ny mjölbytta

Byttorna fick jag i julklapp - titlarna är väldigt missvisande! Passar väldigt bra ihop med mina prickiga brickor...Jag gjorde klart badrummet igår, det blev så himla supersnyggt!

ett sista juligt ord

Det här blir det sista om den här julen, allt pyntigt är nerplockat och nerburet till källaren, alla julklappar är fådda och gedda, allt julgodis är slut. Om julmat har jag inget att säga, eftersom jag inte äter något slikt. Men innan jag lägger julen bakom mig, så vill jag bara skriva om en av dom underbara onödor som julen består av - julserviser. Vem har råd att lägga en massa pengar på porslin som bara används ett par veckor varje år? Vem har plats att förvara porslinet resten av året? Och ändå, jag jag inte låta bli att önska mig My Winter från Villeroy & Boch. Jag kanske inte behöver en hel servis, jag kan kanske nöja mig med en te-/varm choklad-servis. Eller, med tanke på priset, jag får nog vara glad för en äggkopp (för glada ägg!)... Väldigt fin är den i alla fall...

 

Det här kändes också väldigt juligt, hemma hos Posie gets cosy:Och det var allt om julen! Ha ett gott nytt år, köp hem en bunt tulpaner, och kom ihåg - det är inte så förvivlat långt till våren nu!

budget-makeover

Sen jag flyttade in i min lägenhet i april 2005, så har jag haft problem med badrummet, det är sådär tråkigt HSB-blått golv och kakel, och jag gillar inte alls blått i inredning (och sällan annars heller, även om jag blivit lite fördragsammare på senare tid). Jag har funderat på alternativ - eftersom jag hyr 2:a hand, så är inga stora lösningar något alternativ, så jag har tänkt smått, och det stora problemet har varit vilken färg jag vill ha i stället - det blå kaklet är ganska fix-bart, men golvet är svårt att göra något åt. Nu har jag svaret, och jag är halvvägs klar. Vi börjar med den hemska före-bilden:Och så till det väldigt fina slutresultatet (jag hade ett äpple kvar från köket, så det hamnade här):Grönt är så skönt!

ett nytt år

Med nya år så följer nyårslöften, men jag vet inte om det är ett ord jag vill använda - nyårslöften känns som något man brukar bryta. Men i och med januari kommer jag att köpstoppa igen, jag har faktiskt tjuvstartat lite, och försöker att undvika onödor. Ganska framgångsrikt, faktiskt! Jag har min strategi upplagd, och har några undantag - jag vet inte om jag kommer att utnyttja undantagen, men jag tror att det är ganska bra att dom finns där. Jag vet att när jag viktväktar, så är det ofta med en allt-eller-inget-känsla - om jag fuskar lite, så är det lika bra att fortsätta att fuska, eftersom allt redan är förstört. Om jag redan har skrivit in en liten fusk-klausul, så hoppas jag på att chanserna för ett framgångsrikt köpstoppsår (ja, ett helt år!) ökar. Önska mig lycka till!

piffat i köket har jag gjort

Jag har en del lite större projekt att göra klart i köket - jag har en del snickerier som ska målas vita, och jag har lister som ska sättas upp. Eftersom ekonomin och orken inte medger att åtgärda dessa, så pysslar jag på en mindre skala. Jag har trånat efter kakeldekor-äpplen av Lotta Kühlhorn, men dels är dom ganska dyra (för min plånbok), dels har jag inte kunnat bestämma mig för vilken färg. Så hittade jag äpplen på Lagerhaus, och dom var mycket billigare (nästan halva priset), och faktiskt också mycket snyggare. Så halv sex på julaftonsmorronen satte jag upp mina äpplen - snyggt, jag blev jättenöjd!
Jag har också bytt färg på min pratbubbla i köket, jag tyckte att grönt passar bättre än turkost:Min Mumin-mugg-samling har växt snabbt:


god jul!Ha en god jul, och ett riktigt gott nytt år! Och lyssna gärna på världens bästa jullåt under tiden!


jag är ovanligt upptagen

Jag är helt enkelt inte van att jobba varje dag, och att dessutom jobba hela dagar, som jag gjort den senaste veckan! På kvällarna lagar jag middag, och stupar sedan i säng (tidigt!), och jag hinner inget av det jag brukar göra, bland annat får bloggandet och målandet stryka på foten, jag städar ännu mindre ofta, och umgås till och med mindre än vanligt. Men det har med sig bra saker också!  Eftersom jag promenerar hundar (sådär 15 timmar den här veckan), så går jag ner i vikt, och det syns redan (och känns på kläder) att jag har krympt lite. Jag pussar och gosar på hundar en massa (alltid mysigt!). Jag träffar nya, trevliga människor (jag hann se en skymt av Carl Philip när han lämnade sin hund igår!). Jag har en arbetsdag att berätta om (vad har du gjort idag? jag har promenerat ett gäng hundar och badat en labrador.). Däremot vet jag inte om det här är mitt drömjobb, men absolut något som är trevligt att hålla på med ett tag. Bättre än barndagis!

Inte bra: Jag höll på att elda upp lägenheten i söndags... På måndag morron kom jag på att jag glömt att släcka adventsljusen i vardagsrummet... Som tur var, så slocknade dom när dom kom ner till ljushållaren (av metall, som tur är, i min träljusstake). Annars hade jag troligen inte stått här och bloggat nu...

Jag har ingen mistel att erbjuda, men vad sägs om en liten julpuss ändå?ETA: Förresten, jag glömde - vi hundpromenerade förbi hundkaféet Himmelska Hundar, som var stängt för reparation - av Simon och Thomas! Jag förutspår ett hundigt avsnitt nästa säsong...

sista julklapparna sydda och inslagna

Jag är äntligen helt och totalt färdig med alla julklappar! Jag har varit hyfsat klar länge, men den sista, till min systerson, har väntat, eftersom min symaskin har varit på utlåning. Men nu är också den klar (en märkligt paket blev det...)! Och om fyra dagar är det julafton...

 

stressigt inlägg!

Slänger bara in en snabb rad - det verkar som om jag inte får tid med nästa inlägg förrän på lördag - jag börjar jobba till 16.00 idag, så det blir ingen tid för bloggande på ett tag. Hunddagis är verkligen superbra - på en vecka har jag gått ner 3,5 kg - perfekt! Och kondisen blir sakta men säkert bättre. Och så får jag massor av hundpussar hela dagarna!

Jag sydde sista julklappen igår, en käpphäst till yngsta systersonen. Nu är allt köpt, inslaget, och det är bara att vänta in julafton. Som är nästa vecka - otroligt!

min gran är uppe!

Jag vet, jag är tidigt ute, men så tar jag bort den tidigt också - i mellandagarna är julen ett minne blott hemma hos mig, och jag börjar se fram emot våren. Julen händer i december för mig! Jag siktade på ett vitt, rött och ljusblått träd, hittade inga ljusblå kulor, men hade ett par förpackningar bortglömda turkosa kulor - funkade perfekt! Vad som däremot inte funkade, var att få till ett bra ljus på bilderna, någon som har några bra tips där?

   

Alla bilderna är tagna i fullt dagsljus, men det syns bara på den nedersta bilden - vart tog ljuset vägen?!

tjusiga träd!

Min julgran kommer att åka upp vilken dag som helst, troligen ikväll eller imorron. Tills dess får ni se några andra fina granar - inga traditionella, eller shabby chica, eller helst inga gröna heller. För mig så måste en gran ha ett visst mått av kitsch för att jag ska falla för den! Klicka på bilderna, så hittar ni hem till fotograferna!

     

RSS 2.0