ibland får man verkligen lida pin!

När jag jobbade på Myrorna, så köpte jag en del skor - att jobba med att sortera gamla skor gör verkligen att man får lägga fingrarna på en del godbitar! (Även om storleksdilemmat naturligt sorterar ut det mesta...) Idag har jag på mig ett par 70-talare, dom är toksnygga, tycker jag, men används mycket sällan, pga deras obekvämlighet. För det mesta får jag helt enkelt väldigt ont i fötterna. I dag tänkte jag matcha dom med bara fötter, vilket gör att jag dessutom har skoskav ungefär precis överallt. Jag var tvungen att köpa ett par strumpor (tack, Priskrossaren, för fem par för 50 kr - precis vad jag behövde!) för att över huvud taget kunna gå en meter till, och när jag tog av mig vänstra skon, fick jag förklaringen på den ömma stortån - skinnet är helt avskalat på toppen... Aj. Alltså - vill man vara fin får man lida pin, ibland mer än andra gånger...


inte för att jag är någon stor-resenär direkt...

Jag tittade in på Kupan på väg från Willys, och fyndade en grön resväska. Precis en sådan hade jag hittat när jag jobbade på Myrorna (tillsammans med en "toalett"-väska), men hann aldrig köpa den. Till min stora sorg! Trots att vi fick köpa saker billigt där (100 kr/kg), så hade den väskan kunnat bli dyrare än i butik, då den är ganska tung (ganska dålig engenskap för en resväska utan hjul...), så jag lät den vänta för länge. Men den jag hittade idag var exakt likadan (kanske lite mindre), och kostade bara 30 kr - inte mycket att fundera över, särskilt som jag faktiskt behövde en resväska.Jag hittade ochså en scarf med Stockholms-motiv, ett blåmönstrat förkläde (jag gillar gamla förkläden!) och en liten hög med böcker - tillsammans med resväskan slutade notan på hela 50 kr. Perfekt!

hjärter dam

När jag inte letar efter vintage-fynd (köpte två klänningar på Kupan, 10 kr/st - 100% polyester, men snygga, för vinterbruk, tänker jag mig), så målar jag en massa i storlek mindre, titta på min andra blogg malinmaskros! Nu senast så blev det fyra ATC-kort på temat Queen of Hearts.

ok, mitt hår är för kort...

... men en del av er har säkert längre hår. Faktum är, att jag ungefär vartannat år har längre hår, och vartannat år har kortare, beroende på hur länge det dröjer innan jag tröttnar på det längre håret. Nu har jag planer för håret för det kommande året, men det ska bli kortare, inte längre. Men annars hade jag kunnat prova någon av dessa uppsättningar (tjusigt värre!). Om jag inte hade varit så uschligt dålig på att fixa med håret förstås... Just nu plattångar jag för första gången i mitt liv, och det känns tok-avancerat...


jag har inte blivit taggad, men...

det här var en av dom roligare taggarna jag har sett, så jag hoppade på den rakt av, bara av mig själv, och jag taggar alla som vill också - här är ditt liv, men i bilder!


1. Malin Head, 2. vegan sailor moon, 3. Strömsund, 4. Green and Yellow, 5. Marit Bergman, 6. "Rooibos" Tea, 7. Portland, OR, 8. Black Chocolate in Japan, 9. Day 8/366

· At least I look creative..., 10. Create OLW, 11. Undecisive tree, 12. for my sister (jag målade den till hennes 30-årsdag)

Och eftersom jag inte orkar översätta, så blir det på engelska (eftersom man söker på flickr, så blir det bredare sökresultat på engelska också, men gör som du vill!):

one - what is your first name? Malin
two - what is your favourite food? veganskt (bara inte nånting med ruccola - food of the devil!)
three - what high school did you go to? Hjalmar Strömerskolan i Strömsund, Jämtland (Hjalmar Strömer fanns inte på flickr, så jag sökte på Strömsund)
four - what is your favourite colour? grönt och gult 
five - who is your celebrity crush? känns jag kanske lite för gammal för, men jag gillar verkligen Marit Bergmans stil
six - favourite drink? rooibos te
seven - dream vacation? Portland, OR, USA - känns på något sätt som min favoritstad, fast jag aldrig varit där (jag skyller på mina medbloggare)
eight - favourite dessert? choklad
nine - what do you want to be when you grow up? om jag bara kunde bestämma mig - någonting kreativt, i alla fall
ten - what do you love most in life? att få skapa
eleven - one word to describe you? obeslutsam
twelve - your flickr name? malinmaskros

rules: 
a: type your answer to each of the questions into flickr search
b: using only the first page, pick an image
c: copy and paste each of the urls for the images into mosaic maker


vad är ditt varumärke?

Ett personligt varumärke är något att sträva efter, har jag läst nånstans - nånting som var och en borde ha. Kanske din parfym, dina knallröda läppar, att du alltid använder en reservoarpenna... Något som är typiskt dig, och när någon ser det någon annanstans, så tänker dom på dig. Parfym är verkligen en sådan sak, speciellt i generationerna före våran - de använde alltid samma parfym, kanske bytte dom till någonting lite tyngre till kvällen, och varje gång du kände doften av just den parfymen, så tänkte du på din mamma. Själv har jag använt massor av olika parfymer, en del har jag tyckt bättre om än andra, men ingen har blivit mitt varumärke. Det känns som det är dags att göra mig av med min nuvarande samling, och gå på jakt efter en varumärkesdoft. Jag tänker mig någonting lite äldre, inte så vanlig - jag vill inte känna min doft hos någon annan! Och jag skulle absolut vilja bli en av dom som alltid använder höga klackar och nylonstrumpor (gärna i någon rolig färg!), jag älskar hur höga klackar ser ut på kvinnor, och hur man går i dom. Eller, hur andra går i dom - jag har alltid platta skor, för jag är usel på att gå i klackar. Jag försöker att träna upp mig, att gå från lägre klackar till högre, och från kraftigare till smalare. Jag hoppas på att min kommande viktminskning ska hjälpa till också - nu får jag väldig fort väldigt ont i fötterna.

Så berätta - vad är ditt eget, personliga varumärke? Vad är det som är speciellt för dig, vad får andra människor att tänka på dig i din frånvaro? Kanske du som jag behöver jobba på saken, kanske du redan är ett färdigt paket?
 

strawberry kitten

Det tar ett tag att hitta på alla bra bloggar där ute - fram till nu har jag inte läst speciellt många modebloggar, mest inredning och stickning. Dessutom är jag lite kinkig - jag är bara intresserad av guldkornen. Trendigt och inne gör sig inte besvär, jag vill se vintage och personligt, stil som inte har någonting att göra med en fet plånbok, däremot med fingertoppskänsla. Så de bloggar (och några andra godbitar) som lyckas ta sig in på min länklista,  dom är riktigt bra. Nyss hittade jag Strawberry Kitten, och jag måste dela med mig av några av hennes bilder - så snyggt!


 när kläder blir till konst

... eller jag törs aldrig någonsin använda den, för då faller den sönder!

Sedan jag första gången såg Huset Eliott då det begav sig på 90-talet (nu har jag serien på DVD - BRA köp!) har jag älskat kläderna från 20-talet, även om jag kanske inte skulle välja just den tiden för min garderob. Men jag har alltid drömt om att äga åtminstone en flapperklänning. När jag jobbade på Myrornas sortering för några år sedan, så hade jag den osannolika turen att snubbla över en. Den är väldigt skör, man får ta i den med silkeshandskar, och pärlorna håller på att falla av. Men den är underbar, och den är min. Även om den bor i en låda, inlindad i tyg. Men jag vet att jag har den, och ibland tar jag fram den och bara njuter. Och en del av tjusningen, är att jag bara betalade 120 kr för den, vilket gör den till ett väldigt billigt orginalkonstverk!

 
 

så resonerar man sig fram till ett köp

Jag har inte en krona över, jag var till och med tvungen att låna till kattsand och andra livsnödvändigheter. men på vägen till Willys så gick jag förbi Kupan, och eftersom jag är så sällan åt det hållet, så var jag tvungen att gå in. Jag fyndade några böcker för 1 kr/st, och det må vara hänt. Men sedan hittade jag ett par skor också. Jag behöver verkligen skor - särskilt sommarskor (även om det här inte just var sommarskor). Och dom här var jättefräscha, jättefina (såg klackiga ut, fast med låg klack), och så sköna - helt perfekt passform till mina fötter. Och 60 kr. Jag hade 60 kr, men det behövdes till mat. Men jag gick och funderade en stund. Skulle det här tillfället komma tillbaka? Antagligen inte. Skulle dom finnas kvar när jag får pengar? Troligen inte. Skulle jag överleva på det jag har i skåpena hemma? Förmodligen. Så jag slog till. Så nu är dom mina - hurra!Förresten. Om det är någon som undrar. Jag fick inte jobbet på Stadsmissionen. Jag kan inte låta bli att skylla mycket på min vikt - hur många stora människor har ni sett jobba i butik inne i Stockholm? Nä, inte jag heller. Men om ett år, då tänker jag i alla fall inte ha vikten emot mig. Fast förhoppningsvis har jag jobb redan då. Jag står inte ut mycket längre med att vara så fattig. Någon som har ett ledigt jobb till mig?

made with love by hannah

Förutom att jag är väldigt förtjust i vintage och rockabilly, så gillar jag verkligen kläder med en känsla av Alice i Underlandet - jag tycker om när det är surrealistiskt (men inte japansk haute couture) och sagoboksaktigt och med folkvisekänsla. Alltså kan jag inte annat än älska made with love by Hannah, och jag kommer absolut att köpa en eller ett par av hennes kjolar när jag når målvikt (om det är någon som undrar hur det går med det, så går det långsamt - jag har hållit på med samma kilo sedan i midsomras - tyder på att jag inte tar mina points på like storta allvar som jag borde).
Feast your eyes on dessa godingar!shopping light

Jag var in till Stockholm, och på intervjun. Det är så svårt att säga hur det gick, jag gjorde mitt bästa för att framstå som den bästa kandidaten för jobbet, nu är det bara att hoppas att dom håller med mig!

Jag åkte tidigt för att vara på den säkra sidan (med SL-strejk och allt, så ville jag inte riskera att komma för sent), så jag hade några timmar på stan att fördriva. Jag köpte en jättesöt, oanvänd (eller i det närmaste) klänning för 50 kr, jag tror att det är 40-tal, en mugg på Indiska för 25 kr och ett hekto av mitt favoritte (som är riktigt svårt att få tag på söder om Jämtland), och innan jag åkte från Nynäs, så köpte jag två flaskor till av mitt nya favoritnagellack för 10 kr/st (Depend nr 83 - det är på utgående, så vill ni ha det mest perfekta nagellacket på länge, slå till omedelbums!). Vad sägs om den budgetshoppingen!


Bollywoodmugg med Brunkullate - spana in dom tjusiga naglarna också!

Jo, det blev ett hårspänne för en tia också:


jag vet inte riktigt vad jag tycker om den...

I ett swap för ett tag sedan, så fick jhag två härvor med vitt silkegarn, och jag har haft problem med vad jag ska anväda dom till - varken silke eller vitt är någonting jag använder i vanliga fall. Jag funderade på sjal eller halsduk, men kom fram till att jag ville ha någon slags bolero eller minikofta. Efter en del fnulande, så har jag ett färdigt resultat, men jag vet inte om jag tycker att det vart helt ok, eller bara hemskt. Och eftersom den är alldeles för liten (än så länge!), så kan jag inte se om den ser bra ut på heller. Så här blev det i alla fall:Sned och vind, men jag tror att det inte syns så mycket när den är på. Kanske jag skulle färga den i stället?

skavsår, billigt nagellack och gratis parfym, och så jag som hoppas vilt

Jag köpte skor på Skopunkten i höstas, ena paret är redan kastade pga trasig klack (too bad, dom var överraskande sköna), det andra paret använder jag första gången idag, ett par knallröda "promenadskor" år det herriga hållet, riktigt trevliga (ännu trevligare med tanke på att dom kostade ca 50 kr). Jag har inte använt dom, för jag har befarat skavsår som bara den på hälarna. Och jag kände absolut av dom, tills jag köpte siliconinlägg och klistrade fast i bakkanten. Nu har jag däremot riktigt ont på lilltårna - sömmen på strumporna kommer att ha orsakat blåsor, det känner jag. Jag är så glad för plåsterförpackningen jag nyss köpte på Konsum...

Jag gillar verkligen randiga strumpor - kan det ha nånting att göra med min förtjustning i Alice i Underlandet?

Jag hittade också ett nagellack jag har sökt, Depends nr 83, jag såg det hos Underbaraclara, och det såg riktigt snygg ut. Jag vågade också fråga efter parfymprover (det är dags för att köpa en ny doft), och fick med mig en liten påse full, säkert närmare 10 stycken. Känns som en billig lyx - våga absolut fråga!


(bild från underbaraclara - klicka så kommer ni till hennes blogg)

Är fruktansvärt nervös, och hoppfull - i morron ska jag på min intrevju till Stadsmissionen. Vad ska jag ha på mig, vad ska jag säga - jag vill så hemskt gärna ha jobb där! Håller tummarna, hoppas och önskar! SLs strejk höll förresten på att sabotera intervjun, som tur är så går bussarna härifrån Nynäs ändå.

RSS 2.0