en till tallrik, bara

Jag hittade en till tallrik på loppis idag, en oval liten serveringstallrik, det är inget landskapsporslin, utan en Gefle Fenix, men känslan är väldigt densamma, och för 40 kr, så må det vara hänt.

ursäkter

Att det inte bloggas här på ett tag, och sen bloggas som en tokig har sina orsaker - jag kan inte ha två intressen på gång samtidigt, jag fysiskt inkapabel. Och eftersom jag har många intressen (en del skulle kalla det besattheter...), så har jag flera bloggar, och skriver på dessa med ojämna mellanrum. Nu har jag fått ok ordning hemma (jag behöver bokhyllor, jag behöver måla väggar, jag behöver lister runt det nya köksgolvet, men jag överlever ett tag), så då tar jag min besatthet någon annanstans - nu är det garn och stickning ett tag. Men rätt vad det är, så riktar mitt tunnelseende in sig på inredning igen, och då är jag tillbaka. Och under tiden - jag har en riktigt trevlig länklista för er! Och vem vet, det kanske blir en rad här ibland ändå...

jag har nytt golv!

Min å så snälle svåger (tack Palle!) lade nytt golv i köket åt mig igår, och det blev så mycket bättre - det är inte samma rum längre. Jag kommer att behöva städa mycket oftare (läs: varje dag), men å andra sidan så kanske det inte skadar... Jag måste också sätta upp lister, och dom gamla var så risiga, så jag behöver köpa nya. Men jag behöver inte berätta, ni kan se själva:

image122

image123

ett litterärt inlägg

Igår fick jag det beställda numret av Romantic Homes, jag tror att det tog en vecka - jättebra service, jättebra pris, jag är alltså jättenöjd! Jag har köpt Romantic Homes en gång förut, och blev rätt besviken, men det här numret var så bra (mars 07, om det är någon annan som vill lägga tassarna på ett ex), och jätteinspirerande, och det blogghem jag ville kika närmare på är lika underbart på papper som i datorn. Bra köp, alltså!

Igår kom också en Tradera-köpt Evas kalender från 1964 - helt underbar. Många idéer är absolut användbara fortfarande, medan andra saker, och särskilt texter, är så mycket ´64, så jag kan inte låta bli att läsa dom med ett stort leende - man levde livet helt klart annorlunda mot nu!

jag hoppas och håller tummarna

Svågern lovade att hjälpa mig lägga golv i helgen - hoppas att han står vid det! Jag LÄNGTAR till ett nytt köksgolv, det jag har nu är brunt och fult och ser jämt skitigt ut - typiskt 70-tal, men den sämsta sorten. En del 70-tal (särskilt mycket textilier och prylar) är helt underbart, men särskilt golv är för det mesta (99 gånger av hundra!) helt fruktansvärda. Men nu slipper jag det snart!

in med det nya (även om det gamla fortfarande står kvar...)!

Oj, vad jag jobbade och slet igår (fast inte lika hårt som budkillarna! Och oj, så söta dom var!) - mina Ikeamöbler kom! Jag skruvade ihop sängen, fixade soffan (målade ben - oj, vad långa dom var... - och sydde överdrag), satte upp arbetsbordet. Och idag fortsatte jag med att sortera in mina tyger och garn i lådor och bar ut alla kartonger till soprummet. Det blir bra, ganska som jag hade tänkt det. Jag behöver sy en hög med kuddfodral (och jag har inte något tyg, eller ens en tanke på något tyg...) till soffan, som är beroende av en mängd kuddar för att över huvud taget funka, och jag kommer inte att få ut den gamla sängen och soffan förrän i oktober, då en kontainer kommer att stå utanför huset, men jag har en ny säng, och jag har en syhörna, och en stor soffa/extrasäng. Hurra!

image118

image119

image120

Jag blev alldeles inspirerad av dom fina klänningar och dopklänningar som jag sett på en massa bloggar, och hämtade upp min egen dopklänning från förrådet. Den är speciell, dels för att den faktiskt finns kvar (genom flyttar och organisationsmanier och sorteringsryck), dels för att min farmor, som dog när jag var 3 år, har virkat den. JAg behöver en liten galge, så ska jag hänga upp den.

image121

I helgen ska min svåger hjälpa mig lägga nytt golv i köket, har han lovat mig. Jag ska ta kort efter det, så får ni se vad som har försigått hemma hos mig.

Älskar mina pelargoner, har en ordentlig samling, mest med gamla svenska sorter, men när jag tog in dom nu i förra veckan, så återkom nysningarna och snuvan som nästan varit borta i sommar. Det verkar inte bättre än att jag är allergisk mot dom. Tyvärr är inte vare sig systrar eller vänner speciellt medkännande, dom slåss mest om vem som ska få ta över mina pellisar...

en riktig tavla!image115

Den här målade min låtsasmamma till mig för några jular sedan (2004 enligt signaturen), den föreställer två av mina katter, Lipton och Silke, och är en ev mina käraste ägodelar.


syr och syr och syr...

Jag var in till Stockholm en sväng igår, kom mig äntligen för att köpa tyg till min fåtölj (20% på Åhlèns!), så igår kväll satt jag klistrad vid symaskinen. Fåtöljöverdaget är nästan klart, jag behövde bara en dragkedja (som jag köpt idag) för att sy överdraget till dynan, så är den färdig. Bra blir det, väldigt vitt! Väldigt stor skillnad mot det mörkgröna överdraget som jag hade innan.

image124

Som tur var, så köpte jag lite för mycket tyg, så det blev över så att det räckte till ett par stora kuddfodral, med tyget jag fick från England på framsidan - väldigt trevligt! Jag kommer att behöva ett helt gäng kuddar till båda min nya "soffa" och min nya säng/dagbädd, så det är bara att börja sy...

Köpte också bollfrans igår, och sydde fast på nederkanten till mitt symaskinsöverdrag - hur snyggt som helst, ser ut som om jag hade tänkt det så hela tiden, inte att det är en nödlösning för att jag var för snål med tyg.

För ett par år sedan klippte jag till ett gäng minijulstrumpor i filt (att hänga i granen, tex), och dom har bara blivit liggande, men idag sydde jag ihop dom, äntligen. Med tanke på hur fort det gick, så kan jag inte fatta att dom har blivit liggande så länge!

Köpte nyss en Pyrexform på loppis, vit, 20 kr, perfekt storlek - helt klart ett fynd!

Det är september idag! Hurra, jag älskar hösten! Och för en gångs skull så är det verkligen höst nu, det brukar annars dröja till oktober här i Nynäs. Och om två veckor fyller jag år, och då har jag ny säng, soffa och förhoppningsvis nytt köksgolv att fira med - hurra!

RSS 2.0