eureka!

Jag löste det! Eller snarare lillasyster maskros, som kom på födelsedagsfika igår (den enda, faktiskt - jag vet inte om jag uppskattar att föräldramöten planeras in på min födelsedag, av alla dagar!). Hon hade hört om en trevlig godsak, som vi var tvungna att prova, och jag rekommenderar er att göra det också. Det var väldigt gott, och smakade nästan lyxigt. Så här gjorde vi (hon):

Låt vanilj-tofuglass stå en stund i rumstemperatur så att den mjuknar. Blanda sedan i (till ett paket tofuline): tre passionsfrukter, ½ burk avrunnen krossad ananas och ca 1 dl kokosflingor. Ställ in i frysen igen så att den fryser till, det kan ta ett tag, så var ute i god tid. Glassen kan göras i god tid, ta bara ut den ur frysen en stund innan den ska ätas, så att den hinner mjukna lite.

PETA

Har ni inget emot att läsa på engelska, gå in på PETA´s sidor, jag gillar verkligen deras GoVeg-sida, men det finns massor på deras hemsida också.

hamstrar

Jag läste den här artikeln i Aftonbladet, jag skulle inte tro att det fanns så sjuka människor, om jag inte hade träffat andra, lika sjuka. Syrran hade ett par klasskompisar som "roade" sig med tortyr och avlivning av råttor när hon gick i gymnasiet, de verkade hur normala och trevliga som helst, men det syns tyvärr inte utanpå vad som pågår i skallen på folk.

mumsig mat!

Idag åt jag så god lunch, och billig och enkel dessutom! Potatismos, gjord med morötter och sojamjölk, och bönbullar, gjorda på mosade pintobönor, kryddor (salt, citronpeppar, gurkmeja, paprikapulver, libanesisk kryddblandning, balsamvinäger) och lite Orgran äggersättning (gjorde att det höll ihop jättebra!), och så ringlade jag lite vinägrett över bönbullarna när jag serverade. Mat behöver inte vara krånglig, och det blev jättegott. Tänk om jag kunde komma ihåg det, alla dagar när matlagning känns snäppet värre än bergsbestigning...

Det blev god middag också! Jag gjorde kåldolmar, fyllda med gröna linser, äpple, purjo och vitlök, mycket gott!

ska vi slå våra kloka huvuden ihop?

Jag fyller år nästa vecka (inget speciellt, knappt värt att nämna, alldeles för många år, bara), och tanken är att jag ska bjuda hem systrar och vänner. Men har jag inget fika att bjuda på, så är risken överhängande att dom behåller ev. presenter, vänder på klacken och går. Så min fråga till er är denna: har någon någon bra idé om vad jag ska bjuda på? Jag försöker undvika vitt bröd (dvs vetemjöl), annars hade något bakat varit självklart, men vad ska jag hitta på utan mjöl? Fruktsallad är en tanke, och vad jag kommer att erbjuda om jag inte hittar på något bättre, men det vore trevligt med något lite roligare. Kan någon hjälpa mig?

Och så en liten rad om kommande val - har ni minsta intresse av djurrätt, rösta INTE borgerligt. Alliansen har lovat att Djurskyddsmyndigheten kommer att försvinna, minkarna kommer att bli kvar i sina burar, och veganer ska inte ha några lagliga rättigheter att äta veganskt i skolorna. Gå in på
Förbundet Djurens Rätt och läs mer.