jag flyttar - följ med!

Jo, det blir så - den här bloggen läggs ner, och jag flyttar alla mina bloggar under ett och samma tak, milda malin. Följ gärna med mig - jag skriver om allt ni har kunnat läsa om här, men också så mycket mer, det blir mer en helhetsupplevelse, inte bara valda delar av mig. Den här kommer förstås att ligga kvar, men den kommer inte att uppdateras mer. Jag flyttar inte heller över alla länkar, jag väljer bara mina favorit-favoriter!

Hoppas att ni kommer med! Glöm inte heller att ändra adressen i eran länklista, nu finns jag alltså på milda malin!

hur ska jag göra med bloggen?

Jag vet att ni är många som är inne och läser utan att kommentera, men nu måste ni faktiskt - era kommentarer kan påverka hela min blogg!

Jo, så här är det: eftersom jag har 5 bloggar (fyra aktiva), så blir det lätt så att jag är aktivare på en blogg, och tystare på en annan. För mig har det känts naturligt att göra så, att dela upp bloggarna i olika teman - jag har en blogg för det jag målar, en om inreding, en om kläder, en om veganism och djurrätt och en om stickning (det är den som är tyst nu).

Min fråga till er är som följer: vill ni fortsätta att läsa en ganska segregerad blogg, även om det innebär att det är glest med inläggen ibland? Eller vill ni att jag ska prova att föra ihop alla bloggarna till en och samma, och därmed få mycket att läsa?

Jag ger er helgen att komma med era åsikter, och så fattar jag beslutet på måndag (eller söndagkväll). Och om ni inte säger nånting, så kan ni inte komma och ha en massa åsikter sen heller, vet ni!

det går inte att ladda in foton på datorn längre, hjälp!

Min dator uppför sig mycket underligt, säkert är det mitt fel, som inte har full koll på vad jag gör. Jag har lyckats ladda ner en del skit, men tror att jag fått bort dom. Risken är ju att jag då tagit bort saker som faktiskt är nödvändiga. Till exempel - Spotify lade ner ett tag, McAfee trodde att det var ett virus. Jag lyckades fixa det på egen hand, men nu har jag ett problem som jag inte kan fixa. Och sist när jag inte fick igång nåt ljud i datorn, så fick jag så bra hjälp av er, så jag hoppas att nån kan hjälpa till nu också.

När jag laddar in foton från kameran, så har jag inget program för det, jag öppnar dom bara i utforskaren, och sparar sedan på tex flickr. Men när jag skulle göra det idag, så släcks förbindelsen hela tiden ner. Den lyckades stanna uppe en gång, så pass länge att jag hann spara alla foton i en "mina dokument"-mapp. Men jag vill ju kunna ta bilder och ladda in dom på datorn! Kan någon hjlpa mig att fixa det, vad är det som blivit fel? Är det McAfee som tror att kameran också är ett virus? (Ibland vill jag bara avinstallera McAfee - jag tror att datorn skulle funka smidigare då...)

HJÄLP!

alltså...

Först hade jag spotify, och sen trodde datorn att det var virus så att det avinstallerades, och nu har jag fixat det. Så nu har jag spotify igen (lyssna till exempel på den här nostalgitrippen, den här låten är också bra, särskilt när den var med på Ally McBeal, eller lite filmmusik - jag gillar ofta soundtrack). Livet är verkligen upp och ner igen...

Sist av alla skaffade jag MSN Messenger idag, jag upptäckte att det faktiskt är rätt kul, och nu ikväll när jag fixat det till min dator så svamlade jag bort ett par timmar med syrran. Synd bara att alla jag känner är avloggade... Om nån känner för att lära känna mig lite/dela med sig av sig själv, lämna meddelande, så träffs vi sen på MSN! Var det där en kontaktannons?!

Har målat en del, har blivit jätteinspirerad av Suzi Blu och hennes mixed media konst, så mina två senaste chunky pages är de mest blandade media jag nånsin har gjort - vattenfärg, hobbyfärg, vattenfärgspennor, tuschpenna, krita, decoupage, glas-lack.... Jag har använt allt jag fått tag på. Önskar bara att jag hade mer - jag är sorgligt underutrustad när det kommer till målar-material. Jag ska försöka köpa lite akrylfärger och gesso nästa vecka när jag får pengar, och så har jag beställt ett nytt akvarellblock - jag har slut på material till mina chunkies.

Och den där storstädningen som var på gång har blivit skjuten åt sidan - idag var jag in till Stockholm och växlade pengar, och sen varjag hos syrran resten av dagen. Och imorron ska jag tvätta, och organisera och skicka iväg swap returns (jag behöver svenska ord för det), och så är det min stora tv-dag - allt som jag missat i veckan går i repris då. Fast jag missade reprisen av LA Ink idag...

Oj, det blev ett blogginlägg! Nu fattas bara en bild också, men det vet jag inte vad det skulle vara... jo, förresten - har ni läst inlägget och klickat på länkar, då är det här fullt logiskt:


Å vad det känns länge sedan!

må som en drotting

Hos My Artful Adventures blev jag lite uppiggad av ett drottningpris (och en tävling!)- för dom dagar man inte riktigt är på topp, och behöver skämma bort sig lite. Och för att pigga upp andra, så fortsätter jag att sprida drottningpris!Jag håller det inom familjen, jag har systrar som verkligen skulle behöva skämma bort sig själv lite. Jessica, Linda, Maria  och Suss.

So here's the deal. I am giving you a "Your the Queen Award". That means you should take time to do at least one thing for yourself this week. Treat yourself like a queen! Take a longer coffee break, go to a movie, go shopping, take a nice long bubble bath. Then encourage at least 2 friends by passing on the award and telling them something nice. Post a comment on your blog with the 2 or more friends you selected explaining what the award is. Be sure to let them know you are giving them an award.

emmas kök via anna ritar

Jag har suttit som klistrad vid konstnärsbloggen/anna ritar alldeles för länge idag - å så trevligt hon bloggar! Jag hittade där den här bilden, hur snyggt som helst - den gula stolen gör verkligen allt för hela bilden! De fina tavlorna har Anna ritat!Hos Anna hittade jag också det här fina köket, men länken går tillbaka till originalursprunget.


inte rent hus än i alla fall

Jag såg Rent Hus i går kväll, och blev lite orolig. Kan mina pappershögar och dammråttor föröka sig till en bokstavlig soptipslägenhet? Är det så himla enkelt att mista kontrollen över sitt boende? Man orkar inte plocka ett tag, och sedan går man gångar mellan gigantiska högar med osorterat skräp.

Så imorse började jag projekt "snygga till lägenheten", jag kanske rent av städar ordentligt i helgen.

Jag om-organiserade min pysselhörna - jag har drivits lätt till vansinne av att sakerna inte har något hem, och alltså blivit liggande på mitt skrivbord. Förra helgen loppisfyndade jag en Moppebyrå och ett gammalt syskrin, så jag har lite mer plats för pryttlar. Och så tömde jag min lilla plastbyrå i garderoben - vinterkläder kan ligga i förrådet tills nästa vinter. Den fylldes med färg och papper och annat livsnödvändigt. Den plats som blev i garderoben fylldes med de plastlådor jag haft i bokhyllan, och i bokhyllan blev det plats för minibyråer, lådor och annan pysselförvaring. Det kan fungera! Ett tag i alla fall, tills jag växt ur den här förvaringen också.

Och så tog jag itu med allt papper som låg överallt, det befinner sig nu i papperspåsar i väntan på en tur till soprummet. I morron, eller i helgen.

Och så har jag tagit bort ryamatttan i vardagsrummet, den hänger på balkongen och vädras innan jag ska lägga undan den. Jag skulle vilja ha en sommarmatta, men får vara mattlös än så länge - jag vill i alla fall inte ha ryamattan framme på sommaren. Mina ryakuddar ska också läggas undan.

Alltså. Jag har inga planer på att få en "Rent Hus"-lägenhet. Det kanske tar några dagar att rådda upp överallt, men jag är en bit på väg.

vinn en uggla!

En sån här tjusig uggla kan man vinna hos Moster Maska. Jag håller tummarna för att det blir jag som vinner!


morötter?!

Å vad lite inredning det är här för tillfället... Jag är inte alls på inredningshumör, hemma ser det ut som en soptipp (Rent Hus - var är ni?), med dammråttor och pappersinsamling överallt. Det är så lite som krävs för att det ska se ut som folk här igen, men jag har inte den energin. Jag vill bara sitta och knappa vid min dator, läsa lite och måla lite. Inte ens TV:n tittar jag på (japp, alldeles sant). Den enda inredningstidning jag läser är Family Living (fortfarande himla bra!), och det blir knappt några inredningsbloggar heller. Jag är helt enkelt i en inredningssvacka. Jag har haft dom förr, och kan till eran glädje säga - de håller inte i sig för evigt. Rätt vad det är så kommer jag att bloggbomba er med snygga hemma-hos och bra idéer igen. Under tiden så uppdaterar jag er med vad jag annars håller på med, precis som jag gjort på senaste tiden. Nu har jag förresten aktiverat malinmorot igen, titta gärna förbi!


jag vill göra små-små böcker...

Jag har en massa chunky pages att göra, tre för 1/1 trades, och en massa för ett Marie Antoinette swap, men jag kan inte låta bli att fantisera om att prova på ett Itty Bitty Book swap...

är jag inavlad?

Efter att inte ha släktforskat ett dugg på jättelänge, så har jag suttit ett par dagar och letat släktingar (praktiskt från mitt eget hem!). Att jag hittat samma släktingar på flera håll är kanske inte så konstigt, när man tänker på att platsen är Norr. och Västerbotten, och platsen är flera hundra år sedan - det fanns helt enkelt inte så väldigt många människor då, man blir helt enkelt släkt med varann. Och med sig själv... På både farmors och på morfars sida är jag av Bureätt, och på 1500-talet så skiljer det sig - två systrar, Kälug och Mariet, blir stammödrar åt mig på två håll. Jag har inte kommit lika långt på mormors och farfars sida - man vet aldrig, dom kanske också är Bureättlingar...

lite oväntat antiklimax...

Jag som förväntade mig ett oavbrutet bloggande nu när jag har en dator, har ingen inspiration att blogga alls. Måla funkar inte heller... Det enda jag gör är att läsa bloggar, kolla forum, googla lite, lyssna på Spotify, kolla lite mer bloggar... Jag skulle verkligen behöva en energi- och inspirationskick av något slag. Nån som har några inspirerande tips? Jag har förresten ett tips, men det tar ännu mer tid från bloggande... När jag gick i högstadiet läste jag serieböckerna om Vargryttarna av Pini, och jag älskade verkligen dom. Och nu har jag hittat deras hemsida, och där kan man läsa alla böckerna - inklusive allt som inte givits ut i Sverige. Fantastiskt! Tror förresten att en av anledningarna till att jag fortfarande är singel, är att jag redan då hittade min drömkarl - Skarpegg (Cutter på engelska). Inte många som kan leva upp till en hetlevrad alv med en tjusigt spetsiga öron och en grym överkropp...Nu ska jag läsa lite bloggar, innan jag ska poppa popcorn och titta på Robinson - så spännande blir min kväll...

Förresten - det blev visst ett blogginlägg av det här. Hoppsan!

lyssna, vetja!

Jag måste bara få dela med mig av några favoriter. Lyssna här (jättebra låtar, men jag är inte säker på att jag vill ha alla på samma lista...), här, här och här. Och dela sen med dig av dina favoriter - jag behöver vidga mina vyer!

mycket marie

Jag ska göra ett Marie Antoinette chunky swap på Marie Antoinette Mail Art, men jag har inga som helst idéer (som tur är, så behöver de inte vara klara på ett par månader!). Så jag har letat på nätet efter inspiration, mest på deviantART. Jag säger bara det - det finns en del underbara tolkningar av Marie Antoinette där ute - nästan 5000 stycken! Gör en sökning, och du kan hitta sötingar som dom här:

   
    
    
  
(klicka på dom för större bilder!)

Det här är bara toppen av isberget  - en väldans tjusig topp! Men jag har fortfarande inga idéer. Jag har funderat på att göra henne åt det gothigare hållet, men å andra sidan - kanske inte. Men jag kommer i alla fall att låna en del idéer för klänning och hår - jag behöver absolut jobba på mina, och jag har sett en del fantastika här på deviantART.

När jag har gått igenom alla (nästan) 5000 bilder på Marie Antoinette, så ska jag göra en sökning på Alice i Underlandet - av någon anledningar så uppmuntrar hon till en del fantastiska kostverk!

ETA: Jag har gått över till Alice i Underlandet, och fått över 75000 träffar på deviantART... Jag har en känsla av att jag inte kommer att hinna kika på alla dom inom de närmaste veckorna...

ååååh, spotify!

Tänk bara, det är helt lagligt, det innehåller gigantiska mängder fantasktisk musik i alla de genrer, och man kan göra ändlösa spellistor! Vad finns det som är dåligt med Spotify? Jo, jag vet - min hjärna låser sig, och jag kommer inte på all den musik jag faktiskt tycker är jättebra och faktiskt skulle vilja spel-lista. Lyxproblem, måhända - som tur är så kan jag lägga till låtar när jag vill, hur många jag vill (så vitt jag vet - än har jag inte nått stopp, och jag har gjort många och enorma spellistor idag - hurra för fungerande ljud!), och nästan vilka jag vill.

Idag har jag lagt in bland annat filmmusik (Marie Antoinette, Amèlie från Montmartre, Cry Baby och Tim Burton-filmer), gamla favoriter (Lisa Ekdahl, Toni Holgersson, Eva Dahlgren, Arrested Development och Sisters of Mercy), nya favoriter (Puppini Sisters, Andrew Sisters och Nouvelle Vague), ett par jul-listor (ja, redan! - några Christmas Cocktails (julfavoriterna!), Andrew Sisters Christmas och Swing Cats Christmas), och så ett par blandade listor. En med bubblig, glad och lite vemodig musik (som Vanessa Paradis, Carla Bruni och Monica Zetterlund), och en som inte är det (som Marilyn Manson, Kiss och Billy Idol). Märks det att jag tillbringat några timmar med Spotify?

Är det förresten nån som har några bra musiktips? Jag gillar (förstås) ovan nämnda musik, men också mycket annat, och provar gärna något nytt!

Har du inte Spotify än, gå och jaga invites, här och här dyker hela tiden nya upp!

     
   
Som att plocka smågodis!

RSS 2.0