intet är som väntans tider, vårflodstider, knoppingstider... (fast nu är det höstvindstider och lövfällningstider...)

Jag har länge, sedan mars faktiskt, velat få tag på marsnumret av Romantic Homes, eftersom ett av mina favorithem är med i det. Av någon anledning har det aldrig blivit av, förrän idag, och till min glada överraskning så var det inte ens någon fraktkostnad - $7 kostar kalaset, inte ens en femtiolapp, och betydligt billigare än vad jag har köpt tidningen för i Sverige. Så hurra! Hoppas att den kommer snart!

Snart kommer mina saker från Ikea! Kommer ni ihåg att jag sa att dom skulle komma vecka 38? Men det gör dom inte, för dom kommer på måndag! Jätte, jättebra, så illa som jag har sovit på senaste tiden, men illa också - jag hade en doktorstid i Farsta som jag måste boka om - möblerna kommer just när jag skulle vara i Farsta. Men jag får mina nya möbler snart! Och jag som hoppades på att få dom innan min födelsedag, och så hinner jag det! Hurra igen!

Var in på Åsa & Årstiderna en snabbis, kom ut med en burk hallonsylt (10 kr, den är bäst före september), ett litet "silver"fat och en korgväska fodrad med tyg (99 kr på rea!) som jag sneglat på länge. Inget speciellt dyrt, men bra köp alla tre, tycker jag!

syr lite, trånar lite

Kommer ni ihåg att jag velade om min nysydda lampkjol? Idag stod jag inte ut längre - det var alldeles för mycket rynk. Så jag klippte av den en bit, sydde ihop igen, och det blev bättre. Ingen stor skillnad, måste jag erkänna, men bättre ändå. Vad tycker ni? Och foten - inte kan man tro att det är en hemsk gammal furufot från Ikea!

image105

Häromdagen såg jag en fattigmanssilver"pokal" i Blomsterhusets skyltfönster, väldigt stor, riktigt snygg, och med en överraskande låg prislapp, så den hoppas jag på att lägga tassarna på i helgen (hon har bara öppet fre - sön). Can´t wait!

hötorgskonst?

Jag var in till Stockholm igår, bara en snabbis för att se nyaste Harry Potter-filmen, men hade en halvtimme över innan filmen började, så min tanke var att kila in på Årstiderna. Men jag kom inte ens så långt - det var loppis på Hötorget, och jag fastnade där. Jag köpte ett spetsörngott (såg att det behöver några stygn, när jag kom hem, men inte farligt) och en tavla med Jungfru Maria och ett gäng änglar, 20 kr styck - väldigt bra köp!

image106

Jag har tagit lite bilder hemma också, men kommer inte kunna ladda upp dom förrän tidigast torsdag - jag har lite nya saker jag vill visa er!

shoppingrunda, del 2

Jag har precis varit på Retro, och dessutom släpat en hink målarfärg dit och tillbaka - min rekommendation till alla färghandlare är att sätta ett litet handtag på handtaget - metallhandtaget har en tendens att skära in i handen på ett högst obehagligt sätt. En liten åsikt bara! Jag ska börja måla imorron, tror jag, jag ska jobba ikväll, och vill inte riskera att paja ryggen igen.

Jo, Retro. Jag gjorde en del fynd där, även om jag inte hittade någon bokhylla. Två örngott med spets och broderi (30 kr tillsammans - som hittat!), fyra pressglasassietter med etsade blommor (så söta!), en liten pressglasskål, en citruspress i pressglas och två tefat med rosa landskapsmotiv (jag vet inte vad jag ska ha dom till, jag har inga koppar till, men jag var tvungen att slå till på dom - så ofta snubblar jag inte på porslin med rosa landskap). Allt för 120 kr, det tycker jag var helt acceptabelt! Dom har ett halvdussin vita pressglasassietter som jag funderat på sen jag var där förra gången, men jag kände att jag behövde fundera lite till på dom - jag är inte helt säker på formen på dom.

Dagen efter: Innan jag gick hem tittade jag in på loppisen under Folkets Hus, och vad hittade jag om inte ett par rosa landskapstallrikar! Hurra! Så nu, idag lämnade jag in mitt sista blå porslin för försäljning. Jag har inte mycket porslin nu, men det jag har är jag väldigt förälskad i!

image107

samvetet gråter lite, men resten av mig är glad!

Jag får lite mer lön än vanligt - visst borde jag få spendera lite (eller mycket!) utan att få dåligt samvete? För det har jag gjort, och hoppas på att spendera lite till idag. Jag var på Åsa & Årstiderna, och köpte en ljusblå slickepott (egentligen bara för att den var pastellfärgad), fotogenlampan jag skrev om här, en glasklocka (en sån har jag velat haft länge! Den har en etsad slinga runt, och kommer från House Doctor, och var väldigt överkomlig) och ett "silver"fat på fot att ställa klockan på. Många bra köp, och jag känns i stort behov av "pyntiga" saker - jag har aldrig varit minimalist (huva!), men har aldrig haft mycket pynt, men nu känner jag att det behövs för att skapa stämning hemma.

image103
Är den inte fin, så säg, min glasklocka! Klicka på bilden, så kommer du till House Doctor, under rubriken Brugskunst hittar man katalogerna. Dom har också kommit med rengöringsprodukter, som nästan får mig att vilja ställa mig på alla fyra och knäskura golv. Eller åtminstone att ta fram moppen.

image104

Apropå stämning, så köpte jag "Franske Stemninger" också. Jag vet inte om jag hade för höga förväntningar, men jag blev lite besviken vid första genombläddringen, men det blir jag å andra sidan ofta när jag köper böcker och tidningar, jag har en känsla av att den kommer att bli en husbibel framöver - ett par läsningar senare eller så. Och så köpte jag ett par små ståltrådshjärtan också (att sätta i tex blomkrukor), mest för helgonmedaljongerna som satt fast på hjärtana.

image108

Ska köpa en liten hink vitfärg sedan jag är klar vid datorn, jag ska åtminstone måla väggen som kommer att hamna bakom bokhyllorna (när jag nu får tag i sådana), och så långt färgen sedan räcker. Jag vill inte behöva tömma flera bokhyllor och dra fram dom för att måla bakom - mycket bättre att passa på nu, när väggen är tom. Och så ska jag på Retro (blev inte igår), för lite bokhyllespaning, och förhoppningsvis lite pressglasassietter.

image109

drömmar och fria fantasier

Första delen av lönen kommer idag (jag får den i tre delar (eller från tre ställen) den här månaden - idag, på måndag och på torsdag), jag har jobbat rätt mycket i sommar (även om det blev ny månad mitt i vikariatveckorna), hoppas att det märks på lönen. I så fall (håller tummarna hårt) kan det bli en "Franske stemninger", längtar efter att äga den boken. Ska också, troligen, till Retro en sväng, och Åsa & Årstiderna, och Blomsterhuset - på Retro såg jag sist jättefina pressglasassietter, som jag hoppas att dom har kvar, och så ska jag kolla efter Billyhyllor. Åsa & Årstiderna och Blomsterhuset har alltid fina saker, det svåraste är att inte gå därifrån med mycket mer än plånboken tillåter (även om det händer...).

Har mer eller mindre målat klart köksskåpslisterna, det blev riktigt bra, men något som förstör intrycket är jordens fulaste luckknoppar/handtag - klossar i furu, som inte ens ett lager färg kan rädda. Helst skulle jag vilja byta ut dom mot fina knoppar, men jag är värdelös på att spackla, och det är två hål borrade i luckorna, så jag får leta handtag som passar i stället. Under tiden funderar jag på att helt enkelt knyta handtag av band/snören - allt för att slippa klossarna.

listiga ströare

Jag håller precis på att måla om listerna på mina köksskåp (jag har skåp från ca 50-tal, utan knoppar/handtag, men med lister man drar upp luckorna med), jag lämnade dom träfärgade när jag målade luckorna vita i julas, men har funderat på saken ett tag, och nu blir dom vita. Märkligt nog, så blir inte skillnaden så stor, men eftersom jag lyckades kladda vitfärg på trälisterna, så blir det ändå bättre.
I "Leila bakar" anväder Leila en så smart ströare till pudersockret, och jag har trånat efter den ett tag, och igår fyndade jag en egen ströare på loppis för 15 kr. Den är i plåt, en liten burk med handtag, och känns definitivt 40-50-tal, och jag gillar den mycket! Å vad loppis är bra!

är huvudet ivrigt, så får kroppen lida!

Jag målade vägghyllorna igår, och sydde en kjol till min vägglampa. Jag är inte helt säker på kjolen, jag tror att det blev lite för mycket tyg, och alltså lite väl mycket rynkor, men jag ska tänka lite på saken, kanske ser den bättre ut om några dagar. Annars blir det att sy om den, och korta av den lite, det borde inte bli ett jätteprojekt, inbillar jag mig. Dessutom, tror jag att kjolen är en tillfällig lösning, jag vet inte om det är den lampskärm jag egentligen vill ha där, vi får se.
Jag skruvade upp vägghyllorna i sovrummet i morse, det blev helt ok, bara det att en hylla lyckades bli åt helsicke sned, så jag måste göra om det, men det blir inte idag. Jag har haft så ont i ryggen sedan i förra veckan, och i morse så kändes det lite bättre, men sedan jag borrat och skruvat hyllorna, så var det åt skogen igen. Där fick jag för att jag inte kunde vänta...
Jag har köpt mer garn till min virkade mormorspläd, också, och har börjat virka på ännu en ruta, som tur är så går det helt på räls, i alla fall, åtminstone än så länge.

å, vad dom krånglar till det!

Jag skickade in min beställning på Ikea nyss, men ett par saker krånglade till det hela: vita Billyhyllor fanns inte att köpa på nätet (och jag har ingen möjlighet att köpa så stora saker i varuhuset, pga brist på bil och släp), och grejorna kommer inte förrän v 38, dvs om ganska precis en månad (7-10 dagar står det i katalogen). Jag som drömde om en ny säng snart, eller i alla fall till min födelsedag (eftersom jag inte lär få speciellt många presenter annars... Nej, jag säger inte så för att få er att tycka synd om mig, men jag har ingen partner och inga barn, och fyller inte jämnt, då är det inte många som vill skämma bort en). Jag köpte sängkläder, förvaringslådor och innerkuddar på Ikea i stället för Billyhyllor, och kommer att köpa hyllorna på Retro i stället, dom brukar kosta ca 150 kr/st när dom kommer in, och dom är billigare på hemkörning. Men det betyder att böckerna blir kvar på vardagsrumsgolvet ett bra tag framöver.

sovrumsfunderingar

Jag har precis köpt en liten burk snickerifärg till (den förra är slut - jag har målat ALLT träfärgat i hela lägenheten vitt!), så när jag kommer hem så ska jag måla vägghyllorna till syhörnan, så kan jag sätta upp dom ikväll. Hela hatthyllan är belamrad nu, så det ser jag fram emot. Jag skruvade ihop benbockarna till sybordet i förrgår kväll, dom är nya på Ikea, och helt ok, men jag hade velat haft de bordsben dom hade förut, dom som var vita och kurviga, men dom fanns inte längre. Men bockarna:
image101kommer att passa bra till sängen:
image102som kommer att stå i samma rum. Jag kommer att gå ner i storlek, från 120 cm till 90 cm, och prioritera utseende och utrymme i sovrummet framför utrymme i sängen, men jag tror att det kommer att gå bra, det är ändå bara jag och mina två (stora!) katter som ska rymmas. Och oj, vad stort sovrummet kommer att kännas! Jag kommer att få en stor, fri golvyta! Jag behöver förresten hitta ett litet sängbord, det jag har är 50-tal och teak, helt fel, jag såg ett jättegulligt litet bord på Retro, undrar om det är kvar...

kommer jag att bo i ett miniatyrIkea?

Jag kom just från Ikea, lånet blev okejat, så det var helt lysande. Jag köpte en del där (pokal vinglas - äntligen, klösmöbel till katterna - så på tiden, ljus, vägghyllor, bordsben....), men ska beställa resten - säng, bokhyllor, madrasser som ska bli soffor. Det känns som om min lägenhet kommer att bli som ett mindre Ikeavaruhus, men samtidigt är det basprylar (sängen och Billyhyllorna skriker i och för sig Ikea, men soffan blir en egen konstruktion, vägghyllor är vägghyllor, oavsett fabrikant, och sybordet ska täckas av symaskin och diverse syattiraljer, så det blir inte så Ikea, hoppas jag), sedan ska jag in med loppisfynd, och småsaker som skriker fransk-dansk lantstil och sommartorp och jag. Det är tanken i alla fall.

en del skulle säga kitsch, jag tycker att den är vacker!

Jag vet, jag är tidigt ute, det är bara augusti än så länge (även om jag har börjat på julklappsstickningen...), men jag har bläddrat i en massa julnummer på jakt efter inspiration till vita hem (ett litet tips - tidningarnas julspecialer är ofta de bästa ställena att hitta vita hem!), så lite julkänslor smyger sig på redan nu. Och då kom jag att tänka på min jul, långt innan jag kom fram till att en vit inredning är det vackraste, så firade jag vita jular. Nästan vita, lite ljusrosa och silver är helt godkänt. Och för två jular sedan så blev en dröm till verklighet - en vit julgran (jag vet, jättekitsch, men faktiskt också jättevackert - jag tycker faktiskt inte om gröna granar, jag tycker att dom känns som svarta hål). Så, här är den, min vita gran:

image100

Jag fick en så snäll present igår - min kompis, också en Malin (jag tror att ungefär var femte tjej född på 70-talet heter Malin!), kom hem efter tre veckor i Jämtland, och hade köpt ett par hekto Brunkullate - min favorit, och svår att få tag på här nere. Å så glad jag blev!

lapptäcken och plädar


Något som jag tycker är svårt att hitta, är filtar och plädar, och hittills har jag nog aldrig köpt en enda - dom har följt med prenumerationserbjudanden, varit presenter, eller helt enkelt nedärvt från någon syster (som den senaste). Att köpa billiga fleecefiltar på Ikea är en lösning, men med stark betoning på nödlösning, och alltså något som jag inte har fallit för hittills.

image96

Sedan hittade jag jag den här i en blogg (klicka på bilden!), och kom på att ett lapptäcke var något jag absolut behöver, så jag har börjat samla lappar - men med en liten tvist: jag ber alla som jag byter paket med att skicka en bit bomullstyg i dom rätta färgerna (vitt, rosa, ljusturkos och ljusgrönt), så blir lapptäcket också en världskarta. Än så länge har jag lappar från USA, Portugal, Kanada... Men det är ett evighetsprojekt - mina lappar räcker till ett litet hörn, kanske....

image98

Sedan hittade jag den här pläden, helt underbar, och en sådan är helt klart på min att-göra-lista, men kanske i färre, och blekare, färger. Men den lär sluka mängder av garn, så den får vänta... Samma tjej (klicka på bilden!) började sedan på en pläd av mormorsrutor, och det var då det slog mig. Klart jag skulle göra en pläd med mormorsrutor! Men vilka färger?

image99

Det är klart att den blir vit, och med få,  jättestora rutor, i stället för många små. Det tar sin tid, men går framåt - två rutor till, så har jag hunnit halvvägs (om jag inte räknar kanten runtomkring), och jag tror att den kan bli bra. Hurra - min första egenhändigt införskaffade pläd!

"Tips for vintage style" - Cath Kidston

image87

En liten bok, men med mycket innehåll. En hel del tips på hur du kan införa vintage i ditt hem, men bäst av allt är bilderna - ren inspiration. Och inte att förglömma - boken gör sig väldigt bra på vardagsrumsbordet, så liten den är.

vit, vitare, vitast

Jag har målat och målat i helgen, och trots den höga luftfuktigheten (som gör att det tar en evighet för färgen att bli torr), så är det ett gäng prylar som nu är betydligt vitare: mitt nya soffbord (jag kommer nog, när det blir svalare, att slipa ner färgen lite och måla ett nytt lager - ytan är inte den slätaste), två gamla Ikeapallar, lampfot (jag kunde inte vänta - nu sitter den på väggen, utan skärm, utan lampa, men helt ok ändå...), min minipall, sidobordet (som båda fick ett sistalager), en liten ask från Ikea (blev en helt annan i vitt!)... Blev väldigt bra, måste jag säga!

image113

image112

image111

image110

Hade också en sista blomkruka som var tvungen att målas om, eftersom färgen tog slut innan jag hann till den, förut, när jag målade dom andra. På en höft blandade jag i lite rosa i lite vitt, och det blev precis den ljusrosa (vitrosa, mest av allt) som dom andra krukorna är målade i. Ibland har man tur! I den krukan bodde en enorm, gammal svärdslilja, som sett sina bästa dagar, så den slängde jag (det rev lite i hjärtat), och satte ihop två stycken Mr Wren (varav en lyckats bli helt fantastisk i sommar) till en enorm - väldigt tjusigt.

image94

Fick förresten tyg (bland annat) i mitt förra swap, med Iris i England, det kommer att bli ett par underbara kuddar i min nya säng:

image95

Jag manglade sängkläder igår, för ungefär första gången i mitt liv - faktiskt helt ok! Och resultat var helt underbart - släta, blanka lakan - jag kommer defintivt att göra det oftare! Och så känns man så huslig, på kuppen!

målarnisse

Som jag nämnt tidigare, så kan man sällan lite på att Retro dyker upp som lovat - bordet kom helt enkelt inte igår. Det är ändå ok om dom inte hann, eller om det blev bortgllömt, men en liten rädsla gnager ändå i bakhuvudet - tänk om det blivit någon miss, och dom sålt bordet till någon annan! Jag vet, jag vet, jag är en anings paranoid. Men, det blev lite målat ändå, jag målade ett sista lager vitt på mitt sidobord, ett lager till på min lilla pall, och första lagret på min vägglampa och på två Ikeapallar image90. Jag gillar verkligen "duken" ovanpå pallen, men tycker inte om träet, så jag vägde för och emot, och kom fram till att träet var värre, så nu blir dom vita. Och det blir bra!


jag visste att något bättre skulle komma!

Kommer ni ihåg det runda (soff)bordet jag trånade efter, det RANGLIGA bordet, jag blev snuvad på i sudden death? Kommer ni ihåg att jag sa att det skulle komma något bättre? I dag var jag på Retro, mest för att kolla om mina bokhyllor redaqn blivit sålda, det hade dom inte (dom hade inte ens blivit framplockade - det var FULLT därinne), men däremot fick jag betalt för dom redan nu. Och så fanns det lite ditt och datt som helt klart var köpvärt, vad som kändes mest brådskande var ett litet runt pelarbord, och då det kostade en hundralapp, så slog jag till. Gratis hemkörning, därtill, så var det ett bra köp! Sedan var jag förstås tvungen att köpa vitfärg NU, så där gick drygt en hundring till (kollade upp väggfärgspriser också - det skiljer sig en del på olika butiker), men det betyder att jag kan börja måla om det när det kommer ikväll. Hurra!

Fick en gammal Ikea-vägglampa på jobbet igår också, inte så snygg nu, med fot i furu och hemsk skärm (skärmen fick inte ens följa med hem, den åkte i papperskorgen ögonaböj), men foten är fint kurvig, och kommer att bli jättefin vit, och med en ny skärm (har inte Åhlèns vita skärmar med broderat monogram?), så kommer den att bli lysande (ha, ha, ha) i min kommande "biblioteks/läs"-hörna, matchad med vad som kommer att bli en vit fåtölj, vita bokhyllor, och kanske ett litet bord (i vitt, förstås). Och dom nya sofforna, och bordet, förstås.

Hittade ett par gamla örngott på en loppis också, de blev ett par kökshanddukar (eller bröddukar, kanske, dom är rätt tunna), och så kommer de att bidra till lapptäcket jag samlar tyg till. Det är precis den färgskalan jag strävar efter på mitt lapptäcke, men jag vill ha vitt som bas, inte ljusblått.

image92

städa och stöka

Två böcker som jag bara måste rekommendera är "Städa" och "Stöka" av Estrid Bengtsdotter, den första gör att det nästan kliar i fingrarna efter att börja storstäda hemma, och den andra är en kalender med massor av tips, månad för månad. Båda kan vara svåra att hitta i bokhandlarna, men dyker upp på bokreor, och förstås begagnade, och jag rekommenderar er att slå till på fläcken - varje bokhylla bör ha varsitt ex av dom!

image88  image89

cath kidston

Jag ÄLSKAR Cath Kidston, jag önskar att jag hade råd med hennes tyger. Jag kommer dock att köpa ett par böcker (eller flera), och brevpapper/-kort - det smakar ändå fågel, sa gumman, åt grenen som fågeln satt på. Titta och njut, vet ja!

image79 image80
image81 image82
image83 image84
image85 image86 image87 

leila bakar

Hade någon av er, som jag, en del funderingar över "Leila bakar"? Mina rörde sig runt dom underbara handdukarna, och huruvida det kommer en bok, och jag hittade svar på en massa frågor, så här säger hon:

Svar....
Hittar man ingen butik som säljer baguetteplåtar kan man använda en veckad bakduk så att det går upp som vågor mellan baguetterna istället.
Och det går bra att grädda dem på vanlig plåt också, de blir kanske lite platta i botten men det är ju ingen katastrof...
De pastellfärgade tårtfaten har jag köpt i London av märket "Rosanna", det vågiga kommer ifrån Lisbeth Dahl och det höga munblåsta glasfatet hittar man på Svensk Slöjd på Nybrogatan.
Mina fina keramikskålar kommer ifrån Gerbera (ett franskt lergods tror jag).
Mitt rosa förkläde har min väninna sytt upp till mig, så det finns bara ett än så länge.
Blommiga förkläder och handdukar har jag köpt på Cath Kidston
www.cathkidston.co.uk som är en av mina favoritbutiker i London.
En Kitchen aid bakmaskin hittar man i en köksaffär och jag använder den mindre modellen som är anpassad hemmaköket. Mina kläder kommer ifrån DAY, HM och ibland något fynd från utlandet.
Till sist, Yes box, det kommer en härlig bakbok snart. Håll ut! :)

brocante home

Har ni inte upptäckt Brocante Home bland mina länkar - ni måste ta en kik! Helt fantastisk blogg om vintage-inredning, snygg blogg, vackra bilder, bra idéer... I min vita dansk/franska drömbostad, finns det definitivt plats för lite vintage också, och här hittar jag massor av rätta sortens inspiration. Nu idag hittade jag (och skrev ut) The Vintage HouseKeepers Planner, otroligt vacker, och med massor av inspiration. Jag var ju tvungen att köpa en ny pärm att ha den i också (den måste bara kläs om, jag köpte billigaste, som tyvärr inte är speciellt snygg...), och ett gäng plastfickor, jag har en känsla av att kalendern kommer att fyllas på eftersom, och det krävs lite plastfickor -  jag gillar när man får en "bokkänsla", med fram- och baksidor, inte bara sidor i en pärm. Dessutom kan man köpa böcker och prylar på bloggen, allt med den rätta känslan.

image75 image76 
image78

Bara ett smakprov: behöver vi alla inte inventera vårt kökslinne?

Och jag vet inte om jag törs rekommendera en av min favoriter när det kommer till vintage, då kanske jag får massor av konkurrenter på loppisar och Tradera... Ok då, bland det bästa jag vet är gamla "Evas kalender", helst från före 70-talet, massor av tips och underbar layout, och fortfarande möjlig att fynda. Är det förresten någon som har någon gammal som den vill bli av med - skriv en rad!

under över alla under!

Än är inte miraklens tid förbi! Retro kom igår, och dom kom (nästan) på utsatt tid! Och dom tog med sig tre bokhyllor och ett vardagsrumsbord, så det blev betydligt tommare hemma. Men på ett bra sätt! Rummen blev mycket ljusare, och medan jag ändå inte har några bokhyllor som står i vägen, så ska jag försöka få upp lite vitfärg på väggarna.

glasinspiration

Vad som förde in mig på det här spåret, vitt, lantligt, slitet, var faktiskt några glas, innan hade jag siktet inställt på betydligt mera retro. Vilka glas? undrar någon. Inte värre och mer komplicerat än Ikeas Pokal vinglas, de ändrade hela mitt tänk hemma, sist jag var på Ikea var dom slut, nästa gång ska jag köpa dom.

image74

ut med det gamla...

Idag kommer dom från Retro här i Nynäs för att hämta mina bokhyllor, hoppas jag - tidigare erfarenhet med dom säger tyvärr att det kan bli krångel innan grejorna väl är bortfraktade, hoppas på tur idag. Jag tömde två bokhyllor igår, så halva vardagsrummet är fullt med böcker, hoppas att jag kan köpa nya snart - jag hatar när det är prylar överallt. Det kommer att bli sån stor skillnad, när det mörka träet - teak och svartbrunt - blir ersatt med vitt, och när jag får bort min gamla säng, och får in en mindre och vitare, och framförallt skönare - min är köpt begagnad för 8 år sedan, och det både känns och syns.

RSS 2.0