eftersom risken är stor att det här blir det sista juliga jag står ut med, så...

image150

julinspiration

image149

Slå in små presenter till alla familjemedlemmar och lägg dem på deras platser på julbordet...

För det är ju så tråkigt att öppna presenter...

Och så en liten godbit, för dom av oss som tycker att det bästa med julen är att förbereda den tidigt, för att dest bättre kunna slappna av och njuta i december. Det mesta som finns i affärerna nu är på rea i mellandagarna - om du snubblar över någonting som någon i din närhet skulle tycka om - slå till. Och fortsätt slå till under året. Och för att slippa ha prylar överallt (som du dessutom glömmer vem dom är till), gör i ordning en julklappslåda.

inte så julig, nej...

image148

Med tanke på hur mycket jag längtat efter julen, så bryr jag mig märkligt lite nu - det är som om kroppen bara kan gå omkring med julkänslor ett visst tag, innan den blir tömd. Jag har inte julpyntat något, förutom adventspyntet, jag skulle ha tagit fram granen förra helgen (eller helgen innan), men det har inte blivit av, och nästa helg är det nästan jul och sedan är det dags att ta ner den igen, så det känns inte som någon mening med det. Glöggen står odrucken i skåpen, julskivorna och -filmerna bidrar inte med någon julkänsla, affärerna har jättetråkigt julpynt, inte ens doften av gran när jag går förbi granförsäljarna frammanar några juligare känslor, inte heller alla vackra julhem i bloggvärlden och i jultidningarna. jag törs nog säga att julen är körd hos mig - den har haft sitt roliga, nu är det dags att fokusera på våren. Tur att fönstren är ganska nyputsade, för det är för kallt att ta fram putstrasan nu.

julinspiration

image147

Varför inte prova på

Julsylt

7 dl färska tranbär
I mellanstor apelsin, skalad och klyftad
1 påse (250-300 g) frusna, skivade jordgubbar, lätt tinade
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk malen kanel
9,5 dl socker
1 1/4 dl vatten
knappt 1 dl flytande pektin

Gör så här:

Hacka tranbären och apelsinerna grovt i en matberedare. Tillsätt jordgubbar, nejlikor och kanel, fortsätt mixa tills allt är finhackat.

Blanda bärblandningen, socker och vatten i en stor kastrull. Koka över svag värme i två minuter, rör hela tiden. Höj värmen och låt blandningen börja stormkoka. Rör i flytande pektin.

Låt det börja koka kraftigt igen i en minut, rör hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och skumma. Häll upp på värmetåliga glasburkar med lock.


julinspiration

Ännu lite inspiration knyckt lånat från BrocanteHome, för julen är ju barnens högtid, eller hur?

Lägg en polkagriskäpp, en liten chokladbit, en smällkaramell eller någon annan lite godsak utanför dina barns dörr varje morgon fram till julaftonsmorgon.

image146

det är snart jul, jag vet...

men jag tänkte bjuda på lite bilder som känns nästan somriga. Klicka på dom, så kommer ni till ägarna!

Jo, jag gillar ju vit inredning, danskt/franskt, shabby chic, men det är inte det enda jag gillar, och det känns faktiskt ganska bra att jag inte är mer färdig med min lägenhet än vad jag är. Jag har en vit bas, enkla möbler, och med textiler och piff, så skulle jag kunna bo lite så här:

image140

image141


image142


image143

image144


image145

Ja, jag tycker om att blanda vitt med pasteller, jag gillar att stoppa in loppisfynd, och mest av allt vill jag att det ska se personligt ut - absolut ingen Ikea-katalog!


otur i kärlek, otur i spel, tur i tävlingar?

Eller hur är det man säger? Jag har redan bloggat om det här på min vanliga blogg, dandelion daisy, men jag vet att det finns dom som hoppar över den pga att den är på engelska (jag känner dig nog, JessicaPersika!), och skryt mår bara bra av att spridas runt, eller hur?

Har ni sett dom trevliga tävlingar som brukar dyka upp i bloggar? Med väldigt trevliga priser! Jag deltar i alla jag ser, men vinner aldrig. Utom idag! Den väldigt inspirerande bloggen Yvestown gav bort ett par rullar med rosa (jättefint!) paketpapper, och jag vann! Hurra!

image139

Och vad som nästan känns som ett förstapris, är att Leila Lindholms bakbok, "A piece of cake", kommer ut i april. Hurra!


RSS 2.0