fyndat i förskott!

Jag var ner på loppisen under Folkets Hus här i Nynäs, jag hade sett en fantastisk lampfot 60/70-tal, mönstrad klarglas) som jag ville lägga undan till nästa vecka, och dessutom hittade jag underbara bestick (typ Focus DeLuxe, fast med vita skaft med rosor på). Men dom ville helst inte lägga undan, då dom har så fullt. Så jag fick ta med sakerna hem på en gång, och betala nästa gång. Ibland är det bra att vara stamkund!

image226

image227

Jag lämnade också in lite saker, två taklampor från Ikea, en flerarmad järnljusstake och en jättekatt i trä (avskedspresent från en fd arbetsplats - har aldig varit min stil, och har sedan dess bott i diverse förråd). Det känns bra i själen att rensa ut därhemma!

piff

Jag flyttade runt lite igår kväll också, men i mindre skala - ljuslyktan på hallbordet flyttade till vardagsrummet, och jag tog fram en vit Ikea-ljusstake i stället, som jag pyntade lite. Jag hade hoppats på lite väldoft från stjärnanisarna (inte ett dugg, kan jag meddela...), och alltihop ser lite väl höstigt ut, men med lite färg i det hela, så kan det bli bra. Kanske.

image224 Borde ha tänt ljuset, förstås...

Det här är inte en katt fast i en skorsten, utan en katt fast mellan två bokhyllor. Han har gjort det en gång förut, men tydligen inte lärt sig av sin tidigare misstag. Dumma katt...

image225

flyttat runt lite

Jag har ägnat förmiddagen åt lite omstrukturering. Jag håller på att samla på mig låga, vita Billy-bokhyllor (jag behöver tre till, och jag vill inte betala fullpris, jag vet - kinkig värre), och trodde att jag hade köpt en på loppis för några veckor sedan. Men så kom jag hem, och upptäcker att den är lite större än dom jag redan har. Det såg inte helt knasigt ut, och det fick upp böckerna från golvet, MEN - det bryter den snygga linje av bokhyllor jag ville ha längs väggen, och jag var irriterad varje gång jag tittade på den. Så jag funderade ett varv.

Jag har en syhörna i sovrummet, och trots att hyllorna är tänkta för förvaring, så tyckte jag att dom såg röriga ut, och så hindrade lådorna ljuset från lamporna ovanför. Och egentligen - var ska jag ha mina stick/virk/sy-böcker, om inte i syhörnan? Så jag flyttade dom från bokhyllan i vardagsrummet, då fick böckerna från den större Billy-hyllan (nästan) plats där, sedan bar jag in bokhyllan i sovrummet och fyllde den med garn/tyg/pryllådor. Mycket bättre!

image222
Ser ni förresten lampan på bokhyllan? Jag och mina systrar fick varsin en jul för en massa år sedan, och den har väl aldrig varit min stil (omän mer nu än förut), men så kom jag på - jag ska spraya allt guldfärgat (rosa? turkos? metallic i alla fall!), och sedan ets-spraya glaset, jag tror att den kan bli hur läcker som helst! Kitsch, javisst!

image223

Så får jag fundera ännu ett varv när resterande Billy-hyllor är inköpta. Då hamnar antagligen stick/virk/sy-böckerna i vardagsrummet igen (jag har gjort mig av med så mycket böcker (tack, Rensa i röran!) att jag får svårt att fylla en hel vägg med bokhyllor, även av den låga sorten), jag tar ner hyllorna i sovrummet och sätter upp en snygg tapet där i stället (helt meningslöst med hyllorna där - tapeten skulle inte synas ett dugg), kanske till och med en ljusgul... Om jag inte fegar ut med en rosa eller aqua-blå i stället.

favoritsaker.se

image204 image205 image206
Jag gillar verkligen dom här fåglarna, precis lagom dos kitsch för köksbordet, och som dessutom har ett användningsområde, ofta när jag faller för kitsch, så är det bara saker för pynt.

image207 image208 image209 image212
Underbar kakeldekor av Lotta Kühlhorn (allt hon gör är snyggt!), jag är så sugen på att sätta upp några äpplen i köket, men kan inte bestämma mig - ska det bara vara rosa äpplen, eller ska jag blanda? Eller ska jag fega ur med bara en skärbräda?

image210 image211 image213

Allt jag sett av Sandra Isaksson är också snyggt - dom här muggarna skulle vara perfekta till resten av mitt porslin (det mesta är lite mer åt det sirliga hållet, behöver balansera med lite retro!), och skärbrädan är hur fin som helst! Och fatet, är det inte fantastiskt?

image214 image215
Dom här har jag gillat länge (vad dum jag var som inte köpte när en butik i stan hade utförsäljning!), och ännu mer när jag såg denna idén!

image216 image217 image218
Vilka är finast, dom stora, eller dom här små? Gillar dom lite smutsiga, 50-taliga pastellerna!

En lite önskelista från favoritsaker.se! Eller, om ni inte har några planer på att köpa presenter till mig - se det som ett tips på en kul prylbutik på nätet! (Skiljer sig förresten från mitt förra tips - min crush på dansk/fransk shabby chic visade sig vara rätt kortlivad, även om jag fortfarande kan tycka att det är fint, så vill jag inte ha det själv)




 


gult och vitt

Jomen, visst är det väl snyggt? Kanske jag håller på att bli en gul person ändå...

image203

Och mer inspirerande inredning från bloggen där jag hittade bilden ovan!

a piece of cake

Leila Lindholms bakbok "A piece of cake" ska finnas att köpa från april, oj vad jag har sett fram emot den! Jag gillar hennes matprogram, men älskar hennes bakprogram, självklart för allt det goda, men kanske mest för alla hennes fina saker! Hennes bak-kök är en stor inspiration när jag inreder mitt eget kök, och jag hoppades så på att det skulle vara mycket fina bilder på hennes köksprylar i bakboken, och ska man döma av denna tjuvkiken, så kommer jag inte att bli besviken! Snart är det april!

image202

amélie från montmartre

Jag såg en gammal favoritfilm igen igår, Amélie från Montmartre, inte nog med att den får mig att må bra, den är en njutning för ögat också. Och Amélies lägenhet, den är helt underbar. Jag har jagat runt internet för att hitta några bilder, det är kanske inte de bästa man kan tänka sig, men ni får förhoppningsvis en känsla av hur fantastisk lägenheten är. Har ni inte sett filmen, så måste ni bara göra det! Absolut den ultimata feel-good-filmen!

image195 

image196

image197

image198

image199

image200

Jag ville helst visa mer av köket (så fint) och badrummet också, men det här var vad jag fann.

en snabb länk...

Mitt bland all tråkig inredning, så finns det faktiskt sådant som sticker ut, och på flickr finns en grupp, dedikerad till inredning som får en att bli på bra humör, Anti-depressive living.




huvudet på spiken

Hittade lite inspiration på Leva & Bo´s hemsida på Expressen, väldans snyggt:

image192

Ja, det är en kopia (inte själva modellen, men idén), men den är snygg och billig - 299 kr på Rusta:

image193

Den här gillar jag som bara den, den skulle tyvärr inte funka hemma hos mig:

image194


jag glömde ju att säga

image191

Så det får bli "hoppas att eran påsk var glad!", i stället!

jag funderar utanför ramarna

Jag är inte någon gul person, speciellt inte när det gäller inredning, men ändå har jag funnit mig själv bli förtjust i gula saker på sistone - jag såg en gul vas från Lagerhaus och en tapet (från Mio Wall Collection) i en underbar ljust citrongul (det fanns en ljusturkos också, väldigt fin, tyckte jag föga överraskande). Ok, två saker kanske inte startar en trend, men det får mig att fundera över lösningar hemma i alla fall. En ljusgul vägg i sovrummet, kanske? Eller kommer jag att tröttna efter ett par månader? En karamell jag får suga på ett tag, tror jag.
Tapeten ser ut som följer (men mycket ljusare i verkligheten!):

image189

Jag såg en bild på flickr, med en riktigt trevlig idé, och jag är ordentilgt sugen på att göra samma sak på köksgolvet, jag är inte helt nöjd med att det är så vitt nu (oj vad allt syns bra på det!).

image190 En schablonmosaik! Snyggt eller hur?! Jag funderar på grått till mitt vita golv, vore snyggt tror jag.

I EFTERHAND: Jag kom på att det faktiskt inte bara var två gula saker jag blivit förtjust it (det var ju det jag hade för mig!) - Marimekkos gula Unikko-tyg är helt underbart (jag äter inte ägg, men är den inte fin?), och så såg jag ett vitt kök med kycklinggult kakel - tjusigt värre! Eller om man inte vill ha hela kaklet gult... Ok, nu börjar det visst likna en trend...

påskris och tre i rad

Jag satte in en bukett påskris idag (och glömde kvar den på köksbordet när jag gick ut, så troligen hittar jag den utspilld på golvet när jag kommer hem - katter!), jag hämtade upp en vas ur källaren, och satte band i riset i stället för fjädrar. Blev bra, tycker jag, nu är det bara att vänta på små musöron!

image186 image187

Och så har jag knåpat ihop en påskpresent till min lillasyster, jag ska äta lunch där imorron, långfredag:

image188

Det är ett tre-i-rad, jag har virkat spelplanen, sytt ett fodral, målat tre stenar och slipat av kanterna på tre bitar av en sönderslagen marockans skål. Det är en av mina bättre idéer, tycker jag, och jag håller på att göra fler att sälja i min Etsy-butik. Är det någon som är intresserad (bra gå-bort-present!), så lämna en kommentar - jag är flexibel med färger, så att det går att få den skräddarsydd!

man skulle nästan kunna kalla det konst!

Jag satte häromdagen upp pärlplattor som jag gjort för åratal sedan. Eftersom dom är limmade på en träskiva, så målade jag först utstickande trä vitt, borrade ett hål för upphängning, och så var det bara att bestämma mig för var de skulle sitta, och så några spikar i väggen. Jag blev helnöjd med resultatet, det är något av det bästa hemma hos mig, tycker jag!

image185pictu

min väckarklocka, närbilder och när katten själv får bestämma

Jag köpte den här väckarklockan för flera år sedan, och jag kommer att ha kvar den så länge den håller ihop - jag tycker att den är underbar! Och att den väcker mig med en muslimsk böneutropare är nästan för kitsch för att vara sant! Dessutom råkade jag smyga med ett självporträtt - ooops!

image179

Och som ni ser, så har jag kommit på bättre fot med min kamera - kors i taket - den kan ta skarpa närbilder! Jag var tvungen att prova lite, och den här pärlhyacinten var väldigt fin (tills jag klev upp imorse - då hade min katt ätit upp varenda blomma, för att sedan kräkas upp dom på golvet...):

image181

image182

Och så här ser det ut när katten fått vara med och inreda (eller när jag inte vill kliva upp och ge honom mat VÄLDIGT tidigt):

image183

nu ska jag hem och träna!

Jag var in på loppisen under Folkets Hus, och fyndade lite spel, ett TP (40 kr!) och ett gammalt Löjliga Familjen. Och eftersom jag hade sålt en del, så kom jag därifrån med mer pengar än när jag gick dit - perfekt!

skäggiga nöjda trynen

Inte speciellt mycket inredning, kan jag medge, men det är inte helt fel att gå omkring hemma med  ett stort leende på läpparna. Vilket jag har gjort sedan jag läste denna krönikan av Hannes Dükler i Metro igår (14/3):

När blev svenskan ondskans och mörkrets språk? Jag upptäckte nyligen det ryska folkmetalbandet Svartby med bandmedlemmarna Giftsvamp, Lindwurm, Torhall, Hök och trummisen Somna. Men det allra lustigaste med Svartby är att de sjunger på svenska trots att de uppenbarligen inte är helt på det klara med vad de sjunger, bara att det (tydligen) låter ondskefullt. Svartby har släppt femspårs-EP:n "Tomte" och fullängdaren "Kom i min kittel". Jag har inte hunnit lyssna på någon av låtarna och är inte säker på att jag vill det heller, men låttexterna som finns att läsa på deras hemsida är fantastiska. I låten med den skräckinjagande titeln "Hemska små båtar" sjunger Torhall "Som rovdjur i strandgräset/Hemska små båtar seglar/Skäggiga nöjda trynen/Tittar ut bord". Otäcka "Skada över ER!!" inleds med "För mord av furor och granar/Åke den vedhuggare/Var dömd till häxors/Utvald hämnd - till skada!/Hans dötter ser han/Som krokiga hemska trollen/Hackade dem som kål/En tjej flydde bort i skogen". Och jag förstår verkligen ingenting. Mer än att Giftsvamp och de andra verkar förbannat arga, på oren svenska.

Är inte medlemmarnas namn underbara? Är inte texterna helt fantastiska? Jag har rivit ut texten, den sitter som gjuten varje gång jag behöver lite uppmuntran!

PS! Lyssna på dom här!

roomservice och rusta

Jag ser inte på Roomservice längre, jag tycker inte att inredningarna blir snygga längre, och inredarna är ofta riktigt risiga. Men - jag såg slutet på reprisen härom veckan, och blev alldeles lyrisk - å vad fint! Vita väggar och skåpluckor, marockanskt kakel, 50-taliga möbler... Jättesnyggt! Och jag försöker få fram några bilder på kanal5.se, men det verkar helkört, större och bättre bild än så här blir det inte.

image300

Jag vill på Rusta! Jag ser prylar därifrån i inredningstidningar, och det är jättefina saker, och billiga förstås. Helt min stil!

billigare än hötorgskonst!

Jag har bara en liten snabb idé, om det är någon som vill ha något snyggt/vackert/gulligt/vad-ni-nu-gillar att rama in, men inga som helst ekonomiska resurser. Jag tillbringar en hel del tid på flickr, dels laddar jag upp egna bilder, men mest tittar jag på andras, och när jag insåg att jag hade fyra snygga ramar (vita krusidulliga, köpta för halva priset på Hemtex), och inget att stoppa i dom (inga fler Ikea-vykort!), då vände jag mig till flickr. Jag sökte på ACEO och på ATC (skulle också kunna tänka mig sökningar på art, print, collage, osv - använd fantasin!), och skrev ut mina favoriter på en färgskrivare. Eftersom storleken på bilderna inte stämde till ramarna, så gick jag en omväg rund Word, där jag förstorade dom till lagom storlek (jag är ingen höjdare på datorer, jag har några grejor som jag kan helt ok, dom utnyttjar jag så långt jag kan). Igår ramade jag in ett par bilder, och det blev jättebra. Det är fortfarande inte "konst", men det är motiv som dom flesta inte har på väggarna (inte i Sverige i alla fall!), och i och med att det finns så många bilder att välja på, så kan alla hitta sina favoriter. Alltså, mitt tips till er: för billiga väggdekorationer och ramfyllnader, leta på Internet (flickr är bra!) och skriv ut i färg (för ett lite dyrare "uttryck", skriv ut på fotopapper, akvarellpapper el dyl!). Enklare han det inte bli!

image178
Det stora fotot, plus det lilla i övre vänstra hörnet är på min mamma, tydligen är jag väldigt lik henne. Bilden nedanför är DVD-omslaget till Corpse Bride, och de två andra är utskrivan från flickr. Förutom mamma-bilderna - kan ni ana ett tema här? Och så om ni kommer ihåg bilderna jag köpt på Etsy? Japp, till min vita/pastelliga, rätt flickiga inredning kör jag gothinspirerad konst. Tjusigt värre!
Ser ni den hemska tapeten? Den är ett minne blott i halva rummet, jag behöver köpa mer färg för att måla resten!

image184
Jag ramade in några bilder och satte upp i sovrummet också, tre av dom är utskrifter från flickr, den fjärde är ett gammalt Modesly Blaise-vykort (gillar Modesty!).

RSS 2.0