chicago

Jag kan inte begripa att jag inte sett Chicago (med Renee Zelleger, Catherine Zeta-Jones och Richard Gere) tidigare - jag älskar musikaler och jag älskar 20-tal, och nu när jag äntligen har sett den, så älskar jag Chicago också. Underbar film, underbar musik, underbara kläder - jag är så förälskad!

Tyvärr lyckas jag inte hitta någon bild på min favorit-outfit, men om ni ser/har sett filmen, så är det när Richard Gere och Renee Zellweger håller presskonferens, och han gör sitt marionett-nummer. Underbar klänning! Och hennes frisyr är helt fantastisk. Tjusigt värre! Scenen kan ni se här!

bea szenfeldt

Jag vet inte om det är någon som kom ihåg, men för flera år sedan så gick en modesåpa, Fashion House, där ett gäng designers fick tävla om jobb hos Stella McCartney (tror jag att det var). Min favorit var Bea Szenfeldt, och hon gick också och vann det hela. Och hon är fortfarande en favorit när det kommer till nutida mode, hon tar inte sig själv och sina kläder på så stort allvar, mycket uppfriskande tycker jag! Så vore jag ni, så skulle jag sitta en stund och klicka mig igenom hennes arkiv - kanske har ni också fått en ny favorit!

viktiga länkar

Några länkar för att uppmuntra viktväktandet:

Viktväktarna

Weightwatchers

Topphälsa

The BestLife

You are what you eat (Dr. Gillian McKeith)

Du är vad du äter (Anna Skipper)

dollydagger

Tycker ni som jag om 50-talskläder, så måste ni kolla in web-shopen DollyDagger - underbara, underbara kläder, och faktiskt upp till större storlekar också, hur bra är inte det? Jag vet inte om ni visste, men alla klädintresserade människor är inte i storlek mini. Oerhört frustrerande kan det vara, när man måste nöja sig med H&Ms, Lindex eller Kappahls tantkläder, vilka ofta är de enda som går att få tag på, om man inte vill punga ut med dom stora pengarna. Och om man som jag helst handlar vintage, då är det ofta helt hopplöst. Så när man hittar butiker som DollyDagger, med underbara kläder i plus-storleker, visst får man bli glad då?

  

  


pretty in pink

En av mina favoritfilmer, och faktiskt det som gjorde mig intresserad av kläder till att börja med, är Pretty in Pink. Gillar verkligen scenen i början när Andy (Molly Ringwald) klär på sig, och så när hon syr sin balklänning på slutet. Men jag kan inte låta bli att känna att det är helgerån när hon klipper sönder dom där klänningarna, även om jag också gillar slutresultatet. Har ni inte sett den, så är den ett måste, och har ni sett den - se den igen. Bättre än så här blir inte 80-talet! (Jo, förresten - Dirty Dancing toppar också 80-talet, inklusive kläderna)

om det ändå vore minusgrader!

Jag har alltid stickat och virkat, ibland också sytt. Ibland gränsar det till besatthet, ibland småputtrar det bara, ibland har jag ingen lust alls. Men på sistone har jag faktiskt stickat en del, trots det varma vädret ute (stickning går annars inte ihop med sommarväder), nu senast en mössa. Den är i svart, tjockt garn, i ett sick-sackigt mönster som gör att nederkanten blir uddig, och det blir hålmönster i vertikala ränder. Mössan känns lite 20-tal, så jag tyckte att det behövdes lite utsmyckning, så jag virkade och sydde på ett par blommor också. Riktigt nöjd blev jag! Är jag konstig som går och längtar efter minusgrader nu?Det var så trevligt att virka blommor, så jag gjorde en till, lite större, som jag sydde på en hårklämma, och som jag nu har på mig som en liten hatt - söt om jag får säga det själv. Det fungerar väldigt bra till mitt nya hår och lite svart kajal, och jag känner mig inte ett dugg dum eller konstig när jag går ute med en stor blomma på huvudet, utan i stället känner jag att jag sträcker på ryggen och håller huvudet lite högre. Jag kommer absolut att fortsätta med huvudbonader av olika slag!Jag ska försöka ta bilder som visar hur mina nyförvärv ser ut, utan att jag ser helt knasig ut, vilket jag har gjort hittills när jag har försökt.

lite mer personlig!

jag har äntligen hittat en bra steg-för-steg-som-verkligen-fungerar beskrivning på hur man lägger in en ny bakgrund på bloggen, så nu har fyra av fem bloggar nya bakgrunder - hurra!

håll tummarna!

Jag har en jobbintervju på Stadsmissionen om två veckorna! Hoppas, hoppas, hoppas att jag får jobb - jag är less på att vara fattig och arbetslös, och att jobba med gamla kläder och saker kan vara bland det roligaste jag vet.

sommarnaglar

Jag är väldigt svag för nästan-svarta naglar (korta förstås, annars blir det för mycket Morticia Addams), så nu när det är sommar, så kände jag behov av lite somrigare nagellack. Jag hittade Mavalas "Romantic", och slog till (Mavala är så bra, många färger att välja på, lagomt små flaskor, bra pris, sitter helt ok). Faktiskt en riktigt bra rosa, inte sockersöt eller tråkigt diskret, mer åt det retro hållet. Eller så här:


(lite mer rosa än på bilden, som drar lite för mycket åt korall - faktiskt precis den färg jag egentligen hade hoppats på att få tag på)


snabba länkar

Jag ska kolla igenom dom här igen senare (måste gå om fem minuter), men här är ett gäng modebloggar:


Engla´s Showroom

Kiss me, Stace

Garderobsgrubbel & Byråbekymmer

I Am Fashion

Käthes modeblogg

The Sartorialist

Stockholm Streetstyle

Annas blog feat. Mel E

Fashionblogg 

Modebloggen Expressen

Ebbas blogg

dita von teese

En av mina favoriter när det kommer till personlig stil är Dita von Teese. Hon bryr sig inte ett dugg om mode, men vet däremot precis hur hon ska göra för att alltid see snygg ut på ett personligt sätt. Absolut en förebild!

16274-372 16274-370 16274-367 16274-365

 16274-366 16274-369 16274-368
    

hittills...

... har det gått väldigt bra, på fyra veckor har jag gått ner 4,4 kg, vilket är över förväntan. Jag vet att man inte ska gå ner för fort, och att det är bra om det går sakta (för huden och för hjärnan), men jag kan inte låta bli att glädjas när kilona smälter bort som glass i solsken. Jag kommer redan i två kjolar som var som korvskinn för en månad sedan! Och jag her en hel påse med kläder jag kan ha om 10 kg, så förhoppningsvis till hösten/vintern. Vilket passar väldigt bra, då det är mest höstkläder.(om någon undrar vad stjärnan gör här - inom viktväktarna får man en liten stjärna inklistrad i vv-boken för vart tredje kilo man går ner, så jag kommer att ha med en lite stjärna här när jag gått ner tre kg till)


nytt hår!

Ska jag göra om mig, så gör jag förstås om hela mig - jag var och klippte mig idag. Jag har en sån tur att min lillasyster är frisör (duktig också!), så jag klipper mig gratis och färgar billigt, och nu får jag också låna ett plattjärn. Det blev en page à la Katie Holmes, fast utan lugg. Tyvärr är jag helt lugg-handikappad, alldeles för stora virvlar. Men det blev bra ändå, jag är jättenöjd. Jag ska definitivt få syrran att ta en bild, så att hon kommer ihåg till nästa gång hur det ser ut. Kanske jag tom delar med mig av den...

 
Ok, det blev mina egna bilder (vet ni hur svårt det är att ta bilder på sig själv som ser något sånär normala ut?!), och faktiskt den första gången jag visar hur jag ser ut på nätet. Tyvärr får man bara en aning om hur snyggt håret faktiskt blev, men ni ser min förkärlek för ögonskugga i färg. Blått, grönt, rosa, gult... vad som helst, bara inte brunt/beige/naturellt. Och jag håller inte ett dugg med Ebba von Sydow om att färgade ögonskuggor är no, no!

en hög med gamla hattar

När jag jobbade på Myrornas sortering för några år sedan, kunde jag inte låta bli att samla på mig ett gäng gamla hattar, 30-50-tal, tror jag. Dom är väldigt söta, och jag öskar att jag visste hur dom skulle sitta på huvudet - jag lyckas inte se annat än dum ut i dom. Jag skyller en del på min alltför nutida frisyr, en del på att end del av hattarna är alldeles för små, och en del på att jag helt enkelt ser fånig ut överhuvudtaget. Men jag spar på min hög, och drömmer om den dag då ett mirakel sker, och alla hattarna ser alldeles underbara ut på mig.


det blev en klädblogg också...

Eftersom kläder är (i alla fall periodvis) ett stort intresse, så var det väl bara en tidsfråga innan det blev en blogg för det också... Till en början kommer det att handla om vad jag tycker är snyggt på andra, mina vintage-fynd, mitt viktväkteri, senare blir det mer bilder på mig och mina kläder, vilket är mer vintage och secondhand än trendigt och inne (vilket jag inte tycker är sådär enormt intressant). Så vi får se om det blir något av det här eller inte...


RSS 2.0