hjälp! ljudproblem med datorn! (numera fixat!)

Som sagt, dator och internet går som en klocka, men - jag skaffade Spotify idag, och jag kan inte spela musik på datorn - enligt Spotify är det fel på ljudkortet. Finns det någon som är lite datahaj där ute - vad gör jag för att fixa felet? Datorn känns bara halv (nästan) utan ljud, och jag har hittat så bra musik som jag vill kunna spela. HJÄLP!

ETA: Tack vare Jenny, så är problemet nu fixat! Nu spelar jag soundtracket till Amèlie från Montmartre via Spotify - fantastiskt! Ännu bättre, då min CD-spelare håller på att lägga av... Tack Jenny!

jo, jag fick det att funka...

Nu sitter jag hemma i mitt sovrum och skriver det här. På en dator, kopplad till internet. Jag trodde inte att det skulle hända inom överskådlig tid... Detta gör att jag kommer att ha tid (och kanske till och med ork) att blogga mera framöver - jag är inte längre beroende av bibblans öppettider (och jag struntar alltså i att dom har stängt to+fr), och jag kan sitta hur länge jag vill, när jag vill. Vilken frihet! Jag är såpass glad, att jag struntar i att datorn står som ett stort svart monster på mitt skrivbord - den står ju där! Hurra!

Nu ska jag gå och se Ugly Betty... 

kanske, kanske...

Nu ska jag hem, internet ligger i handväskan och jag har fått instruktioner för att få igång datorn. Ikväll jag kanske rentav bloggar ett par ord hemifrån! Håll tummarna!

bortabloggande

Jag har inte gjort så mycket väsen av mig här, men har faktiskt lyckats blogga några rader på maximalin - kika där, vetja!

Nu ska jag gå hem och kolla efter tvätttid, och så ska jag laga klyftpotatis med bea-sås till lunch. Mumsigt, och sådär lagom nyttigt...

goda nyheter!

Jag har fått mig en dator (tack lillasyster yster!), och nästa vecka har jag internet också, så jag kommer att kunna blogga betydligt mer än jag gör nu. Hurra!

orkes och inspirationslös

Jag har inte så mycket inspiration och ork över till nånting för tillfället (hoppas att det blir bättre när jag varit här ett tag, och kroppen vant sig vid heltidsarbete), inte att blogga, , inte att måla, inte inredning, inte ens att dra runt dammsugaren ett varv - det ser för jäkligt ut hemma... Det enda jag orkar göra är att planera min personalköpspåse i skallen (två veckor kvar - jag räknade ju fel som bara den - det var tre veckor mellan nästa köp och förra, inte två!), jag vill få med en del saker, medan andra kan vänta. Grejen är bara den, att jag hittar nya bra saker hela tiden... Tiden på Myrorna kommer absolut att göra underverk med min garderob!

trött!

Som ni ser, så är det ganska tyst här... Jag har väldigt lite data-tid, de två kvällar i veckan som bibblan har öppet när jag kommer hem, så är jag så trött att jag bara vill komma hem så fort som möjligt. Mina fötter är döende efter åtta timmar på betonggolv, och mina axlar värker efter att ha galgat kläder. Nästa vecka kommer jag att få börja sortera kläder i stället, och på sikt också prismärka. Dom sa, att egentligen får bara anställda sortera och prismärka, men att det vore synd att kasta bort all min kunskap på att galga kläder - det är alltid trevligt att bli märkt och uppskattad!

Ser förresten verkligen fram emot mitt första personalköp, jag har verkligen hittat en del guldkorn - en regnbågsrandig Kenzo-klänning och ett par guld-träskor bland annat - för att inte nämna alla vackra 40- och 50-talsklänningar!

rosa och rött är så mycket bättre än ingen färg alls!

Jag målade pjäserna till schackbrädet förra helgen, och det blev bra! Den rosa färgen blev inte lika snygg och transparent som den röda, och när jag skulle måla ett lager till (för ett heltäckande resultat i stället för ett halvtäckande), så hade färgen torkat. Men jag bestämde mig för att jag utan problem kan leva med detta! För allt som allt, så blev det väldigt tjusigt!


Se - färg bra, glasklart dåligt!

om kläder och jobb

Jag har jobbat mina första dagar på Myrorna, och jag har redan samlat på mig en massa underbara kläder i min lilla flyttlåda. En massa vintage, och så en del som faktiskt är i min egen storlek också. För er som är inredningsintresserade, så har jag hittat en massa fina tyger också, men eftersom vi är begränsade till denna flyttlåda med det som vi får samla på oss, så har jag faktiskt prioriterat bort tyger och gardiner - dom är för stora och otympliga, och sedan väger dom för mycket (vi får köpa max 2½ kg varje personalköp). Men det ligger en broderad "kaffe"-duk i min låda, den var så söt och "tantig" (bra tantig, vill säga), så jag kunde inte låta bli den.

Annars, så känner jag i hela kroppen att jag inte har jobbat på länge - musklerna kvider av smärta, ochjag är oändligt trött. Tiden och våren råder förhoppningsvis bot på detta! Och så kommer det att kännas bra att få köpa lite nya kläder (även om det är 2½ vecka dit) - många på Myrorna klär sig så fint, och jag känner mig som en lumphög. Jag tycker INTE om att känna mig som en lumphög! Jag avskyr att alla mina kläder är gamla och slitna och tråkiga - jag vill vara fin och färgglad och gärna en massa storlekar mindre. Kläderna i min låda är absolut inspirerande! Vad som förresten skulle pigga upp, är en hög med kalasbyxor - nej, inte tights eller nylonstrumpbyxor, riktiga kalasbyxor (med fötter, förstås!), i fina färger!

RSS 2.0