kanin eller äpple?

"You put a baby in a crib with an apple and a rabbit. If it eats the rabbit and play with the apple, I´ll buy you a new car."  - Harvey Diamond


Påminner mig om att taskig ekonomi inte är ett godtagbart skäl att fuska, även om det känns så när magen skriker, och vegankäk inte finns tillgängligt, men däremot lakto-ovo. Det är fortfarande lika moraliskt förkastligt, och jag ska fylla skåpen hemma så fort jag får pengar (vilket är nästa vecka, och lite till veckan därpå). Jag känner mig som en urusel människa, om det är någon tröst...

Hittade en suverän seriestrip med Elvis i Metro härom veckan, hade jag haft scanner hade jag delat med mig av den. Den handlade om vargjakt, i alla fall. Heja vargarna!

när jag inte är här...

och, för att vara ärlig, så är jag inte här så där väldigt mycket ibland, så bloggar jag på min andra blogg, malinmaskros. Den är mest dedicerad till mitt kreativa jag, och till min enorma förälskelse i Japan. Gå gärna in och kolla om ni vill ha en dos av mig, och den inte nödvändigtvis behöver vara av vegansk art. Själv fuskar jag sorgeliga nu, i värmen hägrar mjukglass med saltlakritsströssel, och med min dåliga ekonomi så äter jag ibland vad jag blir bjuden på (dvs vegetariskt i stället för veganskt). Jag känner mig som en total förrädare, och en jätteskurk, men när magen kurrar, så är det ibland svårt att hålla på sina ideal. Vill ni läsa om/av trofastare veganer under tiden, tills jag är tillbaka i gammal god form, googla på vegan/veganism - ni får massor av träffar!

recept från Kanada

Jag är med i ett "stick- och garnbyte", där man får en hemlig vän att skämma bort, samtidigt som man själv blir bortskämd. Min bortskämmare från Kanada skickade det här receptet på risgrynspudding/gröt, som jag tycker lät gott. Ni får hennes originalrecept, på engelska och allt, jag har inte provat, men det låter som sagt gott. Om någon gör ett försök, skriv och berätta!

But, i've been making a delicious rice pudding, that's vegan, yeast free, sugar free and gluten free! take two cups of cooked brown rice, and about a cup, maybe a cup and a half of rice milk, put them in a pot with maybe half a teaspoon of vanilla extract, a pinch of cinnamon, two cinnamon stick, a pinch of cardamom or nutmeg (both work), a handful of raisins, half an apple, and a small chunk of ginger. bring that to a light boil, or even just bubbliness, then turn to low-ish and let it simmer for 30-45 minutes. of course you can change any of the ingredients to your liking! i find the raisins give me enough sweetness with the apple that i don't feel like i'm cheating, yet it's sugarfree!

73741-30

Jag har hunnit prova receptet - väldigt gott blev det! Kanske något att laga till middag...