julinspiration
Varför inte prova på
Julsylt
7 dl färska tranbär
I mellanstor apelsin, skalad och klyftad
1 påse (250-300 g) frusna, skivade jordgubbar, lätt tinade
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk malen kanel
9,5 dl socker
1 1/4 dl vatten
knappt 1 dl flytande pektin
Gör så här:
Hacka tranbären och apelsinerna grovt i en matberedare. Tillsätt jordgubbar, nejlikor och kanel, fortsätt mixa tills allt är finhackat.
Blanda bärblandningen, socker och vatten i en stor kastrull. Koka över svag värme i två minuter, rör hela tiden. Höj värmen och låt blandningen börja stormkoka. Rör i flytande pektin.
Låt det börja koka kraftigt igen i en minut, rör hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och skumma. Häll upp på värmetåliga glasburkar med lock.
Kommentarer
Trackback