har du nångång ätit katt?

Håller på att läsa en bok av Morgan Spurlock (som gjorde Super-size me), "Don´t eat this book", om USA´s fast-food industri, och särskilt McDonalds. Jag kan på en gång säga, att mig ser man aldrig mer på en McDonalds, inte ens med en strips i näven (som dom för övrigt kryddar med köttarom...)
Köttindustrin, t.ex. Nu är den iofs ännu värre än i Sverige, men å andra sidan är vi på väg ditåt, så om fakta inte gäller här nu, så dröjer det förmodligen inte länge förrän dom gör det. Jo. När det var stora galna kosjukan hysterin, så kom det fram, att man matade korna med deras nermalda vänner. Enligt Spurlock är det bara toppen på isberget - kossorna matas med nermalda kor, kycklingar (kommer ni ihåg tuppkycklignarna som maldes ner levande?), grisar, hästar, till att börja med. Sedan köper man in hundar och katter från djurstalllar som mals ner, och så toppas det med nedmalet road-kill. Som i förlängningen hamnar i konsumenternas magar. Yummy!
Hoppas att boken kommer ut på svenska, och att den når en lika bred läsekrets som Super-size me nådde ut till. En bra bok, och man bara häpnar över hur det går till. Läs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback