lustlös

Igår hade jag absolut ingen sticklust alls. Ingen lust till att göra nånting, överhuvudtaget, egentligen. Att sitta och titta på tv kändes till och med för mycket som något att göra, mest av allt ville jag nog sitta och titta in i en vägg. Fast så var det CSI, och tiden fram till det måste slås ihjäl, så då blev det tv3 resten av kvällen, men när CSI väl var slut, var det raka spåret till sängen, och det ultimata göra-ingentinget - sovdags. Jag älskar att sova! Faktiskt det enda vettiga jag gjorde på hela kvällen.  Hade dock sett fram emot det mer, om sängen hade varit skönare...

yay!

My second gift has arrived, and it was very nice - thank you SP! I will tell you all about it, and post pictures, later!

ändan ur vagnen

har jag fått, och stickat klart systerdotter Wilmas sockar, börjat på hennes halvvantar/muddar, stickat klart Tildes sockar (det blev två par över, som jag gav bort - stl 6 år passar tyvärr inte på mina fötter), stickat klart rosa spetsvolanghundtröja (tänker i sinom tid sticka matchande muddar), har bokat in dator på biblan för översättning av pärlstickningsmönster till min SP, helt enkelt styrt upp saker i stort behov av uppstyrning. Sen kan jag göra bara sånt jag VILL göra, i stället för trista beställningar. I och med att jag jobbar min sista vecka den här veckan, så ska jag lägga en massa tid och energi på mina stickböcker, jag har satt deadline till nu i vår (lite vagt datum, jag vet, men före sommaren i alla fall).

Bellsleeved shrug är klar, har den på mig just nu, men trots att jag gjorde den en hel del längre än beskrivningen, så känns ärmarna för korta, så jag ska förlänga dem lite. Har kvar ett par nystan, så det ska inte vara några problem.

Fick S´n´B Chrochet, For the love of knitting och Pa Jinglebob förra veckan. Jag virkar så gott som aldrig nu för tiden, men det kan ändras efter S´n´B Chrochet. Den är skriven i samma anda som de tidigare böckerna, och innehåller alltså en hel del kul saker. For the love of... har jag bara bläddrat i, men den bäddar för en massa trevlig läsning, hade bara önskat att det hade varit lite mönster också, det är många bilder från 40- och 50-tal på diverse tröjor och dyl. Pa Jinglebob var kul, om en sheriff som räddar staden med sin stickning, visa den för barnen, så inser dom också vad det är praktiskt att kunna sticka!

Uppdatering

Håller på med en "Bell sleeved shrug" i lila/grönt Feeling, blir riktigt nöjd. Kämpade på för att få den klar innan jag gick utanför dörren, men kom fram till att jag ändå inte skulle hinna sy ihop den. Tur att det inte är kallare än vad det är.

Har fått mitt andra paket från Japan: trevligt rosa alpackagarn, hello kitty-pasta och -origamipapper. Kommer jag att ha hjärta att använda upp dom? Tror väl inte det... Postar bilder sen. Måste gå nu, ska på posten, hämta barn (inte mitt) och hinna på tåget.

jajamensan!

Kom nyss hem från Stockholm, skulle köpa en digitalkamera var det meningen. Jag råkade glömma bort det, kom på det när pengarna var i det närmaste slut. För jag köpte kläder! Fyra toppar och tre halsband på Indiska, en väska med Mamo (med en hel del Hello Kitty-känsla) och ett Hello Kitty-halsband, och en hög med tidningar, varav Knit it! var det enda stickrelaterade på hela dagen. Jag kan inte ha gått ner speciellt mycket av 3 ½ veckors viktväktande, men jag kände mig mycket mindre, och kunde faktiskat ha allt jag släpade med mig till provrummet. En top var t.o.m för stor! Känns faktiskt ganska bra att ha ett liv som inte enbart är stickor och garn!

lite besviken blev jag...

Sprang som en skållad hare för att hämta ut mitt stora brev, hur förväntansfull som helst. Blev lite lätt besviken när det inte kom från Japan. Blev å andra sidan lite glad när det kom från Nysta, de garnnystan som fattades för att få min tröja klar. Och nu i förmiddags stickade jag klart den, så när jag kommer hem så ska den sys ihop. Spännande!

Så nu kan jag börja med ett nytt, större projekt. Vet inte vad, dock. Letar efter ett tröjmönster som matchar det garn jag har, funderar på om jag ska sticka en kablad väst ur nyaste Vogue Knitting (det måste stå fel garnmängd i beskrivningen, annars slukar västen mer garn än en tröja med ärmar och allt, ett svart hål för garn, månntro?). Letar också efter mönster på en "shrug" (vad säger man på svenska?), gärna i spets, där sju nystan à 50 gram (85 m/nystan) ska vara precis lagom. Det finns en fin i Knitty, men jag tror inte att garnet räcker. Hoppas som sagt på IK.

måste man ha en rubrik?

Just nu ligger det en stort-brev-avi i min väska. Kan det vara ett hemligt paket, måntro? Tro mig, det visar på en enorm karaktärsstyrka, att jag gått till biblan för att blogga, innan jag rusar iväg för att hämta ut det!

Väntar på mer böcker från bokus, den nya Stitch´n´bitch-boken "Happy hooker", "For the love of knitting" (som enligt recension i VK verkar vara en riktig coffee table-bok) och "P.A. Jinglebob - The fastest knitter in the west", en barnbok, tror jag, men kan jag stå emot en bok om en stickande cowboy? Tror inte det...

Har börjat sticka en rosa spets-och-volanghundtröja i Marks & Kattens Dream. Det höga konstfiberinnehållet i garnet har avhållit mig från att prova det innan, medan angoran i det har dragit. Slutsatsen blev iaf att garnet är fantastiskt trevligt, mjukt som en babyrumpa, och snyggt - spetsen funkar jättebra. Funderar på att köpa en rejäl hög av det i olika färger (eftersom svart var slut), det är på rea, och känns definitivt som nånting som skulle kunna bo i mitt garnförråd. Ska köpa mer Feeling-garn också, det måste bli så pass många nystan, att det inte tar slut om jag beslutar mig för att det ska bli en tröja. 20 nystan borde räcka... Har problem med att hitta något jag vill göra av det dock. Det kanske ändrar sig när de två nummer Interweave Knits jag väntar på dimper ner i lådan. 

väntar och väntar och väntar............................

Vågar knappt gå hemifrån i väntan på paket från min SP i Japan. Nu är det en vecka sedan det skickades - hur lång tid tar det att färdas över halva jorden? Om det tog 48 dagar runt HELA jorden för Phileas Fogg för 100 år sedan, då borde det inte vara orimligt med drygt en vecka för halva sträckan. Om man inte är en Interweave Knits, förstås, då tar det dubbla tiden, och lite till. Fortfarande ingen tidning...

Funderar allvarligt på att köpa en digitalkamera, ingen dyr och flashig sak, bara för några hundralappar. Allt jag behöver den till är att illustrera den här bloggen, och att ta bilder till mina stickböcker, så att jag kan visa förlagen hur grejorna ser ut. Ska försöka komma ihåg att gå in på Teknikmagasinet nästa gång jag är i stan.

Stickar barnsockor så att det ryker. Det enda bra man kan säga om dom, är att dom är små, så att de går fort att sticka. Håller på att vänta på garn från Nysta, så att jag kan göra klart min tröja, så att jag får börja på något nytt sedan (se vad jag försöker vara duktig!). Gröna pärlmudden är fortfarand i onåd, den vill jag inte ens titta åt än på ett tag. Ska sticka en rosa hundtröja i spets, och antagligen matchande spetsmuddar till matte, till min hund/matchande matte-bok. Måste jobba lite på den om jag ska bli klar i vår.

I´m so excited!

I recieved a letter from Japan yesterday - my second package is on the way! I´m really excited, she really seems to try hard to find great gifts, following my taste to the letter. And speaking of letter - she sends fab letters, the japanese sure know how to make stationary! And she keep sending them too, not just the one mandatory. She´s definately going to be nominated for "best SP"!

She asked a couple of questions: yes, I´m from Sweden originally, and it´s nice here. We do take good care of our people her, considering how many other countries are, like the USA, where you can´t afford medical care without insurance. But yet we wine! We as a country love to complain about the government, the taxes, school, medical care, you name it. If you´d just listen to people, you´d think we´re a third world country. (That´s the questions from the last letter, this is answering yesterdays letter:)

Yes, I love books. I´ve been reading since I was four, and books are an important part of my life, in fact I get withdrawel-symptoms if I don´t have anything to read. And whatever obsession I get, I buy books on the subject. Thus I have loads of books of egyptologi, veganism, fashion, interior design, and now knitting. Unfortunately they don´t make that many knittingbooks in Swedish, maybe five in the last year, and we don´t have any knittingmagazines in Swedish. So I buy books on the internet, and buy american magazines, like VK, IK and Knit. 1.

So, now you know that! I´m looking forward to your gift! Sooooo excited!

shop ohoj!

Har varit in till Stockholm, främsta anledningen var att kolla nyöppnade Marias Garn på söder. Kom därifrån med fyra härvor egenfärgat alpackagarn i ljust blågrönt och några maskmarkörer till min SP.
Hamnade i gamla stan också, köpte ett par härvor blått/brunt/grönt alpackagarn på Anntorps väv (?). Och så blev det ett gäng tidningar, bla Vogue Knitting, och en present till till min SP.

Fick brev från min hemliga bortskämmare idag, hon lade mitt senaste paket på lådan den 8:e, men det var i Japan, så det tar väl några dagar till.

Har fortfarande inte fått någon IK, skrev till deras kundtjänst, och tydligen kan frakten ta upp till 8 veckor, och dom skickade vinternumret den 4:e januari. Skickar dom via månen, är då min fråga.

Loop-d-loop var så bra! Så många saker i den jag vill göra, bla en cardigan/kofta/jacka, enbart bestående av flätor. Lätt arbets- och tidskrävande. Alterknits var sådär. Lite nya idéer, men dom flesta av dom idéerna har jag redan haft. Några kanske-projekt, men den skadar inte att ha i stickbiblioteket. Det var på tiden att köpa lite böcker med mönster, och inte bara skönlitteratur och runtomkringböcker om stickning. Jag behöver idéer till de nystan som på något mystiskt sätt anhopat sig i skåpen! 

överreklamerat?

Har varit och gjort en välförtjänt massage, men än så länge mår jag mest dåligt av den, yrslig och illamående (mycket skit i kroppen?), men sen hoppas jag på att må som en prinsessa.

Ska på posten och hämta ut böcker, Loop-d-loop, Alterknits och en stickdeckare (kommer inte för mitt liv ihåg vad den heter). Hurra!

Stickade tröja igår (förmodligen en bidragande orsak till mina värkande axlar), har bara en ärm kvar, stickade halsen också. Kvar är bara ett nystan garn också, har mejlat Nysta om möjlighet att beställa mer, men vet inte om dom har något garn kvar. Hoppas!

Funderar på att skriva till förlag, för att fråga om dom överhuvudtaget är intresserade av att ge ut mina stickböcker. Om dom totalt saknar intresse, då sparar jag både en massa jobb och pengar, i stället för att göra färdigt dom först, och sedan bli nobbad.

ett inlägg till idag blev det...

Är det bara jag, eller är det väldigt mycket modebloggar just nu? Med mycket inlägg av typen "det här har jag på mig idag". Vilket inte behöver vara fel, jag är lika modeinresserad som stickintresserad (ok, inte just nu kanske, men i vanliga fall, när jag bara har ett intresse och inte en besatthet), men jag tycker att en outfit ska vara ett bidrag till världen för att förevigas så, och "jeans från h&m och tröja från jc" är kanske inte så fashion forward. Men, som sagt, det finns bra avarter också (kolla länklistan för ett par exempel).

Pengarna brände i fickan idag. Det var inga stora summor, men förnuftet ville inte lyssna på argument av typen "spara ihop en hög och åk och garnshoppa (behöver bla merino aran, remember)", eller "spara till Marocko (ska nog till Marocko i sommar)". Pengarna ville användas, och fast jag försökte fresta med tidningar (älskar tidningar), inredning, smycken, mm, så hamnade dom till slut i garnaffären. Det blev fem rosa nystan Dream (till en hundtröja i spets med liten volangkjol) och fler nystan Feeling, två lila, två mörkgröna, samma färger som senast. har kommit fram till att garnförrådet behöver MÅNGA nystan av varje färg/sort, oavsett vad de ska bli. Jag tänker inte bli sittande med fler projekt, där garnet tar slut mitt i. (Lära sig av sina misstag? Kors i taket...)

Märks det förresten att jag gillar parenteser?


lågoddsare...

Vad tror ni om oddsen för att två nystan garn (50 grammare) ska räcka till drygt en ärm och en halskant? Ingen skräll direkt... Måste in till Stockholm framöver och gå på Nysta. Jag köpte garnet på rea, har jag riktigt otur, så har jag ingen större chans att få tag på det. Å andra sidan, så har man tur ibland. Nån som vet nån annanstans där de säljer Debbie Bliss merino aran? Gärna på nätet!

already february...

Not that much time left on this SP-round, next month is the last. I sent the mandatory snail-mail this week-end, and I´m putting the last package together, to be sent in March.

I´ve got one, or perhaps two, gifts left to recieve from my spoiler, I simply can´t wait! The first was great, I bet the last one(s) is (are) great too!

days of my life..

Har en halv socka kvar (i Crazy, randigt i grönt/brunt/gulbeige - det höstigaste jag hittade, trevligt sockgarn, inte så roliga färger, tyvärr) till Saras "tack-för-att-du-spelar-in-skivor"-sockar, stickar på högsta växel så att de ska bli klara, så att jag kan sticka något roligare.

Som min tröja, som har legat medan jag har stickat sockar. Har ändå kommit sådär 1/3 på framstycket. Hoppas att garnet ska räcka, mönstret sa 8 nystan, jag har 10, men oroar mig. Hoppas att ärmarna drar pyttelite, annars måste jag ut på garnjakt. Vilket vore väldigt ovälkommet.

Min tatuering kliar vansinnigt, den har sårskorpa som fjällar, och jag får inte klia tillbaka. Vansinnig, I tell you! Ska försöka posta en bild på den, när den bllir sitt snygga jag.

I den här SP-rundan ingår ett "snail-mail", som jag skickade igår. Kunde inte låta blli att lägga i något extra, hittade ett kit på Accessorize, för att sy en egen blombrosch, så den skickade jag med. Hoppas att hon tyckte att den var lika söt som jag tyckte.

Var till Farsta i helgen, kunde naturligtvis inte låta bli Ljungqvists garn. Tyckte att dom hade lite tråkigt sortiment (förra gången hade jag inte varit på Nysta, Wincent m.fl. - då kändes den betydligt roligare), men köpte lite sockgarn (kommer inte ihåg märket), ett nystan illrosa, ett lilamelerat, som kommer att bli randiga (jag lovar, jättesnygga!) sockar. Gick därifrån med pengar i plånboken, det ni! Fick råd med lunch i stället, åt sushi (vegansk, of course), som jag längtat efter länge. Sååååå gott!

Måste börja spara pengar till symässan, att döma av tidigare rapporter därifrån, kan man hitta riktiga godbitar där.

Interweave Knits har inte dykt upp än, dags att höra med dem om den försvunnit i posten?

så nöjd!

Nu sitter den där - ett litet garnnystan med tillhörande stickor på insidan av min handled. Jättefin! Det gjorde inte farligt ont att göra den, priset var överkkomligt - varför har jag dröjt så länge?

Var in på våran LYS, skulle bara köpa lite sockgarn (dels till en kompis som spelar in ett gäng skivor åt mig, dels ett par beställda sockar). Tyvärr hade dom en del reagarner. Även om det inte är världens bästa garnaffär (fast nya ägaren håller på att uppdatera!), så går det alltid att köpa på sig reagarner. Köpte ett gäng Feeling, ull/akryl, mjukt och skönt, i blekgrönt/aningens ljusrosa, i petrolblått och i lila/lite grönt, sammanlagt 13 nystan (jag tog allt grönt jag hittade), så nånting kommer det att bli. Tills vidare får det flytta in i mitt garnförråd, som är väldigt magert om man jämför med en del på nätet. Skulle faktiskt inte ha någonting emot att byta med en del - stora mängder jättefina garner, som en egen LYS hemma i bostaden. Jag har haft en tendens att köpa få nystan, för att få råd med fler sorter, men ska försöka göra tvärtom, det är lättare att hitta projekt med större garnmängder. Dessuton hur många par sockar/vantar behöver en människa under en livstid?

Förresten - med tanke på att jag inte alls tycker om blått, så följer väldigt mycket petrolblått (den där djupa, ganska mörka blåfärgen, med en skvätt grönt i) med hem. Märkligt...

Tröjan går bra, bakstycket är klart, framstycket är påbörjat. Beskrivningen ser lite lurig ut uppe i halsringningen, förhoppningsvis blir det klart som korvspad när jag kommer dit.

Ska väga mig ikväll, är riktigt nervös. Jag har varit hur duktig som helst, men ibland går man upp ändå (mysko!), men håller tummarna. 

Needled to death - Maggie Sefton

16274-55Den här boken skilde sig inte mycket från den första, Knit one, kill two, vare sig i upplägg eller läsvärdhet, förutom i en sak: en otroligt inspirerande djupdykning i alpackauppfödning. Jag har haft funderingar på get-/fårgård, nu tänker jag, hmmm - alpackor..... 

vår? vågar man hoppas?

Det är underbart väder ute, plusgrader och definitiva vårkänslor. Man kan alltid hoppas att det håller i sig. För min del, så får det gärna vara vår från nu och till maj - vår är bra! Bara det inte blir en massa slask, förstås.

Tröjan går framåt, sådär 1/4-del kvar på framstycket, men nu vet jag en orsak till att jag har skjutit på tröjstickeriet - det är betydligt tyngre än en socka eller en vante! Öm i axlarna, funderar på att skämma bort mig med en massage. Borde göra det i alla fall; beroende på en del omständigheter, så har jag sovit utan bäddmadrass, direkt på resårbotten, i två månader. Att säga att ryggen är öm är en underdrift. Min systerson skulle massera mig i helgen (6 år, inte så stark, inte så tung), och jag skrek högt av smärta. Sedan gjorde han samma sak på min lillasyster, och hon kände ingenting. Överkänslig rygg, kan man nog påstå. Massage är alltså en behövlighet.

Men det får komma efer min tatuering, som ska göras ikväll. Lite nervös, har inte tatuerat mig på sådär tio år. Min smärtgräns kanske har sjunkit hur mycket som helst, eller så gör det ondare än vad jag minns (jag tatuerade fotleden sist, det gjorde jäkligt ont). Fast samtidigt ser jag fram emot det, jag har velat tatuera mera sedan förra gången (nu har jag två, imorron är dom tre), det blir ett beroende - vill ha fler!

Sicksacksockorna i regia är klara, riktigt snygga. Och varma, fast de är så tunna! Satte som villkor: inget mer tröjstickande förrän sockorna var klara. Så nu får jag sticka tröja!

Och så kan man fråga sig varför jag spenderar pengar på böcker i stället för på garn. Har gjort det igen, skickat efter böcker på Bokus. Dom har för mycket som jag vill ha!


RSS 2.0