mindre bloggande framöver

Jag kommer att börja jobba på Myrorna imorron, så jag kommer att få mindre tid vid datorn (över huvud taget mindre tid till allt jag egentligen vill göra...), och kommer alltså att blogga mindre ofta. Så nu vet ni det, när jag inte har gjort ett inlägg på några dagar. Men ett par-tre gånger i veckan borde jag hinna med i alla fall!

kärvänliga kissar

Mina katter var så gosiga och söta med varandra, så jag var tvungen att plocka fram kameran. En varning - det blev en massa bilder - scrolla ner en bit om ni inte vill se en massa kramiga kissar!

      

ny köksmatta

Förut hade jag en trasmatta i köket som jag var så himla nöjd med, men så förstördes den i tvätten. I helgen hittade jag en matta, som var SÅ mycket bättre! 50 kr kostade den mig, den hade ett par små hål, men inget som märks. Jag funderar på att pensla på lite lim (det är en plastmatta), det borde funka som nagellack på nylonstrumpbyxor.



Man ser lite av den här också:



En närbild på mitt våriga köksbord:


Hönan gjorde jag när jag jobbade på fritids för en massa år sedan.

loppisgardinerna på plats!

Dom är lite väl korta, och kanten är lite märkligt svajig (går kanske till sig efter en tvätt?), men jag gillar resultatet! Vardagsrummet blev inte speciellt ljusare, men känns ändå ljusare - motsägelsefullt, jag vet! Men ljuset som kommer in blev varmare och vårigare, precis vad jag ville ha!



Och gissa vad - min kissenisse kissar inte lika mycket inne! Jag har faktiskt fått sova ifred i tre nätter! Yay!

ord

Det går förstås alltid mode i ord, men visst är det synd att en del försvinner? Karameller, fräsigt, kalasbyxor - orden känns mycket roligare och finare än godis, coolt, tights. Jag ska absolut försöka berika mitt språk (både tal och skrift) med alla fina ord jag kan komma på! Och jag ska absolut försöka bannlysa meningsutfyllnader som "typ", och ripoffs knyck från engelskan, bara för att man inte orkar komma på något bättre.

Och apropå ord - jag tycker verkligen inte om ordet "man". Alltså, när människor säger "man" fast dom egentligen menar "jag". Det känns som ett sätt att ta avstånd från det som sägs - "man borde verkligen", "man skulle inte" - i stället för "jag borde" och "jag skulle inte". Men det är lätt att hamna där - jag för min del försöker i alla fall att bannlysa ordet "man", jag vill kunna stå för mina ord. Förresten - "skulle" och "borde" - så tråkiga ord, så fyllda med dåligt samvete. Dom skulle (...)  verkligen bannlysas!

a.t. whim

Hos Linnéa hittade jag a.t. whim, en väldigt trevlig konstnär, som du hittar på Etsy. Om jag hade en lite tjockare plånbok, och ramar och ett bra ställe att hänga, så skulle jag absolut handla lite!

    

Jag tror att jag hade köpt dom två översta! Jag får sätta upp dom på "vill-ha"-listan!

fler loppisfynd

Jag var och storhandlade på förmiddagen, och passade på att gå in på Röda Korset, eftersom det är mitt emellan Willys och Lidl, och alltså precis på rätt ställe. Jag var ute efter en lite djup tallrik jag sett där förut, men hittade också ett par underbara gardinlängder, och ett par böcker. 37 kr för hela rasket! Jag gillar verkligen loppisar, och önskar att vi hade fler här i Nynäs. Får ta en sväng inne i Stockholm, jag ska dit på måndag.


müsli

Jag har alltid föredragit müsli framför flingor, och jag gillar ekologiskt, dessutom tycker jag att Saltå har väldigt snygga förpackningar. Så när jag såg den här sidan, så fixade jag genast en egen müsliblandning! Måste erkänna - den snygga burken är en tungt vägande anledning... För det är inte så billigt. Förresten - allt är relativt - när jag provjobbade på ett kafé på Östermalm, var det en tjej som köpte två påsar müsli, 200 kr, utan att blinka... Här är frakten förresten gratis, så om man inte vill ha burken (som kostar en femtiolapp), så blir det lite billigare. Men vem vill inte ha en fin burk?!

fynd på loppis, och en snabbis i farsta

När jag var och kastrerade katten (woohoo!), så hade jag en timme att fördriva, och en loppis precis bredvid. Inte så svårt att gissa vad jag gjorde under den tiden... Fyndade gjorde jag, jag köpte en hel hög med saker för 25 kr - det är därför jag helst handlar på loppisar!


Längst upp till vänster och medsols: Barnbok på engelska, en samling kända sagor och utdrag ur kända barnböcker (jättetjusig, fina illustrationer!), en bricka, en rulle hyllpapper, en förklädesklänning, en sminkväska och en bakform - nu ska jag baka formbröd! Som sagt - 25 kr!

Jag var med syrran på Sös igår också, och så var vi in till Farsta centrum en snabbis på hemvägen. Jag hittade ett par jättefina vykort på Gallerix som ska inramas (dom hade tavlor i olika storlekar med Misstigri-illustrationer, men eftersom jag är fattig, så blev det vykort i stället, för senare inramning), och eftersom jag alltid är ute efter vita ramar, så slog jag till på ett par billiga och snygga på Lagerhaus:


Tänderna är ett vykort från Holland - blev väldigt bra, tycker jag! Måste nu bara hitta något lika perfekt till den andra ramen...

idén är bra, utförandet är sämre

Min favoritdel i inredningstidningar, är hemma-hos-reportage, resten är mest utfyllnad för mig. Alltså tycker jag att Allt I Hemmets specialtidning "25 hem" är en lysande idé. Men - av alla 25 hem, så var det inte ett enda som jag riktigt gillade. Så jag fortsätter nog att hålla mig till Family Living...

Kom precis på att jag glömde plocka bort kattmaten hemma - kissen ska ju kastreras i eftermiddag, och får inte äta på ett tag innan... Ooops!

upplagt för ännu en rockad!

En bokstavlig rockad, menar jag den här gången! Jag håller på att pimpa mitt tråkiga schackbräde i glas, brädet är klart, jag har decouperat rutorna med presentpapper (ja, mycket pilligt), nu ska jag måla pjäserna, bara jag varit in på Panduro och köpt glasfärg.

 före  halvfärdigt

ljus i mörkret, jajamensan!

Ibland har man fler anledningar att vara glad än andra dagar. Idag är en sån dag! Eller inte i början, då var jag rätt irriterar - jag var tvungen att vänta på posten innan jag gick ut, och den dröjde ända till 13.15 (då fick jag iofs lite rolig post också, en jättetjusig Alice i Underlandet chunky page, yay!). Men sen har det gått uppför! Jag beställde en ny tidd för kattkastrering, och dom kunde redan imorron eftermiddag! Bara en dag/eftermiddag/natt/morron/förmiddag/dag kvar av kattkissande överallt! Och nu när jag kollar kommentarerna, så är jag vinnaren i Fyra i Husets tävling! Hurra! Det kan jag genast säga - bloggtävlingar är nåt som jag aldrig vinner! Vad kan jag säga, mer än - tack så mycket!

Jag var in till Stockholm i helgen med lillasyster och kompis, vi var och såg "En shopaholics bekännelser". Den var rolig, men jag tror att jag skulle uppskatta den mer, om jag inte läst (och gillat) boken innan - det handlar inte om att förkorta boken, eller att utelämna saker - de gjorde om hela handlingen! Det gillas INTE! Men som sagt, hade jag inte läst boken innan, så hade filmen helt klart varit underhållande.

Vad jag gillade mer, var Indiskas påsksortiment - å, vad fina saker! Det var inte mycket som jag INTE ville ha!

rockad...

Jag har varit rätt irriterad på mitt sovrum, mest av allt på sängen, som ser helt fel ut, och tar upp massor av plats (både rent fysiskt, och som synintryck). Jag har funderat på ommöbleringar, men inte kommit på någon bra lösning - tills imorse! Jag kom på enklast möjliga lösning, och det funkar jättebra. Rummet ser större och ljusare ut, det känns som att sängen står lite mer i skymundan från fönstret (som har insyn från en högstadieskola), och pysselbordet står ljusare vid fönstret  - jag tror att jag kan leva med det här tills jag har möjlighet att göra om!

 

fastnar för ännu en tavelvägg...

Tavelväggar är alltid fint! Här är alla tavlor på ett och samma tema, blommor. Funkar det också!


från tanke till handling är steget inte så långt...

Jag har funderat på min lampa ett tag, och igår kväll hade jag inget för mig, så jag målade den vit. Pyssligt värre - det tog 2½ timme och tre lager färg... Och efter att ha suttit som en ostkrok, så säger ryggen ajajaj... Och ska jag måla den andrea lampan, så kommer jag absolut att använda sprejfärg! Men det blev bra, tror jag! Den känns lite som ett spöke av sig själv, men jag tror att jag kommer att gilla det bara jag blir van. Annars funderar jag på att måla på lite prickar eller något annat färginslag. Men jag ger den ett tag som den är först!


lulu carter

Lulu Carter är inte bara en inredare på TV, det är också innehavaren av en fantastiskt trevlig och kreativ blogg! Generös är hon också - det är hon som har gjort min våriga och fina bakgrund, och hon har lånat ut den till mig. Tack så mycket! Några bilder från hennes fina hem, och några av hennes alster:

  
  
  
  


Jag har en drömfångare i sovrumsfönstret, och jag vågar inte ta ner den (trots att den börjar bli rätt sliten), för den funkar så himla bra. Alltså har jag tänkt skaffa en ny, och tanken är att göra en egen - fågel-drömfångaren här ovanför är definitivt en inspiration!  


varför köpa fina saker, för att sedan gömma undan dom?

Jag köper gärna porslin och glas, det är bland mina shopping- (och loppis-) favoriter, tillsammans med böcker. Men det känns lite tråkigt att gömma undan allt fint i skåp (särkilt när man ser hem med öppna köksskåp - snyggt!). Så igår plockade jag bort köksluckorna. Behovet av ett lager vit färg blev väldigt uppenbart (plus lite hyllpapper, eller hyllspets, eller hyll-bollfrans), men ändå blev köket på något sätt ljusare (märkligt, eftersom jag har vita luckor...).



Jag har ett par fönsterlampor i näver som min farfar har gjort, den ena hänger i köksfönstret, den andra fungerar som taklampa i vardagsrummet. Jag har funderat ett tag på att måla dom vita - dom är fina i näver, med dom slukar ljus, och jag tror faktiskt att man ser hur fina dom är om dom vore vita.


(Ser ni den lilla kristallen? Det har saknats en "flärp" där hur länge som helst, men så kom jag i morse på att jag kunde hänga dit något annat i stället. Kristallen skulle funka ännu mer om lampan var vit!)

Jag ställde också fram en rad ljuslyktor i fönstret (nu när det börjar bli ljusare...), det är glas från Ikea-ljus som jag för länge sedan decouperade bilder från en servett från Lagerhaus. Lagerhaus är hur pålitliga som helst - jag hittar alltid saker jag gillar där!


vinn fika!

Jag vill förstås vinna fina fikasaker hos "4 i huset"! Tävlingen är öppen till den 20:e mars!


ljuskronor - fina som rackarns!

Ni har kanske märkt att jag gillar färg, och att min period med shabby chic bara var just det: en period. Alltså har jag inte visat speciellt många kristallkronor - läser man shabby chica bloggar, så får man lätt lite kristallkroneöverdos. Men en sån här måste man bara älska!

Hon har alltså klätt den själv! Fantastisk!

Den här kristallkronan är ju också fantastisk! Hemma-pimpad, förstås!

 


Det här är en rolig idé, tycker jag - en ljuskrona med tekoppar! Jag skulle ha valt små päronlampor i stället för dom höga som sitter i, men om man bortser från det... Och jag hade nog hoppat över skedarna...



En till rolig ljuskrona:

 

Det här är ingen kristallkrona, men en bra idé tycker jag - kanske nåt man skulle prova på? Jag hittar ofta fina kaffekoppar, men köper dom inte, eftersom jag inte dricker kaffe.




Tänk vad en liten bild blev till ett helt inlägg!


matplats på 60-talska

Jag har samlat fina hemma-hos sedan 90-talet, och jag bläddrade igenom min äldsta pärm i morse - det är mycket som fortfarande  är fint! Kan i och för sig bero på att jag rensar ur ibland... Jag har några sidor från en gammal Allt i Hemmet, från slutet av 60-talet, tror jag. I det reportage där bilderna komemr ifrån, så har dom inrett en matplats med samma möbler, men i olika färger, med olika fondväggar och detaljer, och det är verkligen skillnader! Ett tips för dagens inredningstidningar, kanske, nu i den ansträngda ekonomins dagar - återvinning är bra, och snyggt!
Dom här var mina favoriter:

  

som tricia guild fast bättre!

Jag har haft en hel hög med Tricia Guild-böcker, men har bara en kvar, "Lustgård", de andra kändes mer och mer lika varandra, och mer och mer tråkiga - trots sin grälla färgskala, så känns ändå "Lustgård" inspirerande, och inte minst nyskapande - det var den ju också när det begav sig. I alla fall. Jag tyckte att de här bilderna kändes åt Tricia Guild-hållet, men jättefina! Den nedersta är lite av den moderna Marie Antoinette stilen jag funderar på (eller some en blandning av Marie Antoinette och tant!). Fint!

 
 

ETA: Här står jag och ljuger... Jag har inte alls sparat "Lustgård", jag har sparat "Känsla för färg"! Tydligen var "Lustgård" alldeles för mycket 90-tal för mig...

vill ha fint och fixat och nystädat

Undrar om jag inte ska ta ock städa när jag kommer hem... Det känns lite vårigt ute (inte sådär fint vårigt, med solsken, fågelkvitter och en sol som värmer, utan mer grått och regningt, men all snön är borta - igen vårigt), jag har läst fina bloggar med fina saker hemma, och hemma hos mig ser det bara skräpigt och ratigt ut. Så en städning skulle inte vara helt fel. Men - det är inget roligt att städa när det luktar kattkiss i vardagsrummet (mindre än två veckor till kul-kapning!), och det är inget roligt när allt känns så halvfärdigt hemma. Jag skulle vilja måla klart vardagsrummet och köksskåpen, jag vill sätta upp lister längs köksgolvet (helst lägga nytt golv, vitt laminat från Ikea är ingen höjdare, jag vill ha rutigt linoleum!), en list ramlade i mitt huvud från garderoben... En massa fix som behöver fixas, alltså. Och jag vill göra om mitt sovrum, jag vill ha nya bokhyllor i vardagsrummet, och mitt lilla pubertetsmonster har köst sönder min fina soffa, så den är nopprig och inte alls lika fin, så jag vill ha en ny soffa, eller klä om min. Och min fåtölj känns kissig och ofräsch, så jag vill ha en ny, fin fåtölj också. Och så vill jag ha lite fina blommor i fönstren (gärna lite gammeldags tantiga), och en bukett tulpaner. Och när allt det är fixat, DÅ vill jag ha nystädat och fint!

Som det är nu, då orkar jag knappt bry mig, för det känns inte vara nån mening...

lilla fågel blå (eller vilken färg du nu vill ha den...)

Jag såg en bild hos lulu carter, och blev lite förälskad, det är en jättetrevlig idé till påsk, om man inte vill ha fåglar och ägg uppe hela året.



Och tänk vad glad jag blev, när jag lekte "följa länken", och kom till ett mönster till tygfåglar! Nu kan jag sy alldeles egna!

jag vill göra om i sovrummet!

Jag är tok-less på mitt sovrum, dels gör min säng att det känns alldeles för shabby chic, dels är det för många möbler utspridda längs väggarna, dels funkar inte min pysselhörna (även om den ser bra ut, särskilt när den är städad - det är den inte nu...) - den saknar bra och mycket förvaring. Igår på Top Design skulle dom göra ett rum för år 2108, och jag tänkte - om jag skulle göra ett futuristiskt rum, så skulle det blanda framtid med förr i tiden, så jag kom på idén med ett slags futuristiskt Marie Antoinette rum, med mycket vitt, rosa, guld, med med allt krull stiliserat. Och sen kom jag på att det vore inte helt fel i mitt sovrum! Och nu såg jag en bild på flickr som kändes lite åt det hållet:


Så jag ska fundera på den tanken lite, se vad som kan användas av det jag redan har, och vad jag behöver hålla ögonen öppna efter.


Förresten - nån som vet hur man tar bort kattkiss på möbler? Min pubertala kisse har sprejat på min fåtölj i vardagsrummet, och jag vill helst inte behöva slänga den. Den stinker inte så farligt (jag skrubbar med såpa och tvättmedel varje gång jag kommer på honom), men jag vill ju inte att den ska stinka alls!


mer om chunky books

Jag har skrivit lite om chunky books förut, och visat lite av de sidor jag har gjort, men jag har inte visat slutresultatet, vad sidorna går ut på. Jag har inte fått hem några sidor än, även om jag har flera på gång (en ligger på posten och väntar på en ny avi), både från swappar jag är med i, och från byten med väldigt fantastiska konstnärer. Vad man gör, är alltså att måla (göra collage, mixed media - vad man än sysslar med) bilder på kraftig kartong (jag klistrar ihop kraftigt akvarellpapper, eller använder baksidor på kollegieblock och klistrar på en mål-bar yta), oftast i storlek 10x10 cm. Och sedan sätter man på chunk - band, garn, pärlor, berlocker, allt man kan tänka sig. Sedan sätter man ihop sidorna till snå böcker, som ser ut att explodera av innehåll. Jag vet, det är svårt att se för sig i skallen. Därför bjuder jag er på några av mina favoriter, klicka på bilderna för att se mer!

   
 

De här böckerna är bara en liten försmak, så att ni får se vad det handlar om. Jag håller på att samla till en bok med Marie Antoinette/franskt 1700-tal, en bok med Alice i Underlandet, och genom swaps, så blir det en med Pretty Girls (suzi Blu-stil) och en med Trollkarlen från Oz .Är det någon som tycker att det här verkar vara trevligt, lämna en kommentar - jag byter gärna sidor!



 


kattfan...

När man ser en sån här:



(särskilt när dom är små), då är det lätt att glömma att dom blir stora, och hamnar i hemska puberteten. Vilket för en kattpojke innebär väldigt stinkande kiss, som hamnar överallt (i min säng, i min garderob, på mina pyssel...). Igår så tyckte han att jag luktade fel, och markerade på mig. I ansiktet. Tack för den... Hoppas att jag kan få iväg han till veterinären snart. Annars blir det en diy-kastrering, kan jag lova....

RSS 2.0