mera gothiga tryck

Jag kunde inte låta bli - jag har köpt ett till tryck, plus ett ACEO (konst i storlek visitkort) från blacklilypie. Jag har en bra ursäkt: jag sålde garn på Ravelry, och har inte lyckats föra över pengarna på mitt konto (däremot har jag lyckats slösa bort sådär 250 kr i mina försök...). Så jag hade pengar, som jag bara kan använda på Internet, och konst är en av de roligare saker man kan köpa, tycker jag (faktiskt inte en åsikt som jag har haft så länge). De ser ut som följer:

  
(klicka på dom för större bild, katten är ACEO:n, tjejen är trycket)

Jag var på Ikea häromkvällen för att kolla ramar. Dels finns förstås den billigaste, 29 kr för 30x40 cm, träfärgad med akrylglas. Inte så rolig, må jag säga. Sedan hittade jag en vit, lite lantligare, för 59 kr. Frågan är om den är lite för lantlig, eller on det blir en snygg kontrast till mina lite gothigare bilder. Och sedan hade dom en slät, vit för 99 kr, som nog är snyggast, men eftersoim jag behöver flera ramar, så är 99 kr lite dyrt. Någon som har en åsikt?

prickigt!

Jag har fått en gigantisk svaghet för prickigt, och på något vis lyckas prickarna föröka sig...

image175

jag tyckte att det fattades lite kitsch

Jag har funderat på att plocka upp mitt plastpärledraperi ur källaren, med det har stannat vid funderingar. Tills idag, då jag till slut kom fram till att min lägenhet behöver lite färg och kitsch. Är det inte lovely, så säg?!

image173

image174

lite överdos av dansk/franskt

Ok, dom är otroligt vackra alla dessa dansk/fransk-inspirerade shabby chic hemmen (se min länklista för ett gäng!). Men - börjar inte många se väldigt lika ut? Vitmålade möbler (nu kastar jag sten i glashus - alla mina trämöbler är vitmålade, fast jag gillar den helvita looked, o-sandpapprad alltså) som har slipats efter målningen, visdomsord (på franska!) på väggarna, broderade örngott, fattigmanssilver, tenn, plättar i luften, vitt vitt vitt, mjölsäckar, tidningspappersstrutar alt inslagna tvålar... Och det är vackert, men inte på samma sätt överallt! Men grejen är den - jag hittar inga andra inredningsbloggar i den stil jag helst föredrar: ja, det är danskinspirerat, ja det är shabby chic, dessutom också vitt och vitmålade väggar, men - sen är det färg! Pasteller, lite kitsch, loppisfynd, mönstrade tyger... Jag har hittat ett fåtal bloggar i den stilen (Posy gets cozy bl a), men har någon tips på fler? Antingen hittar jag bara flera i ovan nämnda stil, eller så hittar jag bara helt fel (tycker inte om modernt, minimalistiskt, överdesignat, alltför Ikeabetonat... har slutat titta på Roomservice, Från slott till koja, Design Simon & Thomas, för alla gör helt hemska inredningar).

jag har pysslat i köket!

Jag har varit pysslig värre i helgen, plockat fram både färger och penslar och gått loss hemma. Känner mig lite trött på att det är så vitt, vill ha in lite mer färger - rosa, aqua, turkos... Och då går det så här:

image169

image170

Egentligen hade jag tänkt måla en tavla att sätta upp på väggen, men jag kom mig aldrig för - det blev aldrig någon duk köpt, och jag kom aldrig på något bra motiv. Men häromdan kom tanken på att måla direkt på väggen, och igår bläddrade jag i en inredningsbok, och på första uppslaget fanns den här pratbubblan. Jag blev riktigt nöjd, trots att texten är både sned och vind.

image171

Kokbokstället var svart (smidesjärn), ganska så tråkigt, tycker jag - så det blev aqua i stället (samma färg som pratbubblan på väggen). Blev lite Karibien över det hela, tycker jag. Boken är helt grym - finns att köpa på bokus!

image172

Om ni tittade noga ppå de första två bilderna, så såg ni att lampan var svart. Inte längre! Jag kom på att knallrosa var den enda möjliga färgen, så så fick det bli. Jag gillar verkigen formen på lampan (även om den inte är något nöje att måla), och den har varit med ett tag. Jag köpte den orangeröd, men målade om den knallblå (jag hade en sådan köksperiod i slutet av 90-talet/början av 2000), sen blev den svart, och nu rosa. Rosa är bäst hittils, tycker jag!

tur som en tokig!

Ibland har man tur - jag var till Farsta i lördags, och Åhlèns hade kvar av det prickiga tyget som jag använde på fåtöljen, och med ännu mer sänkt pris. Så jag slog till på 3 meter, 90 kr blev det - som hittat! Igår sydde jag om överdraget till fåtöljdynan, och det blev mycket bättre. Men jag behöver göra om hela mönstret till fåtöljen - jag måste lirka så med det innan det passar. Jag slängde också ihop ett överdrag till strykbrädan av tyget, vilket blev väldigt bra. Och jag har ändå ett par meter kvar!

image168

Jag började också måla vägg i vardagsrummet igår, man skulle inte tro att skillnaden skulle bli så stor, väggarna var redan ganska ljusa, men det blir jättebra med vitt i stället. Ljust, fräscht, snyggt!

Idag kom den första av de beställda trycken, väldigt fin var den. Dessutom fick jag med lite extra i paketet: några klistermärken och ett vykort. Det är alltid trevlig med extra presenter!

ren njutning, jag säger bara det!

De flesta av mina pengar försvann hos veterinären, men jag kunde inte låta bli att ta en vända på stan, första dagen utan mitt förra jobb och allt. Det är faktiskt första gången på ett par månader, som jag har kunnat gå på stan i dagsljus, och med öppna affärer. Och jag kunde förstås inte gå på stan utan att handla lite också... På Åsa & Årstiderna köpte jag två små hjärtformar från Gerbera, en vit och en grön, och en blå sminkväska med rosor på, att ge bort. Alla tre var på rea, 50%, så jag sparade lika mycket som jag spenderade. Lysande! Sedan var jag in på garnaffären och köpte tre nystan vitt bomullsgarn till min pläd, det är på tiden att den blir klar någongång. Och så blev det en doftpåse till linneskåpet, Ginger tea, och en påse rabarber/grädd-te, också att ge bort (till samma person dessutom). Och så blev det en titt in på Leksaksförmedlingen (dom har faktiskt en del saker som kan göra en vuxen köpsugen också!), och kom ut med brevkort med prickar och flugsvampar (jag var tvungen att ha två förpackningar, dom var oemotståndliga), en lite grön väska med prickar (att ha sysaker i tror jag), två gamla Evas Kalender (en ska jag ge bort) och kanderade syrener. En riktigt trevlig shoppingtur alltså. Som jag egentligen inte hade råd med ett enda dugg.

   
(Jag har en annan dator idag, så då funkade det att spara bilderna på tavlorna jag köpt på etsy. Klicka på bilderna så blir dom större! Visst är dom underbara, och visst blir dom fina tillsammans!)

I morron ska jag måla, tror jag...

RSS 2.0