kyss johanna

En nätshop jag gillar, är Kyss Johanna, särskilt deras eget märke - roliga smycken till jättebra priser!

  

  


så bra jag kan begära!

Idag har jag på mig klänningen och den ena halsduken jag köpte igår, och känner mig faktiskt helt ok fin - ganska oväntat, för 1) jag har aldrig klänning (men alltid kjol), och 2) aldrig så här pass kort. Men det känns bra! Förutom när det blåser - det känns lite oskyddat. Och så känner jag mig som min lillasyster Jessica - det här är så hennes klädstil, inte min vanliga. Igår kände jag mig förresten också helt ok, det blev så pass bra som det kan bli, helt enkelt. Något som gör jättemycket, är att det börjar synas och kännas att jag har gått ner lite i vikt, även om jag har en hel del kvar. Det känns som om det allra värsta snart är borta - tvåsiffrigt känns mycket bättre än tresiffrigt (och nu vet ni precis hur stor jag är...).

jag hjärta halva rea-priset!

Jag var in till Stockholm idag (kom just av pendeln) för att lämna jobbansökningar (om det är någon därute som behöver anställa, och som vågar ta en chans - mejla mig!). Jag hann också in på Indiska - förhoppningsvis kommer det att bli lite jobbintrevjuer framöver, så jag behöver definitivt fylla på garderoben. För 250 kr fick jag en klänning, en farfarströja, två halsdukar och ett par knästrumpor - å vad jag gillar rea på rean! Dessutom - jag brukar ha svårt att klämma mig i Indiskas XL - nu kunde jag ha L! Hurra!

en råtta sprang över vägen...

Det ska ju vara otur om en svart katt springer över gatan framför en (Jag är så vidskeplig, så det tror jag nästan på. Eller förresten, jag väljer att inte tro på det, för jag blir glad av katter, vilken färg dom än har!). Då kan man fråga sig vad det betyder om en råtta springer över gatan framför en. Detta hände på väg till tunnelbanan i Kista idag, rätt oväntat. Eftersom jag älskar råttor, så tyckte jag att det var rätt kul, och försökte se vart den tog vägen, men det hann jag inte. men vad tror ni, bra eller dåligt omen?

jajamensan!

Ibland blir man löjligt nöjd över lite - jag gick ner 4 hekto den här veckan (trots mens!), viket gör att jag får min 2:a stjärna! Nu är det bara att tappert försöka gå ner knappt 4 kg under nästa månad - bättre födelsedagspresent kan jag inte begära! Jo, förresten, jag såg en väldigt trevlig fuskpälsjacka på H&M, en mörkgrön, midjekort variant, en sån vill jag också ha i present!


lååååååångsaaaaaaamt!

Att det har vrit tyst om viktväkteriet betyder inte att jag har gett upp, bara att det går så erbarmerligt sakta - sedan midsommar har jag bara gått ner 2-3 kg, eftersom jag går upp och ner samma kilo flera gånger om. Nu börjar jag närma mig - 6 kg, och alltså en stjärna till (2 hekto kvar - nåt jag hade hoppats på på söndag, vid nästa vägning). Och så får jag mens. Mens = upp i vikt. Oavsett hur bra jag håller mina points eller ej. Och på en gång känns det omöjligt att nå - 10 kg på min födelsedag (dvs att gå ner 4 kg på en månad). Crap. Men jag ger inte upp, jag fortsätter att räkna mina jäkla points - den här gången kommer jag att nå min målvikt, och jag kommer att hålla den.

Jag blev förresten väldigt positivt överraskad av höstkatalogerna - efter jul hoppas jag på att köpa en hel del kläder, i betydligt mindre storlek!

nu slipper ni prova...

Jag blev sugen på kladdkaka igårkväll, men ville inte ha 175 gram fett i smeten. Så jag tyckte att man borde kunna göra en vanlig sockerkaka med ganska mycket kakao, och så grädda den för kort tid. Funkade inte, kan jag på en gång säga. Kladdig, javisst, men ogräddad-kladdig, inte kladdkake-kladdig. Den gick att äta, men inte var den någon godbit, inte. Någon som har recept på smalare kladdkaka utan ägg?

mitt strå till stacken

Jag gör vad jag kan för att leva ett miljövänligare liv; jag är vegan (att undvika animaliska produkter är bland det mest miljövänliga man kan göra), köper mycket ekologiskt, har ingen bil, och nu senast håller jag på att sortera ut plastpåsar ur mitt liv. Men jag har ett litet problem med butikernas tygpåsar - dom är för stora, och handtagen är för långa, så jag släpar dom i marken. Inte bra. Så jag sydde mig en tygpåse idag, superenkelt och snabbt - en gammal kökshandduk syddes ihop i bitten och ena kortsidan, och fick sedan handtag (korta!). Ingen sicksack nånstans, bara raka sömmar. Samtidigt passade jag på att sy en lapp för texten på en tygpåse som följde med Glamour härom månaden - ska jag bära omkring på reklam, så vill jag välja den själv.Jag stoppade bibbla-böckerna i den gröna nu när jag gick ut - perfekt storlek!

hemma hos mig!

Väldigt trevliga Pink Friday frågade om jag ville ha med bilder från min lägenhet på hennes blogg - klart att jag tackade ja!

RSS 2.0