så bor dom i kanada

Man kan bo vackert på andra sidan jorden också, på Flickr kan man hitta det mesta, bland annat vackra interiörer. Dom här bilderna är från Canadian Country Homes, är dom inte trevliga så säg?

image29

image30

äntligen - mina första tallrikar!

Nej, inte mina första tallrikar i hela mitt liv, jag har haft en hel hög i mina dar, mest blåa av någon anledning. Men för ett par månader sedan fattade jag beslutet att börja samla på rosa landskapsporslin, sån´t där typiskt engelskt (som man oftast ser i blått, eller svart, eller kanske brunt). Jag kom fram till att det skulle passa perfekt till den lätt sommarstuge-aktiga stil jag har i köket: mycket vitt, lite lantligt, lite rosa, lite femtiotal. Jag skrev om det i min "vanliga" blogg, och postade lite bilder. I helgen hittade jag i alla fall mina första tallrikar, tre små djupa Avon Cottage, för 10 kr styck. Perfekt - när jag har sett sådana på Myrorna har dom kostat sådär 75 kr styck, och det tycker jag är lite väl mycket. Dom ser ut så här:

image36det blev mest tankar om hus

Jag älskar dessa plåthyllor, skulle gärna ha en, men kan inte se var den skulle passa in hemma hos mig. Om jag någon gång köper sommarstuga, så är den självskriven, och kanske i det hus jag en dag hoppas på att kunna köpa. Måste tyvärr säga, att husköp känns väldigt avlägset, dels funkar det inte med ekonomin nu, dels vet jag inte ens var jag vill köpa hus. Här i Nynäs finns många fina, men det är alldeles för dyrt. Hemma i Jämtland finns jättebilliga, men att flytta hem igen skulle kännas mer eller mindre som landsförvisning. Dalarna, Skåne, Småland har allihop fina, billiga hus, men jag känner inte en kotte där, så det skulle bli väldigt ensamt. Förhoppningsvis är jag inte singel den dagen jag köper hus, då skulle det inte göra lika mycket att flytta långt. Troligast är dock att jag fortsätter att bo själv, kanske Sörmland, på landet väster om Stockholm, det är inte så långt härifrån, och huspriserna är förhoppningsvis bättre. Ok, detta skulle handla om plåthyllor, men på senaste tiden har husdrömmar varit en framträdande del av mina tankar. Så här ser hyllan ut i alla fall:

image27

kaffekanna i soporna, och ett par butiker

Jag kånkade iväg pappersinsamlingen till soprummet igår, och gick därifrån med en "silver"kaffekanna! Jättetrevlig i formen, och jättefräsch, den kändes verkligen som ett jättefynd!

image37

Jag var till Åsa & Årstiderna idag och spanade, får pengar i morgon (kommer nog att köpa en liten pressglasskål i vitgönt), och beställde en liten olje/fotogen-lampa från House Doctor. Jag hade sett en i Drömhem & Trädgård för några nummer sedan, som enligt tidningen skulle kosta 210 kr, medan sanningen kom närmare 600 kr... Men den lilla jag beställde i stället känns som ett bra alternativ, jag ser verkligen fram emot när den kommer.

image26
Beställde den vita med blommor, längst ner i högra hörnet, tänkte köpa den tredje från vänster, längst ner i vänstra hörnet.

Nynäshamns butiksutbud har verkligen blivit bättre, förutom nyss nämnda, som har bl a House Doctor och Lisbeth Dahl, så har vi underbara Blomsterhuset, som jag märkligt nog inte varit till förrän för någon månad sedan (fast jag bott här i 8 år...). Fattigmanssilver, pressglas, blommor - allt jättetrevligt, och överraskande bra priser. Vilket påminner mig - jag hade tänkt handla glas där, får se om jag gör det i helgen. Jag kikade runt sedan jag sett dom, och inga andra jag såg var lika fina, och alla andra var dyrare, helt fantastiskt. Hoppas dom fortfarande finns kvar!

min nya svaghet

Jag hittade den här pressglasskålen på en loppis här i Nynäs, 50 kr kändes som ett fynd. Ser fram mot sommaren, då den ska fyllas med jordgubbar. Har inte reflekterat speciellt över pressglas innan, speciellt inte färgat, men sedan jag köpte denna, så kan jag inte få nog, jag VILL HA. Vitt, turkost, ljusgrönt, rosa.... pasteller helt enkelt, och allra helst fina skålar. Såg ett par på Street härom helgen, underbara, men lite överdyra, tyckte jag. Ser ibland fina på Tradera, men törs inte köpa - tänk om dom går sönder i frakten? Jag måste loppis-shoppa mera!

image25

vakre hjem

Jag har upptäckt en ny tidning att älska, Vakre hjem & interiør, med helt underbara vita (mest) lantliga hem, och till och med annonserna är bra, väldigt inspirerande. Den är norsk, så språket är inte speciellt krångligt, och kommer ut sådär 4-5 gånger per år, nästa nummer den 15 maj (då i alla fall jag ska hänga på låset på tidningsaffären!). Å andra sidan borde jag inte rekommendera den, för då kommer den att vara slut när jag  ska köpa den...

image24

hemma hos posie

Det här hemmet är en stor inspiration till mitt sovrum, även fast jag antagligen kommer att hålla mig främst till vitt och ljusrosa. Jag blev helt lyrisk i flera dagar sedan jag hittade hennes blogg första gången, det är nog bland det vackraste hem jag vet. Titta och njut, och gå sedan in på hennes blogg och titta lite mer!

image18 image19
image20 image21
image22 image23

min mommaklocka

Den här har hängt hos min momma jämt, ända tills hon var tvungen att flytta från huset till en lägenhet. Då var den röd, ett tag hade jag den knallblå, men för nåt år sedan blev den svart. Jag tycker att känslan blev lite empir, särskilt sedan jag målade mitten i guld, även fast klockan är från 40-50-talet nån gång. Jag gillar den väldigt, även om den inte fungerar. Borde gå och få den lagad...

image17så retro, så snyggt!

Här är ett till kök som jag bara älskar, från Drömhem och Trädgård, januarinumret, tror jag. Jag vet, inget av de senaste köken är i närheten av de vita hem jag säger mig tycka om, men å andra sidan har jag aldrig påstått mig vara konsekvent. Är det vackert, så gillar jag det. Punkt.

image16

rosa kök

Det här gillar jag väldigt mycket:

image13


image14


Och det här köket får mig på så bra humör!


image15


jag vet, det är länge kvar!

Jag tänkte bara dela med mig av en av mina favoriter hemma. Jag köpte dom julen -05, efter att ha velat ha dom sedan julen innan, och eftersom ekonomin för en gångs skull var god, så slog jag till. Dom är underbara till glögg (förståss), men trevliga till efterrätter också.

image12

älskar rosa!

Följdaktligen så är jag rätt förtjust i detta kök. Vet inte om jag skulle vilja bo så, trivs väldigt bra med mitt vita kök med retrokänsla.

image11

pelargoner

Sedan några år tillbaka, så har jag något av en pelargonbacill, som sticker fram huvudet när det börjar bli vår, och varje vår brukar jag skicka efter gammaldags pelargoner från Bergabacken. Förra året blev det inga, för dom var slut, men härom veckan kom ett litet paket. Den jag helst ville ha, Bodil, fanns inte längre (om någon har en Bodil-stickling att avvara - hör av er!), men dom som kom var fina dom också:

image7 Anna-Britta

image8 Kardinal mörk

image9 Oxarv

image10 Tornedalen

Jag köper inte pelargoner på anabola i mataffären, i stället söker jag efter dom som är speciella, och särskilt dom gamla svenska sorterna är jag svag för. Oxarv blommar förresten redan! Förmodligen borde jag knipsa bort blommor och knoppar, för att främja rottillväxten, men jag har inte hjärta till det...

hemma hos mig

Har ni läst mig förr, så känner ni igen dom här bilderna, om inte - så här bor jag just nu. Jag har en del kvar att göra, men en del som jag känns rätt nöjd med också.

Mitt vardagsrum ser ut så här:

image1

Närmast fönstret syns den vita färg som resten av väggarna så småningom också kommer att få. Om rummet ser lite bart ut, beror det på att jag inte har köpt min "sommarmatta" än, jag tänkte sy ihop två svartvitrandiga mattor från Ikea till en stor. Bordet är ett loppisfynd, äkta 50-tal, och funkar bra tills jag hittar ett som funkar perfekt. Soffan är det dags att byta ut, den är ordentligt nersutten, och omöjlig som övernattningskvarter. Tanken är att jag ska köpa ett par resårmadrasser från Ikea, klä dem vita, sätta på hjul, och ösa i massor av kuddar.

image2

Fåtöljen borde vara 50-tal, och även omdet inte syns, så är den "skev" och asymmetrisk - perfekt passform för varje rumpstorlek! Den ska kläs om, troligen i svart/vitt, annars i bara vitt, får se vad som känns bäst när jag står i tygaffären... Bokhyllorna (de är två) är för små, och behöver tillökning, jag ska köpa en lägre variant att ställa bakom fåtöljen, och när jag hittar en som känns bra, så slår jag till på en till fåtölj. Ja, jag erkänner, jag drömmer om ett bibliotek, även om det bara är ena hörnet av mitt vardagsrum!

Hallen ser ut som följer:

image3

Det finns inget som stearinljus om man vill skapa romantik... Bordet är second hand, ommålat vitt, spegeln är från Indiska, ljusstaken är Ikea.

image5

Här hamnade ett gäng av mina tidningar (en stor svaghet!), lite skor, och ett fynd: min Diavoxtelefon, 20 kr på loppis, och snyggare än Kobran!

Sen hamnar vi i köket:

image41

När jag flyttade in, var väggen tapetserad i furuimitation - nu är det vitt, och mycket trevligare. Golvet ska bytas ut, antingen mot vitt laminat eller grå/vitrutigt linoleum, nu är det mörkbrun plast, och känns aldrig rent. Bordet är 50-tal med perstorpsplatta Virrvarr (älskar perstorpsplatta!), med vitmålade ben, och stolarna är plast och från Ikea.

image39

image40

Luckorna var mörkgröna när jag flyttade in, nu är dom vita. Handtagen på luckorna ska bytas ut, bara jag hittar dom rätta, micron är numera instuvad i skafferiet, och hur jag än plockar, så lyckas jag ändå ha en massa prylar på diskbänken...

Sovrummet, det behåller jag för mig själv, det är bara fyllt med nödlösningar. Mina planer för det, tänkte jag berätta om en annan gång.

tänk att någon faktiskt bor så här!

Det här hemmet är nog det underbaraste jag har sett på länge! Följ länken, och bara njut, mycket bättre än så här blir det inte!

ännu en blogg blev det...

Inte så otippat egentligen, med en blogg ägnad helt och hållet åt inredning, då det är mitt allra största intresse, något som märkts en aning av i min vanliga blogg, malinmaskros. Tanken är att bjuda på lite inredning hemma hos mej, och visa er de godbitar jag hittar på nätet. Just nu är jag väldigt svag för vitt och lantligt och slitet, men jag kan inte låta bli att blanda in lite av det jag gillar bäst: vintage och retro, orientaliskt och indiskt, kitschigt och kawaii, rosa och svart. Så får vi se vart vi hamnar.

RSS 2.0