hundar!

Jag har varit rätt tyst här ett par dagar, jag vet. Det beror på att jag har börjat jobbpraktik på ett hunddagis - hittills så har jag jobbat i kafé och butik, och med barn, och jag vill inte fortsätta med något av det, min dröm har alltid varit att jobba med djur, och nu håller jag på att skaffa mig jobberfarenhet av det. Förhoppningsvis kommer det att underlätta senare, när det ska sökas jobb. Jobbigt är det - halva dagarna går åt till maraton-promenader, och min kondis är inte som den ska, och inte heller mina benmuskler. Det är som tur är övergående, och med räknade points, så borde jag gå ner en hel del i vikt också, så blir det ännu mindre jobbigt. Jag skulle dock behöva bättre skor, ett par som är både lätta och gåvänliga och vattentäta. Just nu, så får jag prioritera - i förrgår var jag blöt, igår var jag torr men varm och väldigt tungfotad (dvs i kängor).
Jag är otroligt imponerad av hur lugnt det är - det är ca 40 hundar, och inget skällande alls, inga stängda dörrar - hundarna ligger på sina platser och är nöjda med det. Och jättesöta är dom - jag blir inte mindre sugen på att skaffa en egen!

I morron är det första advent!

fina marimekko!

Jag jättegillar Marimekkos nya serie, Pakkanen, vill ha:

 kökshanddukar
och muggar

Prickar är bra, fåglar är bra, tillsammans funkar det absolut!

jag jular

Nästan alla julklappar är klara, igår snubblade jag över två perfekta - en bok till systersonen (som jag faktiskt hade på inköpslistan redan!) för 39 kr på Kvantum (som hittat!) och en CD till mina föräldrar (så svårt att köpa presenter till dom, särskilt när det ska vara till dom tillsammans), hoppas att dom gillar den, och inte har den innan. Till mig själv hittade jag en julskiva för 49 kr på bokaffären, The Perfect Christmas, med en massa gamla godingar. Förhoppningsvis riktigt trevlig! Snygg var den i alla fall!

Jag är så glad över att jag adventspyntade redan förra helgen, snön håller redan på att slaska bort, likaså julstämningen. Måste försöka fylla på av den varan, genom musik och en mugg glögg - jag lyckades faktiskt få tag på en flaska Blossa 08 igår, under över alla under. Men den jag skulle ha (Lucia chokladglögg), den fanns inte. Nån som provat den, förresten, är den god?


första snön och ikea

Egentligen var det andra snön, men den här gången stannade den kvar. Ett tag i alla fall...



Ikea var en besvikelse - det var inte speciellt julpyntat, och årets julpynt var ingen höjdare. Det enda som var bra, var tyg-avdelningen - jag hittade massor av fina tyger! Jag ska köpa ett orange tyg med svarta fåglar att klä om min fåtölj i, det prickiga tyget jag har nu börjar se rätt skabbigt ut (alltför tunt tyg och katter funkar inte...). Om man måste bli kvar en stund och vänta på sitt sällskap, så funkar en glass...


Min lillasyster och hennes dotter.

nu är det advent hemma hos mig!

Jag vet, det är en vecka kvar till första advent, men med snön som föll i helgen, så kändes det nödvändigt att adventpynta redan nu - man vet aldrig, rätt som det är, så slaskar snön bort!


Både lyktan och julstjärnan har farfar gjort - han är en händig man, min farfar!


Jag har haft ren-ljusstaken i flera år, och det är fortfarande min favorit. Gunghästen är kanske inte så julig, men tillhör ändå mitt adventspynt.




Vi var på Rusta och Ikea i helgen, och på Rusta hittade jag dom perfekta julkulorna.


Ljusstaken är fyndad på loppis, resten är inte så juligt, men snyggt ändå, tycker jag...

jag hade tid att slå ihjäl...

Förra hösten målade jag allt träfärgat inom synhåll vitt - väldigt snyggt, men ibland lite tråkigt. Jag har ett par gamla Ekekull-pallar från Ikea, och en sak som fick mig att gilla dom, var spetsmotivet på översidan. Detta spetsmotiv fick mig att tveka inför att måla om dom, men till slut gjorde jag det ändå. Och sedan dess har jag tyckt att dom har varit lite menlösa - formen är jättefin, men dom kändes ändå lite tråkiga. Så idag tog jag fram presentpapper, sax och lite decoupage-lim, och så pimpade jag dom litegrann...

image90 Pallen från första början.
 Med vit färg.  Och med lite piff.

johanni

Jag hittade till Johanni på flickr för ett tag sedan, och föll pladask - jättefina bilder, och både hennes hem och hennes kläder är helt i min smak!

  
 
 

Fina färger, en massa fina saker, fina 50-talsmöbler - what´s not to like?!

ack nu är det vinter (nästan i alla fall...)

Det är så fint när det börjar närma sig jul! Dom har inte börjat med julbelysning på stan, eller stjärnor och adventsstakar i fönstren än, men det känns ändå att det snart är december. Och särskilt i skymningen! Allting är som vackrast i skymningen, allra helst Stockholm - wunderbar! Här i Nynäs har vi ett stort träd som alltid får istappsbelysning när det närmar sig jul, så himla fint!



Igår kväll kom också första snön, jag lyckades inte få till någon bra bild (mycket beroende på att det redan var mörkt när det började snöa), men det syns i alla fall att det snöar:



Senare under kvällen övergick det till regn, och det syntes inte minsta spår av snöfallet. Man bor ju vid kusten, söder om Stockholm - snö är inget att räkna med på vintern.

det ska vara ett födelsedagsfirande...

Eftersom jag inte är det minsta kristen (eftersom jag är wiccan), så är julkrubbor inte det viktigaste när jag julpyntar. Men igår såg jag en fantastisk krubba från Alessi. Jag tror att anledningen till att jag gillade den, är att den är så otraditionell, man måste nästan veta att det är en krubba för att se det.

(klicka på bilden för länk till Bluebox, där den kan köpas för 645 bagis)


jag var på loppis i helgen

Varje lördag har loppisen under Folkets Hus öppet, och i helgen brände jag mina sista kronor där - jag köpte en havremjölsburk och en rund ram där, 20 kr styck. Absolut värt det, tycker jag!

 

Jag bakade också lite pepparkakor igår - världens enklaste. Jag har köpt färdig deg, och medan jag värmer upp ugnen, så lägger jag degen i frysen en stund. Sedan är det bara att ta fram osthyveln och hyvla tunna skivor - på fem minuter så hade jag en liten plåt lövtunna, nybakade pepparkakor! Resten av degen lade jag tillbaka i kylen, bara att ta fram nästa gång jag blir sugen på peppisar!


pappersklipp

Snubblade precis över en etsy-shop och en blogg, och blev lite kär - jag vill absolut köpa något av hennes tryck framöver!

 


Jag vet inte vad jag tycker mest om, hennes pappersklipp eller hennes målningar!


pepparkakor

Det börjar närma sig pepparkaks-baks-dags. Jag har en favoritform, som tyvärr gått sönder. I mitt sökande efter en ny, så hittade jag en massa andra, fina. Kolla till exempel här:

Formina

Gudrun Sjödén

Designtorget

Shabby Chic & Lantligt

Och här hittade jag den jag letar efter! Hurra!

Och sen kan man förstås hitta tex älgar, dalahästar mm i mataffärer, på Åhlèns mm. Indiska har också jättefina formar.

Undrar om jag inte ska baka mig några pepparkakor i år.... med vit glasyr och röda prickar, tjusigt värre!


superkär

Jag såg den här brickan på Designtorget, och blev helt förälskad - jag kommer att köpa en sådan, troligen efter jul (om den finns kvar då...).


Jag har sett Sandra Isakssons saker förut, och blivit lika förtjust, hon är en favorit, helt enkelt!


PS! Blossom & Bill är jättefina, även när det inte är jul!



vad jag gör när jag inte fiffar hemma

I våras upptäckte jag något som heter ATCs, Artist Trading Cards, som är konstkort i storleken 2,5"x3,5" (ca 6,5x9 cm). Man kan göra dom i vilken teknik man vill (väldigt tacksamma att prova nya saker på, i och med att dom är så små!), akvarell, akryl, collage, tusch, tyg, glas, metall - precis vad man vill! Och sedan kommer finessen - sedan byter man dom! Jag byter både direkt och i swappar, och har hur roligt som helst med dom. Mest håller jag till på atcsforall.com, men har också bytt via flickr (sök på atc, både på grupper och på foton). Och nu i höst så har jag också hållit i egna swappar - hur kul som helst!


Till Mixed Media Cupcakes.


Till Mixed Media Marie Antoinette.

  
Till ett privat byte.


Till The Dark Gathering.


Till Wonderland Tarot - ett av de swap jag har hållit i.

helg i familjens tecken

Mina föräldrar var som sagt här i helgen, så jag spenderade fre-sön med dom, mina systrar och deras familjer. Väldigt trevligt hade vi!

På fredagen for jag, mina föräldrar och min systerson Leo in till Haninge, och jag köpte en vinterjacka och vinterskor, mycket behövligt!

På lördagen hade min mor, systerdotter Wilma och jag en riktig tjejdag, sprang lite i affärer, bl a ett par loppisar. Jag fyndade två djupa tallrikar, ett förkläde, en glasburk med knopplock och en hög med mumintidningar, allt för mindre än en 50-lapp.



Och på söndagen kollade vi när systerbarnen Oliver och Wilma åkte skridskor och åkte en sväng ut på Torö.

 
(väldigt rosenkindad efter en timme på isen!)

Träden var så himla vackra ute på Torö, så jag var tvungen att plocka fram kameran:

 

Och alla dagar åt vi en massa god mat - mums!

det visste ni inte om mig!

Jag har blivit utmanad av Pink Friday!

Så här funkar det:

* Länka till den som utmanat dig och sätt dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 stycken i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till de.

Låt de få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag har kunnat läsa hieroglyfer. I mitten av 90-talet pluggade jag egyptologi i Uppsala, och då läste vi hieroglyfer också.

2. Också på 90-talet: jag var totalt insnöad på blått i köket, riktigt knallblå (kornblå/koboltblå/kleinblå - kalla det vad ni vill) dessutom. Allt var blått - glas, porslin, bestick, textilier, skålar, kaffebryggare.... Allt! Samlade också på änglar och kossor - 90-talet var absolut ett pryttligt årtionde för mig!

3. Jag blir åksjuk av allt som rullar (utom cyklar!) - bilar, tåg, bussar, tunnebana, flygplan, karuseller, gungor... Ok, mer än allt som rullar - allt som rör sig! Kan vara rätt handikappande...

4. Jag är fruktansvärt ombytlig, och jag köper nya (fast oftast gamla) grejer till lägenheten hela tiden. Jag har haft flera köksbord, soffor, bokhyllor osv sedan jag flyttade hemifrån 1992, oftast beroende på att mycket har varit fådda saker, eller saker i brist på något bättre, och jag har egentligen inte varit nöjd med dom. Nu är jag halvvägs - en del är jag jättenöjd med, en del vill jag byta ut - sängen känns som ett impulsköp, jag funderar på någon annan lösning där.

5. Jag är allergisk mot kiwi, ananas och jordgubbar - dom kliar i munnen. Och grapefrukt får mig att se ut som Angelina Jolie. Men oftast struntar jag i det, för de tillhör mina favoriter.

6. Nåt som inte är en favorit är ruccola - man får inte säga det, men jag gör det ändå - jätteäckligt! Och parmesan luktar kräk...

7. Jag tittar gärna på mina favoritfilmer många gånger. Varför inte - vem lyssnar på sin favorit-CD bara en gång?


Jag utmanar:

Fyrabarnsmamman, Jag blommar, Mönstermonstret, Linnéa, rosalucia, moa maria och lillasyster Maria.

mitt lilla busdjur

Att en liten kattunge kan lysa upp så mycket! Min lilla nya kisse, Tiberius, kom igår kväll, och sedan dess har det varit full fart. Jag sov inte så mycket i natt, pga en hel del morr och fräs från Titus, som hade en del åsikter om den nye medlemmen i familjen. Jag kan inte begripa när kattungen lyckades sova, för han rejsade runt mest hela natten. Jag har en del kattleksaker som bara har legat, och jag tror att han har provat varenda en. Och när jag stack ut foten från täcket för att peta bort honom från en plastpåse, så högg han inte med klorna - han kan faktiskt busa utan att använda klorna! Känns ganska lyxigt faktiskt! Och inte minst viktigt - han får mig att skratta, det trodde jag skulle ta en stund till, men med ett sånt dät busdjur i huset går det inte att låta bli. Tiberius har verkligen visat sig vara en välsignelse, redan. Tack, Suss - jag vet att du saknar honom. Jag kan lova att han får ett bra hem, och att jag kommer att älska honom mycket!

 
 
 

värsta dagen på länge

Idag är en sån där riktigt hemsk dag - i kväll ska jag med min Lipton till veterinären. Det enda jag har velat göra de senaste två veckorna är att ringa och avboka. Men jag vet ju, att det skulle vara en egoistisk sak att göra - för min katts skull, så måste jag genomföra det. Han visar nästan varje dag att det var rätt beslut, han mår bara sämre och sämre. Det enda jag vill göra idag, är att krypa ner i sängen och krama min katt, hela dagen. Tyvärr går han inte med på det... Men många kramar har han fått, och många fler kommer han att få. Och snart så börjar jag gråta, så jag avslutar det sorgliga här.

För det finns några ljuspunkter också - mina föräldrar och deras hund (Frida, en collie, en riktig gull-hund!) kommer idag, och det var några månader sedan sist. Och dom har med min nya katt, som jag bara har sett på bild. Och min lägenhet är nystädad, jag har tvättat och varit till återvinningen med glas och papper, och jag älskar verkligen när lägenheten är nystädad.

lite paket!

Jag har hållit på att leta ljusblått paketpapper med vita prickar, utan frmgång, kan jag säga. Så systrarnas paket blev grön- och röd-prickiga - snyggt det också!


mumintroll

Jag har i några år köpt Mumin-muggar i present och julklapp till en av mina småsystrar, men jag börjar vara väldigt sugen på att köpa till mig själv också - jag gillar verkligen Mumintroll, och muggarna är för himla snygga. Och köper jag en i månaden, så är inte det en överkomlig summa, och inom ett år så har jag rätt många muggar. Så jag tror att det ska bli min julklapp till mig själv - ett stycke Mumin-mugg, i vinterns motiv (det kommer en begränsad upplaga till sommar och vinter).


Många muggar...

hyllpapper

Jag är nog väldigt efter min tid (eller långt före!), men en av mina favoritsaker är hyllpapper i köksskåpen, alternativt fina hyllkantsremsor (gärna spets eller uddklippt vaxduk). Min tanke har varit att måla insidan av mina köksskåp syrligt ljusgula, men börjar nu luta åt att de får bli vita, så lägger jag in hyllpapper i stället. Har sett så fina exempel på bloggar, tydligen är ICA stället man ska leta på. Har också sett Designtorgets hyllpapper, jättefint, men åt det dyrare hållet.

 
 
(klicka på bilderna, så kommer ni till två riktigt trevliga bloggar!)


Design av Lotta Külhorn, en av mina favoriter.

En liten undran - hur sätter man fast det snyggt? jag har sett att en del är självhäftande, så det låter rätt okomplicerat, men annars? Häftstift, dubbelhäftande tejp, klister? Och gör man både på över- och undersidorna på hyllorna? Känns som att hyllpapper är en utdöende konstart...
 


tur som en tokig!

Ibland har man mer tur än man förtjänar! För en stund sedan var det en man som ringde, och sa att han hade hittat min plånbok. Jag hade inte ens märkt att jag hade tappat den! Och när jag hämtade den nu, så var precis allting kvar i den! Jippi! Ibland tror jag på änglar!

en badankas boende

Hittade hem till badanka via Pink Friday, och hittade mycket fint (bland annat målar hon jättefina tavlor). Jag fastnade för hennes vardagsrum, inte alls min vanliga stil, men väldigt trevligt:


katalog, bok och färgfabrikant - inspiration hittas överallt!

Fint från nyaste Gudrun Sjödén-katalogen:



Och från "Inred med blommor" av Tricia Guild:


(i övrigt tyckte jag inte speciellt mycket om boken, liksom hennes senaste böcker - alla känns väldigt lika, och jag tycker att dom är jättetrista - den bästa tror jag faktiskt är "Lustgård", även om den är väldigt 90-tal i färgskalan)

 
Jättesnyggt tycker jag att det här var, Beckers färg Nicholas på väggen, och så ett jätte-MYS - kan absolut tänka mig något liknande hemma!

RSS 2.0