vill ha violglass

Helst av allt, så skulle jag vilja gå på Konsum och köpa en förpackning av Sia´s violglass - det är min absoluta favorit, alla kategorier, just nu. Men i mitt huvud snurrar "5 kg till jul", så då gör jag inte det. Jag försöker att komma på ett nyttigare alternativ som skulle kännas lika tillfredsställande, men jag kan inte komma på något... Jäklar.

fem kilo till jul

En av anledningarna till att det har varit tyst här, är att för mig hänger kläder väldigt mycket ihop med hur det går med min vikt. Jag har haft lite backlash ett tag, och har faktiskt lyckats gå upp 2,5-3 kg, nästan hälften av det jag lyckats gå ner. Inte bra! Men nu har jag skärpt till mig igen, och med mantrat " -5 kg till jul" ringande i öronen (och på kylskåpet och i plånboken...) så känns jag vara på rätt spår igen. Snart känns förhoppningsvis kläder roligt igen.

marie antoinette

Jag har alltid varit svag för 1700-talet, har läst Röda Nejlikan några gånger, sett Amadeus, lyssnar på Mozart (ibland, särskilt när jag läser och inte vill bli distraherad), tycker att både den gustavianska stilen och rokoko är vackert. Så jag tyckte att filmen Marie Antoinette (med Kirsten Dunst) var en väldigt bra idé. Och utseendemässigt, så är den underbar, otroligt vacker, men händelsemässigt så är den väldigt långsam - det är mest Marie Antoinette som vandrar omkring i slott och parker. Å andra sidan gillade jag inte Lost in Translation heller (kändes också mest som en lång transportsträcka), ochså av Sofia Coppola - jag gillar tydligen inte hennes filmer över huvud taget, trots all bra kritik. I alla fall. Summa summarum: jag gillar 1700-talets estetik, och särskilt kanske Marie Antoinette och tiden kring franska revolutionen, och när det kom ett swap med det temat på atcsforall.com, så hoppade jag förstås på. Mina kort ser ut som följer:(nån som tycker att dom känns bekanta? jag lånade damerna från systembolagets katalogs framsida...)

mest möbler...

Jag har inte så många klädfunderingar just nu, viktväkteriet är nere i en svacka, så det har gått lite åt fel håll, och så är det höst - höst för mig betyder inredning. Alltså har jag mest inredningsbloggat på senaste, på malinmöblerar.

   

RSS 2.0