jo, förresten

Jag var så väldigt less på Höganäs, deras stengods kändes föråldrat och fantasilöst. Men så kommer dom med sådana här våröverraskningar:

16274-4416274-43

Dels är den nya citrusfärgen underbar, kannan är så fin (finns också en större variant), och de nya muggarna (mest den längst fram på bilden ovan) är to die for. Man ska aldrig ta någonting för givet.
Annars funderar jag på nånting helt annat i porslinsväg, har hittat en Arabia-servis med brunt mönster second-hand, som skulle tokmatcha (utan att vara likadant) mina redan existerande tekoppar. Hoppas bara på att den finns kvar om två veckor, när pengar kommer. Om jag inte lyckas få lillasyster (vilken som helst av dom) att låna ut pengarna, 350 kr för en massa delar. Ett fynd! Hoppas servisen finns kvar, hoppas, hoppas!

customiza litegrann...

Ett par snabba tips för soffhörnan:

16274-72http://www.bemz.com/ säljer överdrag till diverse IKEA-soffor. Den här snyggingen, som skulle göra underverk på min Klippan kostar ynka 900 kr, och soffan blir som ny!

Vill man hellre ha enfärgad soffa och flådiga kuddar, så är det här ett lagomt kitschigt alternativ:

    

http://www.dittmonster.se/ kan du antingen skicka in egna foton eller välja bland favoritkändisar, och få dem som korsstygnsmönster. Sy din familj, din hund, din soffa (tänk dig en kudde med din soffa på, liggande i din soffa) - möjligheterna är ändlösa! Jag skulle nog välja Modesty och Audrey... Girl Power!


lite bilder

Nu har ni chansen, här kommer lite gammal skåpmat. 

Först, en Fluffy sweater (ur Vintage Knits), som blev petrolblå och slät i stället för rosa och mohairig, men den blev fluffig i betydelsen stor, och lite väl kort (allt enligt mönstret), funkar kanske bäst för en någorlunda smal person att krypa in i. En motvillig syster modellar:Sen en Noro Korchoran-katt:

(Färgerna är mörkare IRL.)

Och så ett par amigurumi, en liten bajs och en missbildad hund:Till sist ett par sicksackiga regia-sockar:Nu har jag faktiskt fått tillbaka sticklusten, håller på med en slipover/väst från nya numret av Vogue Knitting, i blågrönt alpackagarn från Marias garn. Blir bra, tror jag. Min katt gillar garnet i alla fall...

my secret presents - in pictures!

    I finally borrowed my sisters camera, so finally you get to see my presents! First, my february package: two balls of soft, pink alpaca yarn, a bag of Hello Kitty-pasta and Hello Kitty-origamipaper. Very nice, all of it. Yesterday I got my last package, two balls of mohair yarn (soft!) in green and pink, and a japanese comic, involving yarn and knitting, as far as I can see.I can´t really imagine myself using any of it - I just want to keep it, so I can look at it and touch it whenever I want to. Thanks a lot, my SP, aka Amy. Look at her blog at http://amy_karalee.livejournal.com!egentligen på tiden

Har ingenting att tillägga, mer än att nu kommer den här kategorin också att finnas.

Jo, förresten - ett av hemma-hos-reportagen i nya Allt i hemmet var från Nynäshamn. Kul!

ribbstol?

Har använt det sista av Noro Korchoran, nästan (en liten snutt kvar), det blev en katt. Inget nyskapande, bara tre rektanglar som blir kropp/tassar, huvud och svans, en gammal klassiker. Men med lite egen twist - lite större och  i slät- i stället för rätstickning, den blev riktigt bra, och visar upp garnets snygghet på ett riktigt bra sätt.
Nu vet jag dock inte vad jag ska göra, har ett litet garnförråd, och inga idéer. Colinette-lampskärmen kräver en metallstomme, så den kan jag inte börja på. Funderar på att ta fram grön pärlmudd ur skamvrån, men känns inte riktigt på humör för att brottas med den. "Weekend knitting" är på väg (ska kolla posten sen idag), kanske den har något trevligt i sig. Annars blir jag lite halvknäckt, jag fungerar inte utan någonting i händerna, då klättrar jag på väggarna. IKEA hade åtminstone förut ribbstolar på barnavdelningen, hade kanske varit något, det hade i alla fall underlättat väggklättringen.
Egentligen skulle jag vilja fixa i lägenheten, men dels är den andra-hands-hyrd (drömmer om att köpa den en dag), dels är plånboken lite väl slank. Har lite vit färg, men räcker knappt till mer än en vägg. Vill ha ny färg på köksluckorna, nytt golv, ommålade väggar här och var, nya golv, nån svartmönstrad fondtapet - mer eller mindre rubb och stubb alltså. Börjar med en nu kategori, tror jag.

jag lever!!!!!!!!!!

Men stundvis är det nätt och jämnt. Förkylning måste vara den värsta sjukdom man kan ha - man mår så jäkla risigt, det håller i sig hur länge som helst, och det är ingen som tycker synd om en (det är ju "bara" en förkylning). Men jag är i alla fall någorlunda på benen, och får lite gjort.

De fantastiska garnerna jag köpte på Nysta sist (rosa/grått Noro Korchoran och rosa/multi Colinette mohair), som jag trodde aldrig skulle bli något, har faktiskt blivit något: två mycket snygga kuddframsidor till soffan. Eftersom rosa, svart och vitt är de färger jag helst inreder med nu, så passar de helt perfekt, och så syns det hur fint garnet är, eftersom det helt enkelt är en enda slät yta (inte helt olikt en målarduk) och inget krångel och finesser. Det blev garn över (men inte tillräckligt för fler kuddar), så jag funderar på att sticka en lampskärm i spets (att spänna över en trådstomme) av Colinettegarnet, och så vet jag inte riktigt vad resterande Noro ska bli. Nåt trevligt i alla fall, är tanken.

För övrigt så svänger jag mer åt inredning än stickning just nu, så jag spenderar inga förmögenheter på garn för tillfället (har inga förmögenheter...), men att kombinera stickning och inredning fungerar. Ska kolla bokus, om dom har några bra "sticka för hemmet"-böcker. Annars skadar det inte att jag köper annat än stickböcker, dom har blivit väldigt många fler i min bokhylla, medan mina andra "avdelningar" fått stryka på foten.

för mycket testosteron?

Män brukar bli väääääldigt sjuka, när dom är sjuka. En förkylning kan rent av vara dödande. Må så vara, kanske är jag mer man än vad jag trodde, för just nu känns min förkylning definitivt som nånting som kan utrota djurarter. Dessutom har jag fått förfrågningar om att vara barnvakt idag och imorron. Tror väl inte det. Hade jag inte varit tvungen att gå på affären (katterna blir väldigt kinkiga om dom inte får mat, och jag blir väl inte så glad heller), så hade jag definitivt inte klivit utanför dörren idag. Längtar hem igen!

Har nått en stickplatå - vet inte vad jag vill göra. Har en del garner som definitivt borde kunna bli något, men har ingen aning om vad dom vill bli. Några tips?

SP-related poo-link

I was searching for amigurumi on the net, and found this. Since I was making poo myself, I found your friend´s poo interesting. Hers is cuter, by the way.

massor!!

Jag har nått över 1000 träffar! Det är inga större mängder jämfört med somliga, men det är massor för mig!

SP-related

That was wierd - out of 6 billion people in the world, I post a picture taken by a friend of my SP! Was it as cute IRL as the picture suggested?
Don´t think I´m ungrateful, I´m not, I´m ever so happy with your gift (I did remember to say thank you when I recieved it? In other case THANK YOU!) I just wanted to wait for pictures, until I´d tell you all about my wonderful gift, but since I don´t have a camera, it can take some time. But I WILL post pics, and I WILL tell all!


blythe

En till japansk grej som är hur söt som helst (går dom att få tag på i Sverige?), är Blythe-dockor. Enjoy!

16274-71 16274-70 
16274-69 16274-68 16274-67

   16274-66 16274-65


Flera av bilderna hittade jag på http://www.thisisblythe.com/
Mera Blythe hittar man här http://www.blythedoll.com/index-e.html

Mönster till Blythe fanns med i Knitty:
http://www.knitty.com/ISSUEspring05/PATTblythe.html

Leta runt på nätet, det finns massor av undervara dockor, och en del fantastiska bilder (det satsas en hel del energi på snygga bilder!).  Och om någon vet var jag får tag på dom i Sverige, hojta till!


 

och jag virkar bajs...

Som sagt, jag försökte mig på en liten korv, à la amigurumi. Har ingen bild än (läser du det här, lillasyster maskros, slå en signal - jag behöver komma hem till dig på en liten fotosession), men den är klar. Tyvärr blev den inte alls lika söt som denna, faktum är, att jag inte ens vet om man kan se om det är en liten bajshög. Faktiskt blev den första jag gjorde, för länge sedan, mycket bättre, den hade ett ansiktsuttryck som var väldigt bajsigt, om det finns något sådant.

16274-64

Väntar fortfarande på första och andra numret av Interweave Knits, det första är skickat en gång till från USA, hoppas att det kommer, och om inte vårnumret kommit innan imorron, så ska jag höra av mig, så får dom skicka det också igen. Däremot får jag räkningar och dyl av dom. Vad är oddsen för det? Jag tror att någon på posten stjäl min post, det är inte det första som försvinner. Någonstans sitter någon och läser mina tidningar och garvar åt mig. Fanskap!

tänkte posta bilder...

Tog bussen till syrran igår, tänkte låna digitalkamera och dator och posta lite bilder. Tyvärr mötte jag hela familjen i dörren, på väg till pulkbacken, så det sket sig. Enda bra, var att jag hann handla och åka på samma bussbiljett tillbaka, så nånting vettigt blev det av dagen ändå.

Virkade en amigurumi i helgen, en rosa hund, men den blev rätt ful, inte alls på samma gullighetsskala som amigurumis som visas på nätet (ok, den var bättre än en del, men sämre än många). Men det var ett första försök, dessutom på frihand. Har dock inte låtit mig avskräckas, håller på med en ny. För sådär 1½ år sedan virkade jag en kiss-och-bajs till lillasyster, nu ska göra ett par nya, amigurumi-style. Halvvägs klar med Poop.

Idag gör jag ett tappert försök att lura in våren till min lägenhet, ner med gardinerna (ljus!), bort med rat, fram med vårfärger (rosa, vitt, och möjligtvis lite grönt), städa. Var tvungen ut och köpa blomjord och skurmedel - kan inte fatta att jag skurar så sällan, att jag inte ens märkt att det tagit slut. I fem månader har jag försökt få ägaren till mina gamla köksmöbler (jag lånade dom, med stor tacksamhet, tills jag köpte nya i november) att hämta nämnda möbler, utan resultat. Nu står dom och skräpar fulla hallen, och STÖR. Samlar damm, tar plats, gör att det känns mörkt som graven en midvinternatt. Måste tydligen anstränga mig mer...

amigurumi

OK, det här är virkning, inte stickning. Å andra sidan så kan jag faktiskt virka också, även fast det är mer sällsynt. Men - har ni lagt märke till nånting som heter amigurumi? Sååå söta japanska virkade djur och figurer. Ta en kik på dom här, t ex:

16274-62 16274-61 16274-60 


16274-59 16274-58 16274-57 16274-63


Beskrivningar har jag bl a hittat här:

http://www.sarahanns.com/crochetworks/animals.html
http://www.roxycraft.com/crochet_amigurumi_bunny.htm
http://www.roxycraft.com/Crochet_Aerial_Pig.htm
http://kinkylilblackdress.blogspot.com/
http://amigurumigirl.blogspot.com/


En massa foton hittar man här:

http://www.flickr.com/photos/38635695@N00/
http://flickr.com/photos/tags/amigurumi/
http://www.roxycraft.com/
http://www.amigurumi-along.blogspot.com/

Hur oemotståndliga är dom inte?! Googla på amigurumi, sök free amigurumi patterns, och GO AMIGURUMI!
Blir någon förvånad om jag säger att jag vill få tag på böcker i ämnet?

en impulsshoppares bekännelser...

Var in till Stockholm en snabbis igår, skulle bara in på Pressbyrån på Centralen för att se om nya Knit.1 hade kommit. Vilket den inte hade. Så jag tänkte bara prova på Nysta också, och där fanns den. En shoppare med karaktär hade då betalat den (priset sänkt till 70 kr - bra!) och åkt hem. En impulsshoppare plockar sedan på sig ett gammalt nummer VK, två härvor Noro Kochoran (rosa/grått, jättesnyggt) och en härva Colinette Mohair (rosa/ljusgrön/ljusturkos), för sammanlagt drygt 500 kronor. Garnen var från 30%-korgen, så de var ett fynd, men egentligen hade jag behövt köpa mat-toapapper-kattsand (de vanliga livsnödvändigheterna det vill säga) för pengarna. Och grejen är, att jag kommer förmodligen aldrig att sticka något av garnerna, för att dom var så väldigt vackra i sina härvor, bredvid varandra, så det är troligen så de kommer att sluta sina dagar - i mitt garnförråd, tillsammans, ostickade. Borde ha stannat hemma i Nynäs....

Skickade mitt sista paket igår, funderar på att skicka ett litet bonuspaket, med ett par pärlmuddar. Får se om jag kommer mig för att sticka ett par.

Cyndi bland annat

Har fortfarande ingen större lust till stickor och garn, men stickar ändå, stickade en rosa spets- och volangmudd. Blev riktigt bra, men om hundtröjan kändes prinsessa, så känns muddarna Cyndi Lauper. Vilket är helt OK, jag gillar Cyndi Lauper, 80-talsvarianten i alla fall.

Ska skicka mitt sista paket till min SP i USA i morron, hoppas att hon gillar det, jag har gjort mitt bästa för att följa hennes önskemål. Det blir Drops Alpaca i lila, svart och grågrönt, pärlor i svart, lila och vitt, pärlnål, stickor och mönster (ett helt pärlmudd-kit), chai-te från Indiska, maskmarkörer och vykortsmålarbok över Stockholm (toktöntig, men rätt kul). Hoppas hon gillar!


RSS 2.0