vintage hattar

När jag jobbade på Myrornas sortering för några år sedan, kunde jag inte låta bli att samla på mig ett gäng gamla hattar, 30-50-tal, tror jag. Dom är väldigt söta, och jag öskar att jag visste hur dom skulle sitta på huvudet - jag lyckas inte se annat än dum ut i dom. Jag skyller en del på min alltför nutida frisyr, en del på att end del av hattarna är alldeles för små, och en del på att jag helt enkelt ser fånig ut överhuvudtaget. Men jag spar på min hög, och drömmer om den dag då ett mirakel sker, och alla hattarna ser alldeles underbara ut på mig.


lite snyggare för mjölet

Jag har väldigt svårt att låta saker vara i sitt ursprungliga skick, även om det bara är en glasburk. Jag har en stor Ikea-burk att förvara mjöl i, och tyckte att den var lite tråkig, så jag decouperade lite igår:Jag bytte också ut dl-måttet jag hade i burken mot en gammal, sprucken kaffekopp (antagligen en mockakopp, då den är så pass liten, precis en dl):


muffinsbak

Jag kände ett behov av att leka huslig på morronkvisten (jag gick en vända till sopsorteringen också!), och bakade ett gäng mini-kardemumma-muffins. Väldans goda, och trevliga att titta på också. Och så kan man utan dåligt samvete äta 2-3 stycken (jag sa att dom var mini!). Jag gjorde ett försök att lägga upp dom lite fint, men insåg då jag letade igenom skåpen, att jag behöver mera porslin. Både att äta på (fast det var jag redan medveten om), och att lägga upp på. De senaste fem gångerna (eller så) jag har varit på Retro har jag vridit och vänt på en ugnsform (som också fungerar att lägga upp saker på), den har inte egentligen varit dyr, och jätte fin också. Nästa gång är det jag som köper den! (Och bara för det, så lär den vara såld nästa gång...)

 

nästan som leila...

Egentligen läser jag inte modebloggar, men jag har ändå fastnat hos underbaraclara. Kanske dels för att hon mest visar underbart vintage, men också för att det finns mycket fint att titta på i hennes blogg - mat, inredning, fina saker... Hennes bak-inlägg är nästan på Leila-nivå, tänkte dela med mig av några av hennes bilder. Klicka på dom för länkar!RSS 2.0