tja, det börjar närma sig förkylningstider...

image643

Stryk din samling med gamla näsdukar. Lägg dem sedan i en ask fodrad med eukalyptusdoftande papper. Lägg också i en liten burk Vicks vaporub och C-vitamin. Bara ifall att...

Brocante Home är en av mina favoritbloggar för inspiration för hemmet, ändå innehåller den inte en enda inredningsbild. Den är något så gammaldags, men ändå så underbart, som en blogg om hemmets skötsel. Inte den nutida, moderna varianten, nej, den är tillägnad vintage housekeeping. Låter det inte trevligt, så säg? En av de återkommande inläggen är Puttery Treats - den lilla guldkanten man kan sätta på fixandet hemma. Ovan ser ni ett exempel, och nedan funderar jag lite över den (det här är något som förekommer lite då och då på min blogg dandelion daisy).

När jag hittade den här bland BrocanteHome´s puttery treats, tyckte jag att det lät som en förtjusande idé - något som faktiskt fick mig att se fram emot en förkylning. Jag älskar tanken på en liten burk som är ägnad åt att få dig att må lite bättre, då du egentligen känner dig väldigt liten och eländig. Jag hittade en väldigt trevlig burk (med en knopp på!) på Tradera, och jag har lagt mina gamla näsdukar (strukna!) i den. Men det är så långt som jag har kommit. Jag skulle behöva eukalyptusolja att fodra burken med och finns överhuvud taget Vicks vaporub längre? C vitamin borde inte vara något problem dock, och burken är ganska stor - både echinacea och hostmedicin får plats. Och kanske en liten burk med honung? En tur till hälsokosten borde kunna hjälpa mig med det mesta, och sedan är det bara att lägga mig ned och invänta förkylningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0