bitter, jag?

Jag ser fram emot Vegomässan på lördag! Men mitt sällskap är hur trist som helst - ena systern bangar ur, då hon tycker att barnpassningen inte nådde upp till hennes kriterier. Andra systern undrar om hon kan åka in senare, så att hon slipper gå på mässan (hon föreställer sig horder av alternativt utseende ungdomar, och mat som ser ut som koblajor). Och kompisen säger ok, men visst kan vi hänga i affärer resten av dagen. Visst är dom roliga? Jag behöver skaffa nytt umgänge, nu! För om dom inte skärper till sig, så åker jag ensam - det var faktiskt meningen att det skulle vara min dag, i stället för något annat födelsedagstjolahej, så vill jag gå på Vegomässan. Man skulle ju tro att dom respekterar mig så pass, men tydligen inte...

krossade potatisar

Jag har inte provat det här receptet, men det var väldigt lovordat där jag hittade det, och så var det väldigt tjusigt utformat också...Apropå potatis, så gjorde jag snabb och god middag igår - potatismos med "kött"gryta. Så här enkelt var det:

Till potatismoset kokade jag mjölig potatis (skuren i bitar), 4 stora borde bli lagom för 2 pers. När dom var mjuka, så hällde jag av vattnet, lade i ett par klickar mjölkfritt marg och en skvätt sojamjölk, och så mosade jag. Krydda som ni vill, kanske med salt, peppar, muskot. Eller ta mycket margarin, så behövs inga fler kryddor...

Medan potatisen kokade, så tog jag en burk Kinafärs, tog bort bambuskotten, och hackade sedan färsbitarna i lagom stora bitar. Sedan lade jag dom och svamparna i en gryta, hällde på havregrädde (sådär 1 - 1½ dl) och kryddade med ½ buljongtärning, peppar, soja och salt. Jag råkade ta för mycket salt, så var försiktig - smaka av innan du börjar salta. Och sedan lät jag bara alltihop bli varmt.

Jag hällde bara grytan över potatismoset, men kan tänka mig att gröna ärter vore gott till, eller lite inlagd gurka.

grattis till mig, liksom!

Jag fyller år nästa helg, och hade planerat in en dag på Söder på lördagen (13/9) - lite affärer, äta något gott, kanske handla lite mat på Goodstore. Sen kom jag på att jag skulle göra ett köpstopp i september, vilket gjorde att affärer och restaurang inte blev så intressant. Och så nu hittade jag det här! Hittills har jag missat Vegomässan, då jag har läst om det i efterhand, men nu hittade jag det i tid, och dessutom är det den 13:e september! Är det inte meningen att jag ska fira min födelsedag på Vegomässan? Inträdet är billiga 40 kr, det bjuds på en massa goda saker, och det finns matprodukter att köpa, så det bryter inte mitt köpstopp på något sätt! Hurra! Vegomässan nästa!

mumsigt, sa bill

Choklad- och mandelpaj låter väldigt mumsigt! Och morotskaka är alltid gott!