säger bara hej...

Jag har precis tillbringat 1 ½ timme skrivandes på min andra blogg, malinmorot, så det här blir inte mer än ett snabbt hej. Gå förresten gärna in och ta en kik, om ni inte har gjort det redan, jag skriver om djurrätt och min veganska syn på världen. Ni kanske inte håller med, men ni kanske lär er något nytt. Och kunskap är alltid bra.

min pappa kallar mig hypokondrisk...

Nyss var jag förkyld, nu är jag det igen - vad har jag gjort för ont? Jag skulle ha jobbat på fredag, men har avbokat, jag tvivlar på att jag hinner bli frisk på tre dagar (däremot tvivlar jag inte på att jag kan må sämre...). Som tur är, så jobbar jag idag, även fast jag helst hade velat ligga hemma och sova. Eller ligga framför tv:n hela dagen, hur skönt som helst.
 
Virkade ett till Hello Kitty-huvud (till nyckelring) igår kväll, håller på att fundera vad mer jag kan göra. Apa, lejon, tiger? Jag som brukar ha fantasi, nu säger det bara stopp.

Undrar om det kommer något paket från min SP snart, jag dör av nyfikenhet.

Update

I´ve just sent my snailmail letter to my SP, with a little extra something something in it. I can never stick to the easy way, I always embellish, be it sewing a bag, och sending something extra in a letter. I thing more is better, and I love spoiling people. According to my family I´m a wiz at gifts, hope my SP will be happy too. Yesterday I made a little gift for her first package, I hope it´s right up her alley.

For my spoiler: I know I mostly blog in Swedish, but pictures and links say a lot about my likes, for example I´m very into amigurumis and Hello Kitty now, which shows.

flitiga fingrar

Har virkat lite amigurumi, bilder kommer framöver. Hello Kitty är klar, jättesöt (om man får tycka så själv) med ljusrosa ballerinaklänning, jag har gjort en nyckelring till min hemliga kompis bestående av ett Hello Kitty-huvud, och det blev så lyckat så jag gjorde ett till, och öronen till ett tredje. Jag behöver förresten en bättre lösning till små ami-öron. Så hann jag virka en kiss också, det ska bli en bajs till den framöver. Amigurumisar är så jäkla kul att göra!

I morse skrev jag ihop ett brev till min hemliga kompis, och slänge sedan ihop ett iPod-fodral av en rest Rowan Cashsoft och Kidsilk Spray i rosa, som jag skickade med. Hoppas att hon blir glad, hon gillar rosa, och hon gillar sin iPod, så man kan ju hoppas...

ibland blir det något annat än det man tänkt sig...

Började virka igår, på något som skulle bli någon slags rosa väska men Hello Kitty. Första försöket blev för stor, andra blev inte bra, tredje blev stickat, men inte heller bra. Så nu håller jag på med en HK-amigurumi, och hittills blir den faktiskt riktigt bra! Än så länge är den mitt framgångsrikaste amigurumiförsök.
 
Jag gjorde klart min Amineko igår, och jag måste helt enkelt träna på mitt ögonmått. Garnet jag hade visade sig räcka till hela katten, svans, tassar och byxor (fast jag satt och tänkte ut reservplaner om byxfärgen inte skulle räcka). Jag behövde inte ens snegla åt reservnystanet jag köpte, och eftersom jag håller på att bannlysa ull från mitt förråd (det börjar vara ett väldigt tomt förråd...), och jag köpte ullgarn, så ska jag gå tillbaka med garnet, och höra om jag får byta. Ett nystan gult och ett brunt vore bra, så skulle jag virka lite kiss och bajs. Kiss- och bajsåldern, jag?!
 
Var in på leksaksförmedlingen här i Nynäs, jag tittar in ibland för att leta pyttesmå virkade dockor med sidenansikte (vilket jag inte hittat på länge), men hittade två HK-muggar i stället, eller snarare plastglas med HK-huvud-lock. För 10 kr/st, vilket nästan kan betraktas som ett fynd.

hello kitty

Håller på att leta Hello Kitty-motiv att virka, tänkte dela med mig av vad jag hittat.

http://www.jessica-tromp.nl/hello_kitty_nijntje.htm

http://hkcreativity.canalblog.com/archives/2005/11/29/1051640.html (ligger risigt till, kommer säkerligen att göra den)

http://hkcreativity.canalblog.com/ (hela bloggen sprudlar av Hello Kitty, fast på franska, bilder och motiv funkar dock på alla språk)

http://www.geocities.com/sanrioxstitch/crafts/index.html (egentligen korsstygn, men kan virkas)

http://groups.msn.com/louisesinbreipatronen/hellokitty.msnw 

http://www.flickr.com/photos/fieltromania/72824420/ (bara en bild)

Jag som gillar HK, och dödskallar, tycker att detta är en fullträff:
16274-116

Och den här var hur söt som helst:
16274-117
 

presentproblem

Min hemliga kompis ska få två nystan Noro Kureyon i första paketet, och ny letar jag på internet efter gratis mönster där det krävs just det - två nystan (eller färre) Noro Kureyon. Jag hittade en mössa, och i Stitch´n´Bitch Nation finns ett par armvärmare. Någon som har några andra tips? Letar också efter roliga iPod-fodral, några idéer?

Tröjan  (fluffy sweater) som skulle bli (åtminstone) ett par vantar, har inte blivit det, för vanten jag började sticka håller på att bli en Amineko. Det svarta garnet kommer att ta slut innan den är klar (what else is new?), så jag hoppas på att hitta något liknande på garnaffären. Det behöver inte vara merino (vilket är rätt svårt att få tag på i Nynäshamn), men svart ylle i arantjocklek. Och helst inte mer än 50 grams-nystan, jag vill inte ha mer ull än nödvändigt att försöka göra slut på. Amineko är trevlig virkning, och jag kommer förmodligen att använda delar av mönstret till andra amigurumisar.

Och så en länk till en händig blogg: http://mylittlemochi.typepad.com/my_little_mochi/

inte hur tålmodig som helst...

Min lillasysters man lovade i ett svagt ögonblick att han skulle skriva ut provnumret av Yarn Magazine åt mig, eftersom han har färgskrivare på jobbet, och bibblan bara har en svart/vit skrivare, men det har inte hänt något (efter ett par påstötningar), så nu skriver jag ut dom på jobbet. Jag känner mig lite som en snyltare, eftersom jag inte vikarierat här mer än sammanlagt två veckor, men jag vill gärna ha Yarn Magazine i färg. Skulle inte förvåna mig, om han dyker upp i dagarna med utskrifterna...

Däremot har det dykt upp två nummer av Interweave Knits (har jag sagt det redan?), varav det ena hade tagit fyra månader på sig i posten. Nu saknas bara vårnumret, får se när det kommer. Har skickat efter en prenumeration på Vegetarian Times också (prova två nummer gratis), och första numret skulle ta ungefär en vecka att skicka. Sådan skillnad kan det vara... (har i och för sig inte fått tidningen än, så jag ska inte ropa hej än.

Är lite lätt irriterad, skulle ha fått pengar imorron, men eftersom det är en röd dag, så räknade jag stenhårt med att få dom idag. Men inte - på fredag ska dom dyka upp. Hoppas att kattmaten räcker till dess... 

nothing much...

I´m buying stuff for my sp (she likes pink and girly, just like me!), and I´m waiting patiently for my first package.
I´m not knitting a lot, only occationally on my pink/purple striped socks, mostly I´m sewing. After not having my sewing machine for a while,ít´s really fun again.

lite godbitar, bara...

Delar med mig av lite amigurumis igen (om jag överöser er med underbara små virkade kreatur, så blir ni kanske lika förälskade som jag...). Crafting Japanese innehåller en del länkar till beskrivningar, bilder och amigurumiböcker, bland mycket annat. På  Avocadolite Farm finns amigurumibilder, och dessutom ett spel med amigurumis. En av mina favoritvirkare hittar ni på Gourmet Amigurumi.  Länkar till gratis amigurumi-mönster finns här. En japansk beskrivning på en kanin hittas här.

16274-107
 16274-108 16274-109
16274-110 16274-111 16274-112 16274-113 
16274-114 16274-115
 

vad gör jag för fel??

Håller på att sy en väska, såg modellen på Indiska (men tyget var helt fel), men hittade bra tyg på Åhlèns, och det går som på räls (förutom att jag behöver vit tråd till fodret, och jag får inga pengar förrän på torsdag), förutom en sak - tryckknapparna till ficklocket. Jag hamrar och bankar, men det blir inte speciellt bra ändå, knapparna vill inte fästa i varandra ordentligt, och när jag till slut gav upp och nöjde mig med någorlunda, då fäster knapparna ihop så hårt när jag knäpper dom, att tyget nästan slits sönder när jag ska öppna fickan igen. Det går inget bra.... Det ser i alla fall ok ut om man bara tittar och inte rör, så jag får antingen ha fickan stängd jämt, eller ha den öppen, och låtsas som om tryckknapparna inte bara är där för syns skull.
Håller på att brodera en till väska också, med en blomsterhöna på. Som tur är så går det mycket bättre. Det var alldeles lysande TV igår, ett dubbelavsnitt av Project Runway, och så säsongsstart för L-word. Nackdelen var att det var BB-final, så att CSI: NY sköts upp till kl tio, alltså samtidigt som L-word, och jag missade det. Jäklar. 
16274-105 16274-106

slut på en, början på en annan...

Sydde slut på all vit tråd igår... (snyft!), klippte ut en del väskbitar, så jag kan sätta igång igen när jag köpt tråd. Började i stället på min andra rosa/lilarandiga socka. Det är inte så mycket själva stickandet av sockan som har fått mig att gå omvägar om den (även om det är många varv), utan uppläggningen och de första varven - strupstickor och tunt garn är inte att leka med! Nu är det i alla fall gjort, så är det bara att kombinera med TV-tittande (ikväll börjar ny säsong av Project Runway på 3:an), så stickar den nästan sig själv.

som en galning!

Ja, syr jag alltså (annars är jag inte mycket galnare än annars...). I stället för att ligga kvar och gona i min varma säng, kliver jag upp och sätter mig i mitt kalla kök, på min kalla köksstol, och syr. Och syr och syr. En broderad väska (jag broderade klart den framför De fördömdas drottning  (jag älskar vampyrfilmer, och älskar Anne Rice´s vampyrer - yummy!) och en halv "axel"väska (som ska bli en present till en som högljutt beundrade min egen), allt till tonerna av Ebba Grön och Imperiet. Trevlig morgon, alltså, och värd att kliva upp för.

Ska åka in till Stockholm strax (nu är det så billigt, så man kan åka, fast man egentligen inte har råd...), på Gallerian syr i helgen nya designers kläder av second hand-plagg. Jag har missat det förut, men nu ska jag ta en kik. Ska in på Akademibokhandeln (den stora vid NK) också, dom hade mycket stickböcker, så jag ska kolla vad jag vill beställa på Bokus. Jag har ju gjort några dåliga köp...

brodera lite grann...

Det händer att jag byter ut stickor mot brodernålen, främst för att göra väskor, eller möjligtvis customizing av något slag. En som har förnyat broderiet är Jenny Hart, kika på hennes Sublime Stitching, och kom sen och säg att broderi är för tanter. Det hät är några av hennes mönster:

16274-100 16274-102
 16274-101  16274-103

är det det här som kallas lycka?

Syrran kom förbi med symaskinen igår kväll - hurra! Sydde foder till fyra stickade väskor (varav en har legat lääänge) framför tv:n. I morse kunde jag inte ligga kvar i sängen, vid åtta började jag sy, det hann bli en broderad väska (ihopsyning och foder - foder gör underverk, från några tygbitar till en riktig väska!), samt foder till 1½ väska. Jag har hur mycket som helst tillklippt, det är bara att sätta ihop. Vore mycket glad om det gick att skippa sick-sackningen, men då blir hållbarheten tyvärr sämre. Sick-sackning är inte en kreatörs bästa vän! Tråååk! Jag köpte lite tyg på Åhléns i Haninge igår också, mitt förråd håller på att tunnas ut, och håller verkligen på att kännas gammalt - jag har använt av det mesta, jag är i stort behov av nytt blod. Egentligen skulle jag behöva raida Myrorna (å, varför köpte jag inte mer tyger när jag jobbade där?), gammalt är roligare än nytt, och billigare. Behöver band och spännen o dyl också. Jag har bara en sak att säga - läs Cilla Ramneks "Väskor" på egen risk, inspirationen är omedelbar och intensiv!

alpaca

I´m putting together my first sp-package, I´ve got most of it figured out, hope she likes it.

I think I lucked out again with my secret pal. My last totally got my hang-up on Japanese stuff, pink and Hello Kitty. This one gets the vegan issue, and spins alpacayarn from happy alpackas! I don´t normally like animal fibers, because wool is such a big part in lamb- and sheep-eating, but alpacas you have met and know is treated good, and don´t breed for eating purposes (I´ve never heard of people eating alpaca), that´s absolutely fine by me.

vårstädning i senaste laget...

Håller på att omarrangera alla bilder på min blogg, jag vet inte om min metod att kopiera bilder och lägga in är bandstöld eller inte (och stjäla vill jag inte), så jag sparar och länkar alla bilder i stället. Det borde vara rätt sätt, eller? Hoppas det, har lagt ner ett par-tre timmar på manövern, och vill inte behöva göra om allt igen.
 
Det för i alla fall med sig att jag går tillbaka till "gamla" sajter, och hittar ännu mer roliga saker. Kände att jag var tvungen att dela med mig av dessa godbitar:
 
16274-74 16274-75 Bart och Marge Simpson 
16274-76 16274-77 Gromit

länkar till flickr

Har ni inte hittat till flickr, gör det. Här finns riktigt trevliga saker, som t ex:

sydda mjukisar  (vill du sy en egen mjukis, här finns mönster till 16274-99 (klicka på bilden!), de syns lite här och var på nätet) 
stickat lite av varje

virkat lite av varje

crafts

väskor

Se bara till att ni har gott om tid på er, det är risk att man fastnar, det finns hur mycket som helst, det är bara att klick-away!


och så lite amigurumi - det var ett tag sedan...

Tänkte bara bidra med lite ögongodis, det var ett tag sedan jag gjorde mig en liten amigurumi, borde kanske gå hem och börja på en. Inspiration hittar jag här:

16274-92 16274-90 16274-94
16274-96 16274-95 16274-91
16274-93 16274-99 16274-97 

Massor av fantabulösa amigurumis hittar man här. Gå in och kika, avundas och ooh:a och aah:a!

Kommer ni ihåg min tröja?

Kommer ni ihåg min Fluffy Sweater, min första tröja? Som ser ut så här: 
 
 Jag var lite skeptisk till tröjans form när jag gjorde den, och ju längre den ligger, desto mer skeptisk blir jag. Och det är en del trevligt merinogarn som bara ligger, och som irriterar, och det är inte bra. Så den kommer att få gå till dom sälla jaktmarkerna. Så var det med den. Jag letade efter något annat tröjmönster som den kunde bli i stället, men hittade inget som stämde på garntjocklek och (viktigast) garnmängd. Så nu blir det först av allt ett par vantar, och sen får jag se vad resten blir, det är ju ändå 10-12 nystan som gömmer sig i tröjan. 


hur bra koll på datorer har jag??

Lade märke till mitt skickade meddelande, när jag svarade på min hemliga kompis mail. Meningen är ju att jag ska vara anonym, skaffade ett hotmail-konto bara för den saken, och vad ser jag som avsändare? Jajamen, namn och allt. Jätte-anonym, alltså... Så både min nuvarande SP och min förra hade inga större problem att hitta mig, om de drog slutsatsen att den som skriver malinmaskros förmodligen heter Malin. Eller så kanske dom inbillar sig, att så klumpig kan man inte vara (ledtråd: det är jag). Nån som vet hur man ändrar avsändarnamnet på Hotmail? Nu är ju skadan skedd, men till nästa gång kan det vara bra att veta!


väskor i plural

Jag har stickat en hög väskor, men jag måste tjata lite mer på lillasyster om att få tillbaka symaskinen, det ska sys foder till väskorna, förutom alla andra väskor som ska sys ihop. Lite typiskt att jag inte har någon symaskin hemma, när jag för en gångs skull faktiskt VILL sy! Irriterande!

Har hittat en tatuering som jag vill göra, den ska täcka en fågel jag redan har på axeln, men inte är speciellt förtjust i. Tänk bort kroppen på bilden, jag ska bara göra huvudet, i svart. Tror att det blir riktigt trevligt. Om det är någon som känner till Garmarna, så är det deras symbol, som dyker upp i texthäften o dyl. Och jag vet att jag lovade att posta en bild på min garnnystan-tatuering, men jag har glömt, sorry! Jag ska visa, nångång framöver.

16274-48

Har fått mina hemliga vänner, både den jag ska skämma bort, och den som ska presenta mig. Nice!

fun, fun, fun!

Now I´ve got myself a spoiler and a spoilee, and they both sounds wonderful. My spoiler mentioned handspun alpaca (yummy!) and my spoilee likes pink and knits socks, all of which is right up my alley. This is going to be fun!

Väskor - Cilla Ramnek

Jag köpte för länge sen Cilla Ramneks bok Sticka &virka, och blev sorgligt besviken på den (vad jag tyckte hittar du här ).
Eftersom jag älskar väskor, så var jag ändå tvungen att spana in hennes nya bok, "Väskor", och den var superduper! 50 stycken väskor, sydda får scratch eller customizade gamla, och dom flesta jättesnygga. Allihop var väldigt inspirerande! Nu har jag lånat ett ex på biblan, men gissa om jag måste köpa en!

16274-89

kors i taket (och lite överallt annars...)

När jag kom hem igår låg sommarnumret av Interweave Knits på hallgolvet! Lite väntad på, kan man nog säga. En del saker vill jag göra, många saker vill jag inte göra, som vanligt alltså. Stor fördel med sommarnumren är att ullen lyser med sin frånvaro, det var bomull, lin och bambu och andra växtfibrer, vilket fåren mår bra av. De två tidigare numrena ska vara på väg (för femte gången...), om 10-15 arbetsdagar ska dom vara här enligt beräkningarna. Jag är lite skeptisk, men håller tummarna.

Hemma har jag gjort klart lite skåpvärmare, broderat klart en väskframsida, sytt i fodret på två stickade väskor, börjat sticka på en till väska. Jag har en hel hög med tillklippta väskbitar som vill bli ihopsydda, men syrran har lagt beslag på min symaskin. Lite irriterande, eftersom jag hade möjlighet att få prova att sälja min grejor i Östersund, men hade för lite färdigt. Så nu ska jag sy och sticka väskor för brinnande livet, sticka någon mössa eller vante, och sen försöka få dom sålda, på t ex Street. Men jag behöver min symaskin...

Jo, och så har jag levererat min present, som var till lillasyster maskros som fyllde 28 i tisdags. Det blev en slätstickad, randig trekantssjal i petrol/brunt/lila Feeling. Hon sa att hon gillade den, så jag får hoppas att hon pratade sant. Hon är väldigt frusen av sig, om inte annat så uppskattar hon den då.

Greetings from Knit Cafe - Susan Mischer

16274-88

I likhet med Mother of Purl, så är det här en stickbok baserad på en garnbutik. Till skillnad från Mother of Purl, så är den här riktigt bra! Och att kalla Knit Cafe för garnbutik är att begränsa sig, det är dessutom ett kafé (lysande idé - precis vad vi borde ha i Stockholm), och verkar precis hur trevligt som helst. Boken är packad med inspirerande mönster, och så är det diverse godbitar insprängda bland beskrivningarna. Köp boken, och ställ den bredvid Weekend Knitting!


Knitting rules! - Stephanie Pearl-McPhee

16274-87

Ännu en bok av Yarn Harlot, och det är fortfarande bra läsning. Det här är vad det låter som, en samling stick-"regler", från det grundläggande (stickor, garner, masktäthet, blockning osv) till ett gäng universalbeskrivningar till mössor, halsdukar, sockar, mm. Har du hennes tidigare böcker, så kan du lika gärna fortsätta bygga på din samling med den här, har du inte dom, så är den en bra, enkel grundbok. Hur som helst, så blir din stickbokssamling inte sämre av att du lägger till den här.

anxiously waiting...

I haven´t heard from my hostess, nor my SP, but there´s a few days left, so I´ll try to be patience. But I´m all excited to get started, so it´s hard to wait.

irriterad som bara den!

Nu har jag skrivit och skällt på Interweave Knits igen - efter 4 månader har jag fortfarande inte sett en skymt av någon tidning. Så jag har begärt att få dom rek:ade i stället, så är dom i alla fall spårningsbara. Och så krävde jag helt fräckt kompensation för allt krångel - att dom skickade med en trösttidning eller två. Amerikaner ska ju vara bra på att få missnöjda kunder att bli nöjda, eller hur? Får se hur det går.

Stickar fortfarande randiga strumpor. Det är snyggt med tunnare sockgarn (Qualitas i det här fallet), med det tar en jäkla massa mer tid. Men snyggt, som sagt! Å vad jag är bra på färger (sade hon ödmjukt)!

Secret Pal 8 börjar komma igång, jag har inte fått någon hemlig kompis än, vare sig att få av eller att ge till, men mitt Questionnaire är ifyllt och klart, ska bli spännande att se vad min SP får ut av det. Förra omgången var riktigt trevlig, hoppas på en lika bra omgång nu.

questionnaire

 
1. What is/are your favorite yarn/s to knit with? What fibers do you absolutely *not* like?
I´m vegan, so I don´t use animal-fibers. But cotton, flax, hemp, bamboo, soysilk, good acrylics, anything thats not from an animal. 

2. What do you use to store your needles/hooks in?
Home-made needlecases.

3. How long have you been knitting? Would you consider your skill level to be beginner, intermediate or advanced?
I learned when I was five or six, knitted a lot in my teens, and obsessivly the last two years. I´m somewhere between intermediate and advanced.

4. Do you have an Amazon or other online wish list?
Yes, there´s a link on my blog.

5. What's your favorite scent? (for candles, bath products etc.)
I like spicy scents and sweet scents, like cinnamon and vanilla. I don´t like lavender and rose.

6. Do you have a sweet tooth? Favorite candy?
Sometimes. I like chocolate (vegan), but eat pretty much anything, as long as it´s vegan. 

7. What other crafts or Do-It-Yourself things do you like to do? Do you spin?
I crochet (love amigurumi), sew some, do some diy in my home.

8. What kind of music do you like? Can your computer/stereo play MP3s? (if your buddy wants to make you a CD)
I like hiphop and r´n´b (Pharrell Williams!), Björk is always great, then it´s quite mixed, I like a lot of music. No MP3, I´m afraid.

9. What's your favorite color? Or--do you have a color family/season/palette you prefer? Any colors you just can't stand?
Pink, black and green. I don´t like blue.

10. What is your family situation? Do you have any pets?
I´m single with two cats, Titus and Lipton.

11. Do you wear scarves, hats, mittens or ponchos?
Anything to keep me warm, I live in Sweden, where winters are long and cold.

12. What is/are your favorite item/s to knit?
Socks. And I´ve started knitting sweaters - fun!

13. What are you knitting right now?
Pink and purple striped socks.

14. Do you like to receive handmade gifts?
Absolutely, as long as they´re made with love.

15. Do you prefer straight or circular needles? Bamboo, aluminum, plastic?
Like both. Haven´t tried bamboo, but would like to. Like needles in colour!

16. Do you own a yarn winder and/or swift?
No.

17. How did you learn to knit?
My mother (or was it my grandmother?) tought me.

18. How old is your oldest UFO?
A year and a half. Can´t find the yarn I need to finish it.

19. What is your favorite holiday?
The month before Christmas.

20. Is there anything that you collect?
Yarn. And knitting books and magazines.

21. Any books, yarns, needles or patterns out there you are dying to get your hands on? What knitting magazine subscriptions do you have?
I`d like Rowan magazines, I try to subscribe to Interweave Knits, but never get my magazines, so those I´d like, and maybe Rebecca.

22. Are there any new techniques you'd like to learn?
I need to work on my lace skills, and cables, intarsia and fair isle.

23. Are you a sock knitter? What are your foot measurements?
Yes, and 23 cm.

24. When is your birthday? (mm/dd)
September 14th.

Looking forward to a great round!

och jag tömmer förrådet...

Har stickat klart min present, det blev inte det jag började med utan något helt annat, till en annan person till och med.
Har börjat på ett par randiga sockar, illrosa och lilamelerade, blir snyggt. Vad stickar man förresten sockar med om man inte vill använda ylle? Dom ska ju vara både varma och hållbara. Och snygga.

RSS 2.0