harlequin på bordet

Eftersom det faktiskt är en av mina roligare idéer, och eftersom det är en liten inredningsbloggstrend för tillfället, så tänkte jag visa mina glasunderlägg. Jag har gjort dom genom att laminera framsidesbilderna från gamla Harlequinromaner, och jag gillar verkligen deras kitschighet!


lite bling till mig, hurra!

Jag har fått mitt andra pris på sådär en vecka, hur glad som helst blir jag! Tack, tack, 70 kvadrat! (och hittar ni inte mitt andra pris, beror det på att det är på min andra blogg, dandelion daisy)Tanken är att jag ska vidare nominera 7 st bra bloggar, men för att vara helt ärlig - just nu ids jag inte. Men - alla bloggar på min länklista är bra, så härmed är ni nominerade! Och en del bloggar som jag inte har kommit mig för att länka till än - ni är också bra, så ni är också nominerade! Kanske mest av allt, vill jag ge det här priset till dom som inte har fått något än - ni är också bra!

trycksaker och en liten råtta (ok, en ganska stor)

Idag har jag handlat inredningslitteratur, faktiskt mer än på länge. Förut läste jag alltid Boligmagasinet, men sen dom gjorde om den i vintras, så blev den jättetråkig. Efter en blädder i affären, så verkar den faktiskt ha hittat tillbaka till gammal god storform. Jag köpte också Allt i Hemmet, bara för att ett av läsarhemmen såg fint ut (50-60-talslägenheten). Och så lade jag äntligen tassarna på en av böckerna från Paumes, Stockholm´s Love Apartments - så mycket fint! Jag hittade den på Designtorget, och vid första anblick så kan den verka dyr - 225 kr för en liten bok. Men med tanke på hur många tidningar jag skulle behöva köpa för att få ihop till så många fina hem - ja, då är den ett fynd! Jag kommer absolut att köpa fler i serien, dels från Stockholm, men också från Paris och London.


Det ska ju vara otur om en svart katt springer över gatan framför en (Jag är så vidskeplig, så det tror jag nästan på. Eller förresten, jag väljer att inte tro på det, för jag blir glad av katter, vilken färg dom än har!). Då kan man fråga sig vad det betyder om en råtta springer över gatan framför en. Detta hände på väg till tunnelbanan i Kista idag, rätt oväntat. Eftersom jag älskar råttor, så tyckte jag att det var rätt kul, och försökte se vart den tog vägen, men det hann jag inte. men vad tror ni, bra eller dåligt omen?


ett års väntan - nu är den här!

Ikea-katalogen alltså. Och vad tyckte jag om den? Nja... huvudintrycket var faktiskt TRÅKIG. Ikea är så bra på att skapa inredningar (det största nöjet med en dag på Ikea, faktiskt!), och dom fick inte till det nånstans. Och möblerna var inga höjdare heller. Några få undantag hittade jag, men annars inte mycket att hurra för. Pappersåtervinningen direkt, faktiskt.

jag sjunger etsy´s lov!

Jag tänkte bara tipsa om ett fantastiskt ställe, om du vill köpa konst som du är ganska ensam om, men ändå till bra priser. Förresten - köper du original, då ÄR du helt ensam om dom!

I vintras kom jag på den fantastiska idén att kolla Etsy efter tryck, och hittade så många som jag blev helt förälskad i, och köpte också några stycken (som fortfarande inte är inramade och uppsatta...):

    

(länkar till trycken i det här och det här inlägget, och länk till sista trycket här)

Som synes så har jag en ganska tydlig favoritstil... Men det finns massor mera - mina favoritkonstnärer är bla The Black Apple, Strangeling, Pinkytoast och blacklilypie, varav de tre sista är representerade här ovanför. Men ni behöver inte gilla det jag gillar - gå in på etsy, och sök - det finns hur mycket som helst, och hur fina saker som helst, och priserna är oftast helt fantastiskt humana! Du kan alltså handla billigare än på Ikea, men mycket, mycket roligare, och mycket personligare!

urklippta favorithem del 2

Mera klippta favoriter, bilderna är från diverse inredningstidningar.

 
    

Tydligen har jag nischat in mig på köksbord...

nu slipper ni prova...

Jag blev sugen på kladdkaka igårkväll, men ville inte ha 175 gram fett i smeten. Så jag tyckte att man borde kunna göra en vanlig sockerkaka med ganska mycket kakao, och så grädda den för kort tid. Funkade inte, kan jag på en gång säga. Kladdig, javisst, men ogräddad-kladdig, inte kladdkake-kladdig. Den gick att äta, men inte var den någon godbit, inte. Någon som har recept på smalare kladdkaka utan ägg?

tja, det börjar närma sig förkylningstider...

image643

Stryk din samling med gamla näsdukar. Lägg dem sedan i en ask fodrad med eukalyptusdoftande papper. Lägg också i en liten burk Vicks vaporub och C-vitamin. Bara ifall att...

Brocante Home är en av mina favoritbloggar för inspiration för hemmet, ändå innehåller den inte en enda inredningsbild. Den är något så gammaldags, men ändå så underbart, som en blogg om hemmets skötsel. Inte den nutida, moderna varianten, nej, den är tillägnad vintage housekeeping. Låter det inte trevligt, så säg? En av de återkommande inläggen är Puttery Treats - den lilla guldkanten man kan sätta på fixandet hemma. Ovan ser ni ett exempel, och nedan funderar jag lite över den (det här är något som förekommer lite då och då på min blogg dandelion daisy).

När jag hittade den här bland BrocanteHome´s puttery treats, tyckte jag att det lät som en förtjusande idé - något som faktiskt fick mig att se fram emot en förkylning. Jag älskar tanken på en liten burk som är ägnad åt att få dig att må lite bättre, då du egentligen känner dig väldigt liten och eländig. Jag hittade en väldigt trevlig burk (med en knopp på!) på Tradera, och jag har lagt mina gamla näsdukar (strukna!) i den. Men det är så långt som jag har kommit. Jag skulle behöva eukalyptusolja att fodra burken med och finns överhuvud taget Vicks vaporub längre? C vitamin borde inte vara något problem dock, och burken är ganska stor - både echinacea och hostmedicin får plats. Och kanske en liten burk med honung? En tur till hälsokosten borde kunna hjälpa mig med det mesta, och sedan är det bara att lägga mig ned och invänta förkylningen.


urklippta favorithem del 1

Förut sparade jag alltid tidningar, och jag hade massor - vilket jag svor högljutt över varje gång jag flyttade (jag har flyttat ofta!). Nu river jag i stället ut artiklar/hem/bilder som inspirerar mig, och har numera bara 4 pärmar att förvara och kånka på. Perfekt! Nu har jag gått igenom en del pärmar, och tagit kort på några favorit-favoriter, som jag tänkte dela med mig av framöver. Bilderna kommer från diverse tidningar, tex Allt i Hemmet, Sköna Hem, Elle Interiör, Bolig Magasinet mfl.

 
 
  

styleroom.se

Jag kunde inte låta bli att lägga upp min lägenhet på styleroom.se!

mitt strå till stacken

Jag gör vad jag kan för att leva ett miljövänligare liv; jag är vegan (att undvika animaliska produkter är bland det mest miljövänliga man kan göra), köper mycket ekologiskt, har ingen bil, och nu senast håller jag på att sortera ut plastpåsar ur mitt liv. Men jag har ett litet problem med butikernas tygpåsar - dom är för stora, och handtagen är för långa, så jag släpar dom i marken. Inte bra. Så jag sydde mig en tygpåse idag, superenkelt och snabbt - en gammal kökshandduk syddes ihop i bitten och ena kortsidan, och fick sedan handtag (korta!). Ingen sicksack nånstans, bara raka sömmar. Samtidigt passade jag på att sy en lapp för texten på en tygpåse som följde med Glamour härom månaden - ska jag bära omkring på reklam, så vill jag välja den själv.Jag stoppade bibbla-böckerna i den gröna nu när jag gick ut - perfekt storlek!


hemma hos mig!

Väldigt trevliga Pink Friday frågade om jag ville ha med bilder från min lägenhet på hennes blogg - klart att jag tackade ja!

loppis i ishallen - äntligen!

Varje år som jag har bot i Nynäs (jag flyttade hit 1999), så har jag missat loppisen i ishallen. Utom i år! Och gissa om jag har missat något bra - bra saker, bra priser. Enda trösten är, att jag har inte samma stil nu som då, så jag hade antagligen köpt hemska saker. I lördags köpte jag bara bra saker, dock:Den stora gröna spegeln köpte jag på väg därifrån - 10 kr. De små skålarna kostade 20 kr, assietten under dom kostade 5 kr, ugnsformen och stekgrytan kostade 10 kr - tillsammans! - assietterna med blommor kostade 20 kr, denn blå yllefilten 10 kr och högen med Starlet 20 kr. Fabulous! Och så fick jag en stekpanna i gjutjärn av min lillasyster - precis vad jag behövde! Tack, Linda - den funkade hur bra som helst!


RSS 2.0