värme.....

Mycket kan sägas om denna värmebölja, men inte att den uppmuntrar till stickning! Och jag som hade tänkt hyra plats på Street i höst, och behöver få en massa stickning gjord... Måste försöka disciplinera mig och sy väskor åtminstone.

Annars letar jag mest kläder till min lillasysters bröllop, eftersom jag jobbar med sortering på Myrorna, så har jag en outsinlig källa att ösa ur, nu har jag 3-4 klänningar att välja mellan, men känns inte säker på skor, har två par som är väldigt kanske, skulle vilja ha några klockrena. Annars hittar jag en massa underbara saker (läs alldeles för små...), från fyrtio och femtiotal mest, och en del praktiska saker - stort behov av sommarkläder. Hur jag ska kunna handla i vanliga butiker vete gudarna, efter våra förmånliga personalköp känns t.o.m h&m och indiska otroligt dyrt...


Knit Lit - Linda Roghaar & Molly Wolf

 16274-40 är en samling historier, essäer, anekdoter och minnen om stickning och garn, och dess betydelse i människors liv.

Eftersom det är så många historier, så varierar naturligtvis nivån på dem, men så pass många är av intresse, att boken är läsvärd.


Vintage knits - Sarah Dallas

16274-41Boken innehåller 30 vintageinspirerade mönster med känsla av 40- och 50-tal, och jag vill sticka allihop! En helt fantastisk bok, och ett definitivt måste i bokhyllan!

flyttdags!

Jag ger upp! Jag flyttar hit efter allt trassel med bloggi (kommer inte ens åt min egen blogg!), ska göra ett försök att länka hit när jag kommer in, så jag förhoppningsvis får med mig några läsare hit. För dig som är ny - förut fanns jag på www.bloggi.se/index.php?blogld=446, testa att ta en kik, rätt vad det är så kanske det funkar.

Jag skriver mest om stickning och garnets underbara värld, vilket kommer att märkas. T.ex. att jag äntligen lyckats sticka mig en tjock svart poncho med polokrage (mitt i sommaren...) som jag är nöjd med. Jag gjorde tre tidigare försök som repades upp, sedan testade jag ett helt nytt mönster, från en gammal Vecko-Revyn. Jag hade tunnare garn än mönstret angav, lade upp fler maskor, men behöll måtten. Det blev bra, och rätt vad det är, så ska jag skriva upp det.

Läste om en ny garnaffär, Garnverket, på Hantverksgatan 14 i Stockholm. Det lät frestande, måste prova. Var förresten på textilhelgen på Street - snacka frestelser!!


RSS 2.0