ibland vinner man, ibland förlorar man...

Jag budade på en turkos pressglasskål på Tradera, men blev just överbjuden, kanske lika bra., med tanke på de pengar jag gjorde av med idag. Jag var till Stockholm och köpte swap-presenter. men köpte också saker till mig, en vit plåtburk med glasfront på Indiska (rea!) och graverade dricksglas på Blomsterhuset här i Nynäs, två bra köp! Ett annat köp, som var riktigt billigt, och som kändes riktigt bra, var en ny tvättpåse, rosa med rosor, som jag hittade på Mique - min gamla var knallröd med ett rosa hjärta, och kändes bara helt fel, den här var definitivt ett fynd!

mera presenter till mig

Tydligen tyckte jag inte att jag hade skämt bort mig nog, och tydligen så tyckte jag att skulle ta omvägar runt min tomma plånbok (dvs skjuta på lite utgifter till nästa vecka), för nog handlade jag hem ett par skönheter, allt. Min tröst är att det inte blev så tokdyrt, och jag känns så himla nöjd med mina köp. Först hittade jag en graverad glasskål med lock på vår lokala tygaffär, otroligt vacker (passar jättebra på min "pyntbricka" på köksbordet!), och när den visade sig kosta bara 110 kr, så var jag tvungen att slå till - den såg ut att kosta det tredubbla, minst! Och så gick jag till Åsa & Årstiderna (se ett tidigare inlägg), som hade massor av nya, fina saker (underbart paraply från Lisbeth Dahl, betongkrukor, pressglas, "Franske stemninger" med mycket mera), som tur var hade jag lite kontanter på mig, och hon tar inte kort, så jag köpte bara en fyrkantig plåtlåda, jättesnygg, och perfekt att förvara värmeljus i. Två köp jag är jättenöjd med!

image64

image65

På lördag åker jag in till Stockholm med systerbarn, ska handla lite swap-presenter, och skulle jag hitta något perfekt hem till mig, så slår jag kanske till. Annars hade jag tänkt till Blomsterhuset en sväng på söndag - underbar affär, underbara saker, bra priser på det mesta!

PS! Det visar sig att jag inte behöver vara barnvakt - yay!

å vad bra!

En så bra sak: Jag behöver nya möbler till mitt sovrum - säng, arbetsvrå (arbete och arbete - plats för symaskin, tyger och garner är vad jag menar), sängbord, allt vitt, allt åt det slitna danska hållet, och så behöver jag en ny soffa (min Klippan sjunger definitivt på sista versen, och är dessutom ren tortyr för övernattande) och en till bokhylla, och med tanke på vad allt kostar, och vad jag tjänar, så trodde jag att det skulle behöva dröja en evighet, MEN - tack vare en snäll kompis, så kan jag ha ett nytt sovrum och ett halvnytt vardagsrum till min födelsedag i september! Hur bra är inte det!


vacker vit skål

Å, vad jag hoppas att den överlever frakten, den vita skål jag just köpt på Tradera! Den ser ut så här:

image66

Som gjord att servera efterrätter i tycker jag, och kommer sålunda att vara den första i en rad med liknande, i ljusturkos, vitt och rosa (om jag lyckas hitta något!) pressglas - efterrättsskålar är något som jag inte har, och jag tycker att olika som liknar varann är roligare än en servis.


vem ska man skämma bort om inte sig själv?

Idag fick jag pengar, så jag shoppade lite, egentligen mer än vad jag har råd med, men har man varit svältfödd på pengar i flera veckor, då behöver man få använda lite, även om det är till onödor. Och flera av sakerna var faktiskt på rea... Jag köpte två kökshanddukar, en vit med virkad spets nedtill på Hemtex och en med en pelargon från Serholt, en vit ljuslykta från Hemtex, lite rött Rabarber-Gräddte (den dagen dom gjorde rött te med Rabaraber-Grädd räddade dom mitt liv, lyste i alla fall upp det ordentligt!), en bukett rosa och vita lövkojor (pioner fanns bara i vinrött, kändes helt fel...), betalade några köp på Tradera... Jag skämde bort mig en massa, helt enkelt. Och så födelsedagspresent till lillasyster. Jag såg att det har kommit ett mousserande rosenbladsvin, om jag kommer ihåg, och om det blir några kronor över (min inkomst är uppdelad över tre dagar den här veckan - lite jobbigt, måste jag säga, utgifterna måste noga planeras) så köper jag en flaska, 60 kr på systemet. Ok, kollade just på deras hemsida, rosenbladsvin finns inte här i Nynäs, typiskt. Då har jag bara tråkiga onödor kvar att köpa - kattmat och -sand, mat, livsnödvändigheter alltså. Och jag som bara vill tokköpa massor av vackra saker (och vit målarfärg!) till mitt hem....
Jag höll på att glömma mitt mest efterlängtade köp - den sista säsongen av Huset Eliott på DVD! Å vad jag ser fram emot en massa timmar framför tv:n!

image67

brödlåda

Jag hade en gammal, loppisfyndad brödlåda, orange och brun, väldigt 70-tal. Så målade jag den rosa och decouperade på muffins, och plötsligt blev den 50-tal och hur snygg som helst. Glasburken köpte jag på Ikea förra helgen, muffinsbrickan köpte jag på rea på Hemtex, och tårtunderlägget fick jag då jag jobbade på kafé förra året.

image45

farfarsklockan

En av mina absoluta favoriter hemma, är moraklockan som farfar snickrat nån gång på 70-talet. Den stod länge i föräldrarnas garage, men nu bor den hemma hos mig.

image43

Så här ser det ut på mitt köksbord. Fattigmanssilverljusstakarna köpte jag på Indiska på tokrea - 35 kr för båda, tror jag att det var. 

image44

jag lade in en matta i vardagsrummet

I väntan på en ny matta, plockade jag upp en gammal trasmatta från källaren, helt ok blev det tycker jag.

image42

bra saker, fast inte till mig...

Jag var till IKEA igår, skulle ha Pokal vinglas (som Duralexglas fast på fot, ungefär), men dom hade precis tagit slut, väldigt typiskt (det börjar kännas som en trend, en ovälkommen sådan), men jag köpte en stor glasburk med lock, väldigt trevlig, fast jag vet inte än vad jag ska stoppa i den.

Idag var jag och kollade på Hemtex, dom hade mycket trevliga saker där, mycket rosor, spets och virkat, mycket jag ville ha, och dessutom halva priset på allt i butiken. Tyvärr krånglar a-kassan, och jag hinner inte få pengar innan deras rea slutar, väldigt typiskt. Men jag köpte en bricka med muffins, väldigt trevlig, perfekt i mitt kök, och bara 15 kr.

Hela gårdagen höll min kompis, Malin, på att surra om en sak hon köpt på en loppis, som bara skrek "mig" över hela sig, men hon ville inte säga vad det var. Förrän i slutet av dagen, då hon till sist beslutat sig för att behålla dem själv. Och idag följde jag med och hämtade dom - dom sötaste små dessertskålar man kan tänka sig, i rosa pressglas, helt underbara, och väldigt "mig" - jäkla människa... Den här gången var det inte tanken som räknades.

jäklar!

I går gick jag tillbaka till loppisen för att se om "mitt" bord var kvar, och döm om min glädje när det stod där! Och döm om min besvikelse, när det visade sig att det var sålt, sådär en timme tidigare. Det hade alltså stått kvar i 1½ vecka, och sedan sålts strax innan jag kom dit. Allt enligt lagen om maximal jäkelskap. Och det var ännu mer perfekt andra gången jag såg det! Jäklar!

nya tjusiga muggar har jag hittat

Jag gillar verkligen Dollar Store - priserna är som hos Rusta eller ÖB, men prylarna känns mindre som skräp (fast jag har sett en hel del "vill ha" på Rusta på senate tiden), men det finns tyvärr ingen i närheten av Stockholm. Sån tur då, att dom har öppnat en Dollar Store i Strömsund (som jag kommer ifrån, och där jag är nu)! Jag hittade bl a nya muggar - vita med ljusrosa medaljongmönster, helt perfekta, 10 kr styck, klart jag köpte ett gäng! Dom blir perfekta i köksskåpet!

image35

Det blå porslinet är min "Inga"-servis, jag blir bara mer och mer förtjust i den.

efterklokhet är den värsta klokheten

Om någon kommer ihåg mitt vardagsrum, så kanske ni också minns mitt soffbord, teak och 50-tal - snyggt, men passar kanske inte så bra. Förra veckan såg jag ett jättesnyggt bord, som skulle funka perfekt med ett lager vit färg, billigt som bara den också, 40 kr, men så var det anledningen till det låga priset: det var så rangligt, näst intill fallfärdigt, och kräver sålunda en hel del jobb. Så jag lät det stå kvar. Och jag kan inte släppa det. Och jag befinner mig nu 70 mil hemifrån, och kommer inte hem förrän på söndag. Hoppas att det finns kvar när jag kommer tillbaka!

mera pasteller blir det

Jag hade fattat ett beslut - rosa porslin osv i mitt kök, det funkar jättebra till allt det vita, och stämmer till alla stilar jag gillar, och med mer eller mindre framgång försöker klämma in i min lägenhet - vitt, lantligt och danskt, retro, orientaliskt. Men på något sätt har det blivit pasteller, i stället för bara rosa, och jag hämtade upp ett gäng godingar från förrådet, där dom av någon anledning har legat i åtskilliga år: mitt porslin från Åhlèns gamla servis "Inga" av Anna Livén, skål, uppläggningsfat, tekoppar, mjölkkanna och sockerskål i ljusblått. Då, när jag köpte porslinet, sörjde jag över att det inte fanns i knallblått, nu är jag oändligt glad över det. Så här ser kopparna ut (bättre bild kommer senare):
 
image31
 
Egentligen så är det inte så mystiskt var inspirationen till pastellerna kommer ifrån, har ni sett "Leila bakar" på TV4+ (och innan det "Leilas mat"), så vet ni precis. Köket är inrett med underbara prylar i pastell, inget matchar nånting annat, men tillsammans är det fantastiskt - så vill jag ha det! Men med en vit bakgrund, i stället för hennes nougatfärgade. Mumsigt värre!

Förra helgens "Leva & Bo"-bilaga (till Expressen) var så bra, helt ägnat åt sommarhus i vitt och rosenmönster.

image32


image33

image34


RSS 2.0