbok - underkläder, negligéer, strumpeband, handklovar, piskor, allt stickat. Nåt att fundera på, jag tror inte att något sådant finns utgivet (om det finns, så upplys mig!). 

sextrakasserad!

Ni läste rätt! Har blivit värsta sex-SMS-bombarderad hela dagen, och han gav sig aldrig, trots otaliga avsnoppningar och avsågningar. Lite underhållande, dock, mest irriterande. Till slut skickade jag vidare honom till en kompis, så nu är det tyst. Lite lagomt snäll, eller?! Det känns som hon kan ta det (du vet vem du är, Erika!)... Sånt här händer aldrig när man bara leker med stickor och garn, fast å andra sidan ger det några garv när man berättar om det!

Huset Eliott ligger i väskan. Vägen hem känns låååång!

Har betalat min prenumeration på Interweave Knits, kostnaden att skicka en betalorder är nästan lika mycket som själva prenumerationen, helt vansinnigt. Hoppas första numret kommer snart (kanske ligger den redan i lådan och väntar? man kan ju i alla fall hoppas....) Press-byrån (på Centralstationen i Stockholm åtminstone) har förresten börjat sälja Knit. 1, jättebra, men 89:- är lite väl magstarkt. Tyvärr är det lika viktigt att läsa om mina intressen, som att utöva dem, så jag lägger mer pengar på sticklitteratur än på garn. Lite dumt, kanske.

känner mig som tomten...

Skickar iväg mitt hemliga paket idag, hoppas hon gillar.

Pärlmudden går framåt, har kommit drygt halvvägs, men garnnystanet är slut, så jag får börja trä mera pärlor. Inget större krångel dock, sedan jag köpt pärlnålar - de underlättar jobbet något enormt. Hittills har ingen pärla blivit sittande på nålsögat, tidigare var det kanske var tredje pärla. Ska förresten skicka ett pärlstickningskit i mitt nästa hemliga paket, väldigt tacksamt arbete - ser jättekomplicerat ut, men är riktigt enkelt.

Ska hoppa in och jobba närmaste tre dagarna, plånboken skriker HURRA efter alla mina impulsköp. Rätt vad det är, så kommer det räkningar och hyra som ska betalas också... Tänk om man fick välja fritt vad man skulle spendera pengarna på...

hmmm...

Har suttit här en timme och bara lallat runt, har inte kommit fram till något vettigt, och inte kommit på något vettigt att skriva om. Kollade en del sajter, bla http://www.redcross.org, där de säljer en låda strumpstickskit, till minne av alla de strumpor som stickades till amerikanska soldater under 2:a världskriget. Letade också efter ett måttband i form av Pinocchio, som ser ut så här http://www.russisales.com/Tapes.html, men det enda jag hittade skulle betalas med kreditkort, och mitt är bara betal-. Fina brevkort med stickmotiv hittade jag här: http://www.glamscience.com, men det blir så dyrt när man skickar efter från USA.

Rent stickmässigt, så har jag stickat klart en grön pärlmudd. Den blev snygg, även om jag oroade mig på allvar för omkretsen (som blev lagom till slut), och jag har börjat på mudd nr 2. Jag har stickad klart vantarna till min SP (jag tror jag lider av en "garnet tar slut precis lagom till sista tummen"-förbannelse). Jag har ett par nystan cerisemelerat (typ) Ocean, som jag inte har haft någon aning om vad de skall bli. Funderar nu på att göra en krage/miniminihalsduk, som fästs runt halsen med en stor knapp. Ska prova lite och se sedan.

Hoppas på att böckerna från Bokus kommer idag. Huset Eliott ligger på posten (eller snarare närmaste tobaks/spel/tidningsaffär), och ska hämtas ut på torsdag. Längtar! Och jag måste komma ihåg att köpa tvätt- och sköljmedel. Kan komma på roligare saker att spendera pengarna på...


Package

My first package will most likely be sent this week, I´m just waiting for that last something to arrive in the mailbox. Then it´s on its way!

impulsiv!

Vad har jag sagt om att handla först och tänka sedan? Och ändå så gör jag det...

Skickade efter Loop-d-loop och At knit´s end på Bokus nyss, kom sedan på att det kanske gick att få tag på säsong 2 av Huset Eliott på DVD, och tänk att det gjorde det. Så jag skickade efter den. Fast jag var faktskt duktig och avbokade böckerna på Bokus, så 1/3 av summan försvann. Men illa ändå. Men jag ser fram emot att få hem Huset Eliott. Verkligen ÄLSKAR den serien. Och så går den så bra att sticka till, och är enormt inspirerande. Hur bra kan det bli?

vad händer egentligen?

Inte sådär vansinnigt mycket, måste jag påstå.

Jag har stickat en stor väska av mitt julklappsLovikkagarn från syrran, ska filta den i eftermiddag (önska mig lycka till!), tanken är att den sedan ska fodras (med många fickor) och användas som stickväska. Om jag ska KIPa, så vill jag ju att väskan som stickningen färdas i ska vara lika stylish som innehållet, och det hoppas jag att den blir. Färgerna fungerar jättebra tillsammans, hoppas att formen och storleken blir bra efter en tur i tvättmaskinen.

Jag håller på att sticka ett par vantar i Kosmos-garn (svart med färggnister - som en natthimmel med stjärnor) till min SP, hon höll på att sticka vantar själv, men kom inte överens med strumpstickorna. Tanken var att händerna ska hållas varma, tills hon har ett par egenstickade vantar. Så ska hon få material till ett par sockar (inga namn nämnda, om hon skulle hitta hit, vill jag inte att hon får några tolkningsbara ledtrådar), lite svensk choklad, en stickjournal (se föregående post), och lite annat smått. Hoppas hon gillar!

Jag är halvvägs klar med en pärlmudd. Det är märkligt, hur jag än hittar på egna mönster (utan att mäta om det passar ihop när det är dags att sy ihop ändarna), ändå lyckas få det att stämma, trots att jag gjort ett stort mönster med få (läs två) repetitioner. Har jag pärlmuddskänsla eller vad?!

Har nått upp till 300 läsare här, känns mycket bra (jag uppskattar verkligen er som har hittat hit, och som fortsätter komma tillbaka - om det nu är någon som gör det). Ser fram emot den dagen jag når 1000, totalt  overkligt just nu, men håller tummarna. Jag vet dock en sak som den här bloggen lider brist på - kommentarer! Var inte rädd för att uttrycka era åsikter, tycker ni att jag svamlar och suger fett, så säg det, har ni annat att kommentera, gör det. Jag gillar kommentarer, ett säkert sätt att veta att man är läst.

Stitch´n Bitch: A knitters design journal - Debbie Stoller

16274-45Eftersom jag är en sucker för S´n´B, så kunde jag inte låta bli den här boken (även om jag hade en helt annan stickjournal på min önskelista på Bokus). Detta är en riktigt praktisk liten anteckningsbok, lagomt stor för väskan, som rymmer ditt garnförråd, projekt du vill göra (inte dumt om du snubblar över oemotståndligt garn, men inte har någon omedelbar idé om vad det ska bli), skrytutrymme för FO´s, mått för hela familjen/de närmast sörjande, en massa utrymme för tröjdesign och rutpapper för stickare. En praktisk liten rackare, som sagt.

Knitter´s stash - Melanie Falick

16274-53Den här boken var egentligen inte alls vad jag förväntade mig, jag hade hoppas på en inblick i stickares skåp och lådor (deras garnförråd, helt enkelt), och historier om deras garn. I stället hälsar författaren på ett antal garnaffärer i USA, som bjuder på sina favoritmönster. Helt OK bok, om man tar den för vad den är (och inte för vad jag hoppades), jag hade överlevt utan den, men nu när den står i hyllan, kanske jag rentav stickar någonting ur den.

KnitLit (too) och KnitLit the Third - Linda Roghaar & Molly Wolf

16274-51 16274-52
Liksom den första KnitLit, så är dessa två uppföljare en samling essäer, minnen, historier om stickning och garn. I motsats till den första, så tyckte jag faktiskt riktigt bra om dessa. Hade det inte varit för att jag inte står ut med att inte ha alla böcker i en serie, så hade jag aldrig köpt uppföljarna, och det hade faktiskt varit synd! Läs ena, eller läs båda, perfekt när du vill ta med stickningen i sängen.

matches!

Entry in English, that´s going out to you SP´s!

I got my secret pal yesterday, the first package is being put together right this moment, I hope to send it next week. Hopefully she´ll like it...

I´ve got a SP too! Just recieved an e-card from her, looking forward to my first gift in the mailbox. So much fun!

I´m actually already looking forward to the next Secret Pal round! Maybe I´ll do the Nordic one again, too.

Looking forward to a great round! See ya´ll!


Stress...

Man ska aldrig göra något när någon står och flåsar en i nacken...
Har någon sett ett gäng bokframsidor här, så har ni sett i syne, de ska vara borta nu. Ett trolleritrick värdig Joe Labero...

hemliga vänner

Jag har fått min hemliga vän, men än har ingen fått mig. Det här är sååå spännande! Håller på att fundera ut de allra bästa presenterna, frågeformuläret är definitivt hjälp på traven!

Har börjat sticka ett par pärlmuddar, olivgröna med guldiga pärlor, blir bra. Hoppas jag. Sen blir det nog petrolblåa med blågröna pärlor. Håller på att rita lite på mönster.

i väntans tider...

Den här veckan paras de hemliga vännerna (secret pal 7) ihop. Ser fram emot att få min, både den jag ska köpa presenter till, och den jag ska få presenter av. Att hitta ett paket i brevlådan från ens hemliga vän är nästan bättre än julafton!

Tittade in till vår LYS här i Nynäshamn (den med otroligt trist utbud), som just har bytt ägare. Hon kommer att ta in ett roligare utbud, flytta garnavdelningen ut från mörkaste hörnet till ljuset vid skyltfönstret, och dessutom sätta in ett bord för dom som vill komma och sticka i butiken. Låter som ett stort framsteg! Tänk att inte behöva åka tåg en timme, för att få tag på bra garner! Jag lovade att göra reklam på bloggen ocm det blev bra, så ni får väl hålla ögonen öppna.

Tror jag ska sticka muddar i Drops Alpacka, har olivgrönt och petrolblått, och guldfärgade pärlor, det borde kunna bli något. Ska gå och kolla pärlor när jag går härifrån också, se vad som mer kan fungera.

Ska nog gå på Viktväktarna på torsdag (hurra.....) för femtielfte gången gillt. Det är roligare att sticka små söta tröjor och koftor i små söta storlekar, och jag behöver verkligen gå ner i vikt. Min mamma var lika gammal som mig (dvs 31) när hon dog av en propp i hjärtat, farmor var 46 när hon dog av en serie hjärtinfarkter - lite äldre vill jag nog bli. Ska jag hinna prova alla underbara garner som finns, och sticka alla trevliga saker, då måste jag bli åtminstone 50...

Questionnaire

Some answers for you secret pals out there!

1. Are you a yarn snob (do you prefer higher quality and/or natural fibers)? Do you avoid Red Heart and Lion Brand?  No, no yarn snob, though I prefere some wool in the mix. I´ve begun descovering the world of novelty yarns, but I´m not totally there yet, though.


2. Do you spin? Crochet?  No spinning, some chrocheting, my main thing is knitting.


3. What do you use to store your needles/hooks in?  I´ve made a couple of those roll-away needle holders in fabric.


4. How long have you been knitting? Would you consider your skill level to be beginner, intermediate or advanced? I learned to knit when I was about six, then I knitted in school, and then I had a go when I was a teenager, but I´ve not been a knitter until about 18 months ago. I consider myself an pretty advanced knitter, I don´t do everything, but have tried most.5. Do you have an Amazon or other online wish list? No, no wish list.


6. What's your favorite scent? (for candles, bath products etc.) I don´t have a bath tub, but in candles and soaps and stuff, I like sweet scents like vanilla, spicy scents and minty scents. I´m not too fond of rose and lavender.


7. Do you have a sweet tooth? Favorite candy? I used to think I had a sweet tooth, but lately I don´t actually feel like it. I´m a bit picky too, being a vegan and all.


8. What other crafts or Do-It-Yourself things do you like to do? I make over interior stuff - paint, sew covers, make it into something different. Sometimes I sew bags, or personalize clothes.


9. What kind of music do you like? Can your computer/stereo play MP3s? (if your buddy wants to make you a CD)  I listen to hip hop, r´n b, mellow yazzy music, banghra,  favourite artists include Björk, Scissor Sisters, Missy Elliot, anything touched by Pharrell Williams. Unfortunatly no MP3 player.


10. What's your favorite color? Or--do you have a color family/season/palette you prefer? Any colors you just can't stand? I love pink, green and black, and can´t stand blue. Simple as that.


11. What is your family situation? Do you have any pets? Single white female. Not looking, happy with my cats Lipton and Titus.


12. Do you wear scarves, hats, mittens or ponchos? I wear any accessorie you can think of. I live in Sweden, where winter is long and cold, thus hats, scarfs and mittens are essentials.


13. What is/are your favorite yarn/s to knit with? I love soft, wooly yarns, maybe with some cashmere or alpaca, in any ply, thin or thick.


14. What fibers do you absolutely *not* like? I don´t like cheap acrylics that sqeeks when you handle it.


15. What is/are your current knitting obsession/s? My current knitting obsessions are books and magazines! I´m buying in bulk, for the inspiration and to learn more. Unfortunatly Sweden is more or less a 3rd world country in this area. Would really like to get my hands on some japanese knitting magazines...


16. What is/are your favorite item/s to knit? I now knit mittens, beaded wristwarmers, socks, things that keep me warm and stylish in the snow.


17. What are you knitting right now? Right now I´m knitting socks for my friends daughter, and a dog sweater (I´m considering writing a book on dog clothing).


18. Do you like to receive handmade gifts? As long as they´re made from the heart, handmade gifts are lovely.


19. Do you prefer straight or circular needles? I swing both ways, circulars and straight, and dpn too.


20. Bamboo, aluminum, plastic? Needle material depend on yarn fibers, but I mostly knit with plastic and aluminum. I like the beauty of bamboo and wood, though.


21. Do you own a yarn winder and/or swift? No, no yarn winders or swifts.


22. How did you learn to knit? My mother (or perhaps my grandmother) taught me.


23. How old is your oldest UFO? My oldest UFO is about a year - I can´t find the yarn I need to finish it.


24. What is your favorite animated character or a favorite animal/bird? I love Hello Kitty, and I read Witch-comics.25. What is your favorite holiday? My favourite holiday is december (not really christmas eve, which we celebrate in Sweden), and halloween, being a wicca (believer, not practicing) and loving anything with a scull on it.


26. Is there anything that you collect? Does yarn count as a collectible?


27. What knitting magazine subscriptions do you have? I´ve just started subscribing to Interweave Knits, but haven´t recieved my first issue yet.

28. Any books, yarns, needles or patterns out there you are dying to get your hands on? I just want to explore the world of knitting - send me the best you can find, and I´m happy. Or just anything, that´s the fun of secret pals!


29. Are there any new techniques you'd like to learn? I´ve tried (though not mastered) most techniques, could do with some more practise on most of them. One kind of get stuck on the same old...30. Are you a sock knitter? What are your foot measurements? Yes, I knit many socks (I like my feet warm and dry), my feet are about 23cm/9´´ long.


31. When is your birthday? (mm/dd) On the 14th of September.


There you go, there I am! I´m looking forward to getting to know you guys better too!

en ny chans!

känns det som. Jag har kollat på rowans hemsida, det ser inte ut som om jag blivit medlem i deras rowan international, alltså inga pengar som måste betalas. Hurra! Nu kanske jag lär mig att bli mindre impulsiv (trodde jag på den själv?), och tänker först och köper sedan. Rent allmänt så har jag faktiskt blivit lite bättre rent ekonomiskt, nu tänker  jag ibland innan jag köper. Kollade förresten på Wincents hemsida, en hel del vill-ha där, kollade också k-pixie (http://kpixie.com), där var det ännu mer. Räddad ev den höga fraktavgiften, annars hade förmodligen en order varit på väg dit...

Monopolpengar

Det känns nästan som det som köps via internet inte köps med riktiga pengar, vilket gör det väldigt lätt att beställa saker som man aldrig skulle få för sig att köpa annars, främst för att det faktiskt är frågan om en del pengar.

Har skickat efter en bok till på bokus (såg förresten att Debbie Stoller kommer med en ny Stitch´n´Bitch-bok, "Happy hooker", med virkning), skickat efter en prenumeration på Interweave Knits (vart får man tag på den i Stockholm? har inte hittat den någonstans), och blivit medlem i Rowan International. Sammanlagt sådär en tusenlapp (knappt), som faktiskt måste betalas, även om det känns som om internetshopping kan betalas med monopolpengar.

Hokus pokus

Har någon mer än jag lagt märke till hur icke-stickande omgivning ser på oss stickare? Som att det är någonting halvvägs på väg mot magi som händer, när ett garnnystan och stickor förökar sig. Som att man själv är den store trollkarlen som får magin att hända. Vilket i och för sig inte är dåligt - då har de i alla fall vett att uppskatta stickade presenter. Fast samtidigt så tror dom att stickningen sker genom magi, och inte en massa hårt arbete (som i vissa fall innefattar väldigt vuxet språk och ett gäng upprepningar och omstickningar), och vill att man ska trolla fram än det ena än det andra.

Jag har just trollat fram ett par väldigt knallfärgade (blå/cerise/orange/gula) tjocksockar åt kompis Malin, och eftersom garnet inte färgmässigt fördelade sig som jag önskade på socka nr 1, så repade jag upp sådär fyra gånger för att försöka ändra på resultatet. Till slut fick det bli som det blev, och hon får så lov att vara jäkligt tacksam. Hon fick till och med gå före mina egna sockar i tillverkningskön, så det!

Har varit inne på bokus och beställt stickböcker, en till S´n´B knitters journal (köpte en till mig, gillade den, köper en till min hemliga kompis, som jag än så länge inte har en aning om vem det är), en stickrelaterad deckare, Knit one, kill two, och en stickkalender. Jag satsar på mängd i stället för storlek, och köper billiga böcker, nästa gång kanske det blir pris i stället för mängd, och jag slår till på en riktig feting. Funderar bl.a. på Teva Durhams Loop-d-loop, gillar hennes mönster.

Fick tidigare beställda böcker förra veckan, men dom känns redan gamla. Vill ha mer! Men blev positivt överraskad av de flesta, även om alla inte var vad jag förväntade mig.

RSS 2.0