hos linnéa via underbaraclara
Ett par närbilder - jag tycker att det är hur fint som helst när man blandar i porslinsskåpet. Inga serviser för mig!
(Klicka på bilderna för länk!)


vitt och färg

Jag gillar verkligen kombinationen vitt med färg - det är precis vad jag håller på med hemma (fast lite mer retro)!


mera fynd!

Jag lyckades komma förbi Röda Korset när dom hade öppet (dom har udda öppettider, så det är inte det lättaste!), och köpte en hög med Wahlströms-böcker (jag samlar på Bengt Linder-böcker, och flickböcker från 50-60-tal - jag gillar hur dom är så idylliska och hurtfriska) för 1 kr styck, och så hittade jag en lampa. Jag skulle gärna vilja ha en Bumling, men hur ofta fundar man en sån? Och jag har en stor plåtlampa i förrådet, som jag vill måla om. Men den jag hittade nu känns som ett bra alternativ, som det dessutom bara var att hänga upp - sladden passade perfekt! 30 kr fick jag punga ut!

 

Kom på - jag köpte en sak till igår, som jag inte kunde stå emot:


Ett frågespel som bara handlar om inredning, loppisar, blommor, mat.... När jag öppnade det blev jag lite besviken på mängden frågekort - högen var inte alls stor, men samtidigt - ett spel om alla mina favoritsaker? Då får man vara glad för det lilla!


den enas skatt, den andres skräp

Jag pratar förstås om loppisar! Jag har alltid älskat loppisar och second hand, två av mina systrar har betraktat det som skräp (jag har omvänt dom, som tur är!), och jag blir nästan lyckligare över ett loppisfynd, än om jag går in i en vanlig affär och shoppar. Tre av mina nyaste fynd:

 
En av mina nyaste förtjusningar är Pyrexformar, dom är ofta billiga, och kan ha jättefina motiv. Den här fyndade jag för en tjuga på Statsmissionen. Mina djupa tallrikar är fina, men opraktiska (perfekta till glass, men för små till allt annat), så jag har hållit ögonen öppna efter nya djupa tallrikar. Den här med grönt motiv från Gustavsberg kunde jag inte låta bli, en tjuga på Retro.

 Jag har känts behöva en byrå ett bra tag, men har inte hittat den rätta. Igår hittade jag den här på Retro, 100 kr, lagom stor, och passar jättebra ihop med mina vardagsrumsmöbler (även om den inte står i samma rum).

hos helena via underbaraclara

Snyggt!

image314

(Klicka på bilden för länk!)


barndomsnostalgi

Jag har en jätte-crush på 70-tals retro för tillfället, så jag tänkte dela med mig av mitt eget 70-tal. Det är jag och min mamma, från 1974 (när jag föddes), till den äldsta bilden, som borde vara tagen 1980, då jag gick på lekis.

image309 image310
image311 image312
image313 

Jag gillar verkligen hemma-bilderna, de känns verkligen 70-tal, den allra bästa sorten. Hur lite var jag inte när jag gick?! 8 månader, bara en bebis! Och dom där hemska snibb-blöjorna! Vi måste ha varit torra förre 1-årsdagen, bara för att slippa dom!

mamamekko

Det är inte alls länge sedan jag fastnade för mamamekko´s blogg (och nu ska hon flytta!), jag hittar alltid något fint där, och hennes hem är hur fint som helst:

image306

image307

image308


(Faktiskt det första barnrummet jag någonsin har visat i min blogg! Men är det så här snyggt, så räknas det bara som inredning...)


nu är det absolut vår!

Kom på lösningen till skarp förgrund och suddig bakgrund, och var genast tvungen att göra ett försök:

image305
Det blev riktigt bra!

linda, snart trettio år!

Nu är det klart och gjort och mottaget - igår tillbringade vi hela dagen hemma hos min snart 30-åringa lillasyster och fixade och grejade. Vi körde bort en del till soptippen, köpte köksmöbler på Retro, körde dit saker hemifrån syster Jessica och från mig, sorterade, omarrangerade, och till slut blev lillasyster faktiskt nöjd med resultatet (hon tillbringade större delen av dagen med att känna sig invaderad och nedvärderad, men jag tror att i slutet av dagen så kände hon att vi faktiskt gjorde allt detta jobb för att hon betyder mycket för oss! Om du läser det här, Linda, så är det faktiskt så det är! Grattis på födelsedagen!). Syster Jessica tog en massa bilder, så några av dom borde jag kunna lägga fingrarna på, så att ni också får se hur det blev. Men det kändes bra, genomtänkt, väldigt henne, så det kändes som en bra dag!

RSS 2.0