snyggt!

Klicka på bilderna så kommer ni dit jag hittade dom!

image301


image302


image303


image304


håll tummarna för att hon gillar den!

Det började som ett ganska abstrakt porträtt på min systerson, och slutade som ett ännu abstraktare porträtt på min syster med son. Inspirerad av en tolkning av Lisa Rinnevuo som jag hittade på "I Veras hus". Ska bli present på 30-årsdagen.

image299

ja må hon leva...

Min lillasyster fyller 30 om ett par veckor, och i present ska vi fixa lite hemma hos henne. Men jag tror att hon har sett för många gör-om-program, för hon är livrädd för att vi ska slänga ut allt hon äger, rota igenom alla hennes saker, och i allmänhet totalt vända upp och ner på hennes lägenhet. Och det enda vi vill göra är att uppgradera mysfaktorn och göra det lättare för henne att bo i en tvåa med en 3-årig son. Låter inte så hemskt, eller hur? Vi hade väldigt många kanske och omifallatt, som har blivit definitiva nu, det ska bli roligt att genomföra det hela, och ännu roligare att höra vad hon tycker. Det kan ju sluta med att hon hatar resultatet...

jag impulsköpte...

image297

"soffgruppen" jag skrev om. Jag var med en kompis på Retro, och kunde inte låta bli när dom nu fanns kvar, och jag dessutom fick dela upp betalningen. Ok, dom är ingenting man sitter och vräker sig i, att ligga i dom är inte heller att tänka på, men å andra sidan kanske det är bra att jag inte kan bli sittande framför tv:n hela dagen. Och dom är jäkligt snygga, tycker jag. Väldigt rena och enkla i linkerna, det gröna mot det vita, och ser ni vad dom passar bra till min golvlampa? Det kanske inte är ett köp för framtiden (syrran och kompisen tyckte inte ens att det var ett köp för idag...), men just nu tycker jag att dom är underbara!

Jag har ganska mycket oanvänt utrymme i vardagsrummet, och när jag var på Ikea i helgen såg jag denna:
image298
Med min nya förälskelse i gult, så föll jag som en fura, och tänkte faktiskt att den skulle funka ihop med mina nya vardagsrumsmöbler. Det är så mycket som jag skulle vilja försöka spara ihop pengar till, men den här kanske lyckas armbåga sig högst upp på listan...

jepson via mamamekko

Jag har ju kommit fram till att vitt i kombination med retro (för att vara generös, så säger vi 50-70-tal, det är synd att begränsa sig!) är absolut snyggast, och perfekt för mig att leva med. Och tydligen funkar det för fler än mig. Såg hos mamamekko att Jepson i The Ark var med i Family Living, och han bor jättesnyggt!

image295

image296

Som taget ur "Tillsammans"! Eller min egen barndom på 70-talet - med en 00-tals-piff på det hela förstås. I like! Sofforna och soffbordet påminner om en grupp som jag såg på Retro här i Nynäs, jag har inte riktigt kunnat glömma den, undrar om den finns kvar? Vit och grön, äkta 70-tal, låg och fyrkantig, så läcker!

ladurée

Visst vore det väl trevligt om Ladurée fanns i Sverige?

pyntigare än så blir det inte hemma hos mig

Lite pynt bara...

image292

image294

för lite att göra?

Min lillasyster påstår att jag har för mycket tid och för lite att göra. Vadan detta påhopp? Jag står inte ut med fula tändsticksaskar, utan klär dom med fint papper...

posie gets cozy

Alicia Paulson med "Posie gets cozy" är en stor inspiration, både med sin inredning och med sin virkning (mest, hon broderar också, lika inspirerande), och är en stor anledning till att jag började inredningsblogga. Några smakbitar hemifrån henne:

image284 image287 image288
image285 image286
image289 image290
image291


lördag på stan

Jag och kompis Malin var in till Stockholm igår och gick en runda på Söder, vi försökte leta oss fram till affärer vi hittills inte letat oss fram till, och hittade en massa guldkorn. Cocktail och Cocktail DeLuxe är förstås gamla godingar, jag gillar särskilt Cocktail (blev alldeles kär i ett par prickiga glas, ska absolut köpa nästa gång jag är åt det hållet). Vi var in på Stadsmissionen, jag köpte en Pyrexform och den ena halvan av ett par 70-taliga gardiner (kompis köpte andra halvan). Var in på Sally Ann, och blev inte alls förtjust, som jag hade trott, blev däremot kär i Retro Etc, där jag köpte Evas kalender 1964. Sen kom vi ner vid Slussen, gick igenom Gamla Stan, tittade in på Lagerhaus och Åhlèns på vägen till tåget (fina saker på båda!). En skön dag, trots bristen på sol, värme och vår!

när saker inte blir som jag har tänkt mig

Jag var in till Haninge igår, bara som en avstickare på väg till Huddinge, men det kändes mest som slöseri med tid. Ja, jag hittade en bra bok på bokrean, ja, jag köpte en tidning och fick en på köpet på Pressbyrån, men - största anledningen till att jag ville in till Haninge var att gå på Åhlèns, och det var hur stängt som helst (ska dom stänga helt? bygga om?). Och av det lilla jag kunde skymta, så har det dessutom varit 70% på hela sortimentet. Det kändes som jag blev lurad på konfekten dubbelt upp.
I alla fall. Tidningen jag köpte var Elle Interiör, som jag köpte förra numret också, men inte annars på väldigt länge, då den inte har känts speciellt mycket mig på en väldigt lång tid. Men i förra numret hade dom en jättebra hemma hos, och det här numret var helt ok också, fokuserat på retro som det var. Jag har sett en artikel hemifrån Lotta Kühlhorn förut, och hon bor lika inspirerande nu:

image283

Och det fanns som sagt ännu mer retro. Än så länge har jag bara bläddrat igenom tidningen, men jag ser fram emot att slå mig ner med en stor kopp te och läsa den ordentligt.

snyggast på länge!



image276 image279 

Jag gillar verkligen den här ljuskronan, superkitsch, javisst, men så underbar! Kan dock inte bestämma mig för vilken färg som är finast. Jag såg den gröna i nyaste Elle Interiör, och föll som en fura. Innan har jag sett och gillat en svart sammetsljuskrona, men den här är ännu bättre! Priset är helt ok också, 749 kr på Russinnet.se.




 


äntligen!!!

Jag har väntat länge, en evighet känns det som, på att Leilas bakbok ska komma ut, och nu är den på gång - jag lade precis en beställning på bokus, och borde få den i börjag på nästa vecka. Hur ska jag överleva hela helgen utan att få lägga vantarna på den?

image275

skulle gärna vilja göra en tavla!

flickr finns en massa saker som du kan leka med dina foton med, jag provade Warholizern på ett foto av en av mina katter, och gillar verkligen resultatet, jag skulle absolut kunna tänka mig att göra en tavla av det!

image272

En annan variant på samma foto:


image273

Eller vad sägs om denna?

image274

Ser ni förresten hästen på hans nos? Det var min hästtokiga lillasyster som upptäckte det, att det vita på nosen ser ut som ett hästhuvud.


inspiration på flickr

Eftersom min kamera är inlämnad på reparation, så får jag visa lite inspiration från nätet. Alla bilder går att klicka på, så hamnar ni hos källan.

image268
Vitt och gult, hur fint som helst! För en månad hade jag aldrig trott att jag skulle säga något sådant...

image269
Jag tycker att tavlor är allra snyggast (för det mesta i alla fall) i grupp, då blir det nästan konst av konsten.

image270
Vitt och färg och retro - jättesnyggt, tycker jag. Dessutom ett bra tips, om man inte kan bestämma sig för en tapet.

image271
Aqua, rött och vitt är så fint tillsammans! Och här funkar det hur bra som helst!

å nej, min kamera är kaputt!

Min kamera håller på och lägger ner. Min kamera som jag nyss köpt, som var så otroligt efterlängtad, som jag nu måste lämna in. Jag vill inte byta mot en ny likadan (för 1/ jag vill inte ha en batteridriven och 2/ det här är den andra jag har av samma sort som slutat funka), och har inte råd att uppgradera till en bättre, så jag är väldigt kluven. För jag vill inte vara utan kameran, jag har hunnit vänja mig vid att ha en, och jag vill inte behöva låna av syrran igen. Får se om dom har nån bra lösning på problemet på Expert.

yvestown

En av dom bra sakerna med bloggar  (inredningsbloggar i alla fall) är att se hur andra människor bor, att få lite inspiration, och att hitta till andra bra bloggar. Så jag tänkte ha en liten följetong här, med inspiration från några av mina favorithem, med början hos Yvestown.

image262 image263 image264
image265 image266 image267

Läs hennes blogg, kolla hennes flickr-bilder, hon bor helt fantastiskt (vitt med färg, precis som det ska vara!), och snart flyttar hon dessutom till Sverige! Det ska bli riktigt spännande att se vad hon gör med lite svensk inspiration!

lite vårigare känsla

Jag har ändrat om lite hemma, plockat fram och tagit bort, blev helt ok tycker jag, känns lite vårigare!

image260

image261

stockholm via japan

Jag har läst om japanska Paumes böcker, men inte funderat vidare på dom (lite märkligt med tanke på min samling japanska handarbetsböcker), men är nu tokförälskad, bara genom dom bilder jag sett via deras hemsida. Jag måste köpa! Inte alla böckerna behöver jag, men några ur Stockholms-serien.

Bilder ur:

  image245 image246 image247 image248
image242 image243  image240
image239 image244
Stockholm´s Love Apartments

image249 image250 image251
image252 image253 image254
Stockholm´s Kitchens

image255 image256 
image257 image258 image259
Stockholm´s Apartments

Vad mer kan man säga? Mer än att vi bor tydligen jäkligt snyggt här i Sverige!

70-tal och vitt, kan det funka?

Jag har alltid varit svag för 70-talsretro, men har inte känt att det funkar i det vita som jag har börjat inreda med. Men - jag hittar bloggar och bilder på vitt och 60-70-tal, och det kan funka hur bra som helst! Undrar om jag inte ska ta och plocka upp en del från källaren...

Lite inspiration:

image236

image203


image237


image238




gulnad vit blir kritvit

Jag har börjat måla skåpstommarna i köket, färgen jag hade räckte till överskåpen (framsidor och kanter), så jag ahr underskåp och skafferi kvar. Inte så överväldigande mycket, känns det som. Lite mer blir det när det blir dags att måla skåpens insidor. Jag köpte hem ett färgprov i gult, men tycker att den är lite för mycket åt det "gräddiga" hållet, lite syrligare måste den vara. Men det kommer att bli snyggt, det ljust citrongula mot det vita, väldigt snyggt!

Apropå gulnad vit - hemma hos min mormor har dom alltid rökt inomhus, så allt är förstås åt det gula hållet. En gång när vi var små stod min lillasyster på en köksbänk, och stödde sig samtidigt med händerna i taket. När hom klättrat ner var ett par vita handavtryck klart synliga i det gulaktiga taket. Tjusigt värre! Det krävde skurning av hela taket, så kan det gå.

snyggt i Ålsten

Jag läste Metro Living igår, och blev väldigt förtjust i hemmet som visades där, och jag lyckades leta mig till en bild på underverket:

image234


image235

Jag tycker att det är otroligt snyggt med vitt och färg - matplatsen med den gröna fondväggen till resten i vitt är hur tjusig som helst (påminner om detta i känslan, även om färgerna är annorlunda). Faktiskt precis den still jag är ute efter hemma, vitt, men med accenter i färg. Bara vitt blev för tråkigt, tycker jag efter ett försök.




sagan om ringen

Måhända inte en idé som är lätt att ta efter, är Bilbo Baggers hem i Hobsala, Baggershus, men väldigt trevligt tycker jag att huset är. Jag hittade några bilder, annars får ni se om filmen. Kom ihåg att lägga märke till huset!

image231

image232

image233

Dessutom - husen i Vattnadal är också väldigt fina, mera eteriska (förståeligt, då det är alver som bor där), kanske svårare att föreställa sig att man bor där.

jag har funderingar på att måla lite på köksgolvet

Jag såg en så bra idé, och föll direkt, och sedan dess har jag letat schabloner, och nu tror jag att jag har hittat en som blir jättebra. Frågan är om jag inte behöver en till, för att få en känsla av marockanskt kakelgolv, eller om jag ska kombinera det med att måla golvet rutigt, och så göra schabloner i dom vita rutorna. Den ser i alla fall ut så här:

image230
Föreställ er i ljusgrått på ett vitt golv. Schackrutor? Inga schackrutor?

nytt läge

Jag såg nya "Nytt läge" på trean igår, själva mäklaridén är väl rätt trist, men oj så fint dom inredde huset! Limegrönt allrum, rosamedaljongigt flickrum, turkos/blått pojkrum, guld/svart sovrum, knallrosa walk-in-closet... Låter helt galet, men jättefint!

undra

Någonting som jag alltid önskar, är mera hemma-hos-reportage i inredingstidningar, så Allt i hemmets special
"25 Hem" kom som på beställning. Det visade sig att jag tyckte om alldeles för få av hemmen (det visar på att det verkligen är som bästa som kommer i tidningen!), men att jag tyckte om flera som jag inte hade väntat mig. Men det var inte det jag skulle skriva om. I ett av hemmen fanns ett jätefint tyg upphängt på väggen, ett tyg som jag aldrig hade sett innan. Och tro det eller ej, så skymtar jag det efteråt i en annan tidning, med namnet på formgivaren, alltså vet jag nu var man får tag på det!

image228

image229

Är dom inte fina?! Formgivaren heter Charlotta Sandberg, och tygerna finns att köpa på hennes hemsida, där mycket annat roligt dessutom kan hittas.

jag vet inte om det blev bättre i slutändan...

men jag hade i alla fall nånting att göra! Vadå, kan man fråga. Jo, jag flyttade runt i så gott som alla köksskåp, skafferiet bytte skåp, pärmar och papper bytte skåp, tallrikar hamnade i sitt gamla skåp, vaser bytte skåp, en del saker togs bort... Jag var uppe sent och flyttade runt och klev upp tidigt och fortsatte flytta runt. Och som sagt - jag vet inte om resultatet blev bättre, sämre, eller helt enkelt inte så stor skillnad. En sak som jag vet, är att skåpstommarna behöver ett lager vitfärg (jag har inte målat om dom än), och inuti skåpen tror jag att det blir en ljus citrongul färg (den kanske (om den inte blir för "gräddig"), eller Alcros "Grape"). Jag säger ju det - jag börjar snöa in på gult! Inuti skåpen är ett perfekt ställe, om man vill ha färg, men inte är säker på att man inte kommer att bli less på den. Och citrongult - skåpen kommer bokstavligen att lysa! Dessutom tror jag att det blir väldigt snyggt mot mitt pastellfärgade (mest rosa än så länge) porslin!

Apropå gula köksskåp - nån som kommer ihåg Vänner och Fiender för hundra år sedan, Rachel Molins rollfigurs familj bodde i en lägenhet med väldigt 70-talsretrokänsla, och köket var inrett helt i gult. Köksskåpen var gulmålade, både inuti och utanpå (tycker jag mig minnas), och fyllt med gult porslin från 60/70-tal, helt fantastiskt. Faktiskt en av dom första saker, tror jag, som fick mig att bli riktigt intresserad av inredning, och att påverka mitt boende.

RSS 2.0