doggy style!

Märker att sexrelaterade rubriker säljer...

Handlar dock om hundtröjor, har kommit till benen på fair isle-tröja, har ingen aning om hur storleken är. Kompisens jack russell kommer att få den stora äran att stå till tjänst med tröjprovning, han får så lov att stå ut. Skrev jag att jag har idéer till en halv hundtröje-bok? Det har jag i alla fall, måste bara sticka upp dom, och göra mönster, och komma på ungefär lika många till. Dead line till påsk? Har redan avgivit nyårslöften - under 2006 ska två stickböcker skickas till förlag. Basta!

Har tagit den feges mellanväg med rosa ryggan - sköljde den relativt våldsamt (gnuggade lite här och där) och har lagt den på tork, alltså aningens filtning och sedan foder. Får se hur slutresultatet blir.

God jul, förresten, kom jag på att det hade varit, fick bl.a. fyra nystan Lovikka-garn av syrran, som nog ska bli åtminstone en filtad väska, och sen får jag se, och en förpackning hjortron-te av annan syrra, bra att ha vid stickning framför tv:n. Nyårsafton i morron, så en får väl säga gott nytt år också. Ett riktigt stickigt år!

filta eller inte filta...

det är frågan, det. Har stickat klart Punk rock backpack, mot alla odds krånglade inte sista framsidesbiten minsta lilla, trots intarsia-apa och allt. En hel massa trådar att hålla reda på, javisst, men allt flöt på som det skulle, och fastsyningen mot sidkanten gick också problemfritt. Men den är sladdrig, hela väskan, helt utan styrsel (skulle jag ha satsat på tjockare garn, trots att masktätheten stämde så bra?), och jag tvivlar på att fodret kommer att göra någon större skillnad. Så jag funderar sålunda på att filta väskan lite lätt. Eftersom den är gjord av obehandlat (fårdoftande!) yllegarn, så ska det inte vara några problem, förutom att axelbanden (som redan är i kortaste laget) blir pygmékorta. Så - filta och få styrsel, men kanske inte få på mig den, eller låta vara, och låta den vara ett under av sladdrighet? What´s a girl to do?

Har massor av idéer till hundtröjbok - nu ska de bara förverkligas. Massor av stickning alltså, och en massa mätningar och uträkningar. Hade varit enklare om jag hade haft tre hundar (small, medium och large) att prova på, och mäta på. Försöker att hitta enhetliga mått att utgå ifrån, och så får det bli universalstorlekar - three sizes fits most. Håller på att sticka upp en tröja med fair isle-krage, tyvärr finns inte den ljusblå bottenfärgen här i Nynäs, hoppas att den räcker till hela tröjan (tvivlar dock). Blir nog tvungen att åka in till Stockholm för att fylla på förråden. Stackars mig...

Funderar på om inte Drops Alpacka är tunn nog att använda till pärlmuddar, ska göra ett försök. Har köpt riktiga pärlnålar, om dom passar allt vad pärlor heter, så är det tjugo välinvesterade kronor!

rosa blir det...

Har stickat mig öm i axlar och handleder, kanske inte så myckat på grund av mängd, som på grund av koncentration. Har stickat ett par Mrs.Beeton, http://knitty.com/ISSUEwinter05/PATTmrsbeeton.html.  Inga krångligheter i sig, och borde ha varit hur snabbstickat som helst, men kidsilk på strumpstickor (dessutom ett nummer för tjocka för mig, och jag hade inga som var lagom) är inte att leka med. Dels att få tag på maskorna, dels att hålla dem på stickorna... Många fula ord blev det! Men de blev söta värre, ljusrosa cashsoft och mer cerise kidsilk och guldpärlor, men lite stora i ribbstickningen(för tjocka stickor för mig, jag sa ju det nyss...). Funderar på att göra ett par svarta och gråa, kanske i lite billigare garn.

Håller på med en punk rock backpacker ur Stitch´n´Bitch, en med apmotiv, men rosa i stället för grön. Och den har också en tendens att jäklas med mig. Trots att jag mätte, så blev sidokanten för kort, när jag skulle ta upp stygnen och börja om, så klipper jag upp maskorna (vilket iofs gjorde att jag kunde lägga till de saknade centimetrarna), och när jag ska sy på framsidan, så matchar inte hörnen varandra, så ännu mera upptagning av stygn. Och för en gångs skull syr jag tydligen hur tätt och hållbart som helst. Dessutom ser väskan än så länge grymt ful ut, men det gör för det mesta allt jag gör, för att bli bra på slutet. Så jag hoppas att det blir bra... Färgen är i alla fall snygg!

Flitiga lisa

Eller flitiga Malin, kan man kanske döpa den här blomman till.

Jag var mitt uppe i systerdotters dockkläder, när det ringde på dörren. Syrran med barn, som skulle hämta julklapparna som skulle följa med till Jämtland - ingen förvarning här inte! Fick lämna det som det var, slå in det med raketfart (jag brukar vara väldigt petig med paketinslagning, köra teman och allt), och lämna iväg det. Klart blev det ju, men inte i det skick jag hade tänkt det. Och overallen blev bye-bye.

Jag har stickat ett tag på kompisens hundtröja, men eftersom jag inte fått de mått jag behövde (efter ett antal påstötningar...), så fortsatte jag med den ändå, i vild förhoppning att den ska passa. Klar blev den igår, och snygg blev den. Kom på att kompisen ville ha randiga vantar, och det var mycket garn kvar efter hundtröjan, så igår kväll och i förmiddags hetsstickade jag ett par tumvantar som matchar hundtröjan. Kom på ett koncept för en stickbok (har funderat på att göra en med hundkläder, det ligger definitivt rätt i tiden) - hundkläder med matchande plagg för husse/matte. Helt lysande, om jag får säga det själv, hur kan förlagen tacka nej till det?

Läste gamla nummer av Knit 1, hittade en väska med volanger på utsidan, mycket trevlig, ska nog göra en sån. När jag har använt upp lite av mitt garnförråd. Eller efter jul...
 

SEX!

Inte så barnförbjudet som det låter - var på en rejäl Stash Enrichment eXpedition (SEX, duh!) igår, hittade fyra nya stickbutiker på norra sidan om Drottninggatan, och spenderade dryga tusenlappen på underbara garner och sticktidningar (hur hopplöst är det inte att hitta sticktidningar i affärerna? Inte ens press-stop har något att erbjuda). Ett nystan lilagröntvinrött eskimå till ett par vantar (garnet tog slut med en tumme kvar!), ett nystan grönt dream mohair till min evighetssjal (jag har inte stickat en evighet, den har legat i en evighet - jag får inte tag på rätt garn!), den mörkare gröna är fortfarande omöjlig att få tag på. Så köpte jag Rowan-garn på Wincents (dyra men underbara, ett cashsoft, ett kidsilk), till ett par Mrs. Beeton som jag hittade i nya numret av Knitty, rosa ullgarn på Nysta, Noro Kureyon-garn på Garnbutiken, tjockt yllegarn på extrapris på Ljungqvists i blandade cerise nyanser, lite av varje helt enkelt. Det märktes förresten när jag packade upp vilken som är min favoritfärg - många rosa nystan! Vet inte vad jag ska göra med det mesta, väntar på en blixt av inspiration. Att köpa minskar dock inte vill-ha-lusten, skulle kunna åka in idag igen och göra av med minst lika mycket till...

Kool-aid!

Efter att ha legat bland stickgrejorna i ett år, så har jag äntligen använt mig av kool-aiden jag köpte förra julen. Kul grej, definitivt. Blötlägg lite garn, blanda lite färger, kör i mikron - klart! Ett paket Tropical punch, ett paket Cherry och en knivsudd Grape i en liter vatten blev en ljus korall. Kanske inte vad jag tänkt mig (jag siktade mer åt vinrött), men helt godkänd. Vet nu att jag vågar ha i mer kool-aid i vattnet, och lite mer grape behövs för att mörka ner färgen. Färgen i vattnet är inte samma färg som garnet slutligen blir, garnet blir mycket ljusare. Nu ska jag bara leta reda på ett spetssjalmönster, så ska det bli sticka av!

Anmälde mig nyss till Secret Pal 7, den internationella varianten på Nordisk hemlig vän, som jag var med på i våras. Ska bli så kul! Har sett paket som en del har fått - helt fantastiska!

Ska in till Stockholm nu, på garnaffärsjakt. Fast jag har varit i Nynäshamn sedan i april, så har jag bara hittat en enda, Ljungqvist´s i Farsta. Kompisar säger att de snubblar över garnaffärer överallt, jag hittar ingen... Nu ska jag som sagt ut och leta, beväpnad med adresser och karta, som värsta orienteraren. Ska inte förköpa mig...

Håller på med julklappar till systerdotter, de åker till Jämtland i morgon eftermiddag, och jag är inte klar. Håller bla på att sy en dockoverall som lutar åt att bli fruktansvärt ful (mer till sopkorgen än till dockorna), ska sy lite mer på den innan jag fattar beslut.

Det är roligt med stickning!

Jag har, som sagt, varit less på stickning ett tag, men nu är det riktigt roligt igen! Jag längtar efter att komma hem till stickorna, jag vill köpa garn i mängder, jag håller på att längta ihjäl mig tills böckerna från bokus kommer, jag har till och med läst klart två stickböcker som jag hållit på med i ptskilliga månader!

Har varit och köpt entrådigt ullgarn, ska färga det med kool-aid, som jag har haft liggande i lådorna i mest ett år (det kommer att bli rosa/rött eller åt det hållet), och sticka en tunn spetssjal, vilket jag har velat göra ungefär lika länge. Ett bra mönster någon?

Och bloggen har blivit kul igen (även om det inte är någon höjdare att börja om från noll, och jag inte får den att göra som jag vill - tex vill jag att bara "stickning"-kategorin ska synas i text, och övriga rubriker som just rubriker i kanten, hur åstadkommer jag det?), och andras bloggar har också blivit kul igen, och då jag har precis fem minuter på mig (är på biblan med kö bakom mig till datorn), så är det just vad jag ska göra just nu - kolla bloggar.

Påfyllning

Har suttit och tryckt in en hög länkar och böcker på bloggen, under seriös tidspress. Nu är jag igång igen! Måste dock springa, börjar jobbet om 6 minuter.

Skickar bara vidare en liten present nu i vinter (och julklapps!) tider. Mönstret är inte svårt att leta sig fram till på sidan. http://www.dangliebits.com/warmers.html Den gör säkert någon glad...

The urban knitter - Lily M. Chin

16274-50En mönstersamling av unga stickare i städerna - jag hade hoppats på mer S`n`B över boken. Boken inbjuder inte till läsning, och mönstren inte till stickning. Köp något annat!

The knitting goddess - Deborah Bergman

16274-49Stickning för wiccan! Kapitlen relaterar mytologiska kvinnor och gudinnor med stickning, med ett mönster till var och en. En andligare sorts stickning!

It´s my party and I´ll knit if I want to - Sharon Aris

 16274-48Är stickningen den nya yogan, feminismen, trenden? Författaren går under cover i stickvärlden. Blev lite besviken, hade väntat mig mer. Pingvintröjorna hittas på http://www.tct.org.au/jumper.htm#Tasmanian.

Tid att virka - Maria Gullberg

16274-46
Muddar, vantar och mössor med inspiration i hembygdsmönster. Kan låta mossigt, visar sig vara väldigt trevligt! Hög vill-göra-faktor.
16274-47Ett exempel på bokens snygga muddar.

Ylle & bläck - Celia B. Dackenberg

16274-42
Förhållandet mellan författare och stickade tröjor utreds. Inte så långsökt som man kan tro! Trevlig, och helt rätt om man vill ta med sig stickningen i sängen, och partnern inte uppskattar stickor i ansiktet. Avslutas med mönster på förekommande tröjor.

Vantar och muddar från norr - Länshemslöjdskonsulenterna

16274-45
Kan låta torrt, men skenet bedrar! En jättetrevlig liten bok, med massor av vill-göra-beskrivningar (har gjort flera!). Bra pris, bra köp!

Sticka & virka - Cilla Ramnek

16274-47
Jag köpte den, i förhoppning om ännu en fullträff i stil med Do Redo, men blev jättebesviken. Jag gillar att mixxa och missmatcha, men det här blev mest missar. Köp Do Redo i stället!


Do Redo - Katarina Brieditis och Katarina Evans

16274-46
Med hjälp av filtade ylletröjor och en massa fantasi kan allt åstadkommas! Dessutom grunderna i stickning, virkning och broderi, och en del kul tips. En mycket trivsam bok, som ligger helt i tiden, med sitt DIY- och återvinningstänkande. Köp!

Stitch`n`Bitch och Stitch`n`Bitch Nation - Debbie Stoller

16274-4216274-43
Dessa böcker har en stor skuld i den stickvåg som sveper över USA! Med all rätt - det är två riktigt bra stickböcker, mönstren är helt i min smak, dvs inte så tillrättalagsa och med mycket humor. Böckerna är också en jättebra grund till att sticka på engelska. Helt enkelt ett måste i bokhyllan!

bloggi är död... länge leve jag!

Måste en gång för alla inse att bloggi aldrig kommer tillbaka, och min blogg där är för evigt borta.... Ska föra över mina länkar hit, men allt annat - bilder, texter, recensioner, allt är borta. Detta blir en helt ny kula. Kommer att bredda mitt bloggande lite också, stickningen är inte mitt enda stora intresse i livet. Helt nya rubriker kommer att dyka upp rätt vad det är.

Just nu blir det i alla fall några rader stickning. Efter att ha varit rätt ointresserad ett tag, så känns det som det börjar vara kul igen. Jag tror att min anmälan till Street, och hetsen att hinna klart en massa saker tog bort det roliga, och gjorde stickningen till ett måste och ett borde. Nu blev det inget Street, men nu vet jag att jag inte ens ska börja tänka tanken innan jag har ett stort lager som ligger. Jag har ett gäng utklippta väskbitar som ska sammanfogas, de är en liten bit på väg.

Har skickat efter tre amerikanska stickböcker från bokus, hoppas de kommer innan jul. Bästa sättet att få vad man vill ha, är att köpa det...

Har lite stickprojekt på gång: håller på med en hundtröja till en kompis, baserad på en tröja ur Stitch´n´bitch Nation, men med lite ändringar - mönster kommer rätt vad det är. Systerson och systerdotter har önskat sig "muddvantar" respektive vinterkläder till dockorna, så det måste de få.

RSS 2.0