hyllpapper

Jag är nog väldigt efter min tid (eller långt före!), men en av mina favoritsaker är hyllpapper i köksskåpen, alternativt fina hyllkantsremsor (gärna spets eller uddklippt vaxduk). Min tanke har varit att måla insidan av mina köksskåp syrligt ljusgula, men börjar nu luta åt att de får bli vita, så lägger jag in hyllpapper i stället. Har sett så fina exempel på bloggar, tydligen är ICA stället man ska leta på. Har också sett Designtorgets hyllpapper, jättefint, men åt det dyrare hållet.

 
 
(klicka på bilderna, så kommer ni till två riktigt trevliga bloggar!)


Design av Lotta Külhorn, en av mina favoriter.

En liten undran - hur sätter man fast det snyggt? jag har sett att en del är självhäftande, så det låter rätt okomplicerat, men annars? Häftstift, dubbelhäftande tejp, klister? Och gör man både på över- och undersidorna på hyllorna? Känns som att hyllpapper är en utdöende konstart...
 


Kommentarer
Postat av: rosalucia

Urvackra papper!!

Man kan nog fästa dem lite hur som helst, tror jag. Jag har lagt in mina löst, å bara vikt in kanten framtill. Men vill man täcka kanten också, så måste de ju förstås fästas. Har sett att de använde häftstift "förr i tiden", men det funkar säkert bra med tejp också. Man ska nog akta sig för de självhäftande; för hur får man bort dem om man vill byta papper sen...?

2008-11-04 @ 09:23:37
URL: http://rosalucia.bloggagratis.se
Postat av: Linnéa

jag har fuskat lite och bara satt på undersidan där hyllorna sitter högt upp. jag började att sätta fast dem med häftstift, men de bara vek sig hela tiden när jag bankade i dem, så jag övergick till tejp. det är inte helt bra, så någon slags dubbelhäftande kuddar kanske är att rekommendera. tyvärr kan jag säga att det är inte jättehållbart, man får vara väldigt försiktig när man flyttar runt grejer, mitt papper är nämligen redan fläckigt och har fått en liten reva. ska man ha det i ett skafferi med mat är nog vaxduk det allra bästa som man fäster med häftpistol. lycka till!

2008-11-04 @ 09:36:42
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: susanne

Hej tack för tipset och kul att du kikat in på min blogg---- ska genast in där!

2008-11-04 @ 09:55:33
URL: http://supermamman.bloggagratis.se
Postat av: Lisa

ÅÅ man blir ju så sjukt sugen!Önskar jag ahde ett kök att pimpa :)

2008-11-04 @ 20:18:57
URL: http://pinkfriday.blogg.se/
Postat av: Maria

Roligt att du precis bloggar om detta, för gissa vad jag gjorde igår?? Jo hyllpapprade mitt skafferi. Vilken skillnad det blev...ska blogga om det någon dag...

2008-11-04 @ 20:32:22
URL: http://jagblommar.blogspot.com
Postat av: Moa

Jättefina bilder! Jag älskar hyllpapper jag med :) Jag har också sett att de har det på Ica Maxi numer. Jag skulle köpa lite i våras för att ha i en gammal byrå jag fyndade på Blocket, men då fick det bli att gå på en pålitlig liten pappershandel i Umeå. Men det är exakt samma sort jag köpte där som nu finns på Ica och de är superfina.

<a href="http://moasblogg.blogspot.com/2008/05/min-nya-byr.html">Så här</a> ser mitt ut :)

2008-11-05 @ 08:04:54
URL: http://www.moasblogg.blogspot.com
Postat av: Moa

Äsch, jag försökte göra en länk, men det funkade visst inte på den här sidan :)

2008-11-05 @ 08:06:13
URL: http://www.moasblogg.blogspot.com
Postat av: Emma

hej. hittade in här av ren slump! läste att du tänkt måla insidan av dina köksskåp (kanske du har gjort nu? hehe) och jag undrar vad man har för färg till det? vanlig vattenbaserad vit färg eller?



/Emma

2009-03-04 @ 23:31:55
Postat av: Tine

Lotta Kühlhorns hyllpapper finns att köpa på Happystore. Tokfina. Finns hyllremsor också.



http://www.happystore.se/retro-c-65.html

2011-09-07 @ 13:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0