skafferi-piff

image681

Jag gjorde det här innan jag ens såg att det var en av BrocanteHome´s Puttery Treats:

Jag vet att det kan låta lite pedantiskt, men att tömma ditt skafferi och göra en inventering kommer att få dig att känna dig galet organiserad, och risken att köpa ännu en förpackning buljontärningar förminskas betydligt...

Jag har ett ganska stort skafferi, och historien kunde ha avslutats där. Men - det är djupt, och har bara två hyllor, och på en av dess hyllor står min mikrovågsugn, vilket betyder att all mat trängdes på en enda hylla. Att hitta det jag behövde innebar att jag var tvungen att plocka ut allting först (för att sedan ställa tillbaks det). 
         
Snabbspolning framåt: Jag åkte hem till Jämtland och hälsade på familjen, och min lillasyster hade äntligen flyttat hemifrån. Lägenheten var pytteliten, men väldigt mycke hon, och vad jag fastnade mest för, var hennes skafferi: hon hade använt ett av sina överskåp (hon hade inte så mycket att välja på - henne kök är mikroskopiskt!) för att förvara torrvaror, och det var lättöverskådligt och prydligt. Så när jag kom hem, så satte jag igång. Jag tömde mitt porslinsskåp (som tur är, så har jag inte så många tallrikar - att köpa porslin är ett konstant projekt), och så slängde jag mat som nått sitt bäst-före-datum. In åkte allt som var kvar, prydligt organiserat. En sådan skillnad! 
 
Senare har jag fiffat ännu lite till, och har köpt vackra glasburkar för varor som socker och kakao - numera är det närapå en skönhetsupplevelse att öppna skafferiet! Jag behöver bara öppna dörrarna för att se all min mat, jag behöver inte rota runt, jag vet när något har tagit slut. Och allt detta tack vare min fantastiska, smarta lillasyster!

Jag har funnit ännu en Puttery Treat för mitt skafferi:

Plocka fram saxen, och kanta dina hyllor med vaxduk klippt i fina uddar.

Jag har faktiskt haft en del tankar  på att hänga spets eller vaxduksuddar på mina hyllkanter, både i skafferiet och i mina porslinsskåp, och likaså lägga in hyllpapper - jag gillar verkligen hur trevligt vintage det ser ut!

 
Sedan bilderna togs (förra julen nån gång), så har jag faktiskt flyttat mitt skafferi, till ett av mina andra överskåp - funklar fortfarande lika bra, dock!

För en annan skafferimakeover, kolla här!

Kommentarer
Postat av: Linnéa

åh, tack för din fina kommentar! kul att du gillar mitt skafferi, och jag måste säga detsamma! väldigt fint med glasburkarna. jag gillar hela din blogg förresten, hit tänker jag verkligen återvända!

2008-10-26 @ 20:02:07
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Rebecca

är det nötkräm där nere till vänster???? det är så jävla gott!

och bautafint skafferi

2008-11-03 @ 18:17:05
URL: http://shehasmicrosoft.devote.se
Postat av: malin

Japp, nötkräm. Supergott! Jag skulle absolut kunna tänka mig baka bullar med nötkrämsfyllning, men oftast använder jag det som pålägg - jättegott på Rund & God!

2008-11-04 @ 08:57:42
URL: http://malinmaskros.blogg.se/malinmoblerar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0