min lillasyster, hon kan hon!

Nån som kommer ihåg hur det såg ut när ni flyttade hemifrån? En salig blandning av ärvt, lånat och köpt på rea, känns det bekant? Jag var nyss och hälsade på min lillasyster, som flyttade hemifrån i somras, och jag blev riktigt imponerad - möblerna passade ihop, det var mysigt och hemtrevligt, och kyl och skafferi var organiserade och fulla med mat (!!!! - när jag först flyttade levde jag på te och nudlar, och köksskåpen såg ut därefter). Och jag hade inte ens trott att hon skulle bo mysigt, jag trodde inte att inredning var hennes grej överhuvudtaget! Ibland känns det bra att ha fel!

image154

image152


Nåt som jag har lyckats samla på mig, är en rejäl samling inredningsböcker. Nu står alla mina böcker på golvet i vardagsrummet i väntan på att jag ska få tag på begagnade Billyhyllor, och högarna såg så stora ut, så jag rensade ut en massa böcker, bland annat så rök nästan hälften av mina inredningsböcker. Det var så många som kändes förlegade och oinspirerande, jag kändes helt enkelt färdig med dom. Nu hoppas jag på att dom hittar nya hem, har bjudit hem systrar och kompis för att dom ska få ta för sig - det finns fördelar med att hitta sin stil och sin smak, i det här fallet mindre böcker att släpa på i nästa flytt!

bättre sent än aldrig, eller bulldagen i efterskott

Jag glömde bort att fira Kanelbullens Dag, liksom jag oftast glömmer bort Vegetariska Världsdagen och Vegandagen (även fast dom flesta av mina dagar är både vegetariska och veganska), men bullar funkar alltid, och Leila inspirerar alltid till allsköns godsaker, så vad sägs om lite bullrecept á la Leila? Och för att göra saken ännu bättre, den 21:a november, på TV4+, börjar Leila bakar igen, med julinspiration den här gången. Ser redan fram emot det!

image129

jullängtan och funderingar

Det är en liten tröst, att jag inte är den enda som redan längtar efter jul. Jag var på IKEA förra helgen, men blev besviken på deras pynt i år, det fanns ingenting som jag (som vill ha pynt i vitt och ljusrosa) ville ha. Åhlèns borde snart ta fram sitt julpynt, förhoppningsvis har dom nånting fint. Jag ångrar som bara den att jag inte köpte en ny adventsljusstake eller -"krona" där förra året, dom hade jättefina med luffarslöjdskänsla. Hoppas på en repris på dom i år!
Snart börjar alla julspecialer komma i butikerna - aldrig köper jag väl så många tidningar som i juletider! Drömhem & Trädgård är först ut, sedan kommer dom allihop - Bo Bedre, Vakre hjem, Lantliv... Bara för att nämna mina favoriter!
Nåt som jag brukar ångra varje år, är att jag är för sent ute för att köpa Blossas årgångsglögg. Därför blev jag väldigt glad för en nyhet i årets glöggutbud på systemet - en samlingsförpackning med tidigare års glögg i småflaskor. Redan på släppdagen kommer jag att stå och rycka i dörren på Systembolaget - i år ska jag ha tag på dom! Årets glögg låter också väldigt god, havtorn & kanel, får inte missa den heller.
Har redan planerat årets julklappsinslagning (nya teman varje år - förra årets var svart och vitt, året innan ljusrosa, året innan det blankt och matt vitt), det blir matta vita paket, med vita lacksigill, vita linsnören och etiketter, riktigt gammaldags (ser jag det framför mig), och passar väldigt bra under min gran, tills det är dags för utdelning hos mottagarna. Och innehålet i julklapparna har jag redan börjat jobba på.
Och vi har inte ens hunnit förbi Halloween, och det är över en månad till advent - känner jag mig rätt, så kommer jag att överdosera på jullängtan, så att när det väl är dags, så är jag tokless. Allt pynt brukar vara borta i mellandagarna!

image128
Pomerans (03), vildäpple (04), hjortron och armagnac (05), lingon och enbär (06) och havtorn och kanel (07) - låter mumsigt värre, den enda jag hann med var 05s, och den var god! Jag kommer att dricka glöggen ur dom här!

ciel d´orage

Jag snubblade över en underbar fransk inredningsblogg. Jag orkar inte riktigt läsa texten (den är på franska), men bilderna är underbara, se och döm själva:

image125


image126


image127


flyttkarl, jag?!

I veckan fanns en kontainer uppställd utanför mitt hyreshus, helt perfekt, eftersom jag hade lite möbler att bli av med. Så i veckan släpade jag min gamla sängbotten och min gamla soffa ut till kontainern (toktungt och riktigt bökigt) - hurra, nu är dom borta, och inga pengar kostade det mig (ingen släphyra!), och ingen behövde jag be om hjälp (bra kvinna reder sig själv!). Betydligt rymligare blev det hemma, då möblerna inte längre står och tar plats - nu måste jag bara måla i vardagsrummet, nu står inte soffan där som ursäkt längre...

RSS 2.0