my secret pal is a nice secret pal!

I got my first package yesterday! All the way from Canada! And if I had had a second to think about it, I would´ve taken it with me, and taken pictures... Crap...
But - it was a nice package, containing: two skeins of hemp yarn, blue and green (real pretty together), two balls of multicolored cotton, looking like candy more than anything (they might become socks) and some combed alpaca wool, absolutely soft. My new pet! I am not at all sure that I will ever have the heart to use any of it, it may become part of my core stash, so that I can look at it when I´m fifty, and remember the good old days.
Pictures will come, eventually, I promise!

malört i glädjebägaren

Jag väntade och väntade igår, men ingen kom och hämtade köksbordet (inte stolarna heller...) igår. När jag ringer idag, säger dom att dom blandat ihop saker, och därför missades mina möbler. Idag ska dom dyka upp i alla fall, har dom lovat. Jag vill bli av med skräphögen, om jag så måste elda upp den på balkongen!

De virkade figurerna jag köpte igår var jättesöta - superkawaii! Två små dockor, en anka och en hund, ingen av dom högre än fyra cm. Ett perfekt samlarobjekt, man kan ha massor, och dom tar ingen plats!

Mitt hemliga paket har kommit, men jag har inte hämtat ut det än, jag ska strax göra det. Ni får veta imorron vad det var. Nyfiken!

finns det gränser för glädje?

I så fall närmar jag mig den yttre gränsen - idag blir jag av med åbäket i min hall! I åtta månader (minst) har min hall belägrats av ett köksbord med tillhörande stolar, och idag hämtas dom. Hade jag druckit champagne, och haft en tjockare plånbok, så hade det varit läge nu! I stället ska jag gå in på leksaksförmedlingen här i Nynäs, det ska ligga små virkade figurer med sidenansikte och vänta på mig. Hurra!

I just got to do it!

This sounds too good to resist, I got to do Gimme Your Stuff!

I´m in Sweden, so I can offer Swedish stuff, like:

- Swedish candy and snacks
- magazines
- crafty stuff - yarn, beads, fabric, patterns...
- food - spices, crisp bread, whatever that´s shippable.
- postcards, stationary, stamps...
- or if you´d like something else!

I´ve got a HUGE crush on Japan, so anything Japanese, please! Like:

- candy (I´m a vegetarian, so no beef, please) and treats
- craft magazines and books
- Sanrio and San-x stuff, I love Hello Kitty!
- stationary (cute cartoony ones - kawaii-style)
- crafty stuff: fabric, buttons, trims, yarn....
- Decole and Cram Cream
- or if you have any ideas, my taste is very kawaii.

Looking forward to a fun swap!


UPDATE: I have done a lot of swapping lately, and I am in much need of a time out. I won´t begin any new swaps until sometimes after Christmas, I need to spoil myself for a while, and I need to save up for a new tattoo. Unless someone has a tattoo to swap? Nah, just kidding!

godis!!!

Jag måste bara dela med mig av en blogg jag precis hittade, helt och hållet dedicerat till godis: Candy Blog.

gimme your stuff!

Hur kul det än är, så börjar jag bli lite less på SP8, det börjar bli svårt att hitta på bra presenter, och eftersom jag stickar näst intill ingenting nu, så känns det gammalt. Å andra sidan känns det säkert hur kul som helst i vinter igen.
Men det här, Gimme your stuff, verkar gigantiskt roligt. Det finns inga regler (mer än att man främst byter  sitt lands specialiteter), man skriver det man önskar och det man har att erbjuda, och länkar sedan till deras sida, och sedan hittar man någon (eller blir hittad) att byta med. Jag funderar allvarligt på det, för det finns en massa kul saker där ute. Jag skulle gärna vilja ha lite japanska prylar...

så ni tycker att Hello Kitty är gullig?

Jag gillar verkligen Hello Kitty, och alla andra Sanriofigurer, men det finns andra som är lika trevliga, om inte mer. Avgör själva!

Först lite Sanrio-bekantingar:

16274-17016274-16916274-16816274-16716274-166

Och så ett gäng från San-X:

16274-17316274-17216274-17116274-174

Jag gillar verkligen figurerna som är mat i stället för gosiga små djur!

a day in town

I went to Stockholm the other day, for a pamper-myself-day. I went to the Eastasian museum, but were very disappointed. I went to the Mediterrainean museum too, but only to the giftshop, which was faboulus. I ate yummy lebanese food, shopped some (summer shoes, a new bag, knick-knacks at Muji) and had a nice day in general. Sometimes the best shoppingparter is yourself...  

bort med det gamla...

Jag tog bort lite mer länkar jag aldrig läser, så får jag plats med nya godbitar. Jag märker att det blir mindre stickning och mer japaninspirerat - amigurumi, niugurumi, zakka... Kawaii! Tur att bloggnamnet är universellt, jag skulle i princip kunna skriva om vad som helst utan att ändra namnet. Kanske måste jag ändra på beskrivningen, dock.  

bilder! ännu mer bilder!

Nu har jag äntligen fått ändan ur och fått lånat en kamera! Så får ni se vad jag har pysslat med dom senaste månaderna. Jag säger det på en gång - jag kan inte hantera digitalkameran, alltså lämnar fotokvaliteten mycket att önska.

16274-163Min tatuering lovade jag att jag skulle visa. Så här blev den. Den kommer antagligen att få en liten kompis.

Bajsen som jag virkade förut har fått sällskap!

Det här ska bli nyckelringar. Jag har ett gäng som ligger och väntar på nyckelringsdelen. Min hemliga kompis fick en med Hello Kitty.

En liten kanin.

Två HelloKitty.

Äntligen klara! Det tog ett tag, nu väntar dom bara på vintern.

En Hello Kitty-börs. Märks det att jag är ett Hello Kitty-fan?

 Amineko.

Flätväst i alpacka och lace edge jacket, båda ur Vogue Knitting.

16274-164

Jag köpte en ny väska på Dona´s Shop, på S:t Paul´sgatan på Söder. Gillar mycket! 

jag varnade er!

Nu har jag lagt en ny beställning på YesAsia. Dessa kommer att dimpa ner i brevlådan om en månad eller så (inga amigurumisar nu...):   

Bilder ur de tre första finns hos mollychicken,  bilder ur den sista finns på Thriftcraft.
Ser fram emot deras ankomst!

Har förresten hittat ett ord för japanska textila gulligheter - zakka. Står det zakka på en bok, då är den gullig värre!

självmysdag

Vad det är trevligt att se sin blogg i en annan bloggares länklista... Tack, tack Katarina! Då känns det att man existerar!

Har egentligen inget att skriva, ska leta japanska böcker att sätta upp på min önskelista på YesAsia, jag funderar på att klämma in ett till köp medan det ännu är fraktfritt (till den sista juni), vilket i praktiken betyder en bok på köpet (beroende på bokens pris, förstås).

Funderar allvarligt på att åka in till Stockholm en sväng i morgon. Ha en självmysdag, gå på Östasiatiska muséet (jag är så dålig på att gå på muséer, sist var Medelhavsmuséet när jag pluggade egyptologi, för tio år sedan), shoppa lite Hello Kitty, äta libanesiskt på Kungshallarna. Kanske kolla efter paljettofflor på Skopunkten.

på rätt spår...

Min order på YesAsia är äntligen godkänd, böckerna skeppas den 4:e juli. Hurra! Längtar, längtar!

Min beställning från RoxyCraft har också kommit, däremot vill inte den här datorn ladda ner den. Crap.

Min lillasyster Suss har fyllt år. Som vanligt har jag inte haft pengar till present, och dessutom har jag haft problem med att hitta på något. Igår kom jag dock på något - en amigurumihäst! Hon är en hästtjej som aldrig växte ifrån det, och hästpresenter brukar vara uppskattade (även om jag brukar försöka hitta på något annat, just för att hon får så mycket hästrelaterat). Den åker upp till Jämtland med syrran i veckan, så får jag hålla tummarna för att hon gillar den. Den var väldigt söt, om jag får säga det själv...

nuigurumi

En släkting till amigurumi är nuigurumi, alltså sydda dockor i stället för virkade. Pointy Kitty som jag lämnade en länk till tidigare är en variant, fler hittar man om man googlar på nuigurumi, om man tittar på mollychicken och Wee Wonderfuls t ex, länkar till mönster finns bl a här:

http://huangfamily.com/craftingjapanese/archives/free_patterns/
 
http://allsorts.typepad.com/allsorts/2006/05/softie_scotty_d.html

http://www.patternbee.com/FREELAMBKIN.html16274-145 16274-144


the package has been opened...

My spoilee has recieved her package, opened it, and decided that she liked everything in it. Phew! I spend a lot of time thinking of perfect gifts, it´s nice to know that they´re appriciated. Also, when you see some of the packages people recieve, you get major inferiority complex, is my gift big enough, good enough? But she liked it!

vad säger man om att ropa hej?

Igår trodde jag att det var klart, att kortbetalningen funkade som den skulle på YesAsia, och att det bara var en fråga om tid innan böckerna skulle dyka upp. Idag får jag ett meddelande att kortet inte funkade, och att de behöver att annat kort, eller annan slags betalning. Andra alternativet är money order, och det kostar 175 kr, alltså inte ett speciellt attraktivt alternativ. Allt som kan jävlas, gör det också.

Fungerade gjorde i alla fall min beställning av denna

16274-143

från RoxyCraft. Den ska anlända som PDF-fil i min e-post inom 24 timmar. Hoppas att tiden stämmer, så kan jag skriva ut den på jobbet imorgon. Jag vet, jag är hur fräck som helst. Eller så har jag ingen annanstans att skriva ut i färg (välj alternativ).

rosa!

Min favoritfärg alla kategorier är rosa, det här tycker jag sålunda är alldeles fantastiskt trevligt:

16274-142

femte (sjätte? sjunde?) gången gillt

Jag gjorde ett nytt försök att byta betalningsmetod på YesAsia, och nu verkar det funka. God works in mysterious ways... Jag väntar otåligt på följande amigurumi-böcker:

16274-141 16274-140 
16274-138 16274-139
Framöver kommer jag definitivt att skära ner på mitt shoppande från Bokus, och handla mer här och här. Varför slösa pengar på svenska/engelska/amerikanska böcker/tidningar, när jag hittar det jag gillar mest i japanska?

?????

My secret package has arrived to the USA. Does she like it?

tji fick jag!

Jag trodde att jag skulle posta ett gäng bilder idag, gick över till syrran för att låna hennes kamera, men hennes man har åkt bort över dagen och tagit med den. Crap.

Och jag som hetsstickade klart rosa/lilarandiga sockarna igårkväll, så att ni, kära läsare, skulle få se dom. Ja, ni läste rätt, dom är klara. Äntligen! Snygga blev dom, perfekt passade dom, nu ska jag inte sticka sockar på ett tag...

Vad som inte heller går som jag vill, är beställningen från YesAsia, jag försöker ändra till att betala med kort, och det funkar inte alls. Inte heller funkar det att beställa från RoxyCraft. Vad är det för mening med att allt ska betalas med kreditkort, när det inte funkar?!


japanska böcker är fabulösa!

Jag önskar att japanska böcker och tidningar vore mindre svåråtkomliga! Molly chicken har massor av bilder ur japanska "craft"-böcker, jag visar några, gå in och titta själva på resten!

16274-130 16274-137 16274-136 16274-13516274-134 16274-133 16274-132 16274-131

När blir Sverige bra på kawaii?

Stort urval på japanska böcker har Kitty-Craft!

börjar det bli en trend?

Jag syr aldrig kläder till mig själv, det är helt enkelt inte kul i min storlek. Nu har jag sytt inte mindre än TVÅ kjolar på fem dagar, och jag gillar båda två. Numero due slängde jag ihop igår av ett 70-talstyg som legat i väntan på bättre tider (eller matchande inredning - det hände aldrig), brunt med blommor i rosa och orange och med gröna blad. Jag gillade resultatet (min smak är lite lätt oortodox), kompis Malin tyckte inte riktigt att det var rätt tyg för en kjol. Tur att det var jag som skulle ha den...

så var det dags igen...

Det var ett tag sedan jag bjöd på fabulösa amigurumis. Har ni missat det, så är alla bilder klickbara, så kommer ni till originalbilden, och kan klicka er  vidare till ännu mer amigurumisar. Japanska amis hittar ni här, otroligt detaljerade, helt fantastiska.

16274-120 16274-121 16274-122 16274-123
16274-124 16274-125 16274-126
16274-127 16274-128 16274-129

Är det någon som fortfarande inte fallit pladask för amigurumis? Jag återkommer med fler argument för... 

en snabb länk

Tänkte bara bjuda på en länk lite snabbt, med mönster o dyl till Blythe: http://www.puchimadam.com/index.htm

Japanska dockor att sy hittas här och här

Ett helt gäng diy-projekt!

Och ett tack till iHanna som hjälpte mig att hitta dessa trevliga länkar. Ännu mer hittar ni på hennes sida, och har ni inte varit där, så gå in och kika - hon är en av mina favoriter! Kreativ är bara förnamnet!

Jag rekommenderar också Wee Wonderfuls, fylld med gulligheter.

turning Japanese?

I am so totally into Japanese stuff at the moment - Hello Kitty, amigurumi, fruits (Harajuku-street-fashion), manga (some), kawaii... I borrowed a book on learning Japanese yesterday, but my hands didn´t want to write those pesky little figures (and I´ve studied hieroglyphs, I should be able to do it). I really would like to go there for six months or so, to study/work and live there, experience the country in person.  

inviger ny kategori

Nu blir det en ny kategori!

Har sytt lite på väskor i förmiddags, innan den vita tråden tog slut. Då sydde jag en lila/svart "goth-ig" väska i stället. Har varit och fyllt på trådförrådet nu, sytråd är alldeles jäkla dyrt på syaffären! Jag funderade ett tag på att åka in till IKEA bara för att köpa billig tråd (med det billiga priset på SL skulle det nästan vara värt det), men det kändes för jobbigt. Men nästa gång ska jag definitivt köpa på mig ett lager. Köpte också ringar o dyl för att sy klart min "pås"-väska. Jag såg en sådan på Indiska, med helt fel tyg, och lite väl dyr. Så jag köpte tyg på Åhlèns och sydde en egen. Men nu börjar kostnaden snart komma upp i vad Indiska-väskan kostade (jag kommer absolut inte att tjäna mer än högst en femtiolapp på att sy själv), , men den blir snygg, som jag vill ha den. Kanske lite väl höstig för det här sommarvädret, men snygg.

Var in till sta´n (alltså Stockholm) igår men kompis Malin, skulle handla en massa kläder. Kom därifrån med tre linnen, sex par sockar, ett par byxor och ett par Vans-kopior från Din Sko (och jag som inte ens gillar Vans... Jag gjorde inte det innan i alla fall). Och en höstjacka för halva priset (dvs 300:-). Allt till en kostnad på 1500 spänn. Och jag köpte billiga saker! Hur gick det till?

Köpte också två tidningar, Knit.1 och Cutting Edge, som jag ångrat förut att jag inte köpt den. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den, lite väl amerikansk för min smak. Samtidigt får man vara glad för det lilla, sticktidningarna blir fler, men bra sy- och customizing-tidningar lyser med sin frånvaro. Tänk om Sick Sack (på TV4+) kunde göra en tidning! Det blev ju en tidning av Äntligen Hemma, så tanken är inte orimlig.

Och så har jag sytt kläder till mig själv! Tro mig, detta händer inte varje dag. Eller snarare - det händer aldrig! Jag hade en gardinlängd, 1960-70-tal, i blått, turkos och vitt, som väntade på att hängas upp på väggen. Eftersom detta aldrig hände (fel färger), så kom jag på, som blixt från klar himmel, att det var ju en kjol som bara väntade på att hända. Snäv över höften, och så en rynkad, vippig, strax-nedanför-knät-lång kjoldel. Riktigt nöjd blev jag (trots trassel och jäkelskap), hade jag gjort den i stl S eller M (eller t.o.m L) skulle den vara helt fantastisk, nu är den i stl E (som i Enorm, som jag alltså), men jag känner mig fin ändå i den. Om jag inte tittar mig i speglar och skyltfönster. Kom i alla fall fram till att detta måste bli min sista enorma sommar, nånting måste hända, punkt slut. Mindre kläder är snyggare, kräver mindre tyg och garn, och mindre kroppar är mindre varma och mår (oftast) bättre. Har jag sagt detta förut?

snabb-stick!

Är redan klar med den nya tröjan, som egentligen är en kofta. Det var definitivt ett snabbstickat projekt, det som kändes som mest arbete var den virkade udden. Koftan ligger nu och torkar efter blockning, och ska sedan få en knapp, men jag törs nog redan nu säga att den känns mer lyckad än den tröja som den var innan. Dessutom har jag lite garn kvar, funderar på om det ska bli en Amineko, kanske.

Jag har aldrig lidit av SSS (second sock syndrome), men de randiga jag håller på med nu, börjar banne mig likna detta. Har kommit in på foten på socka nr. 2, efter många långa vilopauser, och har svårt för att komma igång och fortsätta. Samtidigt är det så lite kvar. Samtidigt kommer jag inte att använda dom på några månader... Det är tydligen i sådana här lägen det märks hur mycket karaktär man har som stickare (jag vet redan hur lite karaktär jag har i fråga om goda saker).

Köpte nyaste numret av Knit.1 igår, det var en hel del saker jag ville göra.

Om det är någon som saknar sin favoritlänk, så har jag plockat bort en del som jag aldrig läser. Tough luck!

first package in the mail!

16274-119

Today I´m buying the last few things (thing) for my SP, and I´m mailing it tonight. I really thought of her, and what she might like, so I hope she does like it.
I´m working on her next package too, that is, I´m printing a bunch of patterns from the internet, to go with the theme of the package.

I´m anxiously awaiting my first package, knowing my mail has a habit of disappearing, it´s always a little bit nervous before I get it. The first SP-round I did, the Nordic, my third package were lost and I nerver recieved it, and that´s really too bad.


japanska böcker!

Jag har letat efter amigurumi-böcker, vilket inte är det lättaste. Amazon Japan är dels obegripligt, dels fraktar de ibland inte utanför Japan, och vanliga Amazon (både USA och UK) har ingenting. Men jag hittade den här netshoppen, som dessutom fraktar gratis i hela världen till den 30:e juni. Alla priser står i $ och i aktuell valuta (dvs kronor) och de böcker jag hittade var det bra pris på. Passa på att shoppa, frakten kan vara tokdyr, och nu slipper man den (som sagt). Jag vet i alla fall att jag ska passa på...

som magi!

Vad som för ett par dagar var en Fluffy Sweater är nu på väg att bli en Lace Edge Jacket (ur nyaste Vogue Knitting ). Eftersom garnet är petrolblått merino, så blir det ett helt annat plagg, mer för vinterbruk, men jag tror att det kan bli bra.

Min SP har fått sitt brev, och gillade sitt iPod-fodral. Jag hoppas på att skicka hennes första paket i veckan, pengarna som jag skulle få i morgon verkar inte dyka upp då, hoppas att ett mirakel sker och att jag får dom som jag ska. Det värsta med a-kassan är allt krångel...

Det var ett tag sedan sist, men nu har jag skickat efter några böcker igen, "Vardagslyx" av Karina Eriksson Wärn, "Blythe Line" av Gina Garan och "Sexy little knits: Chic designs to knit and crochet" av Ashley Paige. Håller tummarna för bra böcker!

trying my best

I got mail the other day (as did many of you who are on the Stitch n´Bitch mail-list) from Debbie Stoller. Another S n´B-book is on the way, and she wants us to contribute. So I´m knitting away at home, trying out ideas I´ve had for some time. I really like the previous books, and it would be absolutely great to be part of the next. One of my ideas involves sculls, that´s all I´m saying...

RSS 2.0