ååååh vad gott!

Jag var på Willys igår, och kunde inte låte bli deras hylla med nötter och torkad frukt, och jag hittade torkad ingefära. Jag hade främst tänkt använda den till bakning, då jag inbillade mig att den kunde vara lite väl spicy att bara äta. Men efter en lite smakbit - jag är såld! Hela den lilla asken försvann ner i magen under kvällen - hoppsan! Ingefäran är söt, men inte illsöt som många sorters torkad frukt (tex kiwi och jordgubb), men sedan har den en liten heta i botten, som gör att man (i alla fall inte jag) inte kan tryck i sig för många bitar på raken. Jag kommer absolut att köpa torkad ingefära ofta - absolut ett alternativ till godis som inte känns "stackars mig", och eftersom det är frukt (grönsak? rotfrukt? krydda?) så är det förstås helt veganskt. Kan det bli bättre? 

ologiskt med djurförsök - använd bakpulver i stället!

Något som jag tycker är viktigt, förutom att inte äta djur, är att inte utnjyttja dom heller, och alltså tycker jag att djurtester borde förbjudas. Kosmetika har redan testas i åratal, borde inte det räcka? Hur många gånger kan man testa ett ämne? Och så medicinska tester - djur reagerar inte som människor, varför då testa preparat som ska användas på människor på djur? Fullständigt ologiskt, tycker jag. Varför inte använda alla de som sitter av tiden i våra fängelser i stället? De som har tagit liv eller skadat andra människor, här har dom verkligen en chans att sona sitt brott och att ge tillbaka till samhället! Verkligen ett liv för ett liv - nu får dom rädda liv, som botgöring för de liv som förstörts eller förkortats. Och dessutom - tester på brottslingar kan  inte bli annat än rättvisande, eftersom dom också är människor. Ok, det var min lilla åsikt, och bara för att komma fram till den här länken:

Det är svårt att hitta tex schampo och balsam som inte är testade på djur, eller som inte är dyra, och alldeles för oft är dom inte så bra heller. Jag hittade
den här sidan, och funderar allvarligt på att försöka - bakpulver och äppelcidervinäger i stället för schampo och balsam. Billigt, miljövänligt, djurvänligt - fungerar det dessutom på håret, då är i alla fall jag såld!
UPPDATERING: Efter knappt en vecka utan schampo, så ger jag upp - håret känns som fårull, ytan är alldeles fet. Så jag fortsätter att leta bra, icke djurtestade schampon i stället. Urtekram är faktiskt helt ok!

bästa morotskakan jag någonsin ätit!

Jag var in till Stockholm, jag hade en jobbintervju på Stadsmissionen (håll tummarna, för jag vill verkligen ha jobbet!), och hade en stund att fördriva innan. Så jag vandrade omkring på Odenplan (inte den del av staden jag besöker oftast, så det mesta kändes helt nytt), bla var jag in på Lifeland på Norrtullsgatan, som hade en hel del veganska produkter. Det bästa av allt var vad jag köpte, och jag kan inte hålla tyst om det, utan vill skrika ut det över takåsarna: morotskaka från Sattva Naturbageri. En bit kostade 19.50 (vilket jag tycker är mycket överkomligt för en stor bit helt vegansk morotskaka - gå och köp!), och det var den godaste morotskaka jag har ätit i hela mitt liv! Det var ingen topping på, och jag saknade inte ens det - den var tung, och saftig (eller kanske mer åt det fuktiga hållet), och kryddig, och alldeles, alldeles underbar. Köp, ät, prova - jag lovar en nästintill utomkroppslig upplevelse!