var kommer ni ifrån?!

Egentligen bloggar jag som sagt inte här längre, men jag kollade besöksstatistiken idag, och ni är helt galet många som hittat hit senaste 10 dagarna eller så, och jag måste bara fråga - vart kommer ni alla ifrån?TRANSLATION:
Where do all of you come from? This blog has been asleep for over a year, and suddenly the visitor count has gone through the roof!

jag flyttar - följ med!

Jo, det blir så - den här bloggen läggs ner, och jag flyttar alla mina bloggar under ett och samma tak, milda malin. Följ gärna med mig - jag skriver om allt ni har kunnat läsa om här, men också så mycket mer, det blir mer en helhetsupplevelse, inte bara valda delar av mig. Den här kommer förstås att ligga kvar, men den kommer inte att uppdateras mer. Jag flyttar inte heller över alla länkar, jag väljer bara mina favorit-favoriter!

Hoppas att ni kommer med! Glöm inte heller att ändra adressen i eran länklista, nu finns jag alltså på milda malin!

hur ska jag göra med bloggen?

Jag vet att ni är många som är inne och läser utan att kommentera, men nu måste ni faktiskt - era kommentarer kan påverka hela min blogg!

Jo, så här är det: eftersom jag har 5 bloggar (fyra aktiva), så blir det lätt så att jag är aktivare på en blogg, och tystare på en annan. För mig har det känts naturligt att göra så, att dela upp bloggarna i olika teman - jag har en blogg för det jag målar, en om inreding, en om kläder, en om veganism och djurrätt och en om stickning (det är den som är tyst nu).

Min fråga till er är som följer: vill ni fortsätta att läsa en ganska segregerad blogg, även om det innebär att det är glest med inläggen ibland? Eller vill ni att jag ska prova att föra ihop alla bloggarna till en och samma, och därmed få mycket att läsa?

Jag ger er helgen att komma med era åsikter, och så fattar jag beslutet på måndag (eller söndagkväll). Och om ni inte säger nånting, så kan ni inte komma och ha en massa åsikter sen heller, vet ni!

konst i stället för kläder

Har varit tyst här, men bloggat lite på mina andra bloggar (har några till...). Just nu känns inte kläder som min största prioritet - mest vill jag måla, och nätsurfa - jag kan inte riktigt slita mig från min nya dator. Jag har varit borta från jobbet ett tag, jag har problem med rygg/axlar/nacke (har haft de senaste 10 åren), och just nu känns det av mer än vanligt. Rätt jobbigt är att vänsterhanden är alldeles bortdomnad, den vill inte alls göra som jag vill - att knäppa BH:n blir till ett smärre projekt. Jag ska till doktorn om ett par veckor, förhoppningsvis sjukskriver han mig på deltid, så klarar jag förhoppningsvis att vara på Myrorna de månader jag har kvar.

Jag har missat förra personalköpet, och jag kommer inte att köpa nästa gång heller - jag har omprioriterat den här månaden, jag tänkte lägga dom pengarna på en workshop med Suzi Blu i stället. Men jag känner att jag verkligen måste lista de kläder jag allra helst vill köpa - jag vill inte komma sen och ångra att jag inte hann köpa någon av mina favoriter. Jag ska göra en omorganisering i min låda... Förresten vet jag varför man snackar om fattiga konstnärer och svältande konstnärer - konstartiklar (som färg tex) är inte billigt - klart att dom inte har råd med mat när dom måste köpa färgtuber för sina pengar!

Vädret har varit alldeles underbart - alla träd och buskar blommar och doftar underbart, solen skiner och det är varmt - och även de friskare vindarna är sköna. Det här är verkligen min favorittid på året, och så hösten - en riktigt klar, lite kylig höstdag. Min perfekta år, skulle bara innehålla försommar, höst, och så ett par veckor vinter i december.

sjuk på köpedagen...

Idag är det personalköp, och jag är hemma med urinvägsinfektion... Ser ni besvikelsen som lyser över hela mitt ansikte? Det är två veckor till nästa gång, jag får helt enkelt vänta till dess. Och tänka ut det allra bästa köp jag kan tänka mig.

vinn halsband!

Hos Vintageportalen kan man vinna ett tjusigt halsband!


kläder vs. djur

Jag har skrivit förut om den pälsstola jag har tänkt köpa, och om de reservationer jag har gentemot den. Nu verkar det som om djurvännen kommer att gå segrande ur striden - nästa vecka kommer jag att plocka ur stolan ur min låda, det är dumt att den ligger där, är den faktiskt aldrig kommer att bli använd. Däremot har jag hittat en liten fuskpälsbolero - jättefin, djurvänlig - ett mycket bättre köp, helt enkelt!

katy perry - överraskande snyggt!

Jag läste en gammal Solo idag, och såg en artikel med Katy Perry. Hennes musik är väl inte speciellt speciell, men jag överraskades av hennes snygga kläder! Väldigt tjusigt och en skön 50-talskänsla över det hela. Eller vad säger ni?

 
 
 
 

Jag gillar särskilt kläderna på översta och nedersta bilderna - snyggt!

medans så lyssnar jag på psychobilly

Jag vet, jag har varit osedvanligt tyst om nästa personalköp och den skattkista som är min Myrorna-låda. Nej, jag längtar inte mindre efter mitt nästa personalköp, men det har inte upptagit min värld fullt lika mycket den här gången. Jag har aktivt försökt att undvika att lägga i nya saker, jag tittar väldigt lite på de kläder som hänger på ryttarna. Men det är svårt att helt undvika att se fina saker, särskilt när jag står och sorterar. Så lite har hamnat i lådan... Men bara lite, och mest små saker. Så förhoppningsvis så kommer det att synas skillnad när jag plockat ihop min personalköpspåse nästa vecka (vari det troligen hamnar ett par randiga tröjor, ett par skor, en kjol, en regnjacka, BH:ar (jag ger inte upp - jag måste få tag på några som passar! Och ja - dom är förstås oanvända), och så tänkte jag försöka få med några gamla fina kläder också). Den här gången tänker jag utnyttja möjligheten att prova kläder dagen innan - det blev ett par mindre glada överraskningar sist. Och sen kommer jag förstås att visa er allt fint!

Mina väskor var förresten ett bra köp - jag använde LeSportsac:en i helgen, och Jenny Hellström har följt med till jobbet i veckan. På mig har jag också haft min randiga tröja - den var också ett bra köp!

Nu sitter jag och lyssnar på psychobilly - jag gillart!

ecoutéz, s´il vous plaîte!

Jag måste bara få dela med mig av några favoriter. Lyssna här (jättebra låtar, men jag är inte säker på att jag vill ha alla på samma lista...), här, här och här. Och dela sen med dig av dina favoriter - jag behöver vidga mina vyer!

vackra marie!

Jag ska göra ett Marie Antoinette chunky swap på Marie Antoinette Mail Art, men jag har inga som helst idéer (som tur är, så behöver de inte vara klara på ett par månader!). Så jag har letat på nätet efter inspiration, mest på deviantART. Jag säger bara det - det finns en del underbara tolkningar av Marie Antoinette där ute - nästan 5000 stycken! Gör en sökning, och du kan hitta sötingar som dom här:

    
    
    
  
(klicka på dom för större bilder!)

Det här är bara toppen av isberget  - en väldans tjusig topp! Men jag har fortfarande inga idéer. Jag har funderat på att göra henne åt det gothigare hållet, men å andra sidan - kanske inte. Men jag kommer i alla fall att låna en del idéer för klänning och hår - jag behöver absolut jobba på mina, och jag har sett en del fantastika här på deviantART.

När jag har gått igenom alla (nästan) 5000 bilder på Marie Antoinette, så ska jag göra en sökning på Alice i Underlandet - av någon anledningar så uppmuntrar hon till en del fantastiska kostverk!

ETA: Jag har gått över till Alice i Underlandet, och fått över 75000 träffar på deviantART... Jag har en känsla av att jag inte kommer att hinna kika på alla dom inom de närmaste veckorna...

rosettfrillan

Den är verkligen supersöt, rosettfrillan - önskade att mitt hår var nog långt! Här hittar du en tutorial!

  
 
(bilderna är från google - sök på rosettfrisyr)

oh spotify, my spotify

Tänk bara, det är helt lagligt, det innehåller gigantiska mängder fantasktisk musik i alla de genrer, och man kan göra ändlösa spellistor! Vad finns det som är dåligt med Spotify? Jo, jag vet - min hjärna låser sig, och jag kommer inte på all den musik jag faktiskt tycker är jättebra och faktiskt skulle vilja spel-lista. Lyxproblem, måhända - som tur är så kan jag lägga till låtar när jag vill, hur många jag vill (så vitt jag vet - än har jag inte nått stopp, och jag har gjort många och enorma spellistor idag - hurra för fungerande ljud!), och nästan vilka jag vill.

Idag har jag lagt in bland annat filmmusik (Marie Antoinette, Amèlie från Montmartre, Cry Baby och Tim Burton-filmer), gamla favoriter (Lisa Ekdahl, Toni Holgersson, Eva Dahlgren, Arrested Development och Sisters of Mercy), nya favoriter (Puppini Sisters, Andrew Sisters och Nouvelle Vague), ett par jul-listor (ja, redan! - några Christmas Cocktails (julfavoriterna!), Andrew Sisters Christmas och Swing Cats Christmas), och så ett par blandade listor. En med bubblig, glad och lite vemodig musik (som Vanessa Paradis, Carla Bruni och Monica Zetterlund), och en som inte är det (som Marilyn Manson, Kiss och Billy Idol). Märks det att jag tillbringat några timmar med Spotify?

Är det förresten nån som har några bra musiktips? Jag gillar (förstås) ovan nämnda musik, men också mycket annat, och provar gärna något nytt!

Har du inte Spotify än, gå och jaga invites, här och här dyker hela tiden nya upp!

     
   
Som att plocka smågodis!

huvudpynt

Jag älskar hattar (även om jag aldrig använder det - jag tycker att jag mest ser dum ut i hatt), och att se fina hattar på folk gör mig alltid glad. En liten minihatt jag sett på ett par bloggar, är minibaskern. Otroligt smart liten idé, otroligt tjusigt. Man kan köpa en egen liten minibasker här, för 100 kr inklusive frakt (jag läste i en blogg att man kan beställa på svenska!), och hon har dessutom andra kuliga stickade accessoarer. Men jag funderade - jag har stickat i hela mitt liv - hur svårt kan det vara att sticka en egen basker? Borde ju gå på ett kick! Jag uppdaterar om mina eventuella framsteg - om inte annat får jag väl offra en hundralapp - man ska ju sponsra andra kreatörer!

 
 

(den nedersta är virkad, och tydligen härifrån)

ramlade jag måhända ner i en färgpyts?

Ju längre jag har på mig min Kenzo-klänning, desto mindre märklig känns passformen - riktigt bekväm är den faktiskt! Så pass bra känns den, att jag inte kan vänta med att använda den tills jag har tvättat - några små fläckar står jag ut med en liten stund, jag ska kolla efter en tvätt-tid ikväll. Idag kommer jag definitivt att synas - klänningen är randig i rött/blått/rosa/grönt, jag har satt på en rosa/grön blombrosch (för att mycket inte är nog!), mina skor är knallcerise och -turkos, och så min Le Sportsac uppå det - ljusblå med en miljon fåglar (ungefär). Jo, idag syns jag...Känns skönt att veta, att vikten faktiskt inte är konstant - vid den här tiden nästa år kommer jag att väga betydligt mindre...

RSS 2.0