det går utför!

Att gå flera timmar om dagen (raskt!) och att dessutom räkna points är effektivt - jag har nästan gått ner 2,5 kg den här veckan, och jag hoppas att det fortsätter att gå undan ett tag till - dom här sex kilona jag har gått ner är tröga - ner, upp, ner, upp, ner, upp, ner... Man kan bli åksjuk för mindre... Egentligen tar min praktik på hunddagis slut nu den sista januari, men jag hoppas på att kunna fortsätta, kanske t.o.m så mycket som ett helt år - ett års hundprommisar skulle göra underverk med min figur!


puppini sisters

40-50-talen är inte bara de snyggaste decennierna, det finns fantastiskt bra filmer (jag älskar pilsnerfilmer med Åke Söderblom!), och musiken är underbar. Jag gillar Andrew Sisters, men om man vill ha tag på något lite nyare, men i samma stil, så tycker jag att Puppini Sisters är ett riktigt bra val! (gå absolut in på hemsidan och tjuvlyssna lite!) Det mesta är covers på moderna låtar, en del är äldre musik, och en del är eget material, och allt låter 40-tal som bara den! Det krävs lite jobb att få tag på deras CDs, men börja fråga efter dom i butikerna, så kanske nästa skiva inte ens behöver beställas utomlands ifrån!


tillbaka till pointsen igen

Julen har väl gått si och så - jag har inte räknat några points, och jag har inte tänkt speciellt mycket på det jag har ätit, och sålunda har jag gått upp ett par kilo. Men jag har börjat räkna igen förra veckan (någorlunda...), och vågen har vänt neråt igen. Jag börjar på hunddagis igen imorron, efter att ha varit ledig i ett par veckor, och förväntar mig ett stort skutt neråt på vågen. Och när jag slutar där, så måste jag fortsätta att räkna och hålla pointsen och gå mera, annars har jag kilona tillbaka på nolltid. Att jag ska börja med att äta godis bara på lördagar kommer förhoppningsvis också att hjälpa! En av mina tankar inför 2009 är att det ska bli rejält med minus - jag törs inte ens drömma om att gå ner alla 40 kg jag vill bli av med, men tvåsiffrigt vore en bra början, och allt annat är bara bonus. Men jag drömmer om den dag jag kommer i underbara klänningar från 40-50-talet - sen behöver jag bara lära mig hur man får hårnålar att sitta kvar i håret - nån som har några tips?

alice-tatueringar

Jag googlade lite på Alice i Underlandet-tatueringar, och hittade en del godingar. Jag blir absolut inspirerad, och önskade att jag hade pengarna, så att jag kunde sätta igång omedelbums!

 
  
(klicka för större bild)
 
    

Jag lyckades inte spara bilden till den här, men gå och kika, den är fantastisk!

Tja, sammanfattningsvis, så kan man ju lugnt påstå att jag inte är ensam om min idé om en Alice-tatuering, eller ens om tanken på en Alice sleeve. Men jag är ändå ensam om min version av Alice! Ska bli spännande att se resultatet, när den nu blir klar (jag vet inte ens när jag kan påbörja den...).

alice på min arm ska det bli

Jag har dom senaste tio åren (eller så) velat tatuera över en liten fågel jag har på axeln, men jag har inte kunnat bestämma mig för vad jag vill ha i stället. Jag har haft många idéer (jag är glad att jag har väntat - ingen av idéerna var egentligen riktigt bra), men nu har jag äntligen kommit på vad jag ska göra. En av mina favoriter är Alice i Underlandet, jag har alltid varit svag för goth (sedan jag var svartrockare som tonåring - ja, det hette så på den tiden), och jag vill absolut ha en old school pinuppa, så varför inte kombinera ihop dom i ett? Jag tänkte använda den här bilden som utgångspunkt, och då får Cheshire-katten täcka min gamla fågel (han ska förstås gothas till!):

  

Eftersom jag inte har någon färdig bild att utgå ifrån, så hade jag tänkt låta tatueraren rita hela bilden, men så hittade jag den här, och även om motivet inte är det tänkta, så är stilen på Alice perfekt:Tatueraren borde kunna knåpa ihop någonting, med en så tydlig bild av det jag vill ha.

Tanken är också att hela armen ska sluta som en sleeve, alltså tatuerad ner till handleden, men jag har inte haft någon tanke på motiv. Tills nu - klart att jag ska göra bilder ur Alice i Underlandet på hela armen!

Hittade en underbar variant av min tanke, men den här är bara gothig, jag vill ju ha in ett stänk pinup också. Annars hade den här varit ett alternativ!


Några andra fina bilder:

 

 


Inspiration behöver man inte råda brist på! Jag vet, för många är Alice i Underlandet lika med Disney´s version, men det finns massor av konstnärer som gjort egna tolkningar (jag har också gjort egna varianter - Alice är ett av mina favoritmotiv att måla), och hade jag inte redan siktat in mig på en stil, så skulle jag ha svårt att välja!
 


RSS 2.0