huvudpynt

Jag älskar hattar (även om jag aldrig använder det - jag tycker att jag mest ser dum ut i hatt), och att se fina hattar på folk gör mig alltid glad. En liten minihatt jag sett på ett par bloggar, är minibaskern. Otroligt smart liten idé, otroligt tjusigt. Man kan köpa en egen liten minibasker här, för 100 kr inklusive frakt (jag läste i en blogg att man kan beställa på svenska!), och hon har dessutom andra kuliga stickade accessoarer. Men jag funderade - jag har stickat i hela mitt liv - hur svårt kan det vara att sticka en egen basker? Borde ju gå på ett kick! Jag uppdaterar om mina eventuella framsteg - om inte annat får jag väl offra en hundralapp - man ska ju sponsra andra kreatörer!

 
 

(den nedersta är virkad, och tydligen härifrån)

ramlade jag måhända ner i en färgpyts?

Ju längre jag har på mig min Kenzo-klänning, desto mindre märklig känns passformen - riktigt bekväm är den faktiskt! Så pass bra känns den, att jag inte kan vänta med att använda den tills jag har tvättat - några små fläckar står jag ut med en liten stund, jag ska kolla efter en tvätt-tid ikväll. Idag kommer jag definitivt att synas - klänningen är randig i rött/blått/rosa/grönt, jag har satt på en rosa/grön blombrosch (för att mycket inte är nog!), mina skor är knallcerise och -turkos, och så min Le Sportsac uppå det - ljusblå med en miljon fåglar (ungefär). Jo, idag syns jag...Känns skönt att veta, att vikten faktiskt inte är konstant - vid den här tiden nästa år kommer jag att väga betydligt mindre...

skepp o´hoj!

Något som jag tycker är så himla snyggt, är sjömanskläder. Alltså inte kläder i den marina stilen, det gillar jag inte, men sjömansklänningar och dylikt, med den underbara kragen. Ungefär så här:

       
(klicka på bilderna, så kommer ni till fantastiskt trevliga bloggar - ja, utom Kitty-bilden, då kommer man nån annanstans...)

  

 

(klicka på bilderna för att komma till de fina flickr-flickorna!)

Behöver jag säga att jag är jätteglad för sjömansklänningen som ligger och väntar på att bli köpt, och att jag är jättenöjd med att dessutom ha hittat ett skärp som kommer att passa fantastiskt bra till!


lite som en utpyst ballong...

Jag är hemma från jobbet, jag har packat upp och provat mina personalköp, och vad kan jag säga? Det är dumt att trissa upp sina förväntningar, för man kan sällan leva upp till dom. Och det var ett dåligt beslut att inte ta hem och prova en del plagg igår. Så här blev det: Den randiga tröjan var lite väl liten, Kenzo-klänningen hade en rätt märklig passform, och BH:n var för liten (jag hade för mig att det var den storleken jag hade i just den BH:n, men tydlighen inte...). Träskorna tror jag blir bra, de passade i alla fall, sjaletten var perfekt, och väskorna underbara. Och påsen med pyssel, den älskar jag!Blir någon förvånad, om jag säger att jag redan börjat göra planer för nästa köp? Jag ska försöka tömma lådan lite mer nästa gång, och köpa en massa lätta saker - nu slukade klänningen och träskorna 120 kr - nästan halva köpet. Och så ska jag försöka att låta bli att hitta mer saker att lägga ner i lådan - lättare sagt än gjort (idag lade jag ner en svart blus/tunika, en leopard-BH, en röd väska och ännu ett par nylonstrumpor)! Och imorron ska jag gå igenom lådan igen, och försöka plocka ur en del, och att packa om så att allt (och gärna lite till) ryms. Jag håller på att försöka sluta äta godis - min låda är numera min nya besatthet. Märks det?

i väntans tider

Nu ligger min påse med personalköpet klar på jobbet, imorron eftermiddag är det köpdags. Det blev mindre än vad jag hade trott, när jag först packade den, så packade jag 2 kg för mycket... Så jag fick prioritera, och prioritera om. Men det här blir det den här gången (bild kommer imorron): Kenzo-klänning, guld-träskor, svart/vit-randig tröja, en BH, en påse med tygband, glitter, fjädrar mm (till mina chunkies), tre väskor (varav en Le sportsac, en Jenny Hellström och en äldre med rosor), en sjalett... Det kan ha varit något mer, men detta är vad jag minns. 250 kr kommer kalaset att gå på, helt ok! Men jag fick inte plats med en enda av de gamla klänningar/blusar/kjolar jag samlat på mig. De flesta av dom är ganska lätta, så jag skulle få med många i ett köp. Det får bli nästa gång, eller gången därfter. Det är faktiskt personalköp varannan vecka, och jag har sex månader på mig att handla. Jag ska dock försöka att inte samla på mig mer saker kommande två veckor - det syns knappt i min låda att jag plockat ur kläder...

le sportsac

Jag har hittat en ny favorit sedan jag börjat på Myrorna, eller snarare den senaste veckan. Det är egentligen inte min stil, eller snarare inte min stil som jag önskade att den var - på många sätt vägrar min hjärna att bli vuxen, och väskor med barnsliga motiv är ett av dess utlopp. Jag har köpt flera väskor på Dona´s på St Paulsgatan på Söder (dvs kawaii), och nu har jag lagt undan en Le Sportsac på Myrorna. Jag ångrar lite ett par som jag släppte iväg (med motiveringen att de inte är min stil) - jag tröstar mig med att det säkert kommer flera.

Le Sportsac har bland annat samarbetat med tokidoki (den väskan jag lagt undan är en stor blå med fågelmönster):


 


det här med tuggummipop

När jag jobbade på Myrorna förra gången, så var det en tjej (dam, kanske) som spelade en del Brigitte Bardot på prismärkningen. Av någon anledning (läs Sofia Coppolas reklam för Miss Dior Cherie), så kom jag att tänka på hennes musik, och först youtub:ade jag henne, och sedan skickade jag efter en "best of"-CD. Om sådär en vecka kommer jag att poppa fantastisk fransk tuggummipop från 60-talet - underbart!  


det där med lådor

Min låda driver mig till vansinne - den är så full, jag vill stoppa en massa saker i den, och alla mina personalköpsplaner håller på att gå i stöpet - det är alldeles för mycket jag vill ha NU! Köpet kommer bara att lämna en liten grop efter sig, och jag kommer aldrig att komma till botten i den takt jag hittar fina saker. Lyxproblem? Jajamensan!

Förresten - tack vare min snälla lillasyster yster, så kommer jag snart att ha både en dator och bredband. Hurra! Supertack!

källsortering

Från och med den här veckan sorterar jag kläder på Myrorna, vilket är både bra och dåligt. Bra: jag får tillgång till kläder vid själva källan, och det är ett av de mindre tråkiga jobben här. Dåligt: jag får tokont i ryggen (det går förhoppningsvis över efter ett tag), och jag har inte plats för mer kläder i min låda. Jag lyckades klämma i en hög idag (bla en randig Marimekko-tröja - jag älskar randigt), men tvivlar på att något mer går i, eftersom lådorna måste få att stänga platt.

Mitt hår torkade (förstås) igår, och det känns bra. Inte speciellt ljust, och det drar åt rött i topparna (pga den tidigare mörka färgen), men det känns som en bra början. En bra sak - även om skillnaden inte är så stor mot förut, så märks det i jämförelse med ögonbrynen - dom syns faktiskt!

det där med humör...

Jag hade en riktigt dålig dag en stund (pengar, eller snarare bristen på dom, och hur långt det är tills jag får några), men så ringde syrran och sa att en kund avbokat, så hon hade tid med mig. Så nu sitter jag med (fortfarande blött) nyfärgat hår, första steget mot blont hår. Det är inte ljust nu, men betydligt ljusare än tidigare (som var en nästan svart, med en dm utväxt). Och hon lyckades få färgen ganska kall och "grå", trots att hon sa att det förmodligen skulle bli ganska guldigt (jag vill absolut inte ha guldigt, eller ännu värre - gult), så jag tror att det blir bra. Som sagt, det är fortfarande blött. Så för en liten stund har jag (nästan) glömt bort dom jäkla pengarna. Hoppas att jag hinner få innan personalköpet om drygt en vecka...

det där därunder...

Eftersom jag är otroligt svag för 40- och 50-tal, så kan jag inte låta bli att falla för en liten sak, som egentligen inte syns. Inte utåt, i alla fall... Nynonstrumpbyxorna är ju ett nytt påfund, de första kom på 60-talet, innan dess hade man förstås strumpor och höfthållare. Väldigt snyggt, tycker jag, och egentligen väldigt snällt för det undre livet - nylonstrumpbyxor är täta och andas inte, alltså blir det lätt svampinfektioner. Med strumpor och höfthållare slipper man det, då det fläktar hela vägen upp. (oj, vad nära inpå det vart nu...) Det här kommer inte av egen erfarenhet, men rent sunt förnuft. Som plus-stor, så behöver de flesta ett tyglager som täcker innerlåren, annars kommer det förr eller senare att göra ONT. (oj, nu blev det ännu privatare...) Men - efter ett år (eller hur lång tid det nu kan ta) eller så av min magsäcksförminskning, så kommer inte bara jag att vara mindre, utan även mina lår, och då ska dom draperas i strumpor och höfthållare. Och därav det jag egentligen skulle komma fram till - jag samlar på mig alla gamla förpackningar med strumpor jag kan hitta på Myrorna, på en vecka eller så, så har det blivit en hög (vilket förhoppningsvis tyder på att jag kommer att hitta en massa under det halvår jag kommer att jobba där), och dessutom en höfthållare. Eftersom strumpor inte är det som det finns mest av i klädbutikerna, så passar jag på. Och höfthållare är jag ute efter riktiga rejäla saker, som hjälper till att hålla saker på plats. Alltså inga flimsiga porriga saker, som bara är till lyst...

Nu skulle jag bara behöva en rejäl låda att förvara min samling i... Jag tänker mig något åt stor-hattask-hållet. Jag håller ögonen öppna på Myrorna!


fejk och äkta

Jag kollade upp Chloé-väskan, och den var förstås oäkta... Inte så förvånad - vem slänger en väska (rätt ny, dessutom) för sådär 10000 kr till Myrorna, när man kan sälja den på ebay? Vi får in en del märkesväskor (och skor och kläder), men ofta är de lite äldre, och betydligt mer slitna.

Hittade förresten tre par skor igår, jättefina högklackade. Två par är från 50-talet (tror jag), från Bally´s (för den som inte vet, så är det bra!) för NK. De är lite smala över framfoten, men jag har så svullna fötter nu, så jag tror inte att det kommer att bli några problem sen. Att kunna gå i högklackat, ja, det är ett större problem!

strumpor och väskor

Förra veckan sorterade jag småtextil ett par dagar (accessoarer och dukar o dyl), så jag hittade en massa strumpor (sådana man använder till höfthållare - tanken att det ska bli mycket sånt när jag gått ner i vikt), och så två par (oanvända!) trosor i burlesk-stil - nylon, tyvärr, men väldigt snygga. Idag sorterade jag väskor, och hittade några väskor (både äldre och yngre), bland annat en, som jag håller på att försöka ta reda på om det är en äkta Chloé Paddington. Den kändes väldigt dyr när jag höll i den, lädret är smör-mjukt, och den känns helt enkelt lyxig. Men när jag googlar, så ser jag att det finns en hel del bra kopior också. Men jag ska kolla efter den här check-listan, är den äkta, då är den tagen, är den fusk, ja, då ska jag fundera lite på den. Den är snygg, men ganska tung, den kostar säkert 70 kr eller så - för dom pengarna kan jag få många andra roliga saker i stället!

det här med våren...

Det har varit så himla fint och vårit väder ute den senaste veckan (tom i söndags, tyvker jag , fast det regnade - för det snöade inte), så jag har inte velat vinterklä mig. Och eftersom idag (läs imorse och nu på kvällen) är betydligt kyligare, och jag vägrade jacka, så fryser jag. Jag är på väg hem (mellanlandade bara på bibblan för lite data-lån), men gruvar mig, för det är KALLT! I morron får det vara hur mycket (eller lite) vår det vill - imorron tar jag koftan på mig!

Och så lite om Myrorna, förstås. Eller om min låda där. (Jag hade tänkt smyga mig till en bild på lådan i morse, men det var stängt till rummet där dom står...) Imorron är det personalköp, men jag har jobbat för kort tid för att få handla då. Lika bra, då jag har fått sala ihop till kattmat och -sand... Men om två veckor, då! Och min låda är fullare än vad jag hade tänkt mig så här snart, jag har bara lite kvar att fylla, innan locket blir ostängbart. Så jag försöker att inte gå runt och kika på kläd-ryttarna. Nu ligger det så många godbitar däri - klänningar och kjolar (en sjömansklänning som jag är störtförälskad i!), en kappa, en hatt, ett par strumpor (att användas med strumphållare), fyra underkjolar i olika färger, en kavaj som är från helt fel decennium, men röd/vit-prickig och alltså helt oemotståndlig. Och så en väldigt kluven sak - en pälsstola. Jag är väldigt för djurrätt, och tycker att djur ska springa i skogen, inte ätas upp eller göras till päls. Å andra sidan så kan jag tycka att päls är väldigt vackert (inte en hel pälskappa, men en liten jacka, eller en stola eller krage), om det är gammal päls förstås. Så inom mig är ett mindre slag - djurälskaren mot klädälskaren. Just nu är det faktiskt 1-0 till klädälskaren... 
Och så några nystan tunt virkgarn (jag hade tänkt prova på att virka handskar), och lite band och dyl. Förhoppningsvis får jag många plagg för nästa köps 2½ kilo, så jag får mycket plats att samla på mig mer saker!

det här med vikten...

Det har inte funkat så bra med viktväkteriet på ett bra tag, vilket kanske märkts här också (dvs - inga nyheter är dåliga nyheter). Jag har börjat ett viktminskningsprogram hos Karolinska Sjukhuset, men kom idag fram till att det förmodligen är lika dödfött - jag klarar helt enkelt inte av att gå ner i vikt på egen hand. Så jag har sagt till att jag vill bli överförd till kön för gastric binding i stället - jag tror att en operation är det enda sättet som jag kan gå ner många kilon, och hållbart. Jag vill inte bli opererad riktigt än, jag vill vara här på Myrorna ett tag och samla på mig kläder, men sedan ser jag fram emot att gå ner en massa i vikt, och snabbt dessutom! 

filmer med stil, snart i min brevlåda!

Jag har precis skickat efter två väldigt tjusiga filmer, Black Book och Mona Lisas leende. Den första blev jag tipsad om hos Kafferepet, och den andra var på rea, och är en film som jag verkligen gillar - inte minst på grund av alla fina kläder! Den första utspelar sig under 2:a världskriget, och den andra på 50-talet, och jag ser riktigt fram mot när dom kommer - det kommer att bli en sträcksittning, frossandes i vackra kläder och miljöer! Som en liten bonus - med frakt och allt så kostade hela kalaset en hundralapp!

johanna öst

Johanna Öst klär sig hur fint som helst, och bor dessutom som en dröm (som jag redan bloggat om här!) - jag skulle inte alls bli lessen om jag vaknade en morron och var lika sockersöt! Bara en sån sak som flor! Jag vill också bleka mitt hår tokljust, men syster frisörskan tror inte på den idén. Jag tror att hon bara inte ids...

  

  

   

  


ni skulle se min låda!

Jag har hittills varit på Myrorna i tre dagar, och har redan lyckats fylla min flyttlåda till sådär 70%... En massa fina saker! Jag siktar in mig på två huvudsakliga teman - kläder (mest klänningar, men har också hittat en hatt och en väska) från 40- och 50-talen, och så kläder som jag kan ha nu, eller inom inte alltför många kilon. Dom kläderna är jag lite kinkigare med, dom ska verkligen fånga min blick (som regnbågsklänningen från Kenzo) och kännas speciella. De äldre kläderna måste jag förstås också tycka om, men eftersom färre av dom dyker upp, så blir det mer av "jag hittar det så jag tar det". Men eftersom det är 2½ vecka till mitt första personalköp, så hinner jag fylla min låda med råge, så egentligen har jag ingen som helst brådska att jaga rätt på fynd - vi får bara samla i en enda låda, och locket måste gå att stänga... Jag har en känsla av att jag kommer att få gallra både en och två gånger innan personalköpet... Som tur är, så får vi köpa 2½ kg kläder på en gång (låt mig bara säga - det är många plagg!!!!), förra gången jag jobbade på Myrorna så fick vi bara köpa 5 plagg i taget, med storköp vid tex påsk och midsommar. Och så får vi köpa två gånger i månaden. Behöver jag säga att jag ser fram emot nästa personalköp? Och behöver jag säga att jag har budgeterat in pengarna för personalköpen i min ekonomi?

första myr-dagen

Idag jobbade jag min första dag på Myrornas klädsortering. Det är 3½ år sedan jag jobbade där förra gången, men det känns som det var bara ett par månader sedan - väldigt mycket var sig likt! Inte minst alla fina kläder... Det tog sådär fem minuter innan mitt första fynd... En sak som har blivit mycket bättre, är personalköpet - nu får man köpa många fler plagg per köp, förut var det max fem plagg, nu är det max 2,5 kg - det är skillnad det! Om man inte råkar köpa en hellång päls, förstås... Med kläderna funkar det som så: Man får en flyttkartong, som man får lägga ner det man vill köpa, och sedan får man köpa två gånger i månaden. Min flyttlåda innehåller redan en hel del, efter en dag... Två klänningar från 40-talet, en 70-talskappa, en Kenzo-klänning, en spetsblus - bara för att nämna litegrann! Jag har bestämt mig för att sikta in mig på vackert vintage, oberoende av storlek, och om jag sedan råkar hitta plagg som passar nu, desto bättre! Kenzo-klänningen (med massor av underbara färgglada ränder!) kommer att bli urtjusig i sommar!

RSS 2.0