ett par tryck till

Jag köpte mig ett par tryck till, detta och detta. Med frakt och allt - lite drygt 200 kr. Jag borde kanske unna mig några nya ramar också - nu har jag Ikeas billigaste, målade vita. Men det får ble en senare fråga - hellre snygga bilder i ratiga ramar än snygga ramar med skräp inuti. Jag tror att det här är slutet för inramade vykort från Ikea för mig, när jag kommer hem åker dom ner.

jag jobbar min sista dag idag, jag har köpt roller och pensel, vilket betyder att i morron eller senare i helgen kommer jag att börja måla i vardagsrummet. Nåt jag absolute skulle ha gjort, är att köpa golvlister till köket, ska försöka få det gjort snart också. Vet inte om jag grejar hörnen på egen hand, eller om jag ska tigga och be svågern att hjälpa mig. Förresten, en dålig sak med Ikeas billiga vita golv: en av katterna kräktes i köket en natt för ett tag sedan. Kräket torkades bort, men kvar blev en röd fläck som inte går att skrubba bort. Jag ska göra ett försök med Klorin, annars måste den delen av golvet bytas ut. Tur att jag har kvar lite! Synd att allt måste bort (tror jag i alla fall) för att komma åt dom missfärgade "plankorna". Eller kanske inte - det kanske räcker med att ta bort sista raden, och sedan skjuta resten av golvet... äsch, jag vet inte, jag är långt ifrån en snickare.

fint kök!

image162

nu kan jag kalla mig konsthandlare också!

Egentligen är det rätt märkligt, för jag är väldigt intresserad av estetiska uttryck av alla de slag, och konst hör väl till den kategorin. Men på mina väggar - jag vet inte om jag törs kalla det konst, ens i den allra vidaste bemärkelse. Det mesta är vykort (ett antal från Ikea) och urklipp, jag har ett stort foto av min mamma som tonåring, ett par tavlor som jag målat och en tavla som min låssasmamma (ta ordet för vad det är, en brist på något annat att kalla min icke-biologiska mamma) har målat åt mig. Jag har sett en massa fina tavlor från Etsy, men bara tänkt att "det där borde jag komma ihåg" (vilket jag aldrig gör). Men nu fick jag et ryck, och gick faktiskt in på Etsy för att kolla konst (tryck, min plånbok tillåter inte original), och köpte faktiskt ett tryck. Med frakt och allt kostade den inte ens 120 kr, för "riktig" konst! Snygg också, eller vad säger ni? Rosa och gothig, definitivt jag!

En halvtimme senare: Gissa vad jag gjorde? Jag köpte ett till tryck... Av en annan konstnär, helt fantastiska tavlor. Den jag köpte var lika billig som den första, och dom kommer att se jättebra ut tillsammans. Etsy är helt livsfarlig...

upphottat skafferi

Är det någon som bor/har bott i ett äldre hyreshus kanske ni känner igen problemet - stort skafferi, men djup och bara med ett fåtal hyllor. Väldigt opraktiskt, vill säga. Jag hade varorna i flera rader på samma hylla, och för att komma åt det som var längst in så fick jag plocka ut allt som stod framför. Så hälsade jag på min lillasyster Suss (jag har lagt in bilder på posten om hennes lägenhet, det är bara att scrolla neråt), och blev högst imponerad av hennes skafferi i ett överskåp (jag har också haft så i mina dar, men förstås helt glömt det) - snyggt och prydligt och överskådligt. Som tur var, så var mina överskåp inte så fulla, så jag kunde flytta över mycket till det ena skåpet, och så blev ju skafferiet ledigt förstås, och sedan flyttade mitt skafferi. Mycket bättre blev det, nu har jag koll på vad jag har och vad som behöver köpas, och sedan jag fyllt en del torrvaror på glasburkar, så blev det snyggt också.

image161 image160

Ser ni den rosa keramikskålen? Jag fick den i present av lillasyster Linda häromdagen, den är av märket Gerbera, och lika som dom Leila har i Leila bakar. Väldigt trevlig, och jag ska absolut köpa fler skålar och formar i olika pastellfärger.

fåtölj med mässlingen och en till bokhylla

Jag pysslade faktiskt lite hemma igår, jag hittade ett fantastiskt trevligt tyg på rea på Åhlèns härom veckan, brunt med pastellprickar (så jag gillar prickar!), så jag sydde ett nytt överdrag till min fåtölj, jag kände mig aldrig helt hundra nöjd med det vita. Självklart kunde det inte flyta på utan krångel, utan jag blandade ihop två av delarna, vilket gjorde att jag fick nåla och klippa om en hel del, plus att dynöverdraget blev för litet. Och eftersom tyget var på rea (och inte så mycket kvar heller), så utgår jag från att det inte går att få tag på mer. Som tur är, så gör tygets mönster att det inte syns så mycket. Det blev bra ändå! Kanske hittar jag något matchande tyg, så syr jag dynan av det i stället framöver.

Jag var också (med syster med familj) på Retro. Dom hoppades på att hitta ett matbord, jag kom därifrån med en Billyhylla - nu fattas bara tre! 50 kr kostade den, och slukade några av mina bokhögar. Det blir nog riktigt bra, tror jag, med hela väggen täckt med hyllor (ok, inte hela, eftersom jag har den låga varianten, men från vägg till vägg). Jag måste bara köpa en roller, en bokhylla är inget större projekt att tömma och flytta, men fyra - det blir ett projekt. Ska försöka hinna med rollern ikväll efter jobbet. Färghinken har bara stått där sedan i höstas... Jag funderar på att plocka in någon färg på väggarna, inte bara köra vitt, men jag vet inte hur och vad - vitt är väldans snyggt, men det verkar som om jag inte är någon helvit person trots allt...


image157

image159

Innehållet i mina bokhyllor är nästan värd en egen post... I den högra hyllan har vi (uppifrån och ner, från vänster till höger): "vintage housekeeping" (i brist på bättre uttryck) - städning, hemmafix, Sarah Ban Brethnacht, Evas Kalender (kom nyss över två riktiga fynd, från 1950 och 1951, billiga var dom också, annars har jag sett priserna trissas upp på tradera). Nästa hylla innehåller Barbie-romaner från 60-talet (saknar bara två!), en del chicklit, Sagan om Ringen och lite manga. Nästa hylla är dedikerad till julen. både böcker och tidningar. Över till nästa hylla: Överst japanska handarbetsböcker, stick-kalendrar, stick-romaner, hyllan nedanför innehåller handarbetsböcker (mest stickning, och understa hyllan sticktidningar och inredningsböcker. Det här är alltså bara en del av alla mina böcker - sedan har jag böcker om Japan (geisha-romaner och kokböcker), Nemi, mer inredningsböcker, några wicca-böcker, blomböcker, gamla Dante-böcker... Ändå har jag nog rensat ut hälften!  


jag mötte Lassie...

Av någon anledning så snubblar jag över kändisar nuförtiden! Jag såg inredaren Ingela Tanaka på Konsum här i Nynäs, Peter Jihde var och fikade på mitt jobb och jag såg Dominika Peczynski stå och prata med ett gäng gråhåriga gubbar på söder i Stockholm. Kanske borde jag börja ha min kamera mer lätillgänglig, är det inte ganska lönande att vara paparazzi?

en rosigare fikastund!

Jag köpte den här muggen på Designtoreget före jul, jag hade trånat länge! Är riktigt förälskad i den, och dricker te ur den flera gånger per dag - det är ingen mening med att ställa in den i diskmaskinen!

image151

RSS 2.0