pysselrum

Min dröm är att ha ett helt rum, helt tillägnat pyssel och kreativitet. Eftersom jag bor i en tvåa, så får jag nöja mig med en pysselhörna (som skulle behöva mer och bättre förvaring). Ett par som har pysselrum att drömma om, är allsorts (översta bilderna), yvestown (med vita väggar) och posie (de sista tre):

       

värdelöst köpstopp...

Jag vet inte om jag kan kalla det ett köpstopp, närjag fuskar varje månad... Det är inga stora fusk (men så har jag inga stora pengar heller...), men det är utanför köpstoppsramarna. Jag tror att jag har varit för överambitiös - hur kunde jag ens tänka att jag skulle kunna binda mig för någonting ett helt år?! Jag som inte ens kan äta veganskt ett helt år i sträck utan att fuska med choklad och glass (de största orsakerna till mina avsteg), och det är verkligen något jag tror på, faktiskt något av det viktigaste jag vet. Så jag kliver av mitt köpstopp här och nu, men - jag fortsätter att försöka få ordning på mina finanser, och försöker att hejda mina köpimpulser - ger jag efter för bara 2-3 onödiga köp, istället för 10, så är det ett stort framsteg!

Med det sagt - det kom en rea-katalog från Panduro igår, och allt var JÄTTEBILLIGT. Sådär en femma eller en tia-billig. Så jag skrev en lång lista på en massa saker som skulle vara väldigt trevliga att ha när jag chunkar mina chunky pages, och även om listan blev rekordlång, så blev det fortfarande jättebilligt. Hoppas bara att några av sakerna finns kvar...

Och med det sagt - jag kommer fortfarande att välja second hand framför nyproducerat (om det inte är rea, eller rea på rean), men det har jag alltid gjort, så det är ingen större skillnad. Och jag kommer fortfarande att försöka utöka den ekologiska delen i min matkorg, och att tänka mer miljövänligt, det har jag också alltid gjort, så det är ingen större skillnad heller. Hmmm... Jag vet inte hur jag ska göra skillnad, när allt är som jag alltid har gjort det... Men kanske en större medvetenhet, om mina köpvanor/utgifter?

tavelvägg hos moline

Jag hittar ännu en tavelvägg som jag blir förälskad i, hos Moline. Kolla in hela hennes blogg, jättetrevlig, och jättekreativ!


Jag hittade förresten några fina ramar på Röda Korset, hoppas dom finns kvar nästa vecka!


ikea family live och klappgröt

Jag är på Ikea för sällan, och drar kortet ännu mer sällan, så jag får inte längre deras tidning, Ikea Family Live. Men igår dök den upp, och oj vad bra hemma hos! Tidningen kan läsas på nätet om man inte får hem den.

      
Jag gillar verkligen vad dom gjort med Billy-bokhyllorna på den 2:a bilden, och tror att jag ska knycka den idén. Jag håller ju på att samla på mig låga bokhyllor, men ska sikta in mig på höga i stället (lättare att hitta begagnat också), och så sätta dörrar nedtill (hurra, förvaring!), och så några tidningshyllor. Bra lösning, bra förvaring, snyggt som bara den - det är taget!

När jag var liten, åt jag en gång Klappgröt hemma hos en kompis, och det är en upplevelse som fastnat. Under de senaste 15-20 åren har jag försökt att återskapa den upplevelsen, men av nån anledning så har det inte funkat (kan ha att göra med min motvilja att följa recept till punkt och pricka...). Men nu funkade det! Så i morse åt jag ett rosa fluffigt moln till frukost, mums!Klappgröt/klappkräm


Antal portioner: 4


Ingredienser

5 dl vatten
1 dl mannagryn
2 1/2 dl rårörda lingon
vispgrädde eller mjölk


Gör så här

1. Koka upp vatten, vispa ner mannagrynen och låt koka i 5 minuter. Tillsätt lingonen.

2. Häll upp gröten och vispa den kall och porös med elvispen.

3. Servera med vispgrädde eller mjölk.

Jag var på Kvantum på morronen, och hittade presis de saker jag behöver till mina chunky books, bl.a öppningsbara metallringar, så att jag kan binda ihop sidorna till böcker. Dessutom var det nedsatt pris på allt scrapbooking-material. Hoppas att det jag vill ha, finns kvar när jag får pengar nästa vecka!


chunky pages

Jag blir så väldigt insnöad på en sak, och har väldigt svårt att se utanför denna sak när jag väl är insnöad. Med detta vill jag säga, att det är väldigt lite inredning nu, och väldigt mycket chunky books (det blir mer inredning sen - jag är dessutom väldigt ombytlig) - även om jag ser fram emot att köpa nyaste Family Living! Jag har målat Trollkarlen från Oz hela helgen inför ett swap, sidorna är hittills o-blingade, och jag vet inte riktigt hur jag ska göra, kanske jag bara ska sätta på band, garn och spetsar i matchande färger? Annars är det svårt att hitta på pryttlar (knappar, berlocker, pärlor, m.m.) som passar till Oz-temat. Så här blev sidorna, än så länge:Och så här blev alla mina Pretty Girls:Och eftersom jag kände väldigt mycket för Marie Antoinette i helgen (jag skulle faktiskt önska att jag tyckte bättre om Sofia Coppolas film, då hade den hamnat i DVD-spelaren!), så blev det två atc-kort och början till en chunky page. Jag hade tänkt att byta bort den först, men jag blev så nöjd med den, så jag behåller den - det blir mitt första bidrag till en Marie Antoinette chunky book.


städat lite, bara

Ids inte med något inlägg, håller bara på att klickar mig fram på flickr och läser bloggar. Men jag har städat upp lite i länklistan här och på dandeliondaisy, jag hoppas att ni inte saknar något. I så fall borde ni faktiskt ha sparat den länken på eran egen blogg... Oj, vad jag lät snäsig där, det var inte meningen!

fredag 13:e

Idag är det fredag den 13:e, och om det har jag att säga (än så länge!) - blaha! Igår, alltså torsdagen den 12:e var betydligt mer otursförföljd för mig. Min katt kraschade min favoritvas, strimlade min rygg (han tror att jag är ett klätterträd), och så lyckades jag radera alla bilderna på kameran, inklusive bilder på min Lipton (som inte finns längre). Bilderna känns lite halvjobbiga - ja, jag har dom på flickr, men mitt Pro account har gått ut, och jag får bara tag på dom senaste 200 fotona.
Jag ska försöka göra idag till en bättre dag i stället, bland annat ska jag faktiskt laga middag, de senaste dagarna har det bara blivit spaghetti med majs och ärtor (och jag har varit lika hungrig efter maten som före), och jag har faktiskt grönsaker i kylen. Jag är dessutom hur kreativ som helst - jag målar massor av chunky pages, och tycker att det är så himla roligt. Jag har gått lite på sparlåga med mina atc-kort ett tag (förutom de sista veckorna), och välkomnar verkligen den här inspirations-explosionen.


chunky books

Jag har just vågat mig på att prova chunky books, och har svårt att få plats med något annat i skallen...

tänk som en tant

Jag känns otroligt oinspirerad med mitt köpstopp, och det känns jobbigt att det är 10 ½ månad kvar. Vore kanske mindre jobbigt om jag hade mera pengar, eller om jag hade bättre koll på de pengar jag får. Vilket i och för sig är tanken med att ha köpstopp. Hos tantmarit hittade jag ett inlägg, som passar perfekt in på ett köpstopps-liv (eller för en fattig vem som helst), ta det med en nypa salt, eller följ råden bokstavligt, men tänk som en tant.

Och förresten, apropå tanter - är inte de så himla bra? Tantsaker hemma, tantiga hobbies, tantkläder - allt är egentligen komplimanger. Jag älskar tantiga saker, jag stickar, virkar och syr, och skäms inte ett dugg, och jag tycker att tanter med fina kläder och hattar är just det - jättefina. Så, absolut - tänk som en tant!


vinn tavlor och fikabröd

Den fantastiskt talangfulla Pink Friday har en tävling, och dessa väldigt fina illustrationer kan vinnas (jag hoppas på de tre i nedre raden!):Vinna dessa virkade godsaker hos Pyssel & Trams kan man också göra:dimma

Helgen var väldigt dimmig, och eftersom jag inte behöver köra bil (eller något annat som kräver fri sikt), så kunde jag njuta ohämmat av skönheten!

  

josie and the pussycats

Fast det är länge sedan jag var någon ungdom, så ser jag gärna ungdomsfilmer och läser ungdomsböcker (vem försöker jag lura - jag väljer lika gärna barnfilmer och -böcker - jag tycks aldrig bli riktigt vuxen...). En som är fantastiskt snygg, förutom att den är väldigt underhållande, är Josie and the Pussycats. Den handlar om tre tjejer som har ett rockband, och vill bli kända, och plötsligt blir de signade på ett stort skivbolag. Bara det att det visar sig att allt är inte så bra som det verkar vara, och det är något mystiskt med musiken... Det låter inte som någon speciell film, men jag gillar den - och så är den som sagt väldigt snygg.

I tjejernas kök, tex, hur snyggt 60-taligt som helst:


nej, jag vet inte, jag...

Jag virkade klart lampskärmen igår kväll, men jag är inte säker på vad jag tycker om resultatet - jag kommer nog att fortsätta att hålla ögonen öppna efter en bättre skärm...Jag var på Serieteket på Kulturhuset idag, och lånade ett par böcker med Edward Gorey, och jag har ett par att hämta på bibblan här också. Absolut inspirerande - jag ska måla ATC-kort med Gothic Wizard of Oz-tema, och funderar på att hitta på något Gorey-esque. Håller också på med ett 10/10 byte med en av medlemmarna på AFA, och har lite problem med att komma på idéer för alla kort - kanske det blir något Gorey-ispirerat där också... Hittade också en begagnad barnbok idag (tack syster Jessica!), med jättefina illustrationer, förhoppningsvis blir det något av dom en vacker dag.

PS! Läsesalongen i Kulturhuset - helt fantastiskt snygga soffor/fåtöljer!

lamp-bekymmer

Jag har en lampa (eller egentligen två) som saknar skärm - en köpte jag som lampfot, och har inte hittat den rätta skärmen. Den andra sydde jag en väldigt shabby chic skärm till, i brodyr-tyg, och den kändes väldigt fel, så jag har plockat bort den. Vilket har gjort att min lampa nu bara har en skärmstomme. Tills igår, när jag kom på att jag kunde virka en lampskärm, vilket jag håller på med nu. Jag har bara virkat tre varv än, så jag vet inte hur det blir (det kan ju bli bara skräp, man vet aldrig), men blir det inte bra, så känns det inte som det gör nånting - jag hade ju ändå ingen skärm till att börja med. Men det är faktiskt svårare än man tror, att hitta fina lampskärmar, särskilt när man som jag helst vill hitta dom begagnade (både för stilen, priset och återvinningen) - det är ju inte som om jag kan gå in på en loppis, och be dom beställa hem lampskärmar i rätt storlek, modell, mönster och färg...

ibland blir ett fel riktigt rätt ändå

Att döma av mina två tidigare inlägg idag, så är jag på gotiskt humör idag, hmmm... Jag som trodde att jag var bubblig och med sikte på våren - så fel man kan ha! Jag skulle ha fått besök idag (men hon kommer imorron), så lägenheten är nystädad (jag vet att det är att överanstränga sig, men jag hade gärna haft en hink vitfärg, så jag kunnat måla klart vardagsrummet...), och jag rörde ihop en sockerkaka i morse. Eller, jag trodde att jag gjorde det. Jag skulle just hälla smeten i formen, när jag för säkerhets skull läste igenom receptet igen. Inget socker. Och jag hade inget socker hemma heller. Panik! Jag lyckades klämma fram nån msk honung, och så hade jag knyckt lånat (hrm) några socker-rör från Ikea. Och när sockerkakan ändå inte blev sockrig, så passade jag på att ösa i lite nyttigheter, som linfrön och havregryn. Och hör och häpna - den blev jättegod! Så - sockerkaka utan socker, med banan, kanel, linfrön och havregryn var en hit! Mums! Hoppas bara att jag kan spara lite tills imorron också...

Ska försöka komma ihåg att plocka lite stenar - jag har tre-i-rad-spel som behöver göras färdiga.

edward gorey

En annan ny (för mig!) konstnär/illustratör är Edward Gorey, med sina underbara mörka illustrationer, både för barn och vuxna. Han påminner mycket om "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv" (min ödmjuka åsikt), med ett drag av humor i mörkret (ett stort drag!), och är uppenbarligen en av Tim Burtons förebilder. Man kan läsa hans makabra ABC-bok här, och njuta av några av hans illustrationer här:

 
 
 
 

mark ryden

Med tanke på hur mycket jag faktiskt tycker om konst , och hur mycket jag hittar som jag tycker om, så är det märkligt tomt på väggarna hemma. Idag hittade jag en konstnär, Mark Ryden, som tilltalar mig mycket, jag tycker om hur det gömmer sig något mörkt under den ljusa och gulliga ytan. Jag kunde inte heller låta bli att känna igen en av hans tavlor, den användes som motiv för en tatuering på Miami Ink, och redan då tyckte jag att den var väldigt vacker.

     


Fantastiska, eller hur?!


små vårfix

Jag måste erkänna - jag fuskade igår... Jag köpte saker som mitt köpstopp inte tillät... Det var inte dyrt, men det var å andra sidan inte på något sätt livsviktiga saker (även om jag uppskattade dom). Och just nu har jag problem med motivationen - egentligen vill jag inte ha köpstopp, helst vill jag ha en massa pengar som jag kan använda, inte vara utan, och inte kunna handla upp de sista örena på roliga saker i stället för nödvändiga saker (inte så smart, jag vet - det är väl därför jag faktiskt behöver det här köpstoppet). Vad köpte jag då? Jag köpte wallies och vit hobbyfärg på Panduro, och en rulle presentpapper med cupcakes på Lagerhaus. Som sagt, inga stora fusk, men fusk ändå.

Wallisen var tänkt att fungera som insynskydd i fönstret (jag bor mitt emot en skola, och ungarna har fri sikt in i min lägenhet), men täckte inte så mycket som jag hoppats. Men fint blev det! Panduro had många varianter att välja på, och jag stod och velade mellan trädet, och ett gäng fågelburar. En uggla blir det kanske en annan gång, den skulle vara perfekt i mitt 70-taliga vardagsrum. Billiga var dom också, 49 kr!

 

PS! Ser ni lampan nere i vänstra hörnet? Den ska så småningom målas om, men jag kan inte bestämma mig för vilken färg (gräsgrön, ärtgrön, rosa, knallrosa, gul, kastanjebrun?), vad sägs om att ge mig lite idéer? Den kommer inte att bli svart eller vit, det kan jag säga på en gång (även om svart nog vore snyggt, men inte hos mig - jag hade en svart/vit period, men väldigt kort), men någon fin, rolig färg.

Eftersom 2nd hand inte är förbjudet, så anser jag inte att ett par små köp saboterade mitt köpstopp, det blev en ram (jag har en del tryck att rama in, och dom behöver ramar, helst gamla och udda att måla vita - därav hobbyfärgen!) och en virkad duk, de kostade en Selma styck, så helt ok. Det blev väldigt vårigt i köket med ens!

 

RSS 2.0